Игри, моделиране и апликации за малки и големи.

• 252 792
  • 1 662
  •   1
Отговори
# 120
Пече се, ето тук е описано как, голяма играчка: http://www.solnet.ee/sol/023/u_086.html
И ние печахме "герданчетата", но не така поетапно...
А, намерих по-лесно:

Сушка - 1 час при самой низкой температуре в открытой духовке - это необходимо, чтобы тесто не поднималось и вода испарялась быстрее.

И като се замисля, сигурно сме ги лакирали с безцветен лак за нокти...

# 121
  • Sofia
Аз направих соленото тесто, но малко промених рецептата,защото по нея не се получи нещо??? Досипах малко вода на око. Ще кача снимки да ви покажа произведенията ни малко по-късно, чакам да изсъхнат, но май ще ги поизпека.Целта е да ги боядисаме после, защото дъщеря ми мн. обича да оцветява фигурки и малко скъпичко ми излиза това нейно хоби....
   А ето тук вижте какви вълшебни пръчици сме си измайсторили:

http://galeria.biberonbg.com/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=50071

# 122
# 123
Запалихте ме окончателно по соленото тесто. Ще се пробва определено.
Може да се оцвети предварително с акрилни бои, гваш, цок от цвекло и т.н., но май наистина е по-добре след като се изпекат фигурките да си поиграят децата с боите.
И Дара много обича да оцветява гипсови фигурки.

Margi, супер са! Искам после и оцветени да ги видя.

как направихте звездичките за вълшебните пръчици?

# 124
Анка оцени по достойнство идеята с пресата за чесън. Браво и благодаря!
Днес й взех истинска глина, много по-готина е от тази, която се продава по магазините. И на пипане е хубава, и не мирише като другата, и не съхне така подло точно когато си сбъркал.
Ходихме в археологическия музей на Добрич по обед, така че ще правим праисторически съдове или поне отломки от такива  hahaha

Между другото горещо го препоръчвам този музей на всеки, който има път насам!Аз, за свой срам, влизам за пръв път.
Има биберон!!! от каменната епоха - едно такова глинено нещо с чучурче, през което се е пиело мляко. Най-старото обработено злато в Европа, една златна спиралка. Втори биберон от римската ера, бебешки дрънкалки от същото време и - което беше абсолютният хит за Анчето -
възстановка на класна стая от края на 19 век - от А до Я, включитело едно много дълго сандъче с пясък, в което може да се пише с пръст. Уредничката беше изключително мила (като се има предвид колко пясък разсипахме) - и макар да не бяхме поръчали беседа, дойде да ни разкаже кое какво е, какво му е интересното и т.н., обръщайки специално внимание на детето. Много съм доволна и малко горда, че в моя град имало такива места.

# 125
  • Sofia
 За вълшебните пръчици изрязахме картинките  от едно списание,  на "Егмонт" мисля че беше. След това сложихме върху сламката, но предварително бях очертала звездичката върху парче самозалепващо се фолио, което ползвах за  укрепване и залепване на задната и' част.
Става бързо и лесно, а дъщеря ми постоянно  си ги носи да прави "вълшебства" с тях.

Соленото тесто е страхотно! Марги се побърка -първо защото го готвехме заедно и тя бъркаше сместта и после си го мачкаше с кеф.
Костенурката я направихме от фигурка за пясък, но понеже не се отбелязаха чертичките и детайлите от горната част, пОсле ги изрисувахме  допълнително с клечки за шишчета Laughing Трудничко измъкнах тестото от фигурката за пясък обаче и другите неща ги оформихме на ръка. Нещата може да се правят по нарисуван шаблон или картинка и после да се дорисуват отгоре.

По въпроса за изсушаването, мисля да пробвам на слънце, другото ми изглежда мн. сложно. ПОсле ще оцветяваме.
Поздрави и поздравления за хубавата тема и идеи на всички участващи.

# 126
тестото го пекох във фурната на много слаб градус за малко.
а оцветяването си го направи Макка съвсем сама, след като изстина/изсъхна. така й беше много по-интересно, защото ги държеше фигурките с едни клечки, за да не се размажат боичките.

сори за обяснението, но от системно недоспиване вече съм малко неадекватна.... Rolling Eyes

Margi, много са ви хубави фигурките.

Анда, с голямо удоволствие бихме посетили вашия музей, стига някой път изобщо да отидем в Добрич. Laughing

идеята за слънчевия театър вдъхнови заспалата ми глава...благодарско.  bouquet

# 127
Нормално, Ивиче... и аз рядко ходя към Сливен, да кажем Simple Smile

# 128
Нормално, Ивиче... и аз рядко ходя към Сливен, да кажем Simple Smile

не рядко....никога.  Confused
а колко хубави места има за виждане....
/явно липсата на почивка вече ми се отразява/.

# 129
  • Sofia
Ето и последните ни творения:

http://galeria.biberonbg.com/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=50084

http://galeria.biberonbg.com/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=50086

http://galeria.biberonbg.com/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=50088

Мидата трябва да я пооправя, защото дъщеря ми сама я оцвети. Всичко друго съхне на слънце:)
Като ги боядисаме, ще ги покажем bowuu

# 130
Margi, много са сладки. Peace

ако искате да обсъдим и каква е степента на участие на самите деца, а?
дали са правили "нещото" или са помагали, или са оцветили, или са дали идеята.....

# 131
Да покажа и аз нашето творение от вчера и днес - Рибка от подръчни средства.   Mr. Green
Първо нарисувах рибката, после намазвах с течно лепило определени части и посипваме върху тях "цвят".
Когато всичко бе налепено, фиксирах още отгоре с капки лепило върху зрънцата.
После нарисувахме морето и налепихме корали, мидички и балончета въздух.

Мариела много се забавлява. Тя участва в избирането на цветовете, в посипването им с лъжица върху лепилото, после рисува фона (контурите около рибката аз ги правих, че щеше да има много "фира"  Laughing), оцвети мидичките.

От лепилото малко се нагъна хартията, ама няма как. Сега съм покрила рисунката с прозрачно фолио и се опитвам да я "изправя" с една дъска върху нея за тежест.

Мисля, че и малки, и по-големи дечица могат да се забавляват много, в зависимост от възрастта и уменията им.  Wink

Margi, много са сладурски, истинско майсторство сте проявили!  Grinning
Трябва да купя бяло брашно за фигурки и аз, че имам пълнозърнесто и май няма да стане.

Допреди малко се опитвахме да нарисуваме калинка (най-новата мания на Мариела), използвайки водни боички и саморъчно изрязани шаблони, обаче нещата доста се поразмазаха и поразтекоха... Laughing
Мариела щедро слагаше вода и боички, докато аз държах шаблоните, та за калинката трябва жокер... Mr. Green
Нищо, ще кача снимка и на калинката...Мисля утре да я правим пак, но като апликация...

Последна редакция: чт, 16 авг 2007, 17:38 от Free Soul

# 132
Free Soul, страхотна ви е рибката!!! Поздравления за идеята и за изпълнението!

А по повод на това, какво точно свършват децата си мисля, че не е важно колко хубаво е станало дадено нещо, а доколко те са пряко участвали. Не ми се иска да превръщаме темата в изложба на мамешките умения да лепим и моделираме. Нека да оставим децата да си направят грозните и недодялани рибки, мечета и котенца. Но да сибъдат само техни си. И повярвайте ми, ще им се радвате повече! Иначе това, което сте направили е чудесно!

# 133
Daky, много си права.   Grinning
Аз се радвам най-вече на рибката, защото Мариела взе дейно участие в нейното майсторене. Даже в момента пак ми мрънкоти да "рисуваме рибика".  Laughing Май ще продължим с морската тематика. Днес ще нарисувам контурите на няколко по-малки рибки, ще й дам тя да ги намаца с лепило, и после пак ще ги посипе с някакви зърна или кус-кус, за да ги "оцвети". Фонът обаче май предварително ще й дам да го нахлепоти, защото после покрай рибките ще й е доста трудно. Мда.  Wink
Калинката също ми е скъпа, много е "детска".  Grinning
Днес ще я покажа.

П.П. Ето: калинка
  Mr. Green

Последна редакция: пт, 17 авг 2007, 10:14 от Free Soul

# 134
Daky, не мисля, че някоя от нас има за цел да си покаже мамешките умения. има си теми в подходящия форум за това. Peace
и съгласи се, че ако детето ти е на 2 год. напр. не може да направи кой знае колко неща само. в такъв случай майката прави нещо, а то "помага" - оцветява, маже, понякога само казва кое къде да се сложи.....

като предложих да  си кажем колко участват децата имах предвид да споделим на каква възраст е детето и какво е направило то.
но няма нищо лошо, ако по-голямата част от работата е свършена от майката. при по-малките дори само гледането играе своята роля за по-нататък.

Free Soul, нещата ви са страхотни. много са живописни thumbsup
и ние правихме едни подобни, но не оцеляха при преместването. но пък това е повод да си направим нови.

Общи условия

Активация на акаунт