Гордо вече ме наричат МАМО на Юнско бебенце голямо

• 14 422
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Привет, момичета!
Добре дошли в отбора на новообебилите се и новодошлите мами!
 smile3525 newsm51
Наистина днес се диша спокойно.
Ние сутринта подадохме документите за еднократната помощ. Едни гърди напред вървим. newsm44
Да ви разкажа за консултацията: бебо е наддал доволно, даже предоволно от 3250 на 4950 Hug
резултатът е Вигантол 2 капки дневно.
Направихме първата ваксина - сърцето ми се скъса - а аз си мислех, че Ники много е плакал от коликите - просто не съм знаела какво е рев.  #Crazy #Cussing out
Дадоха ни направление и за ортопед. И ни казаха да мислим за следващата ваксина - затова давайте съвет каква ваксина да слагаме Praynig
Поотшумя напражението с хепатита, но свекърва ми е болна и в момента лежи в София. Много сме притеснени - вероятно предстои операция. Дано всичко се оправи.

Момичета, благодаря ви за подкрепата - до скоро.
Дишайте дълбоко днес!
  love001

# 76
  • Варна
И ние днес бяхме на първа консултация - тежим 3.850 и сме 55 см, значи от изписването насам сме наддали 500 гр. и 4 см  Party Педито каза, че бебо бил от тези, дето се източвали на дължина, затова не бил наддал много. Но иска да го дохранвам - след всяко кърмене 30 мл Фризо, а той да изяжда колкото иска и да го следя.
Да ви разкажа за консултацията: бебо е наддал доволно, даже предоволно от 3250 на 4950 Hug
резултатът е Вигантол 2 капки дневно.
За какво е този Вигантол? На нас ще ни го дадат след седмица, а гледам вие сте по-големи  Thinking

# 77
Здавейте и от мен! Hug Аз сега да ви попитам мачета гледам пишете кой колко е качил,кажете ми  Rolling Eyes кои колиграми гледате тези с които са изписали бебето или тези с които се е родило! Според мен има значение и затова питам! Ето сега Елз пише 3250 да ама това са си килата с който се е родило бебенцето значи реално погледнато то е наддало повечеее! Уф не ми обръщайте внимание нещо не съм в час вече 4 ден в къщи и ми се сви душата утре излизам и не ми дреме, то почивка спане спане изкъртих се от спане с малкия барабар и само до хладилника аз ще стана 100 кила, мамчета да се похваля метнах коремните преси! За мой най-голям ужас започнах с 30 във вторник днес съм на 40 да се надявам че в събота ще съм на 50 и така ще ги увеличавам до получаване на оптимален кравн ефект  Wink

# 78
  • София
Здравейте мамчета, добре че днес се разхлади та да живнем малко. Simple Smile
Да ви питам знаетели, след като сме родени на 09,06 кога трябва да отида да подам молба за еднократната помощ.
По повод на коремните преси и аз се замислих да ги почна, но не знам дали не трябва да изчакам да отида на профилактичния преглед при гинеколога (45 дни след раждане).
Svetli, защо са ти казали да дохранваш, аз доколкото знам е нормално за един месец детенце да наддаде с килограм - килограм и малко. Нас вчера ни мериха и от изписването (15,09) са минали почти две седмици и сме наддали 500гр. и докторката каза, че е добре.

Защо на 20-тия ден сте ходили на консултация? На мен ми казаха като направи месец. newsm78

Ами, аз лично откакто са ни изписали съм ходила два пъти при лекарката, даже вчера дори не й се бях обадила. Според мен ако искаш да я питаш нещо или да премери детенце, можеш без проблем да отидеш преди уговорената дата.

# 79
  • Варна
Svetli, защо са ти казали да дохранваш, аз доколкото знам е нормално за един месец детенце да наддаде с килограм - килограм и малко. Нас вчера ни мериха и от изписването (15,09) са минали почти две седмици и сме наддали 500гр. и докторката каза, че е добре.
Уф, защото малко сме объркани с това хранене. Ту му стига кърмата, ту омита по 60 мл Фризо след кърмене. Затова педиатърката предполага, че кърмата системно му е недостатъчна, просто той е кротък и едва като му се събере повече глад надига вой и иска да яде по много. Според нея е по-правилно да му давам редовно по малко, отколкото да прегладнява и наведнъж да изяжда много.

Завиждам ви за коремните преси. Аз днес преместих бебо със столчето за кола и веднага ме заболя операцията  Rolling Eyes

# 80
  • welcome to the Jungle
ЕЕЕЕЕЕЕ, НАЙ -СЕТНЕ!!! ЧЕСТИТО НА МОЯТА ЮЛСКА ДРУЖКА, а СЕГА И ЮНСКА! ДА Е ЖИВИ И ЗДРАВ СТАМЕН!! МНОГО ДА РАДВА КАКА ГЕРИ, ТАТЕ ИВАН И ТЕБ!
Бързинко се възстановявай и те чакаме с включване скоро   bouquet
. При нас има друг проблем - кожичката около слабинките се бели и аз не знам какво да правя. Мажа го с кремче Бюбхен , но не знам дали това третиране е достатъчно. Моля ви, ако имате опит в това отношение, споделете.   Hug
При нас имаше същия проблем - мазах със ЗДРАВЕ, но така, че да има мнооого по гънките и на обеленото. И за седмица се пооправи  Peace. Освен здраве - редувай с БОчко, идеята е да е максимално омазнено местенцето  Peace. И не се притеснявай    bouquet

Защо на 20-тия ден сте ходили на консултация? На мен ми казаха като направи месец. newsm78
Принципно, ако педиатърката е Джотана ( демек готина  Joy) трябва да те викне на "пробно" кърмене на 15тия ден, за да провери как се храни бебето, как суче, и колко наддава  Blush. Трябва да измери бебето преди и след кърменето пред нея. Принципно самото пробно кърмене не е с особен смисъл за изчислението на количество изядено, защото се смята на минимум денонощие.

Elz, РАДВАМ СЕ ЗА ДОБРИТЕ НОВИНИ и бързо оправяне на свеки!

Искренна благодарност на Лъвицата от мен за съветите !!!!!!!!!!!!! smile3501

Краси  Peace  bouquet Hug, винаги и с удоволствие когато и както мога бих помогнала, споделила и т.н. - НА ДРАГО СЪРЦЕ  Heart Eyes!

svetli, имам към теб един мнооого личен и приятелски съвет. Преди да започнеш с дохранването, пиши на лични на  hedra от кърмаческия форум, или на Асинка (дето днес е щъркел на ПИКОЛА). Обясни положението и разпитай какво и кога е редно с кърменето и дохранването на Божидар. И двете мамита са много върли кърмачки и са консултантки по кърмене. А това да си консултант по кърмене е много повече от един педиатър и съветите му. Разликата е в това, че тези момичета са обучавани да станата консултанти, изчели са и са изучили АДСКИ МНОГО по въпроса с кърменето, а педиатрите са ...хммм... меко да се изкажа "доста далеч". Но това е друга тема на разговор.
Идеята ми: ДОХРАНВАНЕТО ВИНАГИ ВОДИ ДО НАМАЛЯВАНЕ НА КЪРМАТА. ТОва е основно правило при кърменето. И понеже не искам да ти намалява кърмата, а да храниш пълноценно Божидарчо, някак си даже те моля  Wink да им пишеш за съвет   bouquet

# 81
  • Варна
Честит син Стамен на Пикола! Най-накрая се накани да излезе Mr. Green! Да им е жив и здрав е все така спокоен в дългия си и щастлив живот!

Последна редакция: чт, 28 юни 2007, 19:24 от mama Ana

# 82
  • Варна
svetli, имам към теб един мнооого личен и приятелски съвет. Преди да започнеш с дохранването, пиши на лични на  hedra от кърмаческия форум, или на Асинка (дето днес е щъркел на ПИКОЛА). Обясни положението и разпитай какво и кога е редно с кърменето и дохранването на Божидар. И двете мамита са много върли кърмачки и са консултантки по кърмене. А това да си консултант по кърмене е много повече от един педиатър и съветите му. Разликата е в това, че тези момичета са обучавани да станата консултанти, изчели са и са изучили АДСКИ МНОГО по въпроса с кърменето, а педиатрите са ...хммм... меко да се изкажа "доста далеч". Но това е друга тема на разговор.
Идеята ми: ДОХРАНВАНЕТО ВИНАГИ ВОДИ ДО НАМАЛЯВАНЕ НА КЪРМАТА. ТОва е основно правило при кърменето. И понеже не искам да ти намалява кърмата, а да храниш пълноценно Божидарчо, някак си даже те моля  Wink да им пишеш за съвет   bouquet

Знам, знам, вече пусках тема в кърмаческия. Ако щеш ми вярвай в момента направо ми се реве - такова зверско запушване стана пак на дясната ми гърда буквално за 2 часа. Не мога място да си намеря. Цедя, нищо не излиза, а как боли не е истина. Сега чакам мъжът ми да хапне и да гледа детето, аз влизам под душа уж да се цедя там. Вече не знам какво да измисля  ooooh! Приложих всички съвети в кърмаческия форум... Преди 2 дни бях така и мина лесно, сега не знам какво става...

# 83
  • София
Svetli, стискам ти палци бързо да се оправиш и всичко да е ок.  Praynig

# 84
Здравейте и аз съм мама на юнско бебе родихме се на 2юни 3500 и 52см. казваме се Жаклин и си имаме батко Криси и кака Стефи.
И нас ни мъчат колики и ни остава малко свободно време но ще се справим!Честито на всички мами от мен и спокойствие и кураж на чакащите!

# 85
  • welcome to the Jungle
Светли, пий лецитин - 3-4 гранулки ще ти свършат чудесна работа. Освен това - прави топли компреси. И душа върши работа и гладени на ютията кърпи също.
И не забравяй следната тънкост - бебето отпушва най-добре! Дай на Божидарчо да цоцка от запушената гърда и моментално след това направи топлите компреси! Ефектът ще го видиш  Peace бръзо.
За в банята аз правех следната хитрина - взимах си малка кърпа, която да обхваща цялата гърда. Слагах я под силна струя вряла вода, след това ( колкото и да е гадно, но поносимо) обвивах гърдата и леко приплъзвах към зърното. Това движение + горещото отпушва безотказно. Не ти трябва нито душ, нито мъки. Парви го обаче в банята, за да не се притеснявайш от неминуемото намокряне.
Успех!

Мадлена , добре дошла с бебка Жаклин и баткото и каката! Ей, върви ни на мамита на три деца! ПОздравления   bouquet
След минутки те вписвам в списъка, а ще го направя и с особено удоволствие, защото живот и здраве, догодина заедно ще празнуваме първа годинка  Hug

Последна редакция: чт, 28 юни 2007, 23:13 от Lioness

# 86
Svetli, как си, оправи ли се? Дано да си. Но ако още имаш проблем да се включа и аз с един съвет, че това, което предлага Лъвичката го практикувах в болницата и ми беше доста болезнено, но наистина водата си беше вряла и там киснех една кърпа, а в къщи има условия за по-безболезнен начин - инхалации - държиш гърдите си на парата над вряща вода. Пробва ли да пиеш чай? Аз съм на този на Hipp и съм доволна. Късмет!

# 87
Ехо как сте днес? Mr. GreenНие с бебка сме горе-долу добре като се изключат коликите.Вчера ходихме да я мерим и съм малко притеснена за 9 дни е качила само 200грама казахани че е малко,тя е само на кърма и мисля,че имам достатъчно памперсите са й винаги тежки и ака по 5-6 пъти на денонощие направо не зная вече какво да си мисля дали и стига не знам ще се побъркам,и на всичко отгоре от снощи и сълзят очичките и събират много секрет особено едното при вас има ли такива проблеми моля ви споделете ще полудея.Дали пък не е настинала  ooooh!.Извинявам се ако досаждам.На всички още неродили желая много късмет и леко раждане.Честито и на новите мами  bouquet.Светли и на мен много ми помогнаха топлите компреси дано скоро да се оправиш.

# 88
4око, с големия син имахме такива проблеми с окото - така го изписаха от болницата. Казаха ни да го почистваме с преварена вода или физиологичен разтвор, а аз освен това и пръсках кърма в окото. Оправи се, но известно време се прехвърляше ту на едното око, ту на другото. Спокойно, ще й мине, но трябва да го почистваш. Пробвай и това с кърмата, всеизвестно е, че тя влияе на очни инфекции. Успех! За теглото не се трвожи - някои бебета наддават повече, други по-малко. Щом ака по 5-6 пъти и не реве от глад, а спи спокойно, значи е сита и това й е достатъчно. Не се шашкай!
Ох, май и нашите колики започват, тази нощ ми е висял по гърдите сигурно 4-5 пъти в рамките на 2 часа. ooooh! Накрая се успокои и заспа. Сега също си спинка, но е наакан здравата. Иначе нищо ново, затова предимно ви чета.

# 89
  • Варна
Ето ме и мен. Изкарах кошмарна вечер  Tired Болеше повече от секциото. До 11 съм се цедила, налагала кърпи, включих даже електрическата възглавничка и определено помагаше. Не знам колко мляко изцедих, много нещо. Накрая заспах каталясала. Днес гърдата е много по-добре, сякаш през нощта буците са се поразсеяли. Давам на бебо да суче редовно от нея, но много бързо се умаря, явно му е трудно на милото.
Обаче едно мога да ви кажа - от прочутата помпа на Авент полза никаква. Не изцеждаше нищо, докато в същото време на ръка изцеждах много  Crossing Arms Разочарована съм.

Общи условия

Активация на акаунт