Отговори
# 195
добро утро , мили момичета..., аз също не мога да се похваля със сваляне на килограми, но поне гледам да спазвам РХ, пък както казвате вие ветеранките, резултатите рано или късно ще се появят  Hug

Кали, както винаги си много мила към всички, включително и към мене   bouquet като заминем на морето, пак ще имам възможност да се включвам ТУК... така че няма да ви изпускам от полезрението си...

Мина, да ти е жива и здрава 15 годишната красавица и да ви прави горди родители разказвай как мина купона ....

# 196
Привет и от мен   bouquet
Вчера започнах разделното - през деня нямах проблеми със спазването му, дори не изпитвах глад, но вечерта омазах положението с едно картофено пюре...  ooooh!
Обаче днес съм с 1,2 кг по-лека  Mr. Green
Днес ще опитам да направя лунната диета, смятам ако огладнея, да ям само плодове. На обяд ще ям морски дарове, защото 24 часа гладна няма да издържа, ако не "подложа" нещо.
Пък каквото стане Simple Smile
Кали, казах, че ме ласкаеш, заради хубавите слова, които изказа по повод чувството ми за хумор  Joy
Амейката днес ще я чуя, може и да се видим и ще я агитирам.
Благодаря на всички за топлото приветствие и успех с РХ!  Hug

# 197
  • София
Здравейте,мацки Hug

Мина,да ти е живо и здраво детенцето Heart Eyes

Oda May,добре дошла при нас Hug.Аз семената и ядките не смесвам с нищо друго,а за кашкавала и хляба е спорен въпроса.И тях не смесвам,но кашкавала е по-близо до мазнините по съдържание,отколкото до белтъчините.Затова,ако ти се хапва кашкавалче с препечена филийка-давай смело Laughing

Tandoori,добре дошла и на теб Hug.Тези дни щях да правя твоите гъбки,но не намерих всички гъбки  TiredКато се върнем,задължително ще ги спретна,че много вкусно звучат  chefА я кажи,ако знаеш,тези гъби портабела и маслената гъба къде мога да ги намеря в БГ?

Днес заминаваме при дечко.Много се радвам Laughing.Багажа е готов.Само ще чакам милото да се върне от работа към 2-3 часа и потегляме WinkИ после 2 седмици почивка,моренце,плаж LaughingКато живеех във Варна хич не обръщах внимание на тези неща,а сега как ми се ходи на мореееее Grinning

Леки и приятни 2 седмици HugКато се върна сигурно ще сте на 14-15 тема вече Laughing

# 198
Цитат на: Kalida
Дими, виждам аз че изглеждат добре, и втора снимка си добавила в подписа. Ти не само цветарка, но и Фотошопка си, явно усета към красивото е вроден в Теб.
Благодаря Kalida

А що се отнася за снимката ...katyadjin ми я направи.
Тя се занимава с Фотошоп.
На мен нещо не ми се отдава.

Моите килца са 54 вече...
В очакване съм да сваля и последния излишен килограм.
Стана ли 53 ще ви черпя.

# 199
Завърнах се wavey,изпихме кафето,сега ми остава да: newsm79 clean 1ironing  bath.След това мисля да изляза,че ми е скучно без щерката.
Калида,пия по 2л. студен чай и по 1-1.5 л вода.От чая се чувствам много добре,захранва ме,правя си плодов на Pikwick-обожавам ги Heart Eyes.Днес съм на черешов чай,толкова са приятни и сладки/без подсладител/.Ками приятен път и весело изкарване на почивката smile3509ще очакваме.

За всички много  Hug и   love001 хубав ден.

# 200
  • София
Добро утро!
Калида, май си права - наистина лесно се отслабва, но после много трудно се задържат свалените кг. А Деян днес е за последен ден в неговата градина, защото тя ще е ваканция два месеца, но ще има дежурна градина, която ни е много близо. Там ще ходи две седмици. После отиваме на море, а след морето ще го оставим при бабите за 1 месец.
По този повод, Мади, виждам, че си от София - няма ли да има дежурна градина във вашия район. Ние живеем в Дървеница, но Деян ходи на детска в Студ. град. Юли ще е дежурна детската в Дървеница, а август - в Мусагеница. Така че, ако няма кой да гледа детето, все пак има работещи градини.
Ками, приятна почивка.
Tandooriwelcome
krasi_vasi, много се препоръчва вечерята да е не по-късно от 18 ч. и е добре, че успяваш да го спазваш. Аз обаче съм до 18 ч. на работа и се прибирам след 19 ч., което означава, че трябва да мина без вечеря. В къщи обаче вечерята е ритуал - тогава сме всички в къщи и си разказваме преживяното от изминалия ден. Даже 1/2 ми се сърди, когато не ям, защото трябва да се храни сам и не му е вкусно.

# 201
 wavey Как сте момичета  bouquet
Verche, и аз съм така с вечерята, не мога да не ям вечер, защото ми се сърдят като не седна на масата, а ако седна не мога да не ям Crazy И така.....вечерям към 21.00 някъде Tired
Снощи за първи път от доста време ядох месо, хапнах 1 пържолка свинска /нетлъста/ и салатка с домати и краставици Peace На обяд пак беше зелева салата, снощи така се бях надула от това зеле Rolling Eyes Като съм на работа нещо няма избор от разделни храни и си ям едно и също, което вече ми писна Tired За днес мисля да си взема спагети със зеленчуци от китайския, мисля че са разделни newsm78 Гледах такава рецепта в готварския Peace
Сетих се да питам нещо, нали не може хляб и кашкавал newsm78 Вчера някъде пишеше, че можело, ама мен ме съмнява newsm78
Лек и разделен ден от мен Peace

# 202
  • София
*milenna*, да, разделни са спагетите със зеленчуци от китайската храна. Аз също много ги обичам. Често си купувам и ориз със зеленчуци от китайския. Нямаш ли възможност да си носиш нещо от в къщи и да хапваш на работа? Аз сега си нося домат, краставица, сирене, чушка. Или сандвич с масло, краставица и домат. Също може да си купуваш от магазин за хр. стоки салата снежанка или тиквички с кис. мляко, ако обичаш разбира се. А за хляба и кашкавала - аз не ги смесвам, защото за мен кашкавала е млечен продукт. Но има теории, според които кашкавала съдържа много мазнини и се доближава повече до групата на мазнините, а според РХ хляб с мазнини може.

# 203
Верче, как така домат с хляб newsm78 Нали не може newsm78 От нас си нося хляб понякога. А тези другите неща си купувам понякога, но всичко писва Sick

# 204
.. Сигурна съм, че ще ти хареса и че съвсем скоро ще се разделиш завинаги с тези последни 10 кг. ..
Дано да си права. Така ми се иска да се получи възможно най-скоро, но ще съм доволна и на по-бавен, но траен резултат.
krasi_vasi  виждам че и ти имаш бебче на възраст колкото моето Simple Smile Да ти кажа чесно до сега все се опасявах и не исках да си сменям режима на хранене заради бебчо. Ти от колко време си на РХ и спазваш ли някакви ограничения.
Карамфила, брово мацка! Страшна си! Честита ти рожденничка. Само и единствено да ти носи радост в живота.
Дими, радвам се да те засека и в тази тема. Не си се мяркала скоро в Дневника-защо така?  Hug
Момичета и аз съм завършила ИУ-Варна, да не се окажем познати, а?  Hug

Относно похапването. Досега съмна три тънки резенчета диня. Въздържах се от сиренце към нея, макар че толкова много го обичам. За обяд съм си спретнала картофено-зеленчукова супичка, а за вечеря-или картофки на фурна със салатка или сиренце по шопски (зависи половинката какво ще предпочете)
Мисля си че тези неща са диетични и разделни. За съжаление вечерята ми винаги е след 8 вечерта, но няма как да е по-рано (за сметка на това не закусвам или само хапвам плод)
Лек ден на всички

# 205
  • София
Верче, как така домат с хляб newsm78 Нали не може newsm78 От нас си нося хляб понякога. А тези другите неща си купувам понякога, но всичко писва Sick
Ами за мен домата си е зеленчук, а зеленчуци с хляб може. Аз не разглеждам храните като кисели и алкални, а като плодове, зеленчуци, въглехидрати, белтъчини и мазнини.

# 206
Благодаря ви, момичета, за топлия прием  Hug.

Ками, Калида, благодаря за отговорите. Ядките аз също ги ям отделно или поръсвам с тях салатите.  Но все пак реших да попитам. Калида, бебето ми е на 4 месеца и 1 седмица; казва се Кристиан. Все още е изцяло на кърма, кърмим се на поискване. Въпреки, че съм кърмачка, реших да пробвам отново с РХ. Освен, че не ми се отрази негативно върху кърмата, съм и много доволна от резултата до момента.
Ками, отдавна искам да ти кажа, че съм очарована от рецептите ти и много чести ги прилагаме вкъщи  Hug   

krasi_vasi, не съм съм чак толкова упорита. Както вече писах, позволявам си и някои прегрешения. Снощи например си хапнах малко шоколад, ама толкоооова ми се ядеше, че не можах да устоя. Разбира се, радвам се за свалените килограми, но много ме притеснява висналия ми след раждането корем. За съжаление нямам време за гимнастика или спорт (ако не броим обикалянето с количката) и не знам как ще си върна формата, ама е грозна работа.
От лентичката ти виждам, че скоро ще навършите 4 месеца. Не ви ли е малко рано за захранване  newsm78. Аз смятам да изчакам до навършването на 6 месеца и чак тогава да почна със захранването. Но отсега следя темите в "Кърмене и захранване на бебетата" и понякога си водя бележки. За да не разводняваме темата тук, пиши ми на лични, ако нещо конкретно те интересува. Ще се радвам, ако мога да помогна. 

Tandoori
, заинтригува ме рецептата ти. Надявам се да намеря всички видове гъби и ще я пробваме. Моля те напиши англ. имена на маслените гъби и гъбите портабела....

Лек разделен ден на всички и до скоро  Simple Smile

# 207
Мади, Дими  smile3501 за постигнатата цел!
Калида и аз не знам какво да правя със захранването. Тук съм на голям натиск от страна на бабите (нали те са захранили рано). За сега удържам фронта и ще се мъча да издрапам до 5 навършени месеца, за шестия и аз се двоумя, защото Тони върви едричък и все ме е страх от тази анемия, че аз съм си доста анемична. Мисля си да захраня Тони при проява на признаците за захранване - интерес към нашата храна.
Ани, имам едно малко братовчедче, което нарича врабчетата: дядо Господьовите пиленца  Laughing . Щом тези весели птички са избрали вашата тераса, значи трябва да сте много щастливо семейство. Аз с акито на гълъбчето намерих някакво решение. Забелязах, че любимо място му е единия ъгъл на терасата и постелих найлон от долу. Сега ще му правя и хранилка, която да е от вън на терасата.
MissCaprice, преди да забременея бях на РХ и никаква храна след 18 ч. и всяка вечер след 19 ч бягане по алеята. Поддържах перфектните за мен 48 кг., но сега нямам достатъчно време и не винаги спазвам РХ, но нощно време като ям задължително е разделно. Мъча се да наблягам повече на плодовете.
krasi_vasi, много се препоръчва вечерята да е не по-късно от 18 ч. и е добре, че успяваш да го спазваш. Аз обаче съм до 18 ч. на работа и се прибирам след 19 ч., което означава, че трябва да мина без вечеря. В къщи обаче вечерята е ритуал - тогава сме всички в къщи и си разказваме преживяното от изминалия ден. Даже 1/2 ми се сърди, когато не ям, защото трябва да се храни сам и не му е вкусно.
Верче, завиждам ти чистосърдечно, предпочитам цялото семейство да вечеряме заедно, но мъжът ми се прибира много късно от работа.
Oda May, не се притеснявай, бебчовците като тръгнат да шават ще си върнем не само формата от преди, ами и още по. Аз с това се успокоявам и не се напъвам много с упражненията (макар че ми липсват) понеже съм със секцио. За захранването и аз събирам информация, но имам доста въпроси, които дори не мога да ги формулирам правилно в главата си и малко ме е страх. Както отговорих на Калида много съм неориентирана още. Като всяка майка искам да направя най-доброто за детето си.

# 208
                                             Здравейте,
аз вече приключих с моите изпити newsm44, успешно се справих с втората магистратура /която ме мъчеше 2 години/ и по този повод искам, макар и виртуално да ви почерпя
Доста поизостанах,сега ще се върна да изчета темите от където спрях и ще се постарая да бъде редовна за да мога да се справя с килограмите, че мъжо след успешния си резултат /-12 кг/ ме е взел на подбив, та се каня да му покажа вече, че и аз мога /е да не се заричам де/ да се справя.
  Добре дошли на всички нови разделнички, през този период когато не съм се включвала и  успех  !!!

# 209
Ками, нямам представа от къде да намериш тези гъби в БГ, съжалявам. Тук се продават в магазините за хранителни стоки, на щандовете за зеленчуци, предполагам може да попиташ някъде, защото знам че в БГ ги има със сигурност, консумирала съм и 3-те вида.
Значи маслената гъба още е известна като пачи крак мисля в БГ.  newsm78 Портобело ( или портабела , известна е и по двата начина) е кафява гъба в бяло стебло, сигурна съм че съм я хапвала в супи в БГ.

Tandoori
, заинтригува ме рецептата ти. Надявам се да намеря всички видове гъби и ще я пробваме. Моля те напиши англ. имена на маслените гъби и гъбите портабела....

Chantarellus http://en.wikipedia.org/wiki/Cantharellus е маслената гъба или както още я знаем като пачи крак
и Portobello( Portabella)  е името на втората, може да я срещнеш в магазините и като Baby Bella, ако е от малките, иначе стават доста големи гъби, няма как да не си я срещала. Маслената гъба ( пачи крак) се среща по-рядко, но придава страхотен вкус. Иначе като няма аз си правя и само с обикновените печурки ( button mushroom) и портабела и пак става много вкусно, така че 3-тата гъба не е задължителна, а по-скоро желателна Simple SmilePeace

Общи условия

Активация на акаунт