Отговори
# 90
Супер!!!

# 91
  • София-България, Израел - където си поискам
Ще се опитам да дойда на протеста. Само за информация в Красна поляна излиза,че не са приети 240 деца #Crazy, представям си за цяла София какво число ще се получи и общините нищо не правят. След няколко години ще е проблем и в училище да ги запишем.

# 92
  • София
courgette, това къде излезе?   bouquet
инфото е от БТА

# 93
  • София
Напълно ви подкрепям, момичета.   bouquet Ще се опитам да се измъкна от работа - дано успея, че в службата настана сезонът на отпуските и е сложничко.

# 94
  • СОФИЯ
ЕЕЕ момичета, супер ще е ако наистина някой се е заел с тази дейност. Как няма да го подкрепя. Дори и детето ми да посещава ясла или градина пак бих го подкрепила. Даже се ядосвах малко, че ние Софийските мами спим.

# 95
  • София
Момичета, не сме измислили /или аз поне не знам/ какво ще връчим в петък в общината - отворено писмо, подписка... До кого точно ще е адресирано всичко това?
Ако случайно някой има наредбата за прием в детските заведения може да я пусне в темата.
Трябва да сме добре подготвени.

Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 13:58 от courgette

# 96
Ако някой има възможност, нека разпечата тази подписка и да се даде в Общината: http://www.bgpetition.com/podpiska-detski-gradini-i-iasli/view.html. Само 9 листа са нужни и принтер. Аз нямам принтер, иначе до сега да съм я разпечатала. Вътре има подписани почти 800 човека, които подкрепят протеста.

# 97
Наредба не ми е известно да има. Има инструкция само, доколкото ми е известно. http://www.sofia.bg/oks_new.asp?sub_open=21137

според мен би следвало да е придружително писмо към подписката до Бойко Борисов, с копие до СОС Simple Smile

# 98
Ако някой има възможност, нека разпечата тази подписка и да се даде в Общината: http://www.bgpetition.com/podpiska-detski-gradini-i-iasli/view.html. Само 9 листа са нужни и принтер. Аз нямам принтер, иначе до сега да съм я разпечатала. Вътре има подписани почти 800 човека, които подкрепят протеста.
                                   Но от тези приблизително 800 човека има и такива, които не са от София ,или това няма значение.А самия протест с балони ли ще бъде, понже варненския е" мирен протест с балони и деца "затова предполагам и нашия така ,за това никъде не става дума.

# 99
Здравейте!
Дано не се сърдите, но реших да споделя малко опит.

Трябва да сте доста по-организирани, въпреки че софиянци откликват по лесно за участие в такива инициативи! Имайте предвид, че стихийните и неорганизирани действия нямат желания ефект!
1. Защо още не сте готови с писмото, жалбата или там както ще го кръщавате?
2. Решили ли сте до кого ще го изпратите? Имайте предвид, че ви трябва по един готов екземпляр за всеки, до който ще го внасяте. Трябва да имате от вас представител - официално лице за контакт - Име, адрес, телефон, e-mail.
3. Трябва да информирате всички медии, поне ден преди събитието/даже е късно/!
4. Подгответе си статистически данни - колко деца от подалите молби, не са приети, какво правят отговорните за да бъдат удовлетворени молбите! Има ли сграден фонд, който може да бъде използван за ДГ/ясла, но не се ползва по предназначение.....и т.н
Трябват ви сериозни аргументи и обоснования.
5. Плакати, флаери, медии??? - как ще огласите събитието, че да дойдат повече засегнати хора, които да ви подкрепят.

Заимствайте, каквото ви харесва от нашето отворено писмо, ако ваш представител ми пише на лични и даде e-mail ще му го пратя цялото! Естествено че може да ползвате подписката, там има разкошни мнения на граждани, които ще ви насочат за критичните моменти в битката за място в ДГ/ясла.

Желая ви успех и ще следя какво се случва!

# 100
Момичета, не сме измислили /или аз поне не знам/ какво ще връчим в петък в общината - отворено писмо, подписка... До кого точно ще е адресирано всичко това?
Ако случайно някой има наредбата за прием в детските заведения може да я пусне в темата.
Трябва да сме добре подготвени.
   Днес се срещнах с г-рал Танев,който отговаря за тези неща като организация.Той ме посъветва да допълня в молбата си че искаме среща,със заместник отговорника по колтурата и образованието госпожа...Ще се обадя да питам за името newsm78!!!Наистина блокирам нещо.Човека беше много разбран,поговорихме,обсъдихме маршрута,даде ни някой и друг съвет,но помоли да не водим децата си,защото по закон не можели да разрешат протест с деца,можело да стане провокация...Но пък е съгласен с нас че каузата си заслужава.Така че срещата е уредена.Ние трябва да подготвим фактите.

# 101
  • София
Чудя се как така не е разрешено с децата!!! Миналата година протестът на "Настоящи и бъдещи майки" не беше ли с децата? Ако е без децата ефектът ще е много по-слаб.
В крайна сметка имаме ли разрешение за протеста? На 29.07 при пилоните на НДК ли ще се срещаме. Ако има шествие и сме без деца кой ще разбере, че протестират майки. Може да сме просто група жени, тръгнали на разходка.
Петицията мога да я разпечатам, но тя е само "против дългите ваканции на Обединени Детски Заведения", което е едно от исканията ни. Нищо не се казва за липсата на места в ясли и градини.
Съгласна съм, че отвореното ни писмо или там каквото ще бъде трябва да е до Бойко Борисов и СОС.
Зам-кметът, който отговаря за културата и образованието не е ли Фандъкова?
Благодаря на JuliaP за желанието да ни помогне. Дори не ми е ясно ние като какво се явяваме, т.е. как ще подпишем писмото.
Ето тук http://www.zdrasti.net/bgmamma/ има един модел от протеста на "Настоящите и бъдещите майки". Утре ще се опитам да формулирам нещо и аз.

# 102
Живея в малък град, където подобни проблеми няма. Гласувах с 2-ра опция. Peace

# 103
    Ми за децата не знам?!То пък кой ще ни върне?!Аз му казах че ако няма на кого да ги оставим...Няма проблем!Ако има нещо,аз ще отговарям.
    Да на НДК на пилоните,тръгваме.Но за разрешителното днес ще се обадя,защото имаше недооточнени неща,които вчера ги решихме,примерно трябвало да се пише и бройката на участващите,подробности,без особенно значение според мен.
   За писмото,и аз мисля че е по добре да е до Бат Бойко,но той едва ли ще излезе на разговор,докато г-рал Танев,каза че като в молбата си впишем че искаме разговор,заместничката щяла да ни чака...
   Аз молбата съм я пуснала като недоволни родители,подкрепена от "клуб на многодетните родители,към асоциация "Родители",към който аз членувам,ако искате използвайте го в писмото.
   И се извинявам за неуредиците,но до сега никога не съм се занимавала с подобни мероприятия,и се уча в процес на работа.Трябваше да почнем по рано,за да имаме време да изгладим неуредиците,но пък то не пречи да повторим после митинг шествието,тамън ще разберат повече хора.

# 104
Аз нямам на кого да си оставя детето, затова щях да дойда с него. Ако е без деца, за мое огромно съжаление няма как да дойда, въпреки че каузата си заслужава отвсякъде погледнато. Пишете дали ще има някоя друга майка, която ще дойде с детето си, за да знам има ли смисъл да идвам.

Общи условия

Активация на акаунт