Отговори
# 15
Анче аз мисля да въвеждам новите неща по този начин 2-3 лъжички на ден+нещо което вече съм давала до дневната дажба.......то вече нови неща почти няма само мъхестите плодове останаха но те чак след 1 годинка/праскова,кайсия,ягода,малина,къпина/  .........та така. Hug

# 16
привет мамчета,

ura newsm59  ura на на бебе Петър на мама Nikki_Ivanova, бебе Ния на мама Aлексче, бебе Мария на мама slavka gergova, бебе Александър на мама Shrew, бебе Юлиан на мама witcha, бебе Мериан на мама Black_Kitty!
 Да са ви живи и здрави съкровищата!

Никки newsm51

И при нас нещата са песнички,танци,игри,приказки,смехотворки,всичко общо взето,но отговорих ИГРАЕМ СИ!

Мили мами,как прилъгахте с тези месни пюрета,нещо не се справям и Лорка почва да й се гади и да връща.А дам ли й домашно приготвено зел.пюре си го хапва,та чак се радва.

Днес си говорим за гъсенички,а децата вече искат да пътешестват към големия свят-едни стават,други сядат,трети се катерят....времето толкова бързо минава,че после с носталгия ще се връщаме и ще си припомняме"помниш ли това......когато бяха бебета"

Динка,Били хлапето айде стискам палци по бързо да оздравяват близките ви.Мам 21,приятно изкарване.

А да ви се оплача:през нощта умишлено запалиха една кола пред балкона ни и покрай нея още четири пострадаха.Шума и пламаците бяха много страшни и този дъжд и тези гръмотевици цяла нощ не съм спала,и вместо да се успокоя и да мисля за детенце и кърмата ми,треперих като лист и съчуствах на хората.Беше много зловещо.

# 17
Ех, пак нова тема, мерси Ники! Добре, че си ти!   bouquet

Гледам, прехвърчали са искри в миналата тема. Интересно. Нито пешеходката е невъзпитана (познавам я лично), нито (според мен) anche-то. Случват се недоразумения, простете си и забравете. Аз лично каквото съм питала, дори и глупаво да е било, пешеходката винаги ми е отговаряла.

Ся да ви се похваля, Елито много обича да стои изправена напоследък! Само иска да й подам пръстчета и направо става, не сяда! И от днес има ново постижение - научи се да маха с ръчичка за "здрасти"!  newsm44  Направо, така ми изпълни душата! Веднага я записах на видеото, довечера ще покажа на татито, в случай, че не й се показва...пък и да запиша първото "здрасти" - хи хииии, много съм щастлива. Също подава пръстчета на ръчичките, когато й кажа "дай Боц" и й показвам показалец! Ох, на мама, интИУигентнУто!

От вчера я мъча с по-големи дози пюре, нали така препоръчват. Но пак не може да стигне до 130мл, а камо ли повече - във форума на д-р Нивея попитах по колко и кога да замествам и с какво, та докторката там ми отговори да съм й давала на обяд по 160-170 мл  #Crazy - тя бебка още не може без да се разреди с кърма, а като го разредя с около 30-40 мл изяжда максимум по около 100 -120 мл от новата смес. Също си иска и малко цокване за десерт  baby_neutral

Днес се самозабравих и й дадох около 1/3 от новото пюре, което днес купих, карфиол и картоф - дано да не й стане нещо  Praynig Трябваше да й дам само 1-2 лъжички, нали, карфиол досега не е опитвала. Ох, ама съм понякога такъв заплес!!!!

И също, да ви кажа какво прави като я оставя в легленцето й с играчките - днес я заварих обърната в другата посока с главата! Т.е. завъртяла се е на 180, ама не по корем, ами нали си представяте, сменила си е посоката на главата, бая въртене и пълзене трябва да е паднало. Хи хиии  Joy Или пък по корем ... хи хи...много й се радвам. Ама накрая вика, не може да се обърне от корем по гръб, милата. Ей, момичета, вече ставаме мами на дечица, не на бебета, много големички са станали!...Направо, всеки ден се чудя какво голямо дете съм отгледала и ми е постоянно едно такова, благодаря на Бога всеки миг.  Hug

Последна редакция: ср, 20 юни 2007, 15:16 от шамЕнет

# 18
  • Бургас
По един отговор в анкетата, защото форумската е такъв тип т.е. самата анкета не позволява да се редактира по друг начин. Дайте отговора, който най преобладава при вас, а другите неща опишете в постинга си.

Аз пея песнички, дядо танцува с Петър, баба пляска с ръце /на  това Петър просто се побърква от кеф/, тати го слага на голямото си шкембе с коремче и го люля, все се бъзикаме, че се вози на яхта  Laughing

Анче_мамче малките количества пюре ги даваш дотогава докато ти прецениш. Ако имаш намерение да заместваш хранене, увеличавай постепенно количеството на пюрето, докато стигнеш до такова, че детето да се наяжда с него /т.е. равно на количеството мляко/. Ако нямаш намерение да заместваш хранене, можеш да продължиш с опитването на храните до годинката. т.е. идеята е до тогава детето да опитва различни храни, а не да се наяжда с тях. По твоя преценка.

ЕЙййй ние днес ставаме на половин годинка, манееееее пораснаха ни дечицата ей.Хайдедасани живи и здрави! И честито на нашите наборчета  

бебе Ния на мама Aлексче, бебе Мария на мама slavka gergova, бебе Александър на мама Shrew, бебе Юлиан на мама witcha, бебе Мериан на мама Black_Kitty и бебе Виктория на мама dada-M

Последна редакция: ср, 20 юни 2007, 15:30 от Nikki_Ivanova

# 19
Запис и от нас  Hug
Относно анкетата...предимно пея песнички, играеме си, сама се забавлява, и от време на време тати и прави маймунджелъци и тя се разтапя от кеф.Баби и дядовци нямаме за сега, но след около 10-15 дни ще има...
Ще се местиме в моите родители и ще строиме(на квартира сме в момента)....и предполагам че няколко месеца няма да имам нет...Много ще ми липсва форума  и всички вие, макар че никого не познавам лично.Много неща съм научила от тук...и надявам се пак да ме приемете като се завърна Simple Smile

# 20
Ауууу събрахте ми погледа #Crazy,какви са тези заяжданици. newsm78
Вече ме е страх да питам,аз както все съм недоразбрала. Rolling Eyes
Ники Не ми отговори-Мога ли да ти пратя снимка да ми я смениш/имам в предвид тези дето са на началната страница/ baby_neutral Heart Eyes  bouquet

как се изплаших самооо-чувамго че вика отивам в детската и гледам Марти по корем, двата рака висят от решетката и нашия вика ли вика/не плаче/С това търкаляне навсякъде очите ни трябвада не се затварят
Дали да не сваля нивото на кошарата

# 21
  • Düsseldorf
Хайде и аз да се запиша и тук и да пусна малко морски снимки за разведряване:
http://svilena.shutterfly.com/action/slideshow?a=67b0de21b32443c … p;d=1182342100140

Последна редакция: ср, 20 юни 2007, 15:42 от alex_shu

# 22
desidm на въпроса ти от старата тема за температурата- зъби ще са . Поне така знам, ако е лека Т.  Малката беше  така три-четири дни  и сега доста се е подуло и побеляло венчето,чакам всеки момент да се покаже зъбче.

baloni Честито на всички празнуващи сладурчета!!!

Последна редакция: ср, 20 юни 2007, 15:55 от polkam

# 23
  • Варна
Хайде да се запиша и аз . От вчера не съм влизала и вие сте изписали старата тема та и нова сте започнали !

Ники както винаги  страхотно си се справила ! Аз имам въпросче към теб - преди около 2 дни ти пратих снимка на имеила за колажа , но още ни няма там , та да те питам получи ли я или да ти я пращам наново?

# 24
  • Бургас
kirkorova прати ми нова снимка

troia получих снимката, сори, че още не съм я сложила, обработена е дори вече, но току-що направих новата тема и имам нужда от малко почивка, ако не до довечера, то утре ще си е в колажа на бебчетата на 1-ва старничка, където и е мястото  Grinning

# 25
  • Варна
Благодаря ти Ники , извини ме че ти досадих но не бях сигурна че съм я пратила успешно !  bouquet

# 26
Киркорова,  питай, бе! Не си разбрала - ОК - все някой ще отговори... Но! АДекватно, нали! Спорът започна от мен, не защото някой пита, а защото  задава въпроси без отговор! Че и не чете отговорите, пък и има претенции да пишем такива!
Последно! Форума е за това- който не знае да попита, да сподели и да НАУЧИ нещо!
Спирам вече! Моля -да не подхващаме отново.

# 27
Ники много ни е хубава темичката!!!  bouquet

Момичета,моля ви помагайте!!!Досега не съм се сблъсквала с този проблем..та значи дупенцето на Георги от снощи е цялото в пъпчици..мазах го със специално кремче,мислех,че на сутринта ще се оправи,защото и друг път е имал малко пъпчици и като го намажа вечерта на сутринта няма нищо.Но днес гледам,че е станало още по-зле #Crazy От обед го държа без памперс,сменям му панталонките,мажа го,бърша,ама нищо..Моля ви споделете ако сте сте имали подобен проблем и как се справихте с него?Сигурно много го боли миличкото...притеснявам се,сега ми е толкова съвестно да му сложе памперс..
Като стана въпрос за това...все по-често се замислям за тия пелени за многократна употреба.Знаете ли нещо повече за тях,някоя от вас ползвала ли е такива?

# 28
desidm на въпроса ти от старата тема за температурата- зъби ще са . Поне така знам, ако е лека Т.  Малката беше  така три-четири дни  и сега доста се е подуло и побеляло венчето,чакам всеки момент да се покаже зъбче.
благодаря ти  Hug и аз се надявам да е от зъбките  Praynig

Момичета,моля ви помагайте!!!Досега не съм се сблъсквала с този проблем..та значи дупенцето на Георги от снощи е цялото в пъпчици..мазах го със специално кремче,мислех,че на сутринта ще се оправи,защото и друг път е имал малко пъпчици и като го намажа вечерта на сутринта няма нищо.Но днес гледам,че е станало още по-зле #Crazy От обед го държа без памперс,сменям му панталонките,мажа го,бърша,ама нищо..Моля ви споделете ако сте сте имали подобен проблем и как се справихте с него?Сигурно много го боли миличкото...притеснявам се,сега ми е толкова съвестно да му сложе памперс..
Като стана въпрос за това...все по-често се замислям за тия пелени за многократна употреба.Знаете ли нещо повече за тях,някоя от вас ползвала ли е такива?
може би се е подсякло детето от жегата и памперса отгоре,аз след всяка смяна на памперса мажа слабините и дупето му с крема против подсичане на бюбхен и съм доволна  Peace дано му минат бързо пъпчиците  Praynig за пелените за многократна употреба само знам,че като направи пиш трябва да се сменят веднага то за акото е ясно де ...

Последна редакция: ср, 20 юни 2007, 15:56 от desidm

# 29
Вероятно се е посякло детето я от жеги, я от някоя нова храна newsm78
Аз и преди съм споменавала, че в началото много се подсичахме и ни оправи едно кремче ЛИНОЛА ФЕТТ което мажа на измито дупе(без кърпички Naughty)и втривам хубаво в кожата и отгоре слагам БЕБЕ ТАН и двете са на основа чист ланолин и омекотяват и заздравяват а вторият и предпазва, опитай Peace
Всички други скъпи, евтини и всякакви мазила не ни помогнаха Sad
Дано и на вас помогне Praynig

Общи условия

Активация на акаунт