Гордо вече ме наричат МАМО на Юнско бебенце голямо

• 14 399
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
  • В сърцето на ММ
Цитат
Eee, хайде сега, не ми казвай, че не си гушкаш бебето?!
Е,не го оставям да се дере разбира се.В интерес наистината досега е плакал само в минутите,когато е гладен.И разбира се,че си го гушкам.Просто ако заспи в ръцете ми,го оставям в креватчето,а не го държа в мен.Или ако си стои кротък в леглото ,не го вдигам веднага ,а го чакам да му писне и го гушкам.
Това имах предвид.Не съм някоя безсърдечна майка оставяща бебето си да плаче без прегръдки. Heart Eyes

# 166
  • временно във Пицеландия
здравейте! и благодаря на всички за милите пожелания.едва сега имам време да пиша,въпреки че няколко пъти се опитвам да пусна отговор,но не успявам,надявам сега да е правилния път  Peace
първо да почерпим за нашия празник-кака Гери става на 2 годинки днес    party041 Tada newsm38 newsm38 beer Wine Glass Popcorn cook
после да честитя на всички вече родили мами(нямам време да чета последните дни,но общо взето гледам да ви следя) да са живи и здрави малките новодошли бебоци  newsm51 smile3525
и сега набързо да ви разкажа за нас и новото ни бебе.изпиха ни в петък,а бях влязла в болницата още в понеделник,малко се поизнервих от което,понеже очаквах да бъда там само 2 дни.две вечери се опитваха да ми предизвикат контракциите със системи окситоцин,но неуспешно,понеже бях преносила според термина.аз лично бях доста скептично настроена относно тази дата,понеже
 забременях докато кърмих,така че не може да се знае точната дата на овулацията,поради нередовния цикъл.но болницата е длъжна да си върже гащите и щом ме следят ти казват че ти е време и предизвикват раждането,ако ли не искаш,както казах аз самата те пращат да  излизаш на твоя отговорност и се оправяй.освен това бебо според ехото изглеждаше голям достатъчно за възрастта си.така в сряда сутринта,на 27 юли,след една лека криза от моя страна(исках да си ходя вкъщи,но после ме убедиха че по добрия вариант беше да остана) ми спукаха водите и раждането постепенно почна.и Стамен проплака в 15.15 мин. след обед.не беше кои знае колко различно от първия път раждането,нито по-трудно нито по-лесно,факт е,че просто знаеш какво да очакваш,имаш по-малко страх и това ти помага да се концентрираш и да дадеш всичко от себе си.нямах нито упойки нито система,абсолютно натурално всички.паднаха ми се наистина добри акушерки,и съм им много благодарна за всичко-вкараха ме под душа,така топлата вода ме отпусна и помогна много,докато имах сили ме караха да правя напъните клекнала,така само последните 3-4 напъна се качих на кончето.и ме окуражаваха през цялото време,въпреки че бях много изтощена накрая и едва ли се справях толкова добре колко ми казваха.роди се 4 килограма,просто не очаквах,даже се учудих като ми го сложиха на гърдите,колко е тежък,после когато Иван ми го донесе измит и вчесан  Flutter  и ми каза теглото помислих че се шегува. дълъг 52 см. е моят шишко,има смешни бузки и пълни крачета и ръчички,нещо което у кака Гери липсваше с нейните 2.750кг.
ето ви и малко снимки от нас: http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=6833&AlbumId=98095
 много прегръдки целувки на всички.опитваме се да организираме някакъв празник в края на седмицата по случай рожден ден на Гери и по случай бебето(май всяка година ще спестяваме от двойното черпене по случай рождениците,или поне докато са малки и не разбират много  Wink )
а сега да си коригирам лентичката и да прочета вашите напредъци с бебочествата.  Grinning

# 167
  • В сърцето на ММ
Да ти е жива и здрава каката ,Пикола  bouquet
И да ти е достойна отмяна.

# 168
  • welcome to the Jungle
Пикола, да ти е честита малката Гергана   bouquet
ДА ти е здрава, весела и първа помощничка в къщи!

Ето го мистър "Драги ми Плехурко". Косата му пада вече от 10ина дни, а главицата му ми дава бегли представи на какво мяза Хийтроу  Joy

# 169
  • София
Здравейте мамчета,
Пикола, да ти е жива и здрава рожденичката!  bouquet
Снимките са много яки, ако не е тайна къде сте на питник?

За гушкането: аз малката само я мачкам и целувам и ми идва да я схрускам, такова ми е бонбонче. Joy

Днес е един кошмарен ден имам чувството, че валяк е минал през мен. Малката е ужасно неспокойна, като се мажем (за млечницата)- рев; коремчето я боли пак рев, почни не яде, а това което изяжда половината го връща, не спи много. Сега съм сама и се опитвам да съм спокойна, бебчо е с майка ми на разходка, добре че е тя, като тръгне на работа бая нанагоре ще ми дойде.
Ох ... стига съм се оплаквала. Спирам.

За падането на косичката и нашата пада, но малко засега.

Лаленце, надявам се, че си оздравяла напълно. Да те питам за главобола какво пиеше?
detrixa, добре дошла отново при нас. Grinning

# 170
  • Варна
Искам да ви питам, някой изпадна ли в така наречената следродилна депресия?
Аз в началото си бях съсвем ок, обаче свеки откакто взе сина ми и съм сама по цял ден и почнах да лудвам, избива ме на рев непрекъснато, а като плаче бебето пък съвсем.
Добре дошла в клуба  Rolling Eyes Аз още миналата седмица го зададох тоя въпрос, ама никой не си призна. Но да ти кажа вече съм много по-добре. Явно лошото е за няколко дни. Горе главата, ще ти мине  Peace Ако ти се реве, пореви си, по-лошо е да задържаш в себе си. Аз така се криех в началото, в резултат на което се натрупваше в мен и се изпокарах на цялата къща, плюс че ревах половин час  Crazy

За гушкането - я си гушкайте бебчетата! Още са прекалено малки, за да ги възпитавате или те да могат да ви манипулират!

За косата - аз съм се родила с черна коса 3 см. Когато съм спряла да суча тя изпадала и изникнал рус мъх  bowuu До 10-та ми година си бях руса, после потъмнях до кестеняво. Тъй че споко  Peace Моят мъник се роди като мен - с черна коса 3 см. Сега чакам мъха  Mr. Green

# 171
Ето настъпи и моя час да се отчета! Днес отделих малко време за себе си и успях да се боядисам и сега се чувствам нов човек, а едно на ръка,че сутринта излязох в 8:00 разходка до 13:00 и после от 16:00 до 21:30 по улиците и ест. имаше рев по време на коликите. Мисля да си взема кенгуру или слинг при това сериозно, детенцето определено иска да го нося! Crossing Arms Душичка! И да ви се оплача днес пробвах рокли за сватбата на кръстниците ми! Ами голям ужас приличам на дебела лелка с големи цици. #Crazy утре трябва да си купя нещо, ама като си гледам голямото дупище как да си купя нещо! Уф!  Tired и с количка да влизаш в магазини е много трудно и да пробваш, ама ще се преборя някак си!Светли мерси за инфото утре имам път от там и ще питам за валшебния крем!

# 172
  • Варна
пикола, честита ти рожденичка! даа е много щастлива малката кака1

лъвичке, твоя мъник е направо за реклама на макс кози1  Laughing

ей, хубави пухкави бебета имате, аз тука почнах да забърквам коктейли от кърма ъс сухо мляко, зада напомпя малко клечото, че има повишена нужда от белтъчини, а си хапва през 3 часа. експерименти...

ди12, вторите деца са така - по-малкто са на ръце, пък ги смятят за по-глезени  Simple Smile

уси, уау, нова прическа11! искам и аааааз! поне си купих оня ден панталжн от теранова. толкова се бавих из пробната, че мъжът ми се притеснил да не ми е прилошало  Mr. Green

# 173
Привет на всички!
Опитвам се да ви изчета,та не мога да пише вече трети ден Hug
Ние също сме с колики,та денонощието ми минава без да мога да си ползвам ръцете.
Само да поздравя за раждането мамите,които не успях.Най-вече специални поздрави на mama Ana,която като гледам родила на следващия ден след мен.
Между другото няма ли да правим класации за нещо си?Да направим разбор какъв е бил юни месец,кой ден колко бебета,кои бебета най-големи и порчие...или сега не ни е до това,че аз като потребител акъл мога да давам,ама ръце от мен не искайте Wink
Между другото,добре дошла на Albena9 ,която ме посрещна в реанимацията на МД,та с нея се познавам не само лично,но и ми помогна за кърменето първите дни когато изпадах в ужас от оранжевата течност,която течеше от гърдите ми Wink.Аз съм майката на хитрата Калина,която часове преди да я роди озвучаваше дълго време целия трети етаж от предродилна зала.Надали си ме забравила Grinning
Чакайте да кача и снимки на лукавите очи на моята звезда.
Приятно гледане на бебоците и да си починете добре Simple Smile

# 174
Я да видя справих ли се със     http://www.snimka.bg/album.php?album_id=150172 снимките на мойто съкровище Даниела   

# 175
Здравейте ,мамчета ,добре дошла на Детрикса ,отдавна се мъча да кача снимки на Даниела ,но вече успях ,по-горния пост ,Кетка виж мойта мома ,родена в един ден с Мая и хич нямаме коса  Laughing

# 176
  • Варна
Lusia, пу-пу, голяма сладурана-кокорана е Даниелка!

# 177
Кетка виж мойта мома ,родена в един ден с Мая и хич нямаме коса  Laughing
И какво като нямате коса, вижте се какви сте хууууубави  Hug Ама много са ни сладки бебчовците, нали? Просто по-убаво от юнско бг-мама бебе нема!  Heart Eyes
Уф, писна ми да мрънкам да ви кажа.. то изглежда като са най-сладки и мънички, тия бебоци най-много ни мъчат (това го казва едно зомби Mr. Green).  Като ви чета така, имам чувството, че всички имате някакъв режим, или поне бебоците еи правят едно си също по едно и също време. Е... при нас всеки ден ново двайсе. Вече редовно си пореввам вечер, че то не се издържа без сън!
Та да се отчета - наддали сме нови 270гр за последната седмица, премериха ни 55см. Млечницата ни е минала, стафилококи видими няма,  дупето ни е супер... абе на шест сме! Само и мама да беше така..

С кърменето миналата седмица пак експериментирах: кърмех от двете през около 3 часа, като всяко второ кърмене доизцеждах и давах с шишето. Първия ден - супер; втория се оказа, че дори да изядем мама, пак няма да се нахраним само от цокане! Държала съм я по 2 часа на гърдите и пак реве и се успокоява, само ако й дам дори 20мл от шише  #Crazy А като не изцеждам на 3-4 часа, само за 2 дни кърмата ми намаля наполовина! Ужас! Хайде пак на стария режим  Sad Като оправихме кърмата, пробвах пак класическата схема на поискване - когато иска, колкото иска, не изцеждай ако няма зор. Рев ви казвам, не може да се нахрани това дете по този начин, нищо че коремчето пълно, чак връщаме, гърдата мека - демек яко яло, но рев и не се наяжда и не се наяжда. И като станах  Shocked викам аз ще се затрия така... И хайде пак намаля кърмата та пак на стария режим  ooooh! Та последно време така я караме - по цици почти не висим, будим се през 2-3 часа, хапваме си от шишето и пак спим. Като проспим целия ден, после половината нощ будуваме, та татко и мама да нямат нужда от ТВ програма, щото аз съм достатъчно шоу. Мама се цеди през около 4 часа, изцежда между 100 и 140 общо, което ми стига за около хранене и половина. Демек две цеденета = три яденета. Коликите като ни мъчат, дядо все пита, защо не й слагаш маркучле в дупето, навремето ние с теб така правехме  Shocked и ти пръц и има мир  ooooh!
Това са патилата наши. Добре че таткото ни е разбран и ни о-оо-ооо-оо по главичката когато плачем (Мая или мама) и горкия спи по 5-6 часа макс как издържа после цял ден в офиса незнам.

А на всички пресни мамчета пожелаваме спокойни бебета, които знаят какво искат!

# 178
  • Варна
Здрасти, мамчета!

Честита малка рожденничка на Пикола! Да ви е жива и здрава кака, да ви слуша и радва и много да се обичат и разбират с малкото братче.  Hug  bouquet

Дими, най-сетне се завърна във форума  Sunglasses. Аз все пак спечелих последното място от трите, които бяхме за 17.06  Mr. Green. Избрали сте едно от любимите ми имена Калина  Grinning.

Детрикса, добре се завърнала и на теб!

Кетка, не се коси мила. Виждам, че не ти е никак лесно. Евала на добрият татко. Не сте единствените без режим. Аз се чудя как ще излизаме на разходка, като не знам кога ще поиска да яде. Май ще се кърмим по пейките срам не срам. То пък кой не е виждал цици  Rolling Eyes. По-естествено нещо от това, здраве му кажи.

Ех, много са сладки всички бебенца! Пу-пу да са живи и здрави! По някое време и аз ще се опитам да кача някоя и друга снимчица.

Светли, как да не сме си признали, бе. И мен по едно време ме беше треснала следродилната, че даже ви се оплаках. Ама сякаш сега се пооправих. Туй хормоните са голяма работа.

Лъвичке, аз до 1 година съм била като пистите на Хийтроу, чак майка ми ме завела на лекар и той и казал "Спокойно, да сте видяли някой да е останал без коса"  Mr. Green. Чичо ми ми викал Фантомас.  Laughing

Хайде чао от мен! Желая ви безколикови дни и нощи  Peace.

# 179
здравейте мамчета,
аз сум на линия но от моя ревлив Валентин не ми остава време нито много да чета нито пък да ви пиша

Няколко дни имахме доста силни колики,но сега сякаш по преминаха,или поне вече не са чак толкова силни.

Искам да ви питам мамите от софия от къде се взема бележката за първоначален избор на личен
ще съм ви много благодарна за инфото,че на нас днес вече ние готов акта за раждане и трябва да отправим това с докторите
Айде чао от мен засега и до скоро

Общи условия

Активация на акаунт