Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да изсуша билки у дома?
Какви са ползите от жълтия кантарион?
Какви са ползите от мащерката?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да изсуша билки у дома?
Можете да изсушите билки у дома, като използвате хартия или памучен плат. Поставете билките на тънък слой, за да избегнете спарване. След седмица те ще бъдат напълно сухи. Като алтернатива можете да окачите билките на стегнати китки и да ги оставите да изсъхнат на хладно и добре проветриво място с цветовете, обърнати надолу.
-
Какви са ползите от жълтия кантарион?
Жълтият кантарион има противовъзпалителни, антивирусни, бактерицидни, кръвоочистващи и противоглистни свойства. Той се използва за облекчаване на симптоми като повишено газообразуване, киселини в стомаха, гадене, колики, язви и болки в жлъчката. Освен това може да стимулира производството на жлъчка и да подпомогне здравето на черния дроб.
-
Какви са ползите от мащерката?
Мащерката има антисептични, противовъзпалителни, отхрачващи, спазмолитични и газогонни свойства. Използва се при кашлица, хроничен бронхит, коклюш, бронхиална астма, суха и спастична кашлица, белодробни инфекции, хронични гастрити и язви на стомаха, колики на стомаха и червата, диария , гнилостни процеси чревни паразити отслабване на сърдечната дейност задух от нервен произход епилепсия липса на апетит анемия киселини в стомаха безсъние диария.
-
Какви са ползите от подбел?

. Дори и тревите имат претенции, значи. Не съм ходила по чуждите балкани, но по нашенските мирише на...на моето детство, когато дядо ме мъкнеше с него до кошерите. Аз втори ден се ровя, за да открия едно растение, което прилича на дива мента, но мирише на мащерка и на чубрица.