Отговори
# 180
Иве, КОЙ? Веднага да признава!
Бети, в една друга тема - по повод забременяването - една мама беше написала : Дай, Боже, всекиму, но мен ако обичаш ме пропусни!
Първо, ще го вземеш изпита му с изпит! Аз доста отдавна го преборих, но пак не стана от първия път!
И, аз така отворих дума, случайно, пък то виж ти.... И сега, Иве, ти кат се намеси и аз няма да мога да спя! Който е виноват да си признава веднага! Hug
Пък дано наистина ме пропусне, че иначе ще идвам при теб в другата темичка, няма как!
Ето ви и едни пресни снимчици с нови подвизи от моето Шило:
http://images18.snimka.bg/003238242.jpg
http://images18.snimka.bg/003238248.jpg
http://images18.snimka.bg/003238253.jpg

Последна редакция: пт, 22 юни 2007, 16:37 от Betty L.

# 181
Честит рожден ден на kriss`  Да е много здрава и щастлива мама!   bigdance2 nbirthday

iva-bebe, аз авокадце съм й давала по една лъжичка от нашето, пасирано авокадце. Много е хубаво, полезно и - поне на мен, адски вкусно. А за нас го правя с лимон, чесън, сол и доматче, или само с лимон и сол.

lia25, как е варненско, пратете снимки с варненките! Ех, сега е точно за море в тези жеги...Габка кефи ли се?

Ники, това с Дивата Мобайлна...много ми хареса!  Joy

пешеходке, не знам за каква тенджера казваш, ама да кажа, в Технополис продават едни уреди за парно готвене, много са готини, стават за абсолютно всякакви зеленчуци, риба и др. Само да има човек къде да ги скатае (то от уреди вече нямам място на плота за готвене), ...

Мен хич ме няма в правенето на теми, така че ще се ползвам егоистично от вашата благородна дейност, момичета... Embarassed

Днес успешно взех урината на бебка, много лесно стана, от първия път, в тези пликчета, които се залепват на срамните устнички. Дано всичко да й е наред  Praynig

За заместването на обедното кърмене, в отговор на питането ми в д-р Нивеа (форума), една мама ми е писала на ЛС, че Световната здравна организация не препоръчва изместване на цяло кърмене с друга храна до 1 годинка. Така че, аз вече й давам само колкото да свиква и с друга храна, но не за наяждане - по около 1/3 от бурканчето, плюс една-две бебешки лъжички кърмичка и тя някак си изтърпява и после се дохранва. Интересното е, че към последните 3-4 лъжички на пюрето сякаш разбира, че я чака цица и почва да мрънка нетърпеливо, муси се на пюрето и не иска да го яде вече...После допапква от гърдата пак около 10-15 мин и заспива доволно. Така че, това е моето захранване.

А днес опитах да й дам сок от круша, на ХИПП, отказа, само си играеше с биберона на шишето -Авентско. Не знам от шишето ли е, или не й харесва. Вчера пък й давох да опита от ябълки, прясно изцеден сок и му се мусеше като че ли е от лимон?

Ох, малко съм притеснена, че в неделя трябва да я оставя следобед на майка ми, понеже с татко й сме на сватба. Я тя не е свикнала да не ме вижда за дълго, а и не е яла от шише повече от два-три пъти, в началото на живота си...дано няма проблем, че иначе ще се наложи да зарежем сватбата...А за утре, в съботата, най-горещият ден досега, смятам да не излизам въобще  Naughty

Последна редакция: пт, 22 юни 2007, 18:58 от шамЕнет

# 182
  • Бургас
Betty L.  не вярвам на очите си, ми тя сладурката си стои съвсем сама права  #Crazy браво smile3501
Петър не си и мечтае за такива работи, стъпва си на краката само когато някой го държи, ама чак пък съвсем сам. Манеее вие ме изумихте.

шамЕнет и аз така знам, до годинката не се замества изцяло кърмене с твърда храна. Но всеки сам си решава, някой може да иска да отбива  newsm78 Аз самата незнам дали ще издържа да не замествам до годинката - много ми се вижда.

Бебка що не я вземете с вас на сватба? Тя не е вече съвсем малка, пък и си носиш папуту с тебе Simple Smile
Аз като се омъжвах, племеника ми беше на 3 месеца и си беше и той на сватбата. То нямаше и на кого да го оставим, щото всички бехме сватбари, ама пък така си кротува детето на тая музика, че акъла ми зайде  Thinking

# 183
  • София
Привет, привет Grinning
Ето ни отчета от днешната консултация: 7 800(+500) и 71см(+2см).
Ама имаме един израстък (като брадавица) на дупето и май ще се наложи на кожен да ходим ако не помогне Дактарин-а Sad
За породените деца, тъкмо една приятелка ми се похвали, че е в 6та седмица, а сина и е на 8 месеца и половина, мн е щастлива и още преди него искаше и второто Wink
Аз не съм чак такава куражлийка, но съм мн щастлива за нея.
БЕТИ ама Венета наистина е уникална, аз се чудех как на съседката ми сина на 6 месеца ядял сам с лъжица...ама то туй нищо не е в сравнение с нейните умения smile3501

# 184
  • София
Здравейте и от нас!
Честит полу-рожден ден на празнуващите! Да са живи, здрави, щастливи и послушни!
За анкетата - много обичаме да си играеме, като основното ни занимание да скубе косата на мама. Обича да я изправя и само да я поддържам под мишниците, а тя да подскача  smile3535  1crib... много е смешна  smile3532. Като се прибере баща й ни разваля дисциплината. Започва да подмята нергично дупето и да се усмихва сладко, за да я вземе. А усети ли , че е време за баня е направо неудържима... не мога да й направя гимнастиката. Сама си свива краката и ги изпъва, като че ли иска по-бързо да свършиме и да я къпем. От два дни се опитвам да я науча сама да заспива в креватчето си - снощи падна бая жален рев, но бързо се измори и заспа.
От една седмица си имаме и зъбче  tooth . Баща й го напипа , а от днес вече се и вижда да белее.
За породените деца - и ние сме в тая група . Баткото вчера стана на 2 годинки. В момента е при майка ми, в провинцията , но утре ще ми го докарат, за да празнуваме семейно рождения му ден. Много говори, много беснее и е във фаза "Ранно юношество"/"Изкуството да бъдеш родител"/. Когато не е на детска ясла, вкъщи е лудница. А сега не ми се мисли как ще се справям, като Катя вече иска да седи в количката или да си играем, а баткото трябва да го гоня непрекъснато...  smile3514. А в същото време няма нищо по-хубаво от това да ги чуеш как се смеят двамата или как се гушкат  smile3504 smile3541  action032. Най трудно е ако им съвпада режима за хранене, и ако и двамата са гладни - кой да избера?! ....
Оня ден бяхме на консултация - 8.500/+0.700/кг, 68см/+2см/.

# 185
Сядам с беба в скута ми, така че ще извинявате, ако нещо омацам постинга.

Niki, сигурна ли си, за мен е най-добре да съм си с бебка, но не знам на нея дали няма да й дойде много тарапаната от хора и силната музика (която може и да не й е по вкуса).  newsm78

macko, лелеее, 71 см - много е височка Евка ти! А за израстъка, дано бързо се оправи! Как така като брадавица, пък с Дактарин - това е против гъбички?

Абе, вашите бебета по колко време на ден спят вече? Моята кукла едва успявам да я приспя по 2 пъти на ден за по за малко...? ooooh!

Последна редакция: пт, 22 юни 2007, 18:55 от шамЕнет

# 186
  • Vaudreuil Canada
Много благодарим за поздравите - направо ми е мъчно че толкова бързо мина първата ни половин годинка ама ще караме натам пък дано някой ден да повториме с друго бебе Simple Smile
И да почерпим за празника аз още не съм взела тортата за случая ама поне виртуални торти има в изобилие

# 187
Здравейте!!!
Адриана да,днес бях в "Пингвините" за малко,оставих си детето отвън даже  Mr. Green Ама ти как си ме познала,ееей защо не се обади значи!!! Много ви е сладка госпожицата,харесваме я!!!:flutter: Трябва да ги запознаем дребните,ама тя и Ели на maiche  е много готина,незнам обаче коя ще го хареса моя разбойник с тоя характер непокорния  ooooh!
Betty L. ама вие как стоите само!!!Браво  Peace
Нещо щях да питам,ама забравих..чакам мъжо да се прибере всеки момент,айде отивам да стягам вечерята,че малкия излезе с баба си на площадката,докато имам време да смогна.Ние май ще го водим на гости тая вечер в баба му и ще го оставим там защото както ви се бях оплакала за тия хлебарки-трябва да се изтребят до крак колкото се може по-бързо,а по-добре е да го направим като го няма детето.
Лека вечер на всички   bouquet

# 188
  • София
Шаменет и аз се почудих ама доки това изписа, а и беше доста песимистична,че ще мине от мазило само. Мн е странно-не знам какво е,за това му викам брадавица newsm78

# 189
Macko ми да го прати да му направят изследване що за образование е това............дал ше го мажат, горят или изрязват.

# 190
Страшни жеги бе девойки !
Ще колабираме - сериозно  Rolling Eyes
Аз днес следобяд правих извънредна баня у нас със студена / хладка / вода , че бяхме все взели - дали.
От 2 дни захранвам с местно пюре - ама време избрах   Mr. Green и дрискаме по 5-6 пъти на ден, което не ми харесва .
Mома  Вайана хубава като името си  Grinning
Betty L - вие направо ни разбихте, виждам ви проходили другия месец  Laughing

Честито полугодие на малките : Мартин, Вайана, Соня , Александър и Алекс  и прaзник на техните майки : shemet_neveroiaten, Адриана Здравкова, Били хлапето, liletka и danielad     bouquet

# 191
  • Бургас
шамЕнет ти мила си знаеш най-добре, аз просто споделих опит. Брат ми с бебето бяха на една крайна маса, на противоположния ъгъл на музиката, но все пак сватбата беше моя и имах възможност да подредя масите по собствено желание Simple Smile Незнам при вас как ще е. Аз лично бих предпочела да съм с бебчо, така бих била по спокойна.

# 192
ШамЕнет, много хора съм виждала и аз с бебета по сватби, ти най-добре знаеш поведението на бебенцето си и най-вече как би се чувствала без него. Ако ще ти е неспокойно май мероприятието се обезмисля и по-добре да отидете с нея пък ако стане нещо просто ще я поразходите навън, не знам  newsm78. А сватбата всъщност на открито или закрито ще е? абе да не философствам много, просто понеже се чудиш исках да ти кажа че е пълно с бебета по сватби  Simple Smile. Хладна нощ ви желая   bouquet

# 193
Ей мацки, нямате спирка Ви казвам ooooh!
От вчера се опитвам да Ви догоня и изчета и чак сега успях WinkМакар, че да си призная първите няколко странички ми се щеше да прескоча, но нали съм свикнала да чета всичко Laughing
Благодаря на всички които ни поздравиха вчера за нашето полугодие  bouquetЗа мен това си е повод за пазник PeaceНе, че всеки ден с бебчето ми не е, но...
Ако решите след шестмесечието ще спрем да се поздравяваме Rolling Eyes
Magesta, е защо бе жена не се обади?Ако идваш често кажи ще ти изпратя телефона си PeaceПоздрави Vidri4ka от мен като се видите Wink
Ники, благодаря  bouquetаз пък намерих тиква с оризово нешисте на Семпер, но има и някакви растителни мазнини и се отказах за сега да давам.Пък и педи иска да давам от тези с нишисте и оризова каша вторият месец от захранването, та за сега изчаквам Hug
Момичета, разгледах всички снимки и всички дечица са прекрасни Heart Eyes
БетиЛ, Венета направо ми скри шапката ooooh!Вие сте готови да ходите вече Rolling Eyes
Гледам, че и започнаха разправиите за моми и момци още от сега  LaughingПък за по натам не ми се мисли Wink
Относно папкането и ние имаме дни в които не иска по цял ден да яде ShockedВ срядаяде сутринта в 5, на обяд хапна половин пюре и чак в осем преди лягане не иска и не иска повече, но започна да попийва по малко водичка което е цяло чудо Shocked
Синкаме на всеки3-4ч. по половин час поне и от 2-4 ч.спим почти всеки ден след разходка Grinning
Хайде и ние да се тупнем да ни видите,  с роклята която вчера нашият тати подари на Инес за мини-рожденният И ден Wink Че нещо изоставаме със сватосването Simple Smile
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/15/3702_856.JPG    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/15/3707_975.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/15/3703_869.JPG    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/15/3708_014.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/15/3704_912.JPG    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/15/3712_048.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/15/3713_065.JPG    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/15/3714_082.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/15/3716_147.JPG    http://www.picvalley.net/v.php?p=u/15/3717_180.JPG
Честито на всички мами рожденнички които не съм поздравила и всички които преполовяват годинката!
Бъдете здрави!
  bouquet
Хубава вечер  bouquet

Последна редакция: пт, 22 юни 2007, 22:46 от esy

# 194
Венета направо ми събра очите.......ама съвсем сама ли се изправя  Shocked Оххх, ще я схрускам направо  Heart Eyes

Аз едва стискам, все за второ дете си мисля.  Grinning  Като гледам и Иво е навит. На първи април го излъгах, че съм бременна. Мислех, че ще припадне......е да ама не, щях аз да припадна като го видях колко се зарадва  Mr. Green После съжалих, че го метнах, много се разочарова милия. И сега срам не срам да си призная.....страхувам се от бременността  Confused Аз таковата......мисля и за трето, може и четвърто, но  Thinking .......като започна да тичам подир задника на Алекс, може и второ да не искам  Simple Smile

Алекс спи по 3 пъти на ден минимум по час. Ама защо ли се повтарям, вие знаете, че моето дете е най-мързеливото тук  Grinning

Благодаря, че споделихте, знаейки, че Алекс не е единственото дете, което се храни толкова рядко, съм по-спокойна.

Честит рожден ден, kriss`!

Общи условия

Активация на акаунт