Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Профилактика с Зимафлуор?

 • 4 320
 • 29
 •   1
Отговори
 • Мнения: 832
Педиатърката ни изписа по 4 капки на ден. Според нея сме закъснели с даването му. Вие давате ли такива капки?

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 1 165
Аз давам от миналата седмица. По четири капки, като два дни давам един почивам. А освен това трябвало да се почистват зъбаците с разтвор кислородна вода (3%) и вода 1 към 1 и с марля се изтриват вече поникналите зъбчета. То май и ние сме позакъснели с таз профилактика така като гледам ....

# 2
 • Мнения: 3 932
Даваме го от втория месец. Повече информация има в долния линк.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4945&start=0&pos … ghlight=zymafluor

# 3
 • София
 • Мнения: 980
Не, не давам. Педиатърката нищо не ми е казала. Скоро ще навършим една година

# 4
 • Мнения: 2 807
Не, не давам и никога не съм.
Аз също не съм ги приемала по време на бременността.

# 5
 • Мнения: 2 233
И аз не давам , нито съм взимала през бременноста.Сега също не пия....Има много противоричиви мнения и статии по въпроса за флора- дали е полезен или вреден...Нито педиатърката ни е преписала, нито гинеколога ми.Питах стоматолога ми, а той ми отговори че много съжалява, че е давал преди време на дъщеря си и ако сега е била бебе никога не би и дал...

# 6
 • Мнения: 380
И по време на първата ми бременост ги пиех и сега с втората също. Сина ми ги пиеше като бебе, а и сега все още от време на време.Горе- долу, изпива по две опаковки на година. Хубаво е да се пие докато поникнат всички постоянни зъби.

# 7
 • Няма такава държава!
 • Мнения: 1 308
Докато бях бременна го пиех - предписа ми го гинеколога. Сега обаче не давам на щерката - каквото е поела през бремеността, поела. Питах специално педиатърката преди месец - два и тя ми каза, ако искам да давам, но не ми го препоръча, а и аз останах с впечатлението, че не го тачи много. Обадих се и на нашата зъболекарка - вече като точния специалист - за мнение и тя също каза, че няма смисъл. Та затовма не давам, а и не съм убедена в ползата от него. И малко офф - същото е положението и с тези многовитаминозни сиропчета, които рекламират напоследък - ползата е минимална и не си заслужава. /пак мнение на педиатърката/

# 8
 • Мнения: 430
И аз не съм пила, и не съм давала. ПО съвет на гинеколога, педиатърката и най-вече на стоматоложката ни.
Ако можете проверете какво е количеството на флуора в питейната вода на града, в който живеете. Аз не можах да се докопам до тази стратегическа и дълбоко засекретена информация от ХЕИ-София. Нито от Софийска вода благоволиха. Казаха обаче, че всичко било в норма. #Cussing out А каква е нормата уважаеми?!? Трас, и ми затвориха! Hands Fist
Та, ако съдържанието е над 300 микрограма/литър, НЯМА нужда от допълнителен прием на флуор. Още повече, това би било вредно и дори опасно за детето. (Флуорът е сично токсичен)
А.... още нещо! От 1 март тази година, на всеки етикет на минерална вода трябва да пише, че НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЕЖЕДНЕВНА УПОТРЕБА ОТ ДЕЦА ДО 7 Г., ако количеството на флуора е на 1.5мг/л.
За инфо - Хисар и Девин са над 4, а Горна баня е 0.2.

# 9
 • Мнения: 1 629
Не давам и не съм пила през бременността си. Личната ми лекарка ми каза да пия, но мненията за ползата ми се видяха противоречиви, та се отказах.

# 10
 • Мнения: 3 818
Няма такова нещо, че флуорът е токсичен! За справка, мнението на СЗО е, че приемът на флуор е едно от полезните открития в съвременната медицина.

Питейните води, с изключение на въпросната девинска и хисарска вода, съдържат повече от символични количества флуор, така че съвсем не биха могли да доставят на организма толкова, колкото му трябва.

# 11
 • Мнения: 3 153
Давах на бебко от 20-ия му ден. Миналата седмица ги спрях, защото има няколко схеми,по които се дава-аз избрах тази, вкоято се дава 150 дни ежедневно в годината.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 10 831
Рени, не давай "Зимафлуор"! Нашата педиатърка също ни го предписа, обаче аз му прочетох листовката, преди да го дам. Там пишеше, че трябва да се дава, ако съдържанието на флуор в питейната вода не надвишава .... (не си спомням точно цифрата) май беше 4 ммл/л. Като видях това, отидох в ХЕИ и попитах какво е съдържанието на флуор - казаха ми, че обичайно в Бургас водата съдържа по-голямо количество от посоченото. Ти си прецени, де! Но аз лично не давам!

# 13
 • Мнения: 457
ПРОГРАМА "Ф"
ФЛУОРИРАНЕ  НА  ВОДАТА,
флуорни таблетки и заговорът "здрави зъби"

Нека въведем следните съкращения: F = флуор, F. = флуориди, флуорни, флуоридизация

Програмата "Ф" е една от най-големите уродливи манипулаци на обществеността.
До 40-те години флуоридите (F.) (съединенията на F (флуора)) са считани за най-опасните замърсители на околната среда. F. са основни отпадни продукти от Al (алуминиевата) промишленост и при производството на изкуствени торове. Те са главни унищожители на растенията и животните около промишлените предприятия. Според EPA (Агенция за защита на околната среда) само в САЩ всяка година във въздуха се отделят 155 000 т F + още 500 000 т - в реки, езера и океани. F. не подлежат на биологична преработка, така че се натрупват в околната среда и по хранителната верига попадат в зъбите, ставите и костите на човека. Още от 1850 г. F. емисии от Fe и Cu индустрии отравят хора, животни и реколта.
През 40-те САЩ задейства свръхсекретния проект "Манхатън" за разработване на атомната бомба, с цел - военно господство. F. са били основни субстанции в това производство, като в околната среда са отделяни милиони тонове F.  Тогава е създаден митът за безопасността за хората на F. в ниски дози, със следните цели: да се омаловажат съдебните искове от засегнати граждани, така че индустрията да

# 14
 • Мнения: 457
 Изопачените изследвания подвеждат много учени, стоматолози и лекари по света.
През 1956 г. окончателен доклад по този проект заявява, че "малки концентрации" от F. са безопасни за гражданите. Но всъщност на повечето работници в заводите са изпопадали всичките зъби. Но официалната версия е, че особено при мъжете се наблюдавали по-малко кариеси. (Работниците са само мъже, а човек след като няма зъби, явно няма и кариеси.) В същото време работниците ходели със специални гумени обувки, защото F. предизвиквали разпадане на ноктите на краката.

И т.н. Има още много.Книгата е "Световната конспирация срещу здравето" на д-р Гълъбов.Части от нея има в нета.Ако не я намериге мога да ви я пратя на мейла.
Аз на дъщеря ми не давам флуор.Нямам и намерение.

Общи условия

Активация на акаунт