За специалистите "ментета"

• 2 461
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • в края на града
Мен честно казано не ме интересуват толкова дипломите, колкото практиката и опитът на специалиста. В днешно време всеки с повечко амбиция може да се сдобие с дипломи, било то по легален или нелегален път. Ама само дипломата не прави специалиста...
Зара нормално е човекът да поиска някаква тапия, ако се е "опарил" от псевдо-специалисти преди това. Не че от тапията ще придобие представа за човека насреща си... Може би по-правилно би било да те разпита с какви деца си работила, резултати, постижения и прочие неща, но хората в такива ситуации, особено, ако са били "потърпевши" преди това, се чудят за какво да се захванат...

# 16
Въобще не съм се сещала да искам дипломи,сертификати и т.н. Embarassed

В последно време преди да посетим някого пускам търсачката-да видя отзиви Wink и чак тогава се решавам на посещение. Но и тогава пак не е гаранция,че точно теб като те приеме ще е в настроение... Знам ли и аз вече къде да гледам,какво да искам Crazy

# 17
И аз съм попадала според мен на некадърен психолог, първо раздразни Гера като й взе едно списание от ръцете, оставено вън на масичката. От там Гера стана кисела, хвърля всичко от кабинета, въобще не можа да я успокои, но ми взе 8 лв. за това да ме изслуша за детето, дори за медикаменти не можела нищо да ми каже, трябвало да се консултира с незнам кой си... Но парите си ги прибра, а можех да си тръгна и да се направя на луда да не й ги дам, ама аз сама я попитах за парите, и аз.............каква патка бях тогава, още не ошлайфана и непозната..

# 18
  • Добрич
Преди една година и аз попаднах така да се каже на специалист "менте".Виждах,че детето ми не е като другите деца,четох тук там и стигнах до извода,че детето ми е аутист.Но реших това да го потвърди специалист.Една психиатърка от нашия град ни насочи към дет.психиатър във Варна,тъй като в нашия град няма детски.Въпросната д-р Лекова/оказа се,че е приятелка на д-рката от града ни/отрече аутизма и определи детето като много особенно.Вие чували ли сте за диагноза "особен"!?На всичкото отгоре нямаше никакви играчки в т.н."кабинет" и  му дрънкаше ключовете си пред лицето му уж да го заиграе #2gunfire,и през цялото време го гледаше много странно.Взе си паричките,изписа му някакви хапчета,от които се почувства много зле/още от първия прием/-почна много да залита,стана съвсем неадекватен и ги спрях,идеше ми да я #2gunfire,тръгнахме си още по-объркани.След това в София се доказа аутизмът.Така двете д-рки приятелки си прехвърлят пациенти твърдящи,че другата е голям"специалист".

# 19
Така е, има го и този кръг от лекари, които си препращат пациенти. И това съм го изпитала. Психоложката ни прати при невролог, явно на приятелски начала си пращат клиенти. Чакахме 3 часа, от 17,30 час влязъхме към 20,00 и към 21,00 си бяхме в къщи. Еее, това дете чака толкова време, изнервя се и то и късно вечер, какво ще ти покажа толкова от себе си. Накрая капака беше, че ни дадоха Нутропил, който беше с изтекъл срок на годност, върху кутията, но той бил от помощи....Изхвърлих го в боклука, така и Нутропил още не сме пили и няма да пием.
По принцип за аутистите, родителите не дават медикаменти, които после увреждат детето, дори и голямо то продължава да се държи като дете.

# 20
  • Добрич
Rossoneri,ние от тогава не сме давали подобни лекарства.На диета сме,хелиране със свещички,хранителни добавки и витамини.С друг специалист "менте" пак имам случка-Р.Моралес.Каза,че ще прави контролно изследване след 2м. "на косата,която сме дали при първия преглед"!!?? newsm50

# 21
Този Моралес беше такава дилема за много майки - да ходят или не??
По тел като чух какво ми казаха и се отказах, а по принцип не бях чувала нещо хубаво за него, освен по БиТиВи-то. Явно правене на пари на гърба на нещастието на другите.

# 22
Леле тази тема станала не интересна, а направо забавна.То май всички сме минали по този път,но вие момичета разказвате много увлекателно.Давайте още. Joy

# 23
 Confused Хммм. И ние сме от тези "ходещите" при Моралес. Кво да ви кажа. Не че да съм убедена нещо чак толкоз в неговите "невероятни" умения, но .... Поне от ходенето при него знам, че не съм навредила на детето. Напротив. Оттогава виждам само напредък. Да - от него чух за първи път за диетата, за хранителния режим. Всъщност аз заради него и влязох в този форум. След посещението при него реших да се поровя тука за някакви отзиви за този "специалист". Тогава обаче той не беше толкова "нашумял". После почна да се пише тука и за диетата - а ние вече я прилагахме. Всъщност тя и по-рано се е споменавала, но аз тогава нямах досег с Интернет.
Да и аз не съм му искала нито дипломите, нито отличията /даже незнам с какво разполага/, но за момента тогава това не ме е интересувало. Имала съм нужда някой да ми каже, че детето ще се подобри.
Да знам, че те търсят точно хора като мен, но в случая и аз търсех човек като него /и явно сме се намерили/.
Сега месеци по-късно мисленето ми не е същото и то благодарение на форума   bouquet

# 24
 pepi_r , би ли споделила с какво точно се подобри детенцето ти след терапията на г-н Моралес?
През последната седмица той отново активизира медийните си изяви, а отзивите за методите му са доста противоречиви...  newsm78

# 25
Да, и аз подкрепям мама Бионда, разкажи, защото започнах да чувам все по-отрицателни отзиви за Моралес, а много родители ме питат дали си заслужава да опитват при него. Аз лично съм чувала история с изследване на коса - втора проба, за която Моралес казал, че е много по-добра от първата, т.е. показва прочистване на организма от тежките метали, впоследствие родителите получават от лабораторията уведомление, че пробата не е потърсена.
Още откакто "изгря" на небосклона, съм някак скептично настроена, а ми се щеше най-после децата да получат адекватна помощ.

# 26
Здравейте. Не казвам, че детето ми се е подобрило от неговите методи точно. Но е факт, че виждам подобрения. Значи освен това, че детето е на диета, е и на посещения при логопед. И двете работи /ходенето при логопеда и диетата/ са горе-долу от едно и също време. Какви са подобренията:
1. Мири е много по-концентриран. Преди като му говорех, все едно говорех на стената - никакво внимание. Сега месеци по-късно разбира какво му говоря и изпълнява командите ми. Това повече го свързвам с работата на логопеда, но ми се струва, че и диетата е дала своя принос.
2. Откакто е на диета, той не ми е боледувал - ама изобщо. Предполагам, че имунната му система е много по-силна. Допреди да почнем бяхме всеки месец на антибиотик, а  и преди това бяхме изкарали много тежък бронхит. Вярно е, че за спазването на диетата ми се наложи да го спра от детска градина, защото изпълнението й там е немислимо, но не свързвам спирането му от там с това, че не ми боледува. Тъй като и без да ходи на детска беше изкарал двустранна пневмония /само от стоене на топло и вкъщи/. Да не казвам голяма дума и да чукам на дърво, но антибиотици, парацетамоли и каквито и да е лекарства, детето ми не е приемало от близо една година.
Това е подобрението. Всеки сам го вижда за себе си. За мен, особено по първата точка /която ми е по-важна/ е голям напредък спрямо това което е бил Мири преди.
И пак казвам, че лично аз не съм много убедена в достоверността от Моралес, т.е. не го поставям на пиедестал. Просто го открих в такъв момент, в който имах нужда от човек като него, който да ми даде някаква насока за в бъдеще. Както знаете той не открива топлата вода с тази диета, но аз за първи път чух за нея от него. Party

# 27
Пепи,никой не те обвинява за това че си се обърнала за помощ към Моралес. И аз да бях, и аз щях да го направя в името на детето.

# 28
Пепи, аз също се канех да посетя Моралес - всеки родител търси начин да помогне на детето си, а за съжаление почти нямаме алтернативи. Концепцията му за диетата ми звучеше много надеждно (диетите за детоксикация са познато средство, прилагано в цял свят при различен спектър от заболявания), понрави ми се и това, че не злоупотребява с медикаменти. Просто, преди да отида, случайно научих за историята с непотърсената пратка от провинцията и това ме разколеба. Другата голяма въпросителна е т. нар. биофотонен скенер, с който се изследва косата - съществува ли изобщо и къде се намира. Защо в началото резултатите излизаха за 1-2 дни, а по-късно се оказа, че е необходимо значително по-дълго време за анализи? От друга страна, самият Моралес, който по образование е кинезитерапевт, в едно интервю споделя, че черпи познанията си от "енциклопедии и уикипедии". Съгласете се, че не звучи особено сериозно.
На фона на тези мои резерви, имам впечатления от 2-3 семейства, които смятат, че децата им са се подобрили в резултат на лечението на Моралес. Затова те попитах в каква насока виждаш прогреса на детенцето си.
Просто исках да претегля плюсовете и минусите, за да си изградя по-ясна представа. За да не се окажа (Не дай, Боже!) несправедлива....

Общи условия

Активация на акаунт