Вече лятото дойде,ОКТОМВРИйчетата тръгват на море!!

• 13 811
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
  • София
привет!

Благодаря за отговорите!!!  bouquet Hug

Малката заспа, мъжете ще гледат футбол и аз реших да седна пред компютъра.

Ходихме следобед на консултация, за съжаление няма добри новини относно размерите ни. Наддали сме само 100 гр., а на ръст, глава, гърди - нищо!!! Нито сантиметър. Whistling ooooh!
Та на 8 месеца сме едва 6600, 67 см., глава - 41 см. Направо нямам думи!!! Дали от жегите, от намаляването на храната или от това, че тя рязко се промени двигателно - не се спира. Само се върти и се надига на ръце, лежейки по корем. Ляга, става, ляга и пак. Непреъснато рита с крачета, даже удря мрежата на кошарата и я поклаща. Докторът каза, че ако и сл. месец е така ще пусне стерилна урина за бактерии - не разбрах каква е връзката, може би не се усвоява храната ако има такива или друго.

Кръц - Надявам се да се стабилизира бързо малкия и да си починеш - доколкото може, че вече порастват и започват трудните периоди!!! И ..........честита кола!!! Чудесно е, че можеш да шофираш, аз така и не успях да взема книжка. Не ставам за шофьор. Никакъв усет за дистанция
нямам, а за краката и педалите - пълна скръб, така и не успях два крака и три педала да съвместя! Joy А за кощарата - да, има логика това с нивата и май ще я смъквам скоро преди да се изправя, за да свиква.

didita4u - Браво за наддаването и възстановяването!!! фонтаните и при нас спряха!!!  Laughing Важното е, че още потича!!!

В тази връзка колко може да се изкара с кърмене сутрин и вечер. Иска ми се до годинка да изкараме. От няколко дни започнах и към 15 да давам да суче, че ме достраша да не пресъхне изведнъж.

Леля Зеля - и ние спим и лежим така в количката. Явно и е удобно понеже изглежда доста доволна!

Ето ни и нас в любимата поза!

http://s152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/?action=view& … rent=DSC05622.jpg

# 226
Зелче, приятно изкарване и да показваш после снимки! Много се радвам за теб! Hug
Кръци, честита придобивка! Преди време Благун вдигна така висока температура и я държа само 2-3 дни, после мина и така и не се разбра от какво - само гърлото беше леко зачервено.
В петък дребчо заминава на море, а на мен ще ми е ужасно мъчно. В тази ситуация това е добро решение - в неделя пак ще съм на системи. В момента не ми е много лесно да се грижа за него, той по цял ден пълзи след мен и иска да го държа прав и да ходи. А на мен ми е много лошо на моменти. Да се надявам, че като си почина две седмици ще мога по-добре да си поема грижите около малкото ми змейче.
Диди, Митачето просто си възстановява теглото. Много се радвам, че сте добре!
Отивам да си лягам, че едвам гледам.

# 227
  • Варна
Здравейте и от нас Hug
Аз днес направих наводнение. Mr. Green Crazy Влизам сутринта да се къпя и по едно време замириса на гадно. Надничам от душ-кабината и гледам от канала, който е на пода на банята излиза вода и разни гадости. Sick Банята пълна с вода, преляло и в хола, килима целия мокър... ooooh! Добре, че свекито си беше у дома, че й оставих Ема да мога да почистя. Crazy
Иначе, Ема ми разказва играта по цял ден. Crazy Иска постоянно да я забавлявам, да си играем нещо и най-вече да я държа за ръчички и да обикаля. Grinning Като я оставя на столчето за хранене или в кошарата почва да мрънка и ако се позабавя малко да я взема, чак със сълзи реве. Rolling Eyes Не знам аз ли така я разглезих, ама така ще е, после ще искам да е до мен като порасне, ама нямааа. Heart Eyes

Кръц, дано да е наистина от зъбките при Цеци, а не някой гаден вирус (както се оказа при нас) и бързо да му минава. Ужасно е да гледаш как се мъчи детенце. Hug Какво ти спане и ядене, през цялото време имах чувството, че някой ме е стиснал за гушата. Tired А още колко болести ни чакааат... Confused
Дидита, много се радвам, че е добре Митко и че пак си го кърмиш. Предполагам, че ще се регулира кърмата, ако суче редовно. Дано вече нямате проблеми. Hug
Зеля, супер! Много яко! Аз не си падам много по такъв тип музика, но и самото пътуване би ми било достатъчно. Много хубаво да си изкарате. Party
За мазането - взех й мляко, ама в повечето случаи не я мажа. Тя обикновено след къпането е много кисела и едва успявам да й сложа памперса и тениската. Tired
Мила, не се притеснявай, че не натдава, сигурно е от жегите и от движението. Иначе нали си изглежда добре. По нататък ще дръпне и на размери. Hug Ще бъде фино гаже. Wink Голяма е сладурана (пу-пу).
Хайде, че нещо се размърда, отивам да давам цица, преди да се е разсънила. Mr. Green Лека нощ. Heart Eyes

# 228
Здравейте момичета  bouquet!
За нивото- ние смъкнахме на най ниското.Малко след това малкия се изправи в леглото.Много се радвах, че ако бяхме закъсня ли можеше да стане някой сакатлък!
За мазането след баня-мажа го от време на време.Сега е жега и като го намажа веднага се поти, но пък и без мазане не става.От време на време в хладината по-късно, но не всеки ден.
Кръци, честита придобивка и дано малкия бързо се оправи!
Зелче, да покажеш после много снимки!
didita4u, не можеш да си представиш колко се радвам, че сте добре и сте си възвърнали килограмите Hug!

# 229
  • София
Момичета имам повод да почерпя
 Май сме преборили алергията и вече ми разрешиха да ям сирене. Започвам полека лека да прибавям и останалите храни. Днес си направих салата със сиренце и си я хапнах с такова удоволствие. От 7 месеца не бях вкусвала. И Дани е изкарал изпита, който вече бях забравила  Embarassed.
Кръц, дано излязат бързо зъбките на Цеци. И при Дани всеки зъб беше с Т. И много бързо качваше, та се налагаше да спя с него и да го държа за ръката полубудна. Така усещах как се качва. Една вечер, когато бях сама ( мъж ми наряд) само гледах термометъра 38;39;40;41 и като се паникьосах и бегом при комшийката която е мед сестра. Тя го уви в чаршав със студена вода и после в одеало. За 2-3 мин смъкна на 37,5, а аз треперех. Честита кола, да си я караш с удоволствие и само на хубави места и с хубави хора.
Диди, не е вредно. Радвам се и оттук нататък ще се нормализира всичко.
Мила, другият месец може да навакса. Има месеци в които не качват много. Растежа е скокообразен, а и движението си оказва влияние.

# 230
Diditachu, радвам се че отново влизате в релсите.
Зелче, хубаво да си изкарате и да направиш снимки,че да изплакнеме окото.На Лондон имам впредвид,момчето не е лошо,но не ми е от любимите.
Кръци,надявам се Цеци да свали скоро температурата.Честита кола, със здраве да си я караш и внимавай много,че са се завъдили едни шофиори камикадзета та не е истина.
Лови, честити тези две чудесни новини,браво.Ще съм ти много благодарна ако можеш да ми обясниш за упражненията на лични Hug
Евелина, очакват те още седем месеца трудни.С коремче и още малко дете е така,затова набирай сили тези две седмица докато малкия е на плажа.
Днес открихме сезона на басейна.Аууууу,водата беше студена и на Андрес не му хареса това,така че само го топнахме малко и после си седяхме на ръбчето Mr. Green

# 231
Привет HugВяра от тази седмица яде попара,но все още и се мръщи.Може би защото е нова храна,а може пък и да не и харесва,знам ли вкyсове всякакви.А вие пасирвате ли я или само намачквате с вилица.Аз досега с изключение на пюретата с морков,само намачквам с виличката.От известно време насам слетобед спи максимyм по час и чак навън към 7h си доспива.С тия жеги ни отиде режима на вятъра,a и вече вместо в 9.30h вече заспива в 10h.Естествено често пропyскаме мазането,защото мрънка много и едвам yспявам да сложа памперса и бърза да се насyче.A през деня и ние сме като бебе Ема на Миринда,вече си иска повече внимание и ако не го полyчи на момента плаче чак със сълзички.Много ми е сладка и бързам да си я гyшна.Честито на Зеле за пътyването и много приятни емоции,това не е за изпyскане.А  Кръц,и ти си за завиждане-край на трyдното придвижване,ще ви е много yдобно с малкия да си се разхождате PeaceДиди, smile3501 за подновеното кърмене.Кърмете се по малко но по често и така ще се регyлира лактацията.Евелинка,пести си силите и отделяй и повече време за себе си за почивка.Сега имаш нyжда от спокойствие.Хайде,че отивам да си взема дyш и да си лягам.Спокойна нощ Heart Eyes

# 232
Здравейте след кратка пауза и от мен,
Lovi ,didita4u страхотни новини БРАВО  smile3501
Зелче, честито !Весело изкарване после отчет и снимки.
mila71 едва ли е нещо притеснително просто сте си елегантни .
Ние на консултация не сме ходили поне от два месеца ,но ще взема да отида тези дни.
За кошарата - в къщи сме с легло само с едно ниво ,но в майка вече са смъкнали на най-ниското ниво.
За мазането -мажа през ден с лосион.
По-късно пак ще се включа да се оплача ,че сега мъжът ми се мота около мен ,а той е в неведение.

# 233
Добрютру!
Моето зверче е приспано с прахосмкачка преди малко и затова аз съм се отбила да пием по едно morning
Както миналия ден ви споделях, че не съм смъкнала нивото на кошарата, да ме видите вчера как се Shocked smile3511. Оставих сутринта Криско в леглото и отидох в кухнята да му правя сок - чух го че се размрънка и разрева, но довърших сока и се връщам, а той реве изправен на кошарата и в момента в който влизах се тупна по дупе. Ами ако се беше килнал напред - полудях...
Кръци, и Криско преди месец вдига само Т за 2 дни. Като ходихме при педито така и не се разбра от какво е - каза, че за зъбки нямаме изгледи, а гърлото беше съвсем малко зачервено. Минава и заминава, но притесненията на майките са големи. Стискаме палци на Цеци.
Радвам се за Дидита и Митака.
Честито на Зеля за пътуването и на Кръц за новото возило.
 smile3501на Лови - много се радвам за хубавите новини при вас!

Сега 1 въпрос, относно моите притеснения: Бихте ли си пуснали детето на ясла на 10-11м? Аз от вчера имам такова предложение, че ме чакат на работа CryЗасега сърце не ми дава да оставя Криско и снощи даже си поплаках...

# 234
Ели точно в десятката ме уцели по въпроса с яслите..И на мен ми се налага да тръгна на работа, нно ще търся вариант с гледачка. Зимата на ясла не си ти е работа,  а и тук групите са големи и представяш ли си как ще смогнат да ги нахранят и обгрижват..Но цените на детегледачките ме хвърлят в оркестъра. Като гледам какво мрънкало е Михаил и как иска да му се обръща внимание... просто не си го представям на ясла преди пролетта
Днес ни чака здрав екшън по улиците, последни покупки днес и утре за новата къща. Татито ми  е дал срок и каквото купя след петък ще ми го монтира на кукуво лято  newsm78

# 235
  • Виена
Добро Утро на всички ранобудни мамчета  Hug
 Аз скоро не съм писала,но нещо не съм в особено настроение  Tired(иначе си ви чета).Тука времето е страшно скапано и много студено.Не сме излизали вече 2 дни и Влади горкия полудява,само мрънка и се чудя какви занимания да му измислям.
 Кръци  тука на една приятелка (с момченце на възраст колкото нашите бебоци) наскоро и беше вдигнал бебока температура.Ходиха на лекар,правиха му какви ли не изледвания,и нищо не откриха.Казаха и,че това било- 3 дни температура.Понякога децата го изкарвали.Ей така без нищо си вдига и след 3 дни няма и помен.И наистина тя каза,че сама си спаднала след 3 дни нищо му нямало.Аз това за първи път го чух и незнам доколко е вярно,но щом лекарката така и е казала  Whistling.Ама при вас може и да е от зъбки. Hug.Целувки на сладкия Цеци(всеки път като му гледам снимката и ми идва да го нацелувам  Heart Eyes).Честита ти кола!
 Уф,съжелявам,щях да пиша още,но бебо пак се разциври  Close.Сега е в мен и само вири крака по лаптопа и блъска.Наскоро беше извадил едно копче от клавиатурата и татито много  ми се разсърди Rolling Eyes.До по -късно.

# 236
Здравейте Hug
Сашко спинка сладко сладко в леглото smile3524,кака елена си играе аз сега сядам за малко пред компютъра,от сутринта съм хванала метлата и доста работа свърших.
За нивото на леглотоне е най-долното положение,на май тия дни ще го сложим,защото САШИК прави опити да се изправи и почти се изправя 1crib
За мазанетоние се мажем всяка вечер с олиото на Бюдхен,по мишниците и при слабинките,така правехме и с кака ЕЛЕНА newsm03
КРЪЦ честита нова придобивка и бързо да с еоправя малкият сладур.
Днес нещо много  е гадно времето тук в Сф облачно и доста хладно и има доста силен вятър май няма да става за разходка.
Мъжо пък ми е в болнични за 7 дена изкарал е плевмония на крак,но има гадна кашлица та сега трябва да се пазят децата,него съм командировала в спалнята,а ние с децата по другите стаи сме.
Момичета чухте ли по новините онзи ден,който има две или повече деца до 12 години е задължително да бъде в стол,та сега трябва да купуваме на Елена стол от 5до 36 кг,аз си харесах вече един на MAX-COSI RODI 187лв.Който не спазва има глоба май беше 50 лв.
Мъжо се смее ами ако били 3 децата как ще се съберат 3 стола,абе само измислят,нали се връзват коланите като децата са отзад.
Та тия дни ще ходим да купуваме такъв голям стол като оздраявее мъжо.
Леля Зеля честито за пътуването! newsm10
ЛОВИбраво че вече нямате алергия това е много хубаво Hug
Eli_gu според мен е малко рано за ясла а и мисля че няма да ти го вземат,в яслалат взимат май след 1 годинка.

# 237
  • София
Здравейте от нас  Hug

Диди, радвам се за вас и браво за наддаването. Ще се оправи юнака. И кърмата ще се регулира.  Peace
Лови, браво за хубавите новини и мерси за почерпката.  Grinning
Кръци, честито возило! Да си го ползваш безаварийно.  Grinning
Дано разкарате високата температура и Цеци да е добре.  Peace
Зелче, приятно изкарване! Да снимаш и после чакаме снимки.  Wink
mila71, щом малката е толкова активна според мен е нормално да не качва по много.
За кърменето- осмия месец Ачко сам спря да суче през деня и останаха само кърменията сутрин и вечер. Кърмата ми беше намаляла доста. Карахме около месец така и първо се отказа от вечерното сучене, после започна и сутрин само да се лигави на гърдата ми и да ме хапе и да се смее. И така началото на деветия месец той сам се отби.
Ели, аз не бих пуснала детето на ясла на 10-11месеца.  Peace   
За мазането след баня -от време на време мажа с тоалетното мляко на Бюбхен. Доволна съм, попива бързо и не е мазно. 
За зъбчетата - имаме си три - два от долу и единия кучешки отгоре. Май ще му избива и другия кучешки скоро.  Grinning
За обезопасяването на ръбовете - нищо още не съм направила. Сложихме само предпазители на контактите.
За кошарата - още сме на горното ниво. Но до няколко дни ще я смъкнем, че вече става опасно.  Rolling Eyes
За обиколката на главата - нямам никаква идея колко см е. Обиколката му е голяма, ама той още преди да се роди ме предупредиха, че бебето е с голяма глава.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 10:40 от Flores

# 238
Ели точно в десятката ме уцели по въпроса с яслите..И на мен ми се налага да тръгна на работа, нно ще търся вариант с гледачка. Зимата на ясла не си ти е работа,  а и тук групите са големи и представяш ли си как ще смогнат да ги нахранят и обгрижват.
Ели, и според мен е най-добре гледачка.

# 239
кръц-да се оправя бързичко моят любимец.Той е голям и силен мъж,ще пребори всичко бързичко.Жаки много го целува,за да мине още по бързо Wink Heart Eyes Също така честита нова придобивка Grinning
Eli_du- И според мен е рано за ясла,на пролет вече да,ама сега още доста рано.Много са малки и зимата само ще боледуват с другите деца,демек пак ще си си в къщи.И аз съм го мислила да я пускам ама,като размислих и от другата страна,реших,че ще си стоим още една зима в къщи.Но ти сама най добре можеш да си прецениш,ако ти е наложително няма какво да питаш,успех с избора Peace
Зелче- браво на теб Hug да си изкарате прекрасно и после да показваш много материал Mr. Green
Lovi- това е страхотна новина,че сте се преборили с тия гадни алергии,браво на вас Hug

Жаклин днес е  с разтройство,но си е жизнена,дано да не вдига Т Praynig Иначе можем да се похвалим с второ зъбче Mr. Green и най вероятно разтройството е от това.
Незнам от къде я вади тази енергия това дете,по цял ден иска само да ходи и играе(някои да се занимава с нея)не може да седне като нормално дете,да постои малко кротичка.Дори в скута ми не иска да седи само и дай нещо да прави,но не и да кротува.На вън другите деца си стоят кротко в количките това моето огън,само където салта не прави в нея, и само се тръшка, иска да ходи,абе лудница ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт