Отговори
# 30
А Варненки си имат и тази информация: http://it.varna.bg:4433/dzpriem/ (кликнете и на СПРАВКИ, за да проверите, дали детето ви е прието, във всяка една градина). А ние, защо нямаме? newsm78
Идеята била местна тук. Което е много добре. Тази сутрин Коста Базитов каза, че софиянци са я възприели и също щели да внедряват електронен регистър.
Борете се, включете го в исканията!

Последна редакция: ср, 20 юни 2007, 11:56 от Доня Туфиня

# 31
  • София
Само малко инфо по темата от в.Стандарт, иначе чакам часа и датата на събитието Simple Smile

Строят забавачки за 1112 деца
във Варна догодина. Инвестицията е за 590 000 лв., съобщи кметът Кирил Йорданов. Тази година са разкрити нови 458 места в градините и 200 в детските ясли. Въпреки всичко около 280 малчугани няма да влязат в забавачките заради дефицита на места. Инициативен родителски комитет прави мирен протест с деца и балони следващата седмица срещу недостатъчния брой места в детските градини и ясли край морето.

# 32
  • София-България, Израел - където си поискам
Браво на Варненци!Ще видим какво ще направим в София.
Интересно ми е другите големи градове как са решили проблема?!Ако има такъв ,разбира се newsm78

# 33
всъщност в много градчета няма проблеми с местата в детските градини, нито големи отпуски
тези проблеми възникват вследсвтие на грешки на общината, затова на различните места е различно

# 34
      Здравейте!!!Ходих днес до общината,казаха няма проблем.Пускаме молба до кмета,копие до ген.Тонев,като копие със входящият номер трябва да оставиме и за нас си,внасяме го в деловодството,и до три дни ни пускат да направим митинга.Но преди това трябва да решим кой точно терен искаме,да проучим въпроса с медиите,защото ще ни трябват,след което да напишем молбата,да я пуснем,междувременно да разлепим по градините,и градинките призива,за да могат да се отзоват и хора не от форума,да разгласим възможно навсякъде за събитието,да поканим всички медии,да отпечатаме подписката,и да я разгласим също...Въобще има доста работа!Смятате ли че ще можем да се справим?!Кой с какво може да помогне?!Да си поразпределим задачите,и да сме в готовност!И отивам да пускам молбата!
    Предлагайте,кой ще е най-удачният терен,и евентуално датата,макар и да не съм сигурна дали ще е точно тя,но поне да предложим!

# 35
Само за информация да кажа, че в общинския бюджет на София е предвиден строежът на 1 нова ДГ и обновяване на 5. Според мен е крайно недостатъчно.
Освен това в Националната стратегия за детето се предвижда електронен регистър за движението на всяко дете в образователната система - от ДГ до университета.

Мисля, че е важно как ще бъдат формулирани исканията. Например за работното време - то си е по правилник от 7 до 19. Въпросът е, че персоналът има право да си тръгне, когато всички деца са взети. Е, ако по правилник трябва да седят до 19 - независимо дали има деца или не -  ще позагубят интерес към ранното вземане на децата.

Бих добавила и прекалено големия брой на деца в групите.
И заплатите на персонала.

И всичко това като цяло се свежда до мизерния процент, който се отделя от БВП за образование - в момента е около 4,2. Мисля, че първото ни искане трябва да е поне 6%. Във Франция е 7.

# 36
    Както винаги Кобо ,ти си подготвена отлично!Ще го имаме в предвид...

# 37
    Момичета,нека се организираме малко по бързо!Днес е 21,от триисти вече ще има ДГизлязли в отпуск.Утре пак ще ходя към центъра на София,и бих могла да пусна молба за другата седмица,но трябва да сме готови за тогава!Пишете ми дори на лични ако искате.
    Ако някой познава журналисти,или може да се свърже с тях,нека ги подготви за протеста.
    И ако може да си разделим града на части,и да се залепят призиви по ДГ,и градинките,утре ако пусна молбата ще ви кажа за кой ден точно ,и ще измислим текста.
    Включвайте се по бързо!Нямаме много време!!!

# 38
за съжаление не мога да помогна много,защото съм на работа

# 39
  • София
Края на месеца наистина наближава, но не е ли малко рисково да се прави до седмица ами ако почти никой не дойде? А ако първо се поразгласи дори и устно на всички познати кой каквито има и чак тогава просто питам, а  нямам нищо против и утре да е аз ще съм там стига да не стане гаф нещо с малкия. Да пишем освен до всички телевизии които имат страница в нета какво ще кажете?

# 40
Давайте, организирайте се, скочете и протестирайте!
Така държавниците ще разберат, че търпението на презрените от тях лумпени вече го няма!
Ще се поразтресат малко.
Може и да се позамислят (ако имат с какво).
С вас сме!  bouquet

# 41
Пусни в Клюкарника тема, че ще се прави протест. Там ще видят за това много хора. С дата и място, за да е по-интригуващо. Иначе ще се размие работата.

# 42
    Ню,и аз искам с дата и час,съгласна съм ,че иначе само ще си говорим,затова питах смятате ли че сме готови да пусна молбата утре,и за кой ден да искам?!
   Еве,не стане ли сега,лятото ще е по трудно,да се организираме...Всички ще тръгнем на някъде,отпускарски сезон,ще сме разконцентрирани,и дай боже да можем да си позволим всичко това...

# 43
          Побут!!!

# 44
Според мен към исканията трябва да отбележим:
Да се върнат дадените помещения под наем на частни,държавни и общински фирми на ОДЗ-та, за да се разкрият нови групи,това е една от основните причини за липса на места ДГ и ДЯ.

Общи условия

Активация на акаунт