Игри, моделиране и апликации за малки и големи.

• 253 745
  • 1 662
  •   1
Отговори
# 735
Палечка, не съм ги правила аз. Пуснах ги, защото преди това ставаше дума за камъчета. В сайта пишеше, че с акрилна боя са рисувани. Много отдавна съм им хвърлила око, но не ми се купуват акрилни бои. Чудя се дали ще стане с темперна и лак?

Цитат
Конструктор из камешков

Надоело покупать детям новые игрушки? Тогда сделайте их сами или вместе с детьми!

Наверняка вам уже встречались такие поделки, как рисунки на камнях. Берутся гладкие камешки (таких много на морском побережье) и раскрашиваются. Предлагаем немного усложнить поделку, а именно сделать целый каменный конструктор! Чем больше деталей вы наделаете, тем лучше. Одни и те же камешки можно использовать для построения разных фигур.
Для раскрашивания используйте акриловые краски. После высыхания они не смываются водой и имеют приятный блеск. Эти краски не имеют запаха и не токсичны.

Помните, что играя с мелкими предметами, ребенок развивает мелкую моторику, что в свою очередь влияет на его речь и умственное развитие.

Желаем творческих успехов!

Дина Насон
Сайт "Копилочка" www.kopilochka.net.ru

# 736
 Разни идейки за занимавки - http://www.kckpl.lib.ks.us/ys/CRAFTS/CRAFTS.HTM

Ати, с темпера и лак също ще стане,но варианта с акрилни бои мисля,че е по-добър, от гледна на точка на време,а и качество. Аз постоянно рисувам с акрилни бои, бързо изсъхват, не е нужно да ги запечатваш и цветовете не избледняват, докато с температа въпроса не стои така, а и ако се и използват лакове накрая - не е подходяща идея за деца, поне според мен...С дъщеря ми рисувахме върху камъни с темпера и се получиха много добри неща, не сме лакирвали и сега като побутне с  влажна ръчичка се размазва боята...

# 737
Палечка, не съм ги правила аз. Пуснах ги, защото преди това ставаше дума за камъчета. В сайта пишеше, че с акрилна боя са рисувани. Много отдавна съм им хвърлила око, но не ми се купуват акрилни бои. Чудя се дали ще стане с темперна и лак?

Благодаря, Ати, не ми се купуват акрилни бои също. Ще опитам с темперни+лак, освен ако не намеря и друго приложение на акрилните бои...

P.S. Сега внимателно прочетох надписите на лак-спрей, купих го за яйчените черупки, не е добра идея наистина.
В Слънчоглед има набор акрилни бои с четки и платно за около 20,00лв.

# 738
  • София
 Ние с Ники също рисувахме с темперни бои върху камъните.
 Ати, Палечка щом не ви се купуват акрилни бои смесете температа с акрилно лепило (с  С200 също става) и тя също става трайна. Само да кажа, че аз все още не съм го пробвала. Прочетох го в Art Attack , а и една приятелка, която рисува ми каза, че става.

# 739
 Може тези боички да използвате

# 740
Тези бих си ги купила наистина. Жалко, че в Търново няма такава книжарница. Последно като се бях навила да купувам акрилни бои, намерих само в по-големи разфасовки. Но след като ми пуснахте сега мухата  Wink, ще проверя отново.

# 741
 Ати, и аз в Търново голямо търсене хвърлих на малки разфасовки акрилни бои, не намерих, но пък не съм обиколила всичко. Ако намеря някъде ще ти кажа  Wink  Ама аз имам възможност и от София да си ги взема, мога да ти донеса, ако не си намериш  Peace
 В сайта на Импресия пише това - При поръчка на телефон, факс, e-mail в София можете да получите желаната стока на територията на цялата страна. Значи може и да доставят до Търново  newsm78

# 742
  • София , Монтана
http://kopilochka.net.ru/RUKODEL/rukodel.php Този сайт е страхотен.Едно голямо благодаря на мамата която го е дала.Аз си избрах много неща.Като ги осъществя ще ви ги покажа.Дано имам свободно време някой ден.

# 743
ilenkata, ако видиш бои някъде, сподели, моля те! Аз такива неща си купувам от книжарницата на "Васил Левски", но никога не съм била очарована от асортимента им.

# 744
Картинки за оцветяване
http://kidgames.my32.net/index.php?cat_id=3

# 745
и аз си купих педи месец комплект акрилни в тубички за 17лв., но още не съм ги отворила ooooh!

# 746
 Идейка за фигурки, такива могат да се направят в бяло и червено като мартенички  Peace
http://puzindo.livejournal.com/101748.html#cutid1

# 747

МАТРЬОШКИ
 За изготвянето им трябват три различни по размер пластмасови бутилки, цветна хартия, изолирбанд, тиксо. Разрязваме бутилките през средата,облепяме долният край с изолирбанд. От цветната хартия изрязваме кърпата, сукман, нарисуваме личице. Всичко залепяме на съответните бутилки, огторе за здравина облепяме с тиксо. Идеята е да са от различни по размер бутилки за  да се пъхат една в друга - като дървените матрьошки.
 С тях могат да се учат по-малките деца на размери ( голяма, средна, малка), цветове и едновременно да се забавляват като ги слагат една в друга или отвиват и завиват капачките  Wink

# 748

От най-обикновена кутия за обувки можем да направим тази интересна и забавна игра. Вземаме кубчета, малки топчета,капачки от пластмасови бутилки, цветни календарчета... Облепяме с цветна хартия кутията, изрязваме  подходящи дупки и играта е готова!

# 749

Момиченце  Simple Smile
Трябват ни - пластмасова кутийка, конци за косата,тиксо, цветни копчета...
Рисуваме и залепяме на капака очи, уста, бузки, залепяме и косата и разрязвяме дупка в устата, голяма колкото копчетата. И играта е готова да започне - да храним момиченцето  Peace Червените копчета ще бъдат ягодки, зелените краставици, сините сливи...а другото фантазията ще го подскаже  Wink

Общи условия

Активация на акаунт