МАРТ 2006

• 11 248
  • 277
  •   1
Отговори
# 210
Мерси, мерси за подкрепата Hug Зори намерили сме къща на Симеоновско шосе, ама още не е сигурно.

Да ви кажа днес как се ядосах. Сменят плочките пред подлеза на БТА и минавайки оттам виждам че тамън слагат бордюрите, разбира се високи около сто метра, отивам при един от работниците и най-добронамерено го питам защо не направят на някое място бордюра слят със улицата, че да могат да минават колички. На което той ми казва - ма, ти не знаеш ли как се минава бордюр и ми изтика количката от  ръцете и ми показва как се натиска дръжката ooooh!избеснях направо, не стига че ми пипа детето, ами ми се хили, казвам - добре бе, по цял свят бордюрите са пригодени за детски и инвалидни колички, како ви пречи да го напрвите не по български, а той щеше да припадне от смях. Ей братче, нямам думи Twisted Evil

# 211
  • София
Здравейте, милички,
Добре дошла на Карат и малката Никол!
Дани, честит празник на патерица и много щастие и усмивки  Hug
Дейзи, таксата за ЧДГ е точно толкова, към 200 евро ма месец.
Има страшен дефицит на детски заведения и ще имаш успех и поне 10-тина потенциални клиенти само от тук  Wink
Аз, самата също ще отворя две ЧДГ-та и двете на Симеоновско шосе.
Там строим и в коплексите се предвиждат, наистина за лиценза трябва педагогическо образование, аз обаче имам такова. И басейн ще правя, транспорт и т.н. Дейзи, за твоя и на съдружника ти информация  Wink Ще започнат да функционират след около две години.
Успех, скъпа и смело   bouquet

Последна редакция: вт, 03 юли 2007, 17:55 от Azzy

# 212
             Благодаря на всички за топлия прием! Hug
            daizy - идеята ти според мен може да има успех - особено като имам предвид честите репортажи за проблема с местата в детските градини в София.Населението на София няма да намалява,а се съмнявам държавата и общината да се организират скоро и да решат проблема с дефицитните места. newsm10
            Струва си обаче да се размисли и върху идеята за по-малка такса, а допълнително заплащане за екстри - транспорт,плуване, засилено изучаване на език, рисуване,моделизъм и т.н.

# 213
  • Варна
Здравейте, милички!
Все не смогвам да пиша, Преслав като ме види  на компа и веднага ме атакува. Twisted Evil
Добре дошла, karatbouquet
Ние сме по-добре. Преслав оздравя, дори започна да се храни добре (пу-пу). Габи все още не е напълно здрава, но се оправя. Не наддава добре, но док каза, че е нормално, след като е болна. В петък ще видим на къде вървят нещата.
В събота бяхме на сватба. Весело беше, но ние повече време в колата изкарахме, да ходя на 3 часа да кърмя бебка. Но все пак си беше хубаво разнообразие след болестите.
Утре мисля да ги заведем на плаж. Бебка ще си е в количката на сянка. Ще отидем сутринта, за 30-тина минути. Миналата година така и не отидохме, защото по принцип съм против толкова малко дете да се води на плаж, но ми омръзна от ограничения. Пък и дали ще сме на някое заведение или квартална градинка или на плажа не виждам голяма разлика, като си е в количката детето.  Thinking
daizy, идеята ти е страхотна! Напоследък много често си мисля, че има още много какво да се желае по отношение на обслужването и забавленията за деца-детски градини, ясли, клубове и т.н. Много малко се мисли за децата, а те стават все повече в големите градове. Успех в новото начинание!  bouquet

# 214
Как сте майчета? Heart Eyes
Юджи току що заспа и аз естествено веднага във форума... Mr. Green
daizy,да ти кажа вече нищо не ме учудва  Whistling В нашата държава никой немисли за хората/а за инвалидите/не ми се мисли как се придвижват горките хора  Rolling Eyes Преди всичко трябва да си променим мисленето и да се интересуваме и за другите..Не че искам и аз да сравнявам какво е в чижбина и тук,но разликата е огромна в отношението на хората  Laughing а и те някога са тръгнали от нищото,но пък са успели да се цивилизоват и сега са на "светлинни" години пред нас.Дано и ние се променим някога... Simple Smile
Кате,радвам се за вас,дано и Габи скоро да оздравее напълно! Hug

# 215
аз пък снощи много се ядосах с двама 10-годишни келеши.
седнали на пейките в една бебешка заградена площадка, пият бира, ядат бирени фастъци и си хвърлят фасове и пепел наоколо. а градинката културна, нова, заградена с оградка (зад цити центъра).
Качих Кало на люлките, но той като им видя бирата с фастъчките да не е луд да се люлее... пробвахме се на пързалката... дойде някаква двойка да се натискат на съседната пейка, деовйката си тропна слонския задник на бебешката люлка... ееййй.. изивях просто....
точно като излизахме единият от келешите ви хвърли фаса и им казах, че утре сутринта поне три бебета ще им налапат и фасовете, и фастъчките разпилени по земята. ония като се развикаха аз ква съм била ма да им чета конско (?!) и тогава дойде и мъж ми, а той не си поплюва.... пък и дребничък не е.... ония ни пратиха на другата детска площадка, че и там имало пързалки...
ей хора, ако можех, такива щях да ги гръмна 5-6 пред публика на стадиона като в китай, да видя другите дали ще ми се отварят така.
на 5 метра звън площадката има сума ти пейки... какво им пречи там да си седнат ?! писна ми от простотия в тая държава.
смея се на американците, че не можеш да си пиеш бирата в парка, но са прави хората.

# 216
На всички майчета, които са решили да правят детски градини бих дала съвет, като потенциален клиент да се ориентират към нови квартали, където няма такива! Аз обиколих по-голяма част от частните и всичко, което е в района на Драгалевци, Бояна и т.н не ме устройва по простата причина, че транспорта е много ранен и и ангажиращ за мен и в 17:30 или в 18 няма какво да го правя в офиса, да не говорим, че ако съм в някоя среща ще го оставят на рецепцията ... освен това 400-450 е таксата плюс 150 лв за транспорт, предпочитам варианта - градина в района, където мога да си го взема след работа или да намеря човек, който да ми го прибира пак за тия 150 лв. и на когото няма да плащам такси да отиде на 10 километра да го вземе, т.е тези 150 лв по-добре да ги дам на почасова гледачка и да не връзвам с чакане и изпращане на автобусчета!
Ето например в района на Манастирски ливади зад Билла на бул. България има само една ясла и 2 частни градини, мога да ви уверя, че места няма, а условията не са превъзходни, от гледна точка на това, че нямат градинка и децата търчат по бетонните площадки около блоковете, където се помещават и градините! Има 2 държавни но там е мисията невъзможна! Ща не ща след скандала, който спретнах в държавната (там няма и в частната паралелка да ми го вземат) съм решила на 1.03.2008 да го пратя на 50 м. от нас в едната частна с яслената група, вътре всичко е ок откъм условия и проблемите ми с транспорта отпадат, както и с работното ми време, ноооо може да няма места, защото към момента има само едно свободно. На този голям район, който се разраства с пълна сила и общо взето е населен с млади платежоспособни хора е резил да няма къде да си платиш и да си оставиш детето, пълно е с колички, деца и баби и дядовци, които ги гледат, защото всички знаем за проблема с бавачките, а места по градините няма! Майка ми е по цял ден по градинките и вече е приятелка със сумати бабки с бебета  Wink , за които градина няма!

# 217
Здравейте, милички,
ние снощи се прибрахме от морето за няколко дни и пак заминаваме живот и здраве в неделя или понеделник, но този път без Константин 100%.ЗА 20 и кусур дни ни се разказа играта- то не беше вирус, пазене да не падне, мрънкане , ставане рано, а и Константин е станал много палав. Мъжа ми отнесе повечето неудобства, защото сега предимно той гледа детето, а аз си почивам, заради огромния корем.
Аз иначе толкова си свикнах с къщата, че ми липсва вече.Преди малко се върнахме от града и още повече намразвам София-е няма такива дебили по пътищата..............

Иначе какво да ви разправям- имаме си 2 кътника вече, но предкътници никакви.......

Сега се заемам с приготвяне на списъка за бебето и обикаляне по магазините няколко дни, че даже и сака за болницата не съм си приготвила още, а съм в 8 месец вече...

Дейзи, Ази, направете нещо свястно със всичките му удобства и ви ставам на мига клиент, ако не се махнем от България де....Цената не ме интересува, щом съм сигурна какво ще получава детето ми.А и аз с това живеене извън града съм още по трудна за угодия.........
Ние пак се въртим около заминаване, влиза и някакъв бизнес в картинката, ама аз май съм по-склонна да се махаме, не знам....адски се обърках вече, а и май бременността ми пречи малко на трезвото мислене
Наоплаках ви се, напълних ви главите с глупости и сега се заемам със списъка -много целувки и хубав ден от мен за сега

# 218
Леле Констанс, то не останало вече, да не стане морско бебе накрая Laughing

Уф, днес пак се ядосах, явно нещо съм изнервена и така изпростях EmbarassedПрибираме се с Али и някакъв паркирал отстрани на уличката /където изобщо не е паркинг, а зелени площи/ тръгва на заден без въобще да ни погледне, аз заковавам на място и го чакам да си направи маневрите и да излезе, ама явно той иска да тръгне назад към мен, хем не ми дава път, хем иска да мине, като излезе от тъпия си микробус и като почна да ми крещи с пълен глас, леле как полудях, даже не го и чух какво ми крещи, като викнах и аз, не помня вече какви му ги наговорих, така с пълно гърло никога не съм крещяла, а Али отворила ей такива очи и аха да ревне, после ми стана толкова гузно, тя милата никога не е ставала свидетел на такова нещо. Ама честно казано добре ми дойде този скандал, олекна ми на душата Rolling Eyes

Да ви питам сега - има ли някой, който да не дава все още зрънчо, чипс и сладолед / случвало се аз като ям да й дам да близне, но дотам, никога не съм й купувала само за нея/ на децата? От няколко дни събирам Али с едни деца около 1.5-2 години, които много я кефят /срам несрам ще призная, че леко странях от другите майки с деца в парка/ и много хубаво си играе с тях, ама те все дъвчат такива неща и тя днес му удари един рев, че иска, аз набързо я прибрах и си тръгнахме, а майките ме гледаха все едно съм я лишила от най-ценното в живота. Хич не ми се ще да яде тези боклуци поне докато е още под мой контрол.

# 219
  • Варна
daizy, аз не давам. Naughty Преслав само един-два пъти е хапвал зрънчо и веднъж солети (и то една-две), когато беше болен. Беше когато се изстреляхме към спешния с Габи нямаше време да го моля да яде и мъжо беше взел едни солети в суматохата, та тогава яде. Сладолед, шоколад и т.н. не е близвал. Има време да ги научи тези щуротии. Peace
Да ви се оплача. Нали днес щяхме да ходим на плаж. Сутринта станахме рано, приготвихме се, (бебка все пак решихме да я оставим на свеки) и тръгнахме. Мъжо спря да зареди бензин. След няколко километра колата започна да гасне. Не посмяхме да отидем до плажа и се прибрахме. Хукна по майстори и след като обстойно проверили колата се оказало, че е от вода в бензина цялата работа. Направо откачихме. Не стига, че си развалихме плажа, загубихме цял ден, пари за прегледи и т.н. Направо съм бясна. #Cussing out Оф, и аз много съм набрала явно, ама понякога много ме е яд на скапаната ни държава. #2gunfire
konstans, действай, че и ти като мен бързо раждаш. Wink Да не родиш в някой магазин. Simple Smile

# 220
  • София
Да ви питам сега - има ли някой, който да не дава все още зрънчо, чипс и сладолед /

Аз не давам зрънчо, чипс и сладолед.  Давам солети от време на време и бисквити. Няма смисъл да се тъпче с боклуци, а после да не иска да яде - и без това не е много по яденето  ooooh!

# 221
Е, добре де, ама те като видят не искат ли да ядат? Днес направо полудях с този зрънчо, все едно не е яла от два дни, а другите майки ме гледаха смаяно, че не й давам, а едната каза - ама дай му на милото, виж как си иска, знаеш ли колко е хубав /за зрънчото/, аз й казах, че Алис ако я питаш всичко иска, ама това не значи, че й го давам. Как реагирате в такива ситуации, няма да я дърпам от децата и да я правя социопат я, ама никога не съм яла такова нещо и не бих й дала и на нея. Иначе солети чат-пат е яла, ако я почерпи някой, но давам бисквити Житен дар за десерт или в киселото мляко, иначе между всички хранения набива плодове и си ги яде с кеф.

Кате, голям карък ви гони, айде дано все пак успеете тези дни да с класирате до плажа.

# 222
  • София
Кате, имам и там обект и там ще има частна градина, но не съм много впечатлена от собственичките.
Ако все пак решиш, едната им градина е в Борово, казва се "Пламъче" и мога да се обадя да гледат Мишето под лупа, за да не ги изям за закуска  Wink Ако ти харесва, разбира се. Естествено важи за всички тук.
Затова решихме в другите коплекси задължително да има, за да могат клиентите ни с деца /повечето са заможни семейства с деца/ да нямат този проблем. И басейн ще правим, озеленен двор и т.н. Оказва се, че да има детска градина е по-важно от СПА, фитнеса, козметичния салон и т.н. екстри, така, че повечето дечица ще си живеят там, така, че няма да сме конкуренция на Дейзи, освен това след около минимум година и половина ще започне да функционира.
Констанс, миличка, мисля, че вече трябва по-спокойно да го раздаваш- Тино да го поемат, остана още малко, началото на август ти е термина, нали?
Освен това те слушам с твоите идеи за емиграция и все си мисля, че ако се решите на тази стъпка, няма да се чувстваш много добре. Свикнала си да си в среда с много приятели и близки и не знам защо си мисля, че би се почувствала малко изолирана и самотна само със семйството и по-динамичния начин на живот и общуване с много хора би ти липсвал. Може би живота е уреден малко повече от тук, но на мен, специално това ми липсваше много. Имам и близка приятелка, която живее в чужбина, хем в Европа и горката изкукуригва, много и липсваме, независимо, че има чудесно семейство и някой и друг познат там, но не е същото.
Успех, каквото и да решиш, в крайна сметка винаги можете да се върнете тук.  bouquet
Дейзи, Бояна няма и до помирише сладолед, шоколад, зрънчо и т.н. Много съм категорична в това отношение и независимо, че ми правят намеци тип "горкото дете иска да си хапне, а лошата му майка не дава" няма и да и дам.

# 223
дейзи, на морето иван беше единствения, които не ядеше такива неща и доста стоичестки издържа. като започнеха останалите 3 деца да се мажат с тея гадни сладоледи на моя му давах бисквитка, че иначе стои отстрани и гледа като сираче... Не реве като другите ядат нещо, ама примлясква и им гледа все в устата. Гадна история, ама с бисквитка оправям тотото. та моят преди морето не беше ял нито солети, нито бисквити освен тези на плазмон, но там лекарите категорично ми казаха да давам непрекъснато, защото заради гадното разтройство трябваше да яде по съвсем мъничко през половин час и то основно солети, обикновенни бисквити и лечебна хумана. Та там свикна и доста му харесва, но за сладолед,  чипсове и зрънчовци няма да му се отдаде в близките 3-4 години.

# 224
Дейзи, аз съм давала да опита 2-3 пъти от всичко, но не купувам такива неща и определено той не ги харесва особенно  Wink по принцип е фен на обикновените бисквити, солети и пуканки, но след 2-рата пуканка губи интерес. Аз съм на принципа да не го спирам, за да не стане после по-страшно когато има свободата сам да се тъпче  Wink
Ази, аз си мислех за Пламъче, може да ти се обадя... да видим нещо  Wink

Общи условия

Активация на акаунт