Гордо вече ме наричат МАМО на Юнско бебенце голямо

• 14 392
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Шоши още не съм излизала, след като се прибрах от болницата онзи ден.
Нагаждаме се един към друг, като гледам има шанс до края на седмицата да свикна с новите задачи и да въведа нов елемент - разходка. Засега само излизам на балкона за аклиматизация.

А иначе за кърмене в парка - няма начин. Наблизо няма парк.  Wink
Майтапа на страна - не съм много сръчна в кърменето и само ще измъча бебето, ако съм на пейка. Е ако стана по- оправна вече е друго.

А иначе нещо бях издивяла преди малко, относно външния си вид, сега пак съм в обичайното си добро настоение.Stuck Out Tongue

# 196
Здравейте мили момичета,

Бреййййй не съм била сама с грижите а...хихихихии
И аз бях с депресия първата седмица след раждането - ама ревях за всяка простотия, мъжа ми така и не схвана че е хормонално хихихии - но сега вече съм ок.
Иначе и мойта малка Мирка е с такива пъпчици по брадичката особено - кофти работа - в болницата ми казаха - цинкова паста, а педиатърката да се маже с натопено памуче в отвара от лайка - е не действат вълшебно де...
Светли и мойта бубка се стряска обаче не на сън ами като иа отделя от гърдата след кърмене тя продължава да си суче без нищо и в един момент измлясква яко и подскача чак от стряскане хихиихихих такава скица, а да и от трясък или друг рязък шум също подскача...но май е нормално.
А това с пъпчето и на мен ми е дилема - нашето падна още на 5 ден в болницата и от тогава е в едн кутийка и нямам грам идеа къде да го хвърлим....дайте някоя идеа а?
И аз си милех че с режима на кърменето не се справям, но явно при мен върви добре и явно кърмата ми стига на бебка, защото сме на 3 часа и почти успиаваме да проспим нощта....интересно ми е номера с кърменето на поискване - ами то така не кърмиш ли по цял ден, мен на 3 часа ме хваща понякога нервата хмммм, но иначе така поне бебенцата ви не плачкат, а мойта я мъчат едни колики не е истина гърчи се много сериозно а е на капки и пак....много ми е мъчно да я гледам....
Да ви се оплача нищо почти не ми става - голяма депресия, чувствам се ужасно и аз съм 64 и съм 9 килца отгоре - и корема ми е ужасен, уж правя коремни но...явно ми трябва повече време...
Е пооплаках се малко и ми олекна- целувки и лека вечер...
И мили мами разхождайте се - на мен ми помага да не мисля ного много лошите неща... Joy
П.С. извинете за невежеството но какво е слинг?  Thinking

# 197
http://sling.beinsa.info/
в отговор на жужата  Wink и така да ви се похваля купих си дрешка за сватбата на кръстниците  Simple Smile ленен панталон и блузка и сутиени си намерих и за моя изненаа не е от магазин за палатки  Joy Относно депресията мен неможа да ме гепи, но ако свекито беше около мен по дълго време щеше да ме хване яката Joy А сега да се оплача панталона който си купих е 52 размер  Shocked аз съм СЛОН  #Crazy И мама ми вика е ти нямаш месец как си мислиш да свалиш толкова бързо.А за пъпките о мойто момче има че и под косата виждам чак че има!Е това с някакво мазило не се ли маха newsm7 Ади лека от мен да си опъна краката че днес минах 20 км с малкия прегръщам ви  Hug

Последна редакция: ср, 04 юли 2007, 21:57 от ycu

# 198
  • Варна
Момичета, забравете ги тия депресии! Колкото и да сте уморени и недоспали, радвайте се на бебешорите и се благодарете горещо на Господ, че дечицата са здрави и наддават! Гледайте, гърми-трещи да си осигурявате следобеден сън, за да си наваксвате недоспиването, хранете се редовно, разхождайте се, ангажирайте татковците максимално и всичко ще се нареди.

Моят Шошко се плашеше от ръцете си, но откак стана на месец и почна да пие витамин Д, спря да ги размахва така рязко, почна да заглежда играчките, с които е накичено леглото му и почна да се взира в лицата на хората. Вече няколко пъти го кърмя навън - в Розариума в Морската градина. Не че нещо ме крие, но като съм малко по-далеч от алеите ми е по-спокойно, пък и то почти нищо не се вижда, вижда се само майка, която държи бебе. Само това е начинът да се разхождаме в градината, така че не ми пука, разходките са най-приятното време от деня за мен, пък май и за бебо.

Ди13, горката ти приятелка! Милото бебче, така да си замине накрая... Дано намери утеха в мъката си...

# 199
Момичета, утешавам се като ви чета.
Въпреки че  веднъж ми е минало през главата, вече си мислех, че съм сама на планетата и само аз откачам. Малкият е много лаком /за разлика от батко си/ и като яде се нагълточва като теленце, след това повръща и след половин час се храним пак. Добре, че имам достатъчно кърма и за още едно бебе. Почти не спи, има дни, в които му се събират не повече от 5-6 часа сън за 24 часа. Не иска да си стои в кушетката, а само на ръце и евентуално на дивана в дневната #CrazyНе мога да свърша нищо, тати работи до много късно, така че не мога да разчитам на него. Добре че е мама, но и тя трябва да се прибере по някое време и то се случва точно когато почват коликите. Май се обострят от газираното като го пия и сега съм си купила голяма кутия студен чай и ще видим какво ще стане. Депресията май ме хвана чак сега или е вече от натрупаното безсъние, но имам чувството, че ще превъртя на моменти. Само да си сложа главата на възглавницата и отцепвам безпаметно и ме е страх вечер като ставам да кърмя да не заспя с бебешора и да стане беля.

Хайде стига толкова от мен, че сигурно нямате време много да четете Laughing
Желая ви по-дълги нощни паузи между храненията и по-безболезнени колики!

# 200
Хей момичета като ви чета все едно чета за мен и моето бебе.Ние също нямаме режим храни се когато иска даже понякога спи по 5 часа  Shocked не знам как издържа,но пък след това бодува по 2-3часа.Днес много я боля коремчето миличката цял ден ми е в ръцете. Hug Ние също имаме пъпчици по лицето ту се скриват,ту излизат.Да ви попитам при вас така ли е от два дни около зърната са ми излезли няколко ситни пъпчици с връхче не ме болят но не зная дали е нормално може би е от жегите или от подплънките за кърма,и още нещо да питам като нямате режим кога къпете бебоците при нас винаги е различно някой път в 21часа друг път в 23 часа ето сега я чакам да се събуди да я къпем.Айде спокойна нощт на всички и да се наспите. Laughing

# 201
  • welcome to the Jungle
 Lilibon  Hug Hug Hug

Аз също кърмя навън  bowuu, при това комай където ни свари същинския свиреп глад  Mr. Green. Обикновено това става по детските градинки, където търчат дечурлига, пълно е с народ. Обаче какво да се прави? Глад има, пейки на тайни местенця - няма. Та завоалирам обстановката с наякоя пелена и давам на Любослав да запълва празните пространства  Flutter. Лошото е, че напоследък тъкма зацоква и на всяка глътка се спира пуска цицата и започва да се гърчи и да мрънка (от колики вероятно). Та благодарение на този проблем на няколко пъти от циците ми излизаше не струйка, а цяло шадраванище (като тия пред НДК) и го окъпваше...А от рефлекса нали и другата цица потича, та тя пък пълни подпълнката. Абе, шоу, ама що па да не сме и малко сеир, а  Joy hahaha bowuu?

За стряскането, Светли, Любо и от собственото си пърдене се стряска, а нощем и на най-малкия звук притрепва.

Д13, това нещастие с твоята комшийка е направо кошмарно! НЕ го пожелавам на никого  Sad. ПОжелавам на тази жена да преодолее своята си невероятна мъка час по -скоро и дано Господ скоро да ги дари с прекрасно живо и здраво детенце!

Алоууу, какви са тези следродилни депресии Crossing Arms? Аз пропуснах тази "убавиня", определено съм много добре емоционално, въпреки, че над мен е надвиснала Сатурнова дупка и очаквам а-ха, а-ха да ме глътне Whistling.

Кетка, като ти чета писанията и чак ме хваща шубето от тези мъки, на които си се отдала с кърменето. Дано по-скоро да си намериш твоята "златна среда".

Шоши, мерси за успокоението за бебешкото акне. И Любко го има, аз мажа уж с Бочко, въпреки, че и нашата педиатърка каза, че бебето се "чисти" и няма да има успех нито едно мазане. Но щом и по НЕмско така твърдят, ще си легна спокойна, че ми е много грозен синкото  ooooh!. С Оги пъпки не съм видяла...

Добре дошли на всички "завърнали се " мамита, много сде радвам, че форумчето ни отново разцъфтява. ЧЕ имаше един момент, дето 5-6 човека въртяхме лафчето  Mr. Green.
Хайде, хубава вечер и спокойна нощ от мен

# 202
Di13, много лошо това с бебенцето на съседката ти, горката жена, направо тръпки ме побиват Cry
За майка ти - и моята се цупи постоянно за нещо, като например при теб, че не съм я поканила лично за нещо, което се подразбира, но поне в болницата и на изписването дойде.
Друг въпрос е, че досега не е пипнала бебето, а и името не й се нрави нещо, но си трае, след като й вдигнах скандал, че детето си е мое и ще ги наричам както искам аз.
M_mm, и теб май те гони депресийката, миличка Hug
Аз също отначало изобщо не исках да излизам, седеше ми се вкъщи, изобщо без желание да правя каквото и да било, една такава вяла бях.
Но се надявам лека-полека да се нагодим към всички ежедневни трудности.
Аз в момента се чувствам много кофти, когато съм сама, тогава ме избива на рев като магарица, направо ме е срам от мене си, мъчно ми е за сина ми, все едно съм го пратила на заточение, а той си е при баба си и дядо си все пак и то само от 5 дни.
Хепиуомън, явно значи формуляра трябва от здравната каса, която ти е в района да си ги вземеш, я питай направо личната лекарка къде е в района туй място и тичай за формуляр  bouquet
Баща ми онзи ден подаде документите за еднократната помощ за раждане, леле, голямо висене по опашки със сърдити бабички с бастуни, инвалиди, изобщо в прекия и преносния смисъл куцо и сакато.
Въоръжете се с търпение за процедурата, на всичкото отгоре ти взимат оригинала на акта за раждане, така че си ги снимайте в няколко екземпляра за всеки случай.
На мен обещаха да ми го върнат чак средата на август, много мило, нали Crazy
А помощта - ако слушам- в края на август. ooooh!
Дотогава - на пост и молитва, ако някой разчита на тези пари, дотогава ще вирне петалата #Cussing out
Лека вечер и от мен на всички  bouquet

# 203
Еху, Лъвичке, радвам се да те видя или по-скоро да те прочета  bouquet

# 204
  • Варна
LilibonHug
Моят Шошко се плашеше от ръцете си, но откак стана на месец и почна да пие витамин Д, спря да ги размахва така рязко, почна да заглежда играчките, с които е накичено леглото му и почна да се взира в лицата на хората.
Значи е вярно, че махането на ръце като хеликоптер има връзка с рахита  ooooh! Ние от днес ще пием капките, дано се пооправи.
Снощи къпах малкия в бабина вода и го измих със светена вода и не знам от това ли, но спа абсолютно спокойно цяла нощ. А миналата не мигнахме и двамата, толкова неспокоен и нервен беше. Днес съм нов човек  bowuu

# 205
Здравейте момичета! Имам едно питане към вас . На Влади му се появиха от 2 дни ситни пъпчици по лицето и като че ли имат бели връхчета. Мисля ,че не са от претопляне, защото и такива са му излизали по вратлето и ги различавам. Имали ли сте подобен проблем?  Hug
Ивайла имаше същите,но я мазах с еудермол 0 и изчезнаха за ден два.От изпотяване  е.Нали си спи на бузките. и в тая жега е нормално.аз цялата се бях изринала.
Кетка аз вече се цедя два пъти на ден по 100мл. и ги давам и един път нощем.В останалото време давам НААН.Ами немога вече постояно да се цедя.Просто времето не ми стига.Аз докато се обърна и станало 9 часа.Аз излизам по 2 пъти на ден.Знам че кърмата така ще ми спре,но вече не издържам психически от това цедене.А тя неще да суче и неще.Като я сложа така реве че чак на другия край на улицата  чуват.
Гледам,че повечето сега ви е подкарала следродилната депресия,аз взех да излизам от нея.Но съм толкова уморена че правя всичко по енерция .Например вчера сложих на салатата от домати оцет Joy  341uu DrunkВъобще не видях какво шише съм взела.На всичкото отгоре мъжа ми каза че вече нищо нестава от мен.И не мисля какво правя.Ами той да спи по 3 часа на нощ той и да мисли после. #2gunfireНо на мен вече от нищо не ми пука да ви кажа честно.Претръпнах от всичко. #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 206
Аз да кажа за нашия режим-понякога се храним на 3часа но има моменти когато се храним и на по-големи интервали това е когато спим и ни е по-хладничко, а имаме и такива моменти на по-малки интервали. А що се отнася до къпането при нас е в определен час 21ч. или най-късно 21,30ч. Вчера бяхме на консултации и лекарката ни каза з започна да давам на малкия по 1 лъжица сок от ябълка или круша. На различните места срещам различни мнения.
Бихте ли ме казали според вас рано ли е или не.
А и в различните книги пише различно newsm78 Чудя се какво да правя, а и друго на ортопед кога ще ходите първия или четвъртия месец ThinkingПовече няма да досаждам с въпросите си.Лек ден  bouquet

# 207
  • Варна
Не е ли много рано за сокове  Shocked А за ортопед, май след първия месец се ходи, поне повечето ми познати така направиха.

# 208
Бихте ли ме казали според вас рано ли е или не.
ДА, ужасно рано е! Прочети темите из Библиотеката на Кърмаческия за ползите от късното захранване  Hug Излишно е да се бърза, единственото, което можеш да навлечеш на бебето е някоя алергия  Close

# 209
Здрасти и от нас. Днес е ужасно ветровито и не става за разходки. А и освен това е жега. Сестра ми каза, че в София "умирала от студ", ние тука в коя България сме, не знам...
Вчера се кърмихме за първи път навън (големия съм го кърмила само у дома) и не само, че нямало нищо страшно, ами даже ми беше приятно... Flutter
За пъпките - имаме ги и ние! Само че ту се появяват, ту изчезват. Не се притеснявам, макар че не си спомням големия да ги е имал, но в тия жеги просто очаквам всичко.
За захранването - и аз мисля, че на 1 месец е твърде рано. Стефан също рано го захраних, моя грешка определено, но ч месец е шросто твърде рано.
Относно храненето - Максим си прави 6- часовата пауза, но не от 12 до 6, ами когато си поиска. Crazy Обикновено е от 21:00 до 03:00, но снощи беше от около 22:00 до 04:00. Честно да ви кажа, кога се храни и колко време суче хич не ме тревожи - ака си след всяко ядене, напълнил е бузите, коремчето също, така че детето си знае работата.
На мамите в следродилна депресия искам да кажа това, което ви е казала Лилибончето - имате си бебенца, радвайте им се! Какво ви интересуват разни там свекърви и тем подобни?
Хайде чао засега и до скоро!

Общи условия

Активация на акаунт