Октомврийското мъниче с мама към морето тича!

• 12 033
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
По въпроса за въртенето на бебето, нашето е с дупето надолу, но съм чувала, че трябва да се лежи надясно. Наистина помагало, лекаря не ти ли каза нещо newsm78 Иначе за плуването, също знам че е добре, но доколко морето е чисто Sick А как сте с плажа? Под чадъра, или...

# 91
Здравейте на всички мами!

Първо да се представя, казвам се Невена и съм от Варна.

И аз като всички вас очаквам Малката Принцеса през октомври,
около 25 октомври ми казаха последно.

Много се вълнувам и понеже както казва майка ми съм
още млада и зелена, не мога да спра ни за миг да мисля
за момиченцето, което очаквам ..... ни за миг.... , затова
реших да споделя и с вас.

Пожелавам Ви лека бременност до края и успешно раждане!

Невена

# 92
Добре дошла Невена!  Hug   bouquet

minana, аз съм решила никакво слънце! Вече съм си купила 50-ти фактор, ама ще внимавам и слънцето хич да не ме вижда! А лекаря ми каза само, че имало много време да се завърти бебето, ама на мен корема ми беше станал като елипса настрани  Laughing и за това реших да предприема нещо

# 93
Добре дошла Невена!   bouquet
Аз съм си купила по-малък фоктор, но мислия да си прекарвам времето под чадъра. По принцип обичам да съм черна, но това лято ще си го спестя. Все пак бебето е по-важно. Wink
Вие как сте с килограмите, аз май нещо много наедрях и се притеснявам. Confused Уж не прекалявам с нищо обаче... #Cussing out

# 94
  • София
nevena83 - добре дошла при нас!  Hug   bouquet Вече прибавих и теб и твоята принцеса към списъчето.  Party

minana - както са ти казали момичетата, в морето даже е по-хубаво да се плува, понеже водата се оттича. В басейнити е доста по-мръсно. За тена - ще си седя под чадъра. Важното е да не си печеш коремчето. На мен лекарката ми каза, че е хубаво за  кърменето и за самите гърди да ги пека, но не виждам как ще стане.  newsm78

За обръщането - аз бях чела една тема, че можело с мислене да насочиш бебето, също лекарката ми спомена нещо за една поза - май лактите към коленете се сгъват, но хич не помня... Thinking както и да е, тя каза, че тези неща са със съмнителен ефект. Относно позите за на дясно - аз знам, че не е хубаво да се спи на дясно особено в 8-9 месец, защото някакъв кръвоносен съд май се притиска, не помня. И остава само алтернативата на ляво... Tired

# 95
Здравейте майчета   love001

Първо да приветствам с добре дошли новозаявилите се бременелки Невена и minana  newsm51

А по въпроса за моренцето - мен няма да ме огрее таз година  newsm45 и ми е много мъчно... С бъдещия татко сме заформили един ремонт, който така като гледам до октомври не знам дали ще свършим!!!  newsm12   Той държи всичко сам да си прави, а пък отпуската му я "оправихме" вече и сега не ми питайте комшийте какво е вкъщи вечер  pironi smile3537 Финансовият фактор също играе роля за решението ми - направих си само бегла сметка за това, което ще ни е необходимо за бебко и ми призля...викам си няма да е честно ние да отидем на море и заради това да лиша малкия от нещо, било то и глезотийка  no Както и да е...стига съм се оплаквала вече  Embarassed

Наде как са стомашно-чревните ти проблеми, намери ли нещо, което да помага???

meggyv много ни липсваш  Hug Hug Hug

ushco като казваш, че ще работиш до края на бременността, имаш предвид до преди тези 45 дни, които ни се полагат преди да родим или...аз си мислех ако се чувствам добре и времето не е толкова горещо дали да не си работя и през част от тези 45 дни???!!! Разбрах, че ако не ги ползваш - то не ги и губиш...т.е. ще ми ги прехвърлят да си ги ползвам след раждането, което не е зле - увеличава се периода на платената част от майчинството!!! А и аз като теб - не знам ако не ходя на работа какво ще правя вкъщи!!!

Светле хайде момиче, чакаме добри новини...не ни дръж в напрежение  Hug Hug Hug

# 96
ей това е проблема колко 4акаш аз досега съм полу4авала само в испания и пристигат бързо колко време се 4ака в бг и как да проверя къде ми е поръ4ката в този момент
Galentinass успех на изпита ако Ще те изпитва дядо ти Ку4ев не се притенявай аз ниЩо не знаех на данъ4но говорих пълни глупости обЩи приказки ниЩо съЩествено и той все се опитваше да ме подпита по въпроса заЩото съответно моите бръЩолевения не го засягаха ни най малко но аз си знаех моето като вица за краставицата и най накрая ми каза много съм доволен колежке и ми писа 5 поне при нас никои не скъса казвам никои ако говориш неЩо каквото и да е важното е да не спираш да говориш

В България се чака около 2седмици и по принцип май няма как да проследиш къде е поръчката. След като е обработена вече се движи към БГ, но къде е и кога ще пристигне няма информация.

# 97
Mirama,благодаря за разяснението за поръчката  Hugи мен това ме интересуваше

Няма защо, ако има проблем - питайте. )))

# 98
  • Стара Загора
В къщи са ми линковете за позициите на бебетата, довечера ще ги постна, има и за напречно и за седалищно прилежание, а за нормална позиция бебето е изрисувано върху корема на едно момиче много е готино. Препоръчва се да се лежи на ляво, на лекцията в Стара Загора на 9 месеца, лекаря при който раждах дъщеря си го препоръча, защотото някаква голяма вена ли артерия дано не объркам нещо се намира от дясно и затова като се лежи на ляво това нещо не се притиска и на бебето му е по- добре. Каза че лежането на ляво помага и за отоците, каза 5 дни лежане на ляво и няма отоци, но който е на работа няма как да го прави.

# 99
Преслава, аз също ще си работя и през 45-те дни преди раждането, НО се губят мила - дано греша, но се съветвах вече и с лекаря ми и със счетоводител и не могат да се прехвърлят за след раждането. Ако обаче бебо се роди по-рано, първо се ползва остатъка от 45-те дни и после останалите 270 дни.
Дано си ме разбрала

На мен ми е най-удобно наляво, но бързо се схващам и всъщност цяла нощ си се въртя! Странното е, че и по гръб ми е удобно, но го избягвам за всеки случай

# 100
ushco нещо ми стана любопитно защо каза за спането по гръб, че го избягваш за всеки случай???? На мен също ми е удобно да си лежа така все още, е бебко ритка малко повече, но не е неприятно,трябва ли да се коригирам?????

# 101
  • София
Привет и от нас  Simple Smile

Започвам наред:
 - Добре дошли на Невена и Минана   bouquet

- Въртенето на бебетата - още е много рано да го мислите  Simple Smile Аз самата съм се обърнала от седалищно на правилно положение две седмици преди да се родя. Родила съм се съвсем нормално, и то преди 30 години ... Аз въобще не се замислям за това, ще си чакам да последно и тогава ще му мисля, ако трябва  Simple Smile Мартин се обърна края на 7-мия месец и си стоя обърнат до края.

- За почивките - аз заминавам на 9.07 - ще съм 7ми месец. После мислим края на август, началото на септември на планина - хотелче с басейнче  Heart Eyes Единствено ме притесняват гъбите по басейните, ама морето хич  Heart Eyes

- Преслава, за съжаление СЕ ГУБЯТ неизползваните от 45-те дни. Питала съм няколко пъти...
Ама ви се чудя на зора за работа (аз едва чакам да си почина, ех Меги, завиждам ти благородно  Simple Smile) - после нали ще отсъствате така или иначе поне няколко месеца ... няма как да сте в час през цялото време  Simple Smile И друг път съм се изказвала по темата - майчинството си е срив в кариерата, няма как, но си струва  Heart Eyes
Аз смятам да си почина, да се наспя (както казваше баба, лека й пръст: "Спи сега, че после няма!") и да напазарувам през тези 45 дни  Simple Smile

- За килата - оф, болна тема. Не съм се мерила от месец и половина, след малко съм на лекар. Та не знам колко съм отгоре. Обаче се чувствам мнооого напълняла - не е само на корем, а и на крака, на гръб, на ръце, на бузи Sad Вчера сравнявах снимки от миналия уикенд и миналото лято - ужас  Shocked Хем карам основно на салати и плодове ... ама който си е склонен към напълняване, няма спасение. И първият път се пазих уж, пък дойдоха +22 кг. (дето вика Меги, от въздуха  Sad), успокоението беше, че ги свалих за 4 месеца след раждането без никакви усилия, освен коремни преси (после си качих част от тях, ама това е друга тема, дето няма общо с бременуването). Само че тогава бях на -5 годинки ....  Thinking 
Качих в албумчето две снимки, за ваше успокоение  Mr. Green
Как да е, като спра да кърмя, ще гладувам, ако не стане, детето ми каза, че съм като хипопотам, най - много хипопотам да си остана  Joy Joy Joy Joy

- За кожата и слънцето - за 4 дни на открито, въпреки 30 фактор, с който се мажех непрекъснато, станах на петна. Много ми е гадна кожата, луничава, никакво слънце не понася  Sad Мислех да ида малко на солариум - харесва ми и ми понася, ама не смея заради корема. Някой знае ли дали може? Днес ще питам лекарката вече, ако пак не забравя (пък после ми е неудобно да й звъня за подобна глупост).

- За подуването и особено краката - брех първият път не разбрах какво е това подуване, сега вечер глезените са ми два пъти по - големи, отколкото сутрин ... Мажа с Лиотон и пак. Пръстите на ръцете, коленете - и те. Ама най - гадно глезените и стъпълата... Най ми е добре като ходя - ама няма как, на работа съм  Wink Уж се разхождам, обаче не става ... Седящо работещите - как се справяте?

# 102
Аз обикновенно заспивам по гръб като се въртя след това на всички страни. Преди спях и по корем, но сега вече ми е трудно. )
Не съм имала никакви проблеми досега.

# 103
Рали, на солариум при бременност не може да се ходи.

# 104
Рали, никак не се справям. АЗ съм седящо - работеща, от време на време си вдигам краката на едно столче, колегите са ми гоподредили от другата страна на масата. Не е най - приятната гледка, но ми влизат в положението. Вечер също работя в къщи  седнала пред РС, но преди това взимам душ, което мааааалко ме пооблекчава. Опитвам се да спя с вдигнати на 2 възглавници крака, но... май само така си заспивам, защото като се събудя откривам че съм ги изритала на съвсем далечно място.
Когато не съм седнала по цял ден не е съвсем тежко положението.
СЕга реших да спа всякаква сол, за да не задържам вода и да не се подувам, но... в сиренето например и др. неща има не- малко количества сол.
Ако знаете някакви облекчаващи кремове и мазила, облекчаващи краката - пишете!

Общи условия

Активация на акаунт