Гордо вече ме наричат МАМО на Юнско бебенце голямо

• 14 395
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
ние пораснахме - вече сме на 1 месец

# 181
здравейте мамчета,
аз сум на линия но от моя ревлив Валентин не ми остава време нито много да чета нито пък да ви пиша

Няколко дни имахме доста силни колики,но сега сякаш по преминаха,или поне вече не са чак толкова силни.

Искам да ви питам мамите от софия от къде се взема бележката за първоначален избор на личен
ще съм ви много благодарна за инфото,че на нас днес вече ние готов акта за раждане и трябва да отправим това с докторите
Айде чао от мен засега и до скоро

Хепи, аз си взех формуляра от Здравната каса - намира се на ул."Енос" 12, това е при пазара Иван Вазов, от страната на Стрелбище, но не знам дали всички оттам трябва да взимат или е по райони. Иначе не чакаш - показваш акта за раждане и те записват нещо и ти дават празен формуляр, скойто отиваш при личната лекарка  bouquet

# 182
Честито и от мен на всички родили мами  bouquet
Чакаме ли още бебенца или всички сме се отчели?
Идеята на Дими е добра за класация, но кой ще намери време да я направи - най-малко бебе, най-голямо, родило се първо, последно и т.н.
  bouquet
Уф, а тази депресия така ме дразни, само ме избива на рев и само си мисля мрачни неща - кой кога ще умре, как ще ми е мъчно, как ще остареем и ще изкукаме Crazy
Нещо съвсем съм се чалнала.

# 183
  • В сърцето на ММ
И аз се чудя дали съм в депресия или просто много ми се е насъбрало/имайки предвид,че майка ми не дойде да ме види в болницата през 6-те дни и въобще не дойде на изписването-защото не е поканена #Cussing out/А сега продължава да отказва да види внука си,използвайки аргументите,че не иска на никого да пречи.
На всичкото отгоре комшийката ми ,с която бременеехме заедно влязла снощи в родилния и в крайна сметка плацентата се отлепила и бебето починало Tired
Та явно всичко ми влияе.Извинявайте,че ви занимавам с моите проблеми.Но сега сякаш малко ми олекна.В къщи тази тема е табу,защото синът ми е голям и всичко разбира.Не искам да взема позииция.
А за кърменето,Кетка и аз вече 2 пъти се насочвам към АМ-то.Вечер явно кърмата ми е по-малко и виси на цицата през 20-30 минути.Но засега стоически издържам.Явно нощем кърмата ми стига,защото спинка по 3 часа.И така до следващата вечер,когато отново е страстен цицоман на половин час.Надявам се всичко да се оправи.Предното дете не го кърмих,много лесно се предадох.Надявам се сега да успея. Heart Eyes

# 184
  • София
Здравейте,

на Алекс днес му падна пъпа. Вие какво правихте с вашите. Не си спомням да сте коментирали това.

Относно разходката - освен това как ще се оправям ако огладнее между временно има и друг момент. На мен не ми се излиза от къщи. Може би това е елемента на депресия. Като се погледна и съм като свиня майка и цялата на петна в лице. И ми действа подтискащо.

# 185
Здравейте момичета! Имам едно питане към вас . На Влади му се появиха от 2 дни ситни пъпчици по лицето и като че ли имат бели връхчета. Мисля ,че не са от претопляне, защото и такива са му излизали по вратлето и ги различавам. Имали ли сте подобен проблем?  Hug

# 186
  • Варна
Здравейте момичета! Имам едно питане към вас . На Влади му се появиха от 2 дни ситни пъпчици по лицето и като че ли имат бели връхчета. Мисля ,че не са от претопляне, защото и такива са му излизали по вратлето и ги различавам. Имали ли сте подобен проблем?  Hug
И ние ги имаме. Интересното е, че като спи избледняват, а като почне да суче и се притисне към мен се зачервяват. Утре сме на консултация и ще питам.

# 187
Това е бебешко акне.  Wink Не се лекува с нищо и според педиатъра ми изчезва до 4я месец. И Емма е яко обрината и са точно с гнойни връхчета  Confused По цялото лице, че даже и под косата и по вратлето има.
m_mm, не кърмиш ли навън? Аз редовно го правя и досега срещам само усмивки. Помня веднъж като кърмих Диана в един парк насъседната пейка седеше един дядо, който явно ме е следил стриктно какви ги върша.  Laughing Накърмих си детето, смених памперса и потеглих, при което той ме поздрави колко чудесно съм се справила с всичко  Laughing
Стига сте се депресирали! Гушнете си бебенцата.  Heart EyesА след няколко седмици като започнат да се усмихват осъзнато светът ще изглежда още по-добър  Hug

# 188
Здравейте,

на Алекс днес му падна пъпа. Вие какво правихте с вашите. Не си спомням да сте коментирали това.

Относно разходката - освен това как ще се оправям ако огладнее между временно има и друг момент. На мен не ми се излиза от къщи. Може би това е елемента на депресия. Като се погледна и съм като свиня майка и цялата на петна в лице. И ми действа подтискащо.
И на Влади му падна пъпчето миналата седмица, но още си стои у нас. Знам, че се хвърля на място, което да предопредели късмета на детето( училище ,университет, и т.н.)А относно външния вид, аз приличам на бременна в 5 месец - толкова ми е голям корема. Миналата седмица ходих по магазините да си търся нови дрехи, защото сега съм 65 кг., а всичките ми летни дрехи са купувани за 50 кг. жена и продавачките в магазините не спряха да ме питат кога очаквам радостното събитие. Опитвам се това да не ми влияе отрицателно. Най-важното е, че бебчо е добре. А пък и аз бях подготвена за нелицеприятния си въшен вид от първото си раждане , когато се възстанових чак след почти 2год. Не се притеснавай, петната ще изчезнат и тялото ще си върне предишния вид , но се иска време.  Hug

# 189
  • София
Здравейте, и аз да се отчета. Laughing
Днес малката е по-спокойна и съответно и аз съм спокойна, направихме си една разходка от 3 часа и през цялото време спеше.
Нашето пъпче го пазим и ще го хвърлим може би в чужбина ........ абе не е сигурно, но ще е някое красиво място.
Di13, много кофти това за майка ти, да не ревнува и затова да се сърди. Дано бързо и мине и почне да ти помага, че в началото си е трудно. За приятелката ти, много ми е кофти не мога да си представя колко и е зле, дано бързо се възтанови.
happywoman, аз си взех формуляра от един клон на здравната каса, намира се в кв.Лозенец, ул. Любата.
Нашият татко пък, дали от недоспиване или от това, че се притеснява, но го гони нервата и ме изнервя и мен.Надявам се, че скоро ще се успокоим, че не ми е никак приятно да се дрънкаме.

Е, хайде засега толкова! Хубав ден!

# 190
  • временно във Пицеландия
Здравейте и благодаря за пожеланията.
само да споделя и ние нямаме никакъв режим,но вече съм минала по това и знам,че оправия няма.така беше с каката така сигурно ще е с бебо поне първите месеци.нали все пак сме хранене на поискване.може да яде цял след обед по 1 път на час и половина,а може и цял след обед около 4 часа и половина да спи.еми така е,нали за това се дава майчинството,не правиш друго освен да отглеждаш бебето.
вчера си купих слинг.сега съм в процес на разучване на различните позиции,но общо взето съм доволна.в кенгуруто много неудобно стои поне за сега.и педиатъра в болницата ни беше казал,че поне докато не поукрепне кръстчето по-добрият вариант е слинга.по нататък ще направя снимки и ще ви пусна да ни видите как се справяме с този вид носене.
за бебешкото акне нямайте грижа,нищо притеснително не е,както казва Шоши.
за който се притеснява от недостиг накърма--пийте много течности,като казвам много,направо насила пийте ако трябва,всички сме различни има някои които не обичат да пият повече от половин литър.та мисълта ми е-повече от 1 и половина на ден,плюс сокове,плюс айряни,мляко и т.н. а също така течна храна-супи,таратори.и когато да поиска гърда.знам писва и на мен ми иде да му тикна бутилката понякога,само на една седмица е ,а суче като 3 месечно моето слонче  Mr. Green
Ди13 съжалявам за приятелката ти.много е неприятно когато някой близък претърпи нещастие,дано си имат друго и забрави всичко след няколко годинки.иначе и ние сме майка ми сме малко на подобни отношения като вашите,разбирам те как се чувстваш.тя пък не дойде на първия рожден ден на голямата,точно защото не била поканена.
снимката на пикника сме всъщност на море.точно до словенската граница е и има къмпинг,горичка и плаж.за това ми харесва че има дебела сянка и наш бебо на 5 дни още видя морето,а аз релаксирах след затвора в болницата.

# 191
Здравейте,

влизам за малко да ви кажа, че ние от понеделник следобед сме си вкъщи,
Вчера идва педиатърката, прегледа Валери,
провери му рефлексите и даде един куп указания,
видя ни как се кърмим и как се мием и сменяме памперс.
Абе добро впечатление ми направи. В събота и неделя ще излизаме за половин час. Днес излизахме на терасата.

Тук препращам сайта, на който може да ни видите. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=150157

# 192
  • Варна
Да ви питам вашите бебета стряскат ли се насън? Моето от 2-3 дни прави следните номера: както спи се сепва, започва да маха разперени ръце, ококорва се и после пак заспива. Понякога се сепва насън и започва да реве и пищи. Взех да се тревожа. Освен това взе все по-трудно да заспива. Тамън се унесе и при най-малкия шум отваря очи...

# 193
Да ви питам вашите бебета стряскат ли се насън? Моето от 2-3 дни прави следните номера: както спи се сепва, започва да маха разперени ръце, ококорва се и после пак заспива. Понякога се сепва насън и започва да реве и пищи. Взех да се тревожа. Освен това взе все по-трудно да заспива. Тамън се унесе и при най-малкия шум отваря очи...
и ние сме така с тази разлика че не ни пречи шум при заспиване или когато сме заспали
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 194
ted,svetli и ние сме така,сртяска се насън и много трудно се приспиваме,незнам на какво се дължи и дано да се успокоим с времето

Общи условия

Активация на акаунт