Игри, моделиране и апликации за малки и големи.

• 252 808
  • 1 662
  •   1
Отговори
# 105
това, дето е като тръбичка.

# 106
За лепилото - каквото има в книжарницата - и стик и течно съм купувала.

Днес пак с отварянето на очите в 7 сутринта ме застреля с репликата: "Мамо, хайде гаяме пустодините"  Laughing

Готвихме пици, спагети и баница.

Вече съвсем сама прави малки топченца от пластелин между пръстчетата, големи топки с длан върху масата и червейчета с цяла длан. Считам го за постижение и много се радвам.

# 107
Смайли, какво да кажа....освен едно голямо БРАВО !!!

# 108
Вариация на тема пластелиново цвете по идеята на Iviche.

# 109
Много красиви неща правите вие с девойките. Моя юнак само роботи и извънземни рисува и моделира.
Нова мания имаме сега - да рисуваме картие Ю Ги О.

# 110
Купих страхотни книжки на издателство "Фют" с идеи за апликации, рисунки и картички. От два дни децата се забавляват невероятно. Ето какво направихме:

Нямахме цветна хартия за фон, затова използвахме подръчни цветни торбички. Мисля, че се получи добре. Детето поне е много доволно.

Продължава да се занимава с интерес.
Препоръчвам ги за по-големите деца.

# 111
Уау! Страхотно!
Daky, колко са големи децата ти?
Моля те кажи за кои книжки на Фют пишеш.

Идеята с найлоновата торбичка е супер. Веднага може да се превърне в море, сняг, полянка ...

# 112
Едната книжка се казва "Идеи за рисуване", а другата "Как да направим картичка за всеки празник". Всичко е обяснено подробно как се прави, но определено са за деца над 6 години. Моите момиченца са на 7 и 8 години и се справят добре. Доволна съм.

# 113
Daky, много е добра идеята с найлоновите торбички.  thumbsup

# 114
# 115
  • Sofia
А днес смятам да направим нещо от сорта от чудо-тесто:

http://www.solnet.ee/sol/023/u_027.html

# 116
Този линк не се отваря.

А за соленото тесто все се канех да ви питам дали сте го пробвали. Отдавна ми минава през акъла.
Значи рецептата е: 1 чаша сол, 2 чаши брашно, 2/3 чаша студена вода.
А с какво се оцветява?

Daky, видях книгите в една он-лайн книжарница, но май се отказах да ги купувам. Ще се радвам да споделиш и други идеи от тях.

# 117
Смайли, ние сме правили солено тесто - оцветявахме го с акварелни боички. а пропорциите ги карах като в готвенето - на око. да стане гъсто, за да не лепне,но не прекалено, за да не се напука.  Laughing
много ти помогнах, няма що.....

ето тези неща са от такова тесто : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=104692&photo=15

# 118
Здравей, Смайли, отдавна съм (по)читател на темата ти.  Grinning

Да ти кажа, че когато втората лентичка се появи наяве, тези игри и занимания много ще помагат и на теб, и на каката.  Wink

За соленото тесто да кажа, че и аз се чудех каква е точно рецептата, добре, че  е тази тема. Ние като деца си правехме от тази смес украшения - герданчета, боядисвахме ги с водни боички, дори с нещо ги "лакирахме" отгоре, да са лъскави, ама сега не се сещам с какво?... Rolling Eyes

А това е линкът, който не се отваря - изпусната е една буквичка накрая: http://www.solnet.ee/sol/023/u_094.html

# 119
Ама ги оцветявате след като са готови нали? Щото мацката от руския сайт пише, че предварително с нещо ги оцветява.
А пече ли се не разбрах? Simple Smile

Да ти кажа, че когато втората лентичка се появи наяве, тези игри и занимания много ще помагат и на теб, и на каката.  Wink
Ооо тези занимания и сега много ми помагат. С болки, контракции, подути крака така се справям, защото сме саминки двете по цял ден.
Благодарна съм й, че й харесва.

Сега сме започнали една пластелинова рисунка на Чук и Пук, ще я покажа като я завършим.
И съм приготвила макарони за боядисване. Едвам намерих боя за айца по това време.

Общи условия

Активация на акаунт