Гордо вече ме наричат МАМО на Юнско бебенце голямо

• 14 383
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте, момичета!

Честно да ви кажа много ми липсвате, но ние с Ники сме сами 10 дни и не смогваме да ви обърнем внимание. Свекърва ми е в болница и всички с това сега сме ангажирани-в понеделник ще я оперират в Пирогов и ни е много притеснено.
Стискайте палци да е малкото зло.

Тед, Шоши е права, ужасно рано е за сок, особено ако сте на кърмене. Peace

Кетка, мила незнам как издържаш!  #Crazy Добре, че Васко ти е под ръка. Аз го храня Никито на 3 часа, но за сега кърмата ми е достатъчна. Едната гърда му стига, другата я цедим и се храни по 15-20 минути. Дано се нормализират нещата.

Аз съм запазила час за ортопед в събота, но ние сме си по-големички и на дни и на килограми.

Момичета, стискайте зъби, и аз по едно време едвам издържах от недоспиването, но се влиза в ритъм, като се има впредвид, че бях голяма поспалана  Hug Лилибончето е права - радвайте се на децата и да сте благодарни че всичко е наред! Освен това постепенно бебоците сами ще почнат да пропускат хранене нощем. Никито на около месец почна да прескача едно кърмене нощем - като се нахрани към 10-11 става към3-4, понякога и 5.

На нас скоро ни предстои ваксиниране - какво мислите за многовалентните ваксини?
Педиатърката ми каза да помисля каква искам да слагам. Помагайте.

Пикола, възхищавам ти се за смелостта  Peace, че си завела бебо толкова малък на море. Евала! Тук едва ли бих се престрашила така да се излегна в ливадката, като се има впредвид всички гадини, които щъкат необезпокоявано - кърлежи, комари и т.н.

Уси, а ти с твоите срвнения ще ме умориш. Спокойно, ще си върнеш формата постепенно. Аз от притеснения така отслабнах изведнъж, че ми се появиха стрии, каквито през бременността нямах. Успех!

Относно пъпчиците - момичета до 1 месец децата се чистят и е нормално да се появяват и изчезват разни такива обривчета.  Peace

Тук при нас днес е хладничко, та ще подишаме спокойно. Лек ден на всички и дано успея пак да ви попрочета и да ви драсна някой ред! Hug Praynig Peace

love001  love001  love001  love001

# 211
  • welcome to the Jungle
 newsm19  superuu fiuuuuuu  EEE, не мога да не се похваля dancing Kissing Heart

От днес на няколко пъти получавам едни невероятни усмивки от най-малкия член на семейството. Щом ме фиксира с поглед и се ухилва мнооого сладко. До вчера го правеше в полусънно състояние, но днес е категорично в будно  Hug Heart Eyes Blush

Ммммм...направо съм размазана  Blush Whistling Crazy Flutter

... а отделно и на двапъти чувам "ааа-ууу, агу"
брех какъв ден само  Blush

# 212
    Здравейте момичета,
  За пъпчиците по лицето - нашата педиатърка ми препоръча да му давам витамин С на ампули от 2мл. Много трудно ги давам защото не му харесва и го плюе, но пък като че ли помага, а дали е от витамина или от самосебе си  Laughing незнам.....
  За ваксините - докторката каза че е по-добре да са мъртви, защото живата си била зараза и се очаква организма сам да се пребори, не ми стана много ясно, ама засега и имам доверие и ще постъпя както ми препоръчва.

Айде леко гледане от мен!  Wink

# 213
  • Варна
Уси, а ти с твоите срвнения ще ме умориш. Спокойно, ще си върнеш формата постепенно. Аз от притеснения така отслабнах изведнъж, че ми се появиха стрии, каквито през бременността нямах. Успех!
И аз имам стрии по корема  Cry съвсем малки, ама са от 2 дни и очаквам развитие. Дали ще има полза да се мажа тепърва  Thinking

# 214
  • Варна
ах, Лъвичке, браво на Лъчко! Вече се усмихва! Как го чакам и аз този момент, ама моят човек само се кокори сериозно. единственото, което почна да прави от рано е да плаче със сълзички. Иначе в началото се усмихваше насън, но напоследък дори и насън не го прави. Чакам и мен да ме огрее бебешка усмивка!  Simple Smile

# 215
Аз от притеснения така отслабнах изведнъж, че ми се появиха стрии, каквито през бременността нямах. Успех!
И аз имам стрии по корема  Cry съвсем малки, ама са от 2 дни и очаквам развитие. Дали ще има полза да се мажа тепърва  Thinking
Ами аз да си кажа имам и аз по краката ми излязоха мажа се откакто съм ги видяла и засега ефект нула,че и по циците гледам тръгнали едни червени дири мамата си трака, ама трябва да се вземат някакви мерки! Днес да ви кажа метнах лапето на татко му, щото татко му реши че много знае какво му има на детето и му казах да го гледа, аз само ще го нахраня сега в 13:00 и изчезвам отивам по задачи, а също така ще отида на солариум защото вчера от хайманосването съм изгоряла на призрамки. Crossing Arms Егати комбайнерския тен, а в събота на сватбата ще съм с голи рамене и точно презрамките ще се видят егати ужаса! #Crazy А това с малките сладки усмивки, кога започват да виждат бебоците и да се усмихват,но не случайно? newsm78 И за кърменето не ви разправях как гледат с умиление хората ако знаете! А едно момче като ме видя на пейката и вика "Охааа егати кефа"  Wink Завидя на малкия ми се струва  Joy

# 216
Здравейте мамчета и бебчета  Simple Smile

Аз тамън си мислех, че имаме някакво бледо подобие на режим, въпреки че сме на поискване и малката слдуранка реши да ме обори  - от 2 часа през нощта та до 12 ей сега ми е бодърствала! Похапна на пресекулки, сменяхме памперси, люляхме се на стола - тамун реша, че се е онесла и я сложа да спи и тя се ококори и заоглежда и след 5 мин. почне за скърца, че иска да я гушнат. Та с тоз наш "режим" нямам никакво време да се цедя - добре че поне за сега с кърмата и кърменето всичко е наред, че като чета Кетката, а и други мами, каква борба водят - героини  Peace  bouquet
И ние имаме пъпчици по нослето основно, но педиатърката каза, че е нормално и сами ще се махнат. Повече ме притеснява, че кожата на ръцете и крачетата много се бели - била като на преносене бебе. Мажа редовно с олио, но май не помага много, ако нъакой знае нещо по въпроса - моля дайте съвет.
Май иначе на мен ми липсва следродилната депресия, предвид, че съм бодра и доборнамерена, но определено ми е сдух, че няма какво да облека, а корема ми прилича на разорана нива от стриите - мазах се цялата бременност и продължавам, дано ги поприкрия, та да мога и аз да ходя спокоино на море - много завидях за излета до морето  Simple Smile
Обсъждате някакви формуляри - простете невежеството ми, но те за какво са? Аз съм много неориентирана в цялата бюрократска исртория поктай майчинството.  Embarassed
Много се отплеснах пак - хубав ден на всички и повече усмивки като на Лъчо и от бебоците и от мамите   bouquet

# 217
  • София
Здравейте и от мен.

Определено и аз си мисля, че ми е рано за депресия. По- скоро е суета, странно по - принцип не съм суетна, ама човек никога не знае кога ще го избие. А освен това твърдо съм решила да не ме хваща никаква депресия. Чувствам се доста спокойна, дори и когато малкия се дере, чек се учудвам на собственото си спокойствие. Иначе ми е досадно като всеки ме пита как сте. Но това си е от характера ми, щеше  да ми е досадно и без бебе. Просто когато има бебе, хората се чувстват длъжни да ти обръщат внимание.

Относно усмивките и нашия мушмурок се хили и в будно състояние, но е малък и са неосъзнати. Лионес твоя Любо вече е по- голям и може и да е осъзнато вече. А пък и се кокори и оглежда все едно ще види нещо.

А и снимки http://87.120.45.197/cpg1410/thumbnails.php?album=4

# 218
Здравейте мами и малки бебоци! Ама верно юнчетата много сладички, пу-пу!  Laughing
Тъкмо се канех да ви се оплача от гадните пъпчици. Цялото личице на милата е в обриви, че и в косата има. Толкова се притеснявах. С какво ли не ги мазах. И при нас – като си лежи в леглото или количката попрегарят, като я гушна или след кърмене – адски зачервени. Направо ужас. Добре, че сте вие и ме успокоихте. И каката ни точно по това време имаше почти същите пъпчици, на същите места, но тогава бяхме на АМ и ни казаха, че е алергия към белтъка на кравето мляко. И сега така се бях шашнала. Каква алергия, нали уж кърмя?!?! И толкова внимавам какво ям. Сигурно и тогава е било това бебешко акне, ама в пустата провинция тия докторя ще ни уморът, да знаете...  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire
И ние си правим нощната пауза от 6 часа(тази нощ даже бяха 7ч), но от 21ч до 3ч. Мисля тази вечер да пробвам да я събудя и накърмя в 12 и да видим дали ще изкара до 6, че да се наспя поне малко. За бодърстването – не мога да хвана някаква зависимост. Понякога е будна сутрин и вечер. Понякога следобедите и през нощта. Понякога изкарва по час, понякога по 3 часа.
Най-големият ни проблем е пустото акане. Събират й се по три дни без да се изходи. Пробвах всички възможни разхлабващи и не става. И сега сме на три дни и то с клизмичка. А не е запечена. Гъстотата е каквато трябва, цвета също, количеството мнооооого. Не мога да разбера защо не ходи сама. Имате ли някаква идея по въпроса?  newsm78
Косата на Михаела още не пада, но съм в очакване. Утре сме на консултация и ще видим каква е равносметката за 1 месец. С кърменето горе-долу се понагодихме. Е, има какво още да се желае. А и определено кърмата ми не е в изобилие, особено в следобедните и вечерните часове. Но по това време се храним по-често и се надявам да наваксваме и да не остава гладна малката.  Praynig
За депресията – този път ми се размина. Снощи за сефте пуснах някоя сълза, но много ми домъчня за Ванина. Разглеждах снимки, чухме се по телефона, но тя се разплака и каза, че иска вече да се прибира, та затова... Чувствам се като предателка, все едно съм я зарязала някъде, въпреки че е при собствената ми майка и със сигурност я гледат добре. Но стига глезотии – само седмица още и си я прибираме.
Елз, стискам палци. Всичко ще е наред  Hug
Лъвичке, така ме умили с тези усмивки... ммммммммм
Хайде за мен толкова. Целувки и до скоро писане

# 219
Здравейте, юнски мами!
Аз съм от юлската тема и ако ми позволите да се присъединя към вас. Мойта беба реши, че трябва да се роди по рано и това се случи 3 седмици по рано от очакваното  - на 19.06.
Надявам се да нямате нищо против да черпя от вашия опи? Simple Smile

# 220
  • Варна
Здрасти и от нас!

Ди13, това със съседката ти наистина е ужасно. Дано скоро тя, а и цялото и семейство успеят да се преборят с мъката си и господ да ги дари с друга рожба. Наистина нещо такова може за миг да прогони всякаква следродилна депресия и да те накара да се замислиш с какъв дар те е дарила съдбата. И какви са тези отношения с майка ти. За свекървите разбирам, ама майка. Имам чувството, че са битер от децата. Всеки с особеностите си. Какво да правиш. Ти не се връзвай и си пази спокойствието.

Момичета и аз естествено не мога да вляза в нито един панталон. Вече съм 10 кг отдолу но остават още 6, че и още поне 8 искам. Тази година ще се размина с плажа. Поне корема ми мисля, че не е чак толкова голям. Но скоро ще започвам тибетските упражнения и се надявам да ми помогнат бързо.

Светли, каква е тази бабина вода?

Лъвичке, честито  Hug! Няма нищо по-хубаво от това. Направо ти се изпълва сърцето и забравяш всичко лошо. Пък и в добавка на това усмивките на бате Оги  Grinning.
Лилибонче, май всички чакаме да ни огрее бебешка усмивка  Grinning

Може би помните, че ви се оплаках, че мъжът ми загуби актовете за раждане на децата. Но, слава богу, всичко се оправи и ще ни отпуснат еднократната помощ. Ами, то си беше очевидно, че не може да сме я взели за два дни след издаването на акта за раждане. Добре, че жените в социално подпомагане са свестни и са проявили разбиране към нашия татко. Че даже ни приеха молбата със задна дата (т.е. юни), за да може да вземем помощта юли. Иначе дубликати ни издадоха на същия ден срещу съответната сума разбира се  Rolling Eyes.

Елз, надявам се всичко със свекърва ти да има най-благополучното развитие!  Praynig

Хайде, усмихнати дни и спокойни нощи на всички!   bouquet Hug

# 221
  • FRANCE
Здравейте мамчета,
Как сте? Тук пак вали, искам и аз слънце.
Бебата е в хякъкав скок на растежа и яде през два часа, добре че съм като млеконадойна крава Joy
И ние сме с малки пъпчици и се стряскаме постоянно. Laughing
През деня е просто невъзможно да я оставя в нейното креватче. Слинга направо ме спаси, аз си върша домакинската работа или просто се помотвам тя си спи или се кокорчи, даже прохусмокачка пускаме заедно. А на компютъра сме когато яде Laughing

целувки от нас

# 222
  • Варна
Светли, каква е тази бабина вода?
Като се роди малкият майка ходи на църква и там попът я научил: занесла 1 бутилка минерална вода, която той осветил. От тази вода трябва до 40-я ден на бебето да слагаме по малко във водата за къпане и аз да пия по малко, за да отива в кърмата. Аз не се сещам всеки ден, но вече преполовихме бутилката.

Ние бяхме на консултация пак, за 1 седмица сме 400 гр. и 1 см отгоре  Laughing На мама шишкото! Докторката възкликна на цифрата и каза, че е очевидно, че се дохранваме. Каза да се постарая да махна яденето около 3 ч., защото ако го науча така щял до две години да иска да яде нощем. За целта трябвало да му давам повече на предното ядене. Ще видим  Thinking Ние понеже нощем сме само на кърма, засега май предпочитам да ме буди, ама да яде кърма. А и не знам, за 6 ч. гърдите ми сигурно ще гръмнат.

# 223
  • welcome to the Jungle
ах, Лъвичке, браво на Лъчко! Вече се усмихва! Как го чакам и аз този момент, ама моят човек само се кокори сериозно. единственото, което почна да прави от рано е да плаче със сълзички. Иначе в началото се усмихваше насън, но напоследък дори и насън не го прави. Чакам и мен да ме огрее бебешка усмивка!  Simple Smile
Ели, трябва да ти призная, че и Любослав плаче със сълзички още от болницата  Shocked. И се ронят едни кристалчета, та чак на човек тъжно да му стане...
За усмивките - хич не съм сбъркала, мъничето продължава да ми се хилоти с беззъба устичка всеки път щом ме фиксира. А най-добре се ориентира като му говоря и е на 30тина см от пред лицето ми Flutter.

Утре сме на консултация, но подозирам, че 5те кила са минати  Rolling Eyes. Най-странното ми е, че дрехите, на които пише 0-3 м. вече са му малки  Shocked #Crazy на бебока. Добре, че си имам дрешки от батко Оги, та само вадя, пера, гладя....щото това направо е чудо newsm78. Егати и акселерацията. Ама утре ще я охарактеризирам с точни мерки и теглилки...

Елз, стискам палци за свекърва ти - дано бързо и леко да се оправи жената!

Светли, с 2 ръце те окуражавам да си кърмиш нощем  Wink. Моят опит сочи, че Оги се отказа от нощното кърмене някъде към 4-5ти месец. Освен това с нощното кърмене ще си стимулираш лактацията  Peace. А наддаване от 400 гр/седмично за първи месец е екстра  Blush. Така или иначе тези "хипер" наддавания са само първия месец, после нещата стават доста по-скромни Mr. Green.

mama Ana, шапка свалям на такива социални работнички   bouquet!
Първо, че са ви направили реверансите, второ, че са били толкова добронамерени!

Аз отидох към средата на юни месец с акта за раждане да подам за детски и социалната работничка ме отпрати с думите " В месеца, в който се е родило детето не можете да подадете документи. Трябва да дойдете в началото на юли"  Shocked Shocked Shocked. Та благодарение на тях - юли месец няма да видя детски Close.

И да ви пожелая час по-скоро да се качите и вие на крилете на щастието, на които се рея в момента аз. Дано всяка от вас се радва скоро също като мен на невероятна бебешка усмивка.

# 224
Здравеити мамчета.Аз вече все по-рядко се включвам в форума,защото сега се гледаме и с бебето и с баткото.Георги не е на градина ,защото беше болен с температура , но вече е по-добре . Отделях ги двамата в отделни стай да спят , за да не се разболее и бебето. Но добре,че всичко отмина и вече баткото е добре. А на бебчо още пъпа не му е паднал.Лекарката при която се лекуваме каза,че в болницата не са му вързали правилно пъпчето и конеца е по-нагоре и тя го прехвана с нов конец преди 4 дни и каза ,че ще падне , ама още си имаме щипка на пъпа и не пада. Има ли и друго бебче с непаднало пъпче? Дано по-скоро да падне и да го изкъпем бебчо в коритото , както му се полага.Ние вече не се кърмим , минахме изцяло на Фризолак и засега наддаваме /по моя преценка/ добре.Това е от мен.Чао на всички.

Общи условия

Активация на акаунт