Октомврийското мъниче с мама към морето тича!

• 12 054
  • 300
  •   1
Отговори
# 195
А да ви попитам как се справяте с киселините, ако имате, аз от както влязох в 6-ия месец мног често ме мъчат!!!

Аз имам непрекъснато.  Sad Нали не могат да се пият лекарства, на мен ми помага само содата (бикарбонат). Пия по около половин чаена лъжичка с вода за преглъщане и после стоя известно време права и чакам да се оригна 2-3 пъти.

Не знам как е при вас обаче на мен вече не само корема, ами и гърдите ми пораснаха много Confused. Чашка Д вече не ги побира ooooh!, ужас, много ми тежат. Дано поне като са толкова големи да имам мляко, въпреки че въобще не е гаранция.

Същото е положението и при мен. В началото се радвах, че най-сетне и аз се сдобих с гърди, но от едно известно време спрях да завиждам на естествено надарените жени. Това чудо как тежи и колко е неудобно... Ужас!  А толкова ме болят, че понякога направо ми иде да се #2gunfire. Да не говорим, че вече 2-ра партида ситуени не ми стават и пак трябва да купувам нови... Гадост!
И с дрехите проблемът е голям, както пише meggyv. Как пък една фирма не се намери, която да прави нормални дрехи за бременни - хубави, шарени и удобни (може и на по-нормални цени от 80-100 лв за един панталон). Софийски мами, вие как се справяте с този проблем? Тук има 5 магазина на кръст с по 3 дрешки вътре...

P.S. Извинявам се, ако се повтарям с някои въпроси и коментари, ама нали съм отскоро тук, все ще вляза в крак...  Wink

# 196
Относно дрехи за бременни в реално необходим размер  Mr. Green, аз си купих от Пиротска. Има един търговски център/ базар - изнасят бременен манекен на входната врата. Щанда е на 2ия етаж. Аз си купих летен панталон и дънков гащеризон и съм доволна. За справка не съм китайски манекен - 1,60м  70 кг  ooooh!

За по-нормално бременните, т.е. по-слабичките бъдещи мами, това са магазините, които знам аз.
Мами - на Кяз Борис и Гладстон (входът е на Борис)
Миа - на Княз Борис и Кърниградска (входът е на Борис)
Има един хубав на Цар Самуил и Ивайло (вход откъм Самуил)
Има един под колоните на графа - на втория етаж на магазина се пада
До тук тези и 4-те са в баш-центъра
Benetton в Мола на Стамболийски, ама там има буквално 5 дрешки
Premaman - на Тодор Александров до Булбанк

А до тук най-много нося и са ми най-удобни един панталон, който е купуван от Англия и ми е подарък (широк ленен с голям ластик отгоре и никакви ципове и стягащи или дращещи неща по-него), както и гащеризон и панталон, купени от Гърция от една приятелка - пак подaрък. Т.е. от тук пак си нямам нищо, което да става. Поне от кръста надолу де.
Иначе онзи ден си купих от Mango (пак в Мола на СТамболийски) 3 потничета за по 9 лв - има намаление. Еднакъв модел, но в различни цветове. Хубавото им е, че са широчки и по-дълги, така че ми събират шкембето и мисля, че от кръста нагоре се уредих идеално като за цялото лято + дрехите, които вече си имам.

# 197
Еми верно дрешките за бременни не само че са грозни /лично мнение/ ами струват и обидно много пари! Аз купувам поли и панталони с ластик отгоре, поне сега има много такива модели / или пък с ластично трико отгоре/, а потничета и туники за нагоре  - бол! Теранова са ефтинки ако уцелиш намаленията, Calliope, Spider i Mango са редовните ми магазини от които пазарувам. Не мисля да купувам специални дрехи за бременни, чувствам се адски непривлекателна в тях  Embarassed Rolling Eyes Wink Обикновенните памучни летни роклички също ми вършат идеална работа, а и тези със смъкнатата талия :

# 198
Я! Вижте какво намерих докато си чистех PC-to. Бях си го сейвнала преди време, когато още не ми се забременяваше от страх Mr. Green    Sorry, ако вече сте го чели, но не си спомням от къде съм го свалила  Blush

Писмо на едно бебе до родителите му:

"Скъпи родители,
Аз идвам при вас като малко, незряло същество, но вече съм оформена личност. Ще бъда при вас само за кратко - затова ми се радвайте.
   1. Намерете време да откриете кой съм аз, по какво се различавам от вас и какво мога да ви дам.
   2.Моля, когато съм гладен,давайте ми да ям.В твоето коремче, мамо, не познавах глада, а часовникът и времето са ми още чужди.
   3.Моля, дръжте ме близо до вашите тела, милвайте ме,галете ме, целувайте ме, говорете ми. В твоето коремче, мамо, бях постоянно носен и живеех съвсем близо до теб. Никога не бях сам.
   4.Надявам се, че няма да се разочаровате много, ако не се окажа съвършеното бебе от вашите мечти и надежди. Бъдете снизходителни и великодушни към самите себе си, ако и вие не се окажете съвършените родители, които бихте искали да бъдете.
   5.Не очаквайте твърде много от мен,новороденото бебе, не очаквайте твърде много и от себе си като родители. Нека си дадем шест седмици - така да се каже като подарък за раждането. Шест седмици за мен, за да узрея, да се стабилизирам, да намеря своя ритъм, и шест седмици за вас,за да дойдете постепенно на себе си и да ме интегрирате в живота си.
   6.Моля, не ми се сърдете, ако плача много.Имайте търпение с мен.С времето ще плача все по-малко и ще ви радвам с компанията си.
   7.Грижете се за мен - гледайте ме внимателно, защото мога да ви кажа и без думи от какво се нуждая, как да ме утешите и какво ме прави доволен. Аз не съм тиранин, който е дошъл при вас, за да направи живота ви труден. Но единственият начин, по който в момента мога да ви дам да разберете, че нещо не е наред, е плачът.
   8.Моля, никога не забравяйте, че съм много здрав и устойчив. Мога да преживея без мъка грешките, които вие правите, поне в началото, защото сте неопитни и се вълнувате. Докато ме обичате, всичко ще върви добре.
   9.Моля, внимавайте и за себе си. Хранете се балансирано, давайте си достатъчно спокойствие, движете се на чист въздух, за да сте здрави и силни в часовете, които прекарваме заедно. Опитайте се да правите разлика между "важно" и "неважно", гледайте спокойно на нещата - така ще ми се радвате много повече.
   10.Моля ви още, да поддържате и развивате връзката помежду си, защото тя е основата на моя живот и ми показва как да се науча да обичам хората.
   Може би в момента съм объркал живота ви, но не забравяйте, че това е временно.

Благодаря и на двама ви.
Вашето дете."

Е, не е ли сладко?  Heart Eyes

# 199
Аз досега дори не съм влизала в магазин за бременни, нещо ми действа подтискащо. )))))
Иначе си купих две рокли - едната от индийски магазин (защото всичко там, или почти всичко е памучно) страшно ми е удобна и лека. И една друга, също много свежарска. Морско синьо на едни цветя. )))
Иначе си имам разни поли и рокли и от преди и все още се побирам в тях. )

# 200
Здравейте момичета   bouquet
Изплатиха ми го чак миналата седмица около 22.06, и то са ми превели 101,19 лв. Осигурявам се на 973лв. готино а  #2gunfire
А друго нещо - да ви питам за дрешки за бременни -............ Вие намирате ли си по-големи дрешки ? и къде по-точно ? има ли такива магазини които да работят и събота и неделя ?
Здравей Зайче, не искам да ставам адвокат на НОИ, но да те прецакат - звучи малко странно. Както вече казах, болничния се смята на база 6 месеца назад. Теб откога те осигуряват на 973лв.? За да вземеш пълната изчислена от теб сума, трябва да се осигуряваш на тази заплата поне от Септември 2006г. Да не говорим, че има и други фактори, които намаляват болничния.
Виж, за датата на изплащане е странно, че са закъснели толкова. На мен ми изплащат всичко редовно - напр. мартенския болничен си го взех началото на май.
За да си сиурна и спокойна относно коректността на заплащане, отиди в НОИ /към твоя район/ и подай молба за издаване на ПЕРСОНАЛЕН ИДЕНТИФИКАЦИОНЕН КОД. Така  ще можеш да следиш постъпленията си по интернет и да получаваш Справка за изплатени Парични Обезщетения и Помощи от ДОО чрез НОИ  на адрес  https://benefits.nssi.bg/First.aspx
Това е много полезно особено за нас, които доста време ще разчитаме на майчинство.

Относно дрехи за бременни в реално необходим размер  Mr. Green, аз си купих от Пиротска. Има един търговски център/ базар - изнасят бременен манекен на входната врата. Щанда е на 2ия етаж. Аз си купих летен панталон и дънков гащеризон и съм доволна. За справка не съм китайски манекен - 1,60м  70 кг  ooooh!

Благодаря за инфото, ще гледам да си поискам код. Мен ме осигуряват на тази заплата от 28.11.2006. Може и затова да се е  получило разминаването. Но говоря за попринцип, че нямам желание да ме прецакат с осигуровките и изплащането на болнични и майчински  Peace
Аз как да разбера към кой район съм на НОИ?

Благодаря за инфото за дрешките, ще пробвам да ида до там да видя какво има за мамутчета  261uu

# 201
Нигелла, много свежо е това. ))))Чела съм го някога, но е било доста отдавна. ))))

# 202
  • София
ANETT Всяка авиокомпания има свой правила и разпоредби, пробвай с българсите, навремето с Балкан нямаше проблем, просто те карат да подпишеш декларация, че всички рискове и разходи са за твоя сметка,  искаха и от доктора писмо, че можеш да летиш, все пак е тъпо за кратки полети да те връщат. А твойто коремче не може ли просто да го скриеш със широка дреха, това е често срещано. Проблем би било ако е лошо времето, то тогава друса яко и можеш да се уплашиш и недай си боже да започнат контракции, но аз при такова време най-хубаво спя на самолета, направо се унасям на секундата, а е кофти ако съм на работа  Joy   Joy , да си призная и това ми се е случвало, и то когато бях млада и какво конско отнесох  ooooh!

Все пак е рисковано да се лети в толкова напреднала бременност, ако не е наложително по-добре си стой там където ще раждаш. Много са нещата, който може да се случат, например преди няколко години имахме случай при който ми се изправи косата, младо бременно в 5-ти месец момиче тръгна към тоалетната и за лош късмет като почна точно тогава да друса този ти тъп самолет и тя взе че падна по средата на самолета, удари си корема в подлакътника на една седалка, изплаши се страшно, напишка се от страх и ужас и се разрева страшно, трудно даже говореше, кацнахме принудително да я предадем на докторите, признавам не знам какво е станало, надявам се всичко да е било наред. Ние после писахме обяснения като диви, До последно си беше страшно уплашена, но не кървеше, кофти че пътуваше сама.
Поради подобни случай авиокомпаниите не возят тумбалани в последните месеци, въпреки че това нещастно стечение на обстоятелствата надали ще се случи два пъти.

Мисля че няма да имаш проблеми с Хемус Еър, те гледат да ти вземет парите за билета на първо място. Успех и пиши какво си решила. Аз също ще пътувам в 8 месец със самолет но само от Варна до София, което не се брой. И няма да им позволя да не ме вземат  #2gunfire Но тук във Варна познаваме почти всички, та с две думи съм с връзки.  Mr. Green

# 203
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ  #Cussing out

Как от петък сутрин от 69кг станах 71кг в понеделник сутрин!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Та аз дори не съм изяла толкова храна за 2 дни  #Cussing out

Т'ва е то - честитка за влизането в 3тия триместър

# 204
  • София
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ  #Cussing out

Как от петък сутрин от 69кг станах 71кг в понеделник сутрин!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Та аз дори не съм изяла толкова храна за 2 дни  #Cussing out

Т'ва е то - честитка за влизането в 3тия триместър
Joy  Joy  Joy  Joy
Споко и при мен така се получава, но при мен кантара беше 73кг, преди две седмици, не съм се мерила от тогава, направо си ме е страх.

# 205
  • София
Здравейте  Simple Smile

Писали, писали ... не мога да ви изчета Simple Smile

Да кажа за раджането във вода: за момента се предлага само в Тина Киркова:
http://www.1agb.com/news.php?id=15
Понеже моята лекарка изражда там, я питах как стоят нещата. Значи, имало само един екип, който е обучен да изражда във вода. И той трябвало да бъде избран (т.е. да си платиш за избор на екип). Трябвало да се ражда в работно време Rolling Eyes, т.е. не можеш да отидеш и да кажеш: "Искам да раждам във ваната!", трябва предварително да се уговориш и да ти предизвикат раждане на определена дата в работно време.
За мен това беше достатъчно, за да ме откаже...

За болничните: не знам точно как се изчисляват, т.е. никога не мога да ги изкарам, обаче ситуацията е:
1 ден се плаща от работодателя и е в размер на 80% от дневната заплатата. Оттам нататък, НОИ плаща въз основа на осигурителния доход, сумата пак е 80%. За максимален осигурителен доход (1400 лв., и ако не е преминавана границата последните 6 месеца), сумата е: 1400/20*0.8 = 56 лв. (при 20 работни дни).
Все си е по - малко от заплата. Ако пък надхвърляш осигурителния максимум , разликата е доста драстична  Wink За майчинството нещата стоят по същия начин, само че процентите са 90. Т.е. можете да взимате максимум 1400*0.9 = 1260 лв. месечно. И все пак, аз много се радвам, че вързаха майчинството с осигуровките, преди 5 години взимах 120 лв. месечно (колкото и всяка никога неработила и невнесла и стотинка осигуровка жена - да не ставам расист с повече определения).
Друг е въпросът, че при единственият ми болничен за тази година, ми бяха превели по 53 лв. на ден, не знам как са ги смятали, ама се преживяват. Януарски болнични ми преведоха в края на март, добре че бяха само два дни. Затова си казах, че докато имам отпуска - ползвам си я нея. Не знам, ако се чака така и за майчинството ... от глад няма да умрем, ама имам кредити, банките ще се изплашат, че няма постъпления ...  Thinking

Меги и Силвър, стига сте се оплаквали с килограмите, моите са 81  Sad Вече съм слоно-хипопотам, не само хипопотам.
Но пък вчера се видях с приятелката ми, с бебенце на 4 месеца. Тя от 46 кг. на забременяване, беше станала 74 като роди. Сега била 52, изглежда чудесно, почти е прибрала корема, без да гладува (кърми)  Simple Smile Има 6 килограма, но от 28 качени, това е нищо  Heart Eyes Все дано е така и при нас  Simple Smile

Да сменим темата Simple Smile В събота ще кръщаваме детенцето на кумците ни, идея си нямам какво ще намъкна - сега имам няколко комплекта дрехи само, и нищо не е официално ....  newsm78 А не ми се да давам луди суми за бременен тоалет, който ще облека максимум веднъж два пъти още... Пък и къде ли ще го намеря  newsm78 Някой някаква идея?

# 206
Привет и от мен, мами-тумбалани!  Hug
Мисията ми с боничния от ЛКК беше успешно изпълнена днес.  bowuu Само дето ми се наложи пак в най-горещото - 12ч да се мотам по улиците, но нямаше как - докито беше втора смяна. Confused Е, ще се наложи и другата седмица да се разходя до там, за да си го взема и занеса на работа, но и с това няма как да се размина.
Nigella, размекна ми душичката с това мило писмо.  Cry Не съм попадала на него до сега, но звучи супер сладко и нежно. Милите не душици какво ли ще им е и на тях, като се появят? Но ние сме насреща!  breastfeeding
silverarrow, щем нещем май това ще е положението. Ти сутрин на гладно и след тоалетна ли се теглиш, защото тогава се показват реалните килца? Иначе по кантара на ЖК и аз съм не с +10, ами отивам към +13, но това не ми звучи правдоподобно, защото първо кантара го излових, че не е верен там и второ все по обяд се тегля. Но с интензивни грижи по бебо и повечко движение ще си върнем формите отпреди, споко.  jump smile3541     
За дрешките аз продължавам да си се обличам от магазините за нормални. Забелязах, че в тези за индийски стоки има разни добри попадения и са таман като за нас - приятни материи и широки модели. Е верно, че откъм качество не са нищо особено, но за една бременност стават. А и цветовете им са свежи.
За щастие с киселините още се разминавеме, но предполагам, че с времето няма да ме подминат и мен. Но ще ги мисля като се наложи.
Аз отивам да се опна, че нещо ми натежаха пак краката.  bye Kissing Heart

# 207
Здравейте момичета
Днес ходих при моя гинеколог да му искам болнични ,че в тези горещини нямам сили
а той ми отказа ,изпрати ме при личния той да ми даде защото такъв бил закона
НАИСТИНА ли това е закона или да взема да го сменя незная как да постъпя
дайте ми съвет Приятна и прохладна седмица ви желая

# 208
  • La casa de Mickey Mouse
мерси меги
не 4е ми е наложително, но не ми се стои тук сами4ка до раждането, Ще отка4а 4е исках да си се прибера за месец, не ми ли4и много корем4ето може да мине и за по малко поне за сега незнам след месец как Ще е
т.е. то в момента си е малко като ходя на лекар все ме гледат странно докато не им покажа документите не вярват на колко съм
а за спането аз докато се ка4а в самолета и заспивам не успявам да из4акам дои излитането и се събуждам когато сме кацнали, незнам как го правя номера някък си инстинктивно и това от как съм бременна
не ми се пътува с бг еър много ми е скъпо Ще пътувам или с 4ехите или с италианците но все оЩе ниЩо не се знае обаботвам сега мъжо 4е неЩо не му се нрави идеята, хем не е тук, хем не може  Crossing Arms
за дрехите на мен майка ми ми прати много сладки за бременни от Варна незнам от къде ги е взела но са страшно удобни и супер сладурски 4е тия тук са ужасни прили4ат на 4ували не 4е нямам и от тях де

# 209
rally, и мен много ме притесняват закъсненията на НОИ, защото и аз имам кредит за апартамента, а като чета другите мами закъснение от 2-3 месеца си е нещо нормално направо!!!!  newsm61 Аз съм на максимума 1260лв. и разчитам на тези пари  Sad

За бременните дрехи мога да кажа, че преди 2 месеца си взех от Хит-а 3 потника по 3лв. 52-ри номер! Купих си и три копринени панделки за всеки цвят потник и въпреки, че все още са ми доста големи обличам потника и връзвам панделката под гърдите и ми заспива по мярка! А на мъжа са му любими, защото все едно, че съм носела бебе-подарък!
За панталони - взех от приятелка - съвсем прав панталон, но от тежко падаща материя - става за всеки период от бременността!

Общи условия

Активация на акаунт