Игри, моделиране и апликации за малки и големи.

• 253 745
  • 1 662
  •   1
Отговори
# 960
 Ние още не сме рисували с бои, въпреки че смятам скоро да пробваме, но пък от 5 месеца "творим" с пастели. Синът ми сега е на 2г и 3м. Може би когато е бил колкото дъщеря ти му дадох цветни моливи - те обаче лесно се чупят, мина и през флумастри, но после се мият трудно от ръцете Simple Smile и накрая му дадох пастели. Първо упорито правеше разноцветни абстрактни петна Simple Smile, някои от които доста добре съчетани, после премина през кръгчета /кратък период/, сега е на точки, чертички - "трева" и най вече "олюви" Simple Smile - доста добре оформени спирали.
Свикна да рисува върху листи и за сега нямаме поражения върху мебели или стени, като изключим че си оцвети една кола и триколката  Laughing. Даже когато няма оставени листи на масичката си сам идва и си иска.

# 961
Emmilly,  на тази възраст бих ти препоръчала да и дадеш да рисува с пръсти. или да й боядисаш ръчичките и да правите отпечатъци.

# 962
  • София
 Ники беше на 1г. и 6м. когато му дадох да "рисува" за пръв път, но беше с пастели. После купихме и моливи и фулмастри и накрая бои. С бои започна да рисува след като стана на 2г . Първо взехме обикновени водни, а по-късно и темперни и на тях много им се радваше, защото се получават по-наситени цветове. Най-интересно му беше да си отпечатва ръчичките и да прави печати с картоф. Друго,което може да правите е да изрежеш някакъв шаблон и тя да маже отгоре на воля, а после като го махнете ще се е получила картинка.
 iviche Марена за пореден път ме смая.

# 963
Рисуване стъпка по стъпка
Интересни занимавки за децата
 Какъв е този материал porcelana fria, има ли го в България?
А biscuit какво означава и какъв материал се използва?

# 964
  • Разпиляна във въображението
Порцелана фрия е материал като порцелан. В Италия го продават на прах и се забърква и оцветява. Имам доста такива списания, но за съжаление късно разбрах, че съседа ми се прибира окончателно оттам, а тъкмо мислух да го навивам да си взема. Не е скъп, но не знам в България да се продава

# 965
ilenkata, позволи ми да не се съглася с първия линк, който си дала. аз лично не бих го приложила това в никакъв случай.
шаблонизира детето и му показва готови модели.
а децата имат много различно виждане за нещата, които ни заобикалят и дори да нямат много добра координация, могат да рисуват по свои си начин. понякога това ражда шедьоври.

така че аз лично не бих го препоръчала. но всеки си знае, разбира се. Peace

а интересните занимавки с децата наистина са интересни.  bouquet

не знам какво е бисквит. тук се употребява за керамиката, която е изпечена, но преди да се глазира. казва се изпечена на бисквит. не изглежда, обаче като нещата от линка.  Rolling Eyes

# 966
  • Вече в моята си приказка...
На Ивайло за първи път му дадох да рисува с пръсти - има специални бои за такъв вид рисуване. Спомням си, че доста му беше интересно.

# 967
# 968

много готино. Peace

което ме подсеща за едно обяснение на Марена. изяла била едно чипсче, което имало дупка по средата във формата на седнала летяща фея. "сигурно феята си е седяла и така си е летяла, за да не се изморява и е минала през чипса ми и му е направила дупка. а е летяла бързо, защото страната на феите знаеш ли колко е далече? колкото от другата страна на космоса !"  Joy

# 969
Много ти е сладка щерката!!! Кога ще ги съберем за съвместно мацане?  Laughing

# 970
мерси. Hug  нали знаеш, че щеркините симпатии са взаимни. Wink
само да спрат вадичките под носа на дребната, веднага ще им спретнем едно рандеву.

ако е достатъчно постоянна и си довърши работата, ще ви просна снимка по-късно на мозайката, която прави в момента. от хартийки. слон - индийски с килимче на гърба и много изродска физиономия. Mr. Green

# 971
 Благодаря за отговорите, ще поразпитам за тези материали из магазините.
iviche, дъщеря ми много обича да рисува книжките с шаблони, но това май не я е вкарало в някакви рамки, защото тя само си звема основата от тях и после почва да ги доукрасява и  вкарва голяма фантазия  Simple Smile  Но най-много и се радвам ,разбира се когато започне нещо сама на белият лист, което е много трудно дори и за художниците  Wink Може би по-скоро книжки от такъв тип са улеснение за майките , за да могат да дават напътсвия за някои технически страни от рисуването. Дори могат да се превърнат в игра - ти направи това, аз това, това се казва така, а това се ползва за онова...Някак си рисувайки да изучаваме света. Предполагам, че това не пречи на свободното творчество.
 Картината на дъщеря ти е супер!  Peace

# 972
  • Варна
Благодаря ви много за отговорите.

Първо смятам да плескаме с ръце. Ще правим "отпечатъци на листа на славата". Мисля си и да й дам ролка от тоалетна хартия, която да търкаля върху изцедени темперни боички /жълто, синьо и червено/, че да наблюдава как се смесват цветовете.

Ето какво направихме от тесто, боб и леща тези дни.

"Горска пътечка" за РД на Зайо Байо.

За тези, които си имат работа с по-мънички деца от опит да кажа - не оставяйте зърната на масичката. Мойто чадо не се сеща да ги лапа, но затова пък такъв дъжд от боб и леща си направи, че мама ще има да чисти за една година напред.

А ето какво видях наскоро на една улица от земното кълбо:

Това си е направо изкуство.

# 973
  • Sofia
За такива като мен, които не могат да рисуват и показват на детето си как се рисува нещо подобни книжки са от голяма полза. PeaceБлагодаря на Иленката за хубавите неща, които споделя са нас.
А на Марена картината е фантастична Hug

# 974
  • Sofia
За такива като мен, които не могат да рисуват и показват на детето си как се рисува нещо подобни книжки са от голяма полза. PeaceБлагодаря на Иленката за хубавите неща, които споделя са нас.
А на Марена картината е фантастична Hug

Общи условия

Активация на акаунт