На море и планина,ще летува АВГУСТовската тайфа!

• 10 126
  • 308
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте и от мен Hug В тая жега не знам къде се намирам и ме мързи да пиша Embarassed
Русенки, много сте сладки и хубава среща сте си направили  Hug
Елвинг, и аз направих разходка на Витоша, но не знам дали ще я повторя. Бях обещала на баткото да го заведа в гората и наистина беше много приятно. Резултата обече е, че краката ми са в синини, на места се наложи да вдигам количката, а тя е тежкаааа Shocked Близко ни е, но стигането до гората е трудно. Таткото като ме видя и му стана лошо, сега ще ходя само с дълги панталони. Бяхме с една приятелка с две бебета и двама батковци, други луди като нас с колички нямаше. Батковците играха, събираха шишарки, брахме горски ягоди, абе хубаво беше.
Eli_ym, честит ти рожденник, да ти е жив и здрав и много да се обичате  bouquet
Irra_78, честито ново зъбче. Да се напълни устичката с бели и здрави зъбки без проблеми Peace
Бубче, честито ти християнче, да е жива и здрава Ина и много да ви радва. Мъка ми е мойта ревла какво ще прави на кръщенето си, тя реве само като я пипне някой, камо ли да я гушне. newsm45
Забравих какво още щях да пиша. Спирам, че ще имаме гости довечера и трябва да се приготвя.

# 46
Здравейте  Hug,

Имам два въпроса:

1. Как приготвяте овесена каша?
2. Как приспивате дечицата следобед? При нас това е голяма мъка. Затварят й се очите и не може да се унесе...Още не е спала днес Tired

# 47
  • София
albena_vlady , и нас ни гледаха странно - бяхме с още две бебета и две мами - три колички насред планината  Laughing
Ммария, и мен ме вълнува въпрос номер 1, май скоро беше дискутиран, ама нещо като не ме касае, не го помня  Embarassed А за приспиването следобяд - то е както всеки друг път - друсане на ръце докато се изтощим и двамата.  Tired По едно време заспиваше и гушнат в мен, като аз симулирах сън, но беше за кратко. И галене по гръбчето помагаше, ама и тоя начин му омръзна. И така - люшкаме се и пеем песни до припадък. Успех!

# 48
  • София
Ако не сте видели темата - има проблем с партиди АМ Милумил и Бебивита http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=201384.0

# 49
  • варненка от София
За овесената каша да кажа аз как я правя. Значи сварявам около 20 гр. ядки в 120 мл вода. Като се сгъстят ги махам от котлона, добавям масло и настъргана ябълка. Пасирам всичко заедно и когато се охлади добавям около 30 мл, кърма. Ако не кърмиш и нямаш такава, добавяш АМ.

Относно спането след обяд заспива единствено и само на цицата. Не знам как ще се отбиваме, не че го планирам, но един ден и това ще стане, надявам се сама да се отбие.

Днес във Варна е мор, не се диша, чакам да разхлади и да хукнем с количката и мъжлето в морската на по биричка и да се върнем посред нощ.

Сега ви оставям, отивам да правя грис каша. Днес детенцето ми не иска да яде, жегата го мори, но ще я пробвам с кашичка. сега.

# 50
Здравейте  Hug
Радвам се,че поне три мацки са спали спокойно тази нощ  Laughing Laughing Laughing
Аз днес цял ден чистя и тъкмо дойде ред да пусна прахосмукачката,ама не става,Даяна реве и не спира и аз се отказах,сега ще чакам да се прибере баща и да я разходи някъде та аз да си довърша започнатото  Mr. Green
Eli_ym честит рожден ден на мъжа,да ти е жив и здрав и много да се обичате   bouquet
Kaili аз нямам нищо против да направим една среща,като решите свиркайте  Party
Elving какво му е на оченцето на Ивчо  Cry
Русенки ама много сте готини  newsm10
MМария и при нас със спането е същата работа обикновенно спи по 30-40 минути и става след яко друсане,ама аз я слагам на краката,че вече ръце не ми останаха,няма точно определен час,заспива когато тя си реши  Mr. Green
Аз давах веднъж овесени ядки,но Даяна не ги хареса и повече не съм и давала.
Слагах около 30 грама ядки да се сварят в 140мл.вода ,като се сгъстят ги махах от котлона и добавях плодово пюре и масло -не съм ги пасирала  Wink
Малко смених реда на въпросите,ама ще ме извиниш нали  Laughing
Отивам да се разхладя с един сладолед,после може пак да се включа  Heart Eyes

# 51
Айде и от мен записче в новата темичка.
Бубче, страшно готинки човеченца си сложила в темата, много яка е станала, БРАВО!!!
Просекото е вид пенливо вино, аз го пия без сокове и т.н., много разхлажда и е приятно през този сезон. А немците имат много комбинации от бира със спрайт, с кола, ябълков сок с газирана вода и т.н. Много ги обичат.
Валче, страшни мацки сте русенките, еваларка Heart Eyes
Мамо Иги, радвам се да те видя и да докладваш повече за твоите прекрасни мъже!!!
Ако има срещичка в началото на септември, то и ние почти сигурно ще успеем да се класираме Praynig
Марулче, давай рецептата за твоята пита, че идват кръщенета и прощъпулници...
Цунки/гунки

# 52
  • София
miss_74 , не знам какво му е. Педито каза, че е конюктивит, но беше червено само едното оченце и то половината как звучи  Crazy Ходихме при "готиния д-р", той ни препрати при очен от същата клника, защото му се видя странно. Очната каза, че най-вероятно си е бръкнал с нещо в окото или е бил с мръсни ръце и го е допрял и затова е станало така. Изписа антибиотични капки, които в началото действаха, но после се зачерви и другото.  Sad Освен това възможните им странични действия са страховити - повишено вътречерепно налягане, помътняване на роговици, ретини и т.н., сърбеж, зачервяване, опасност от възникване на резистенти микроорганизми...  Confused Днес се чух с нея, защото вече свърши шишенцето - да питам какво да правим - иска утре да ни види, като дотогава не му слагам нищо. Секрет няма от самото начало, само понякога ги търка, чудя се да не е някаква алергия , а ние само го тровим с лекарства...
Стана дълго, не исках да ви се оплаквам, ама...

# 53
Ако не сте видели темата - има проблем с партиди АМ Милумил и Бебивита http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=201384.0
Пууу гадост  #Cussing out
Ние сме на Милумил 3-ка, но пак се притесних  Tired
Дано да няма заразени дечица  Praynig

Иначе Elwing и на Насето му се зачервяват оченцата и ги търка миличкия, Ели започна да му дава капки Финистил, но не знае и тя на какво се дължи - дали от слънцето нямаме идея  Tired

1. Как приготвяте овесена каша?

Ами и аз само веднъж съм давала овесени тъй като не и допадна. Бях взела финни ядки, не ги варих ами ги залях с вряла вода и ги оставих да престоят докато омекнат към 30-40 минути. Прибавих половинка плодово пюре и кисело мляко 2 супени лъжици накрая пасирах и на детето получения бъркоч не му хареса изобщо   Mr. Green Тъй че моята рецепта не е от най сполучливите  Joy

2. Как приспивате дечицата следобед? При нас това е голяма мъка. Затварят й се очите и не може да се унесе...Още не е спала днес Tired

Ами ние заспиваме много лесно, пу-пу. Щом се нахрани за обяд към 13 - 13:30 часа я слагам веднага самичка на шезлонга. Давам и една от нейните биби (някоя пелена за цокане) и след 5-10 мах 15 минутки се е приспала.  Heart Eyes

dusheto и мъжо като е ходил у немско е пил бира с кола (готова напитка) Sick егати вкусовете дето ги имат тия  Crazy

miss_74, спах спокойно душко  Heart Eyes Чакам да се разхлади сега, че и аз като теб да изпращам моите хора на разходка  Flutter

Малиии ама ни четнахте много русенки Blush Трогнати сме  Heart Eyes

# 54
Здравейте, момичета!
Русенки, ама наистина сте много готини!  Hug
И днес беше ужасна жега, а аз ходих в 19,30ч. на тренировка и как не припаднах незнам. Но така яко се изморих, че сега не мога да ходя. Децата са били с татко си в парка и вече са готови да си лягат.
Момичета, вашите деца какво ядат вечер, преди да си легнат? Аз искам да го науча да яде супичка и после мляко, но той ми отказва ядене. Дори не иска да пробва, а от 12-ти юли минаваме на кухня. Пробвам всякакви варианти, успявам да го излъжа да хапне три лъжички и до тук... Дано да е временно. Спомням си, че кака му имаше един такъв период и я хранех пред компютъра, като й въртяхме най-различни клипчета, но при него не става.
Ммария, аз също правя овесените ядки като Вал, но категорично отказва да ги яде, сега ще пробвам, като Марулка и ако пак не иска няма да му давам повече. А, относно спането на обед заспива в шезлонга, като го полюшкам малко и после го местя, а вечер си заспива сам в леглото.
Айде, лека вечер на всички!

# 55
Благодаря на всички за пожеланията   bouquet
Вал,мамо Иги и аз съм навита на срещичка ,ама в неделя ,че нашия тати нашия тати именик в петък и ще се събираме с едни приятели в събота и няма да мога да дойда.Ако се разберете за неделя аз съм на линия  Simple Smile
За овесените ядки и аз правих 2 пъти на Дани ,ама той не ги одобри много  no.Единия път бяха по рецептата на Иван Звездев с банан ,а другия ги правих със сирене и масло .
А за заспиването от 2 седмици заспива сам в леглото ,преди това на ръце и цица  Joy

# 56
  • Бургас
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=27063&AlbumId=97972
Ето ви няколко снимки.Най накрая успях. newsm44
Благодаря ти bubche  love001

# 57
Здравейте момичета!
Тук също е ад!Въздуха трепери от жега!И докато не ми се е размекнал мозъка:
Бубче честито ти проходило христянче нека ви носи само радост!  bouquet Снимките са супер, а тоалетите направо неотразими!Много ми е мъчно за вас .....
Темата е супер,браво за оформлението и заглавието! Peace
Честито и на проходилия Марио!   bouquet Добре се е ориентирало детето! Laughing
Честито и на всички озъбили се и на другите малки и големи рожденици!
Честито и на Марулка за кумицата ти!Пожелавам им много да им е здраво и умно детето!  bouquetНе се тревожи за косата ,много си е чаровна Стефанчето,ти също си още голяма свежарка,а и има време ще влезете в линия до края на лятото.
Еличка също е голяма жаба не мога да я извадя от коритото,ние я къпем често и под душа особено вечер когато няма време за дълга баня,отначало се стряскаше но сега и харесва! Peace
А как се размечтах от снимките в Сандански и Рилския манастир....така ми се ходи там,а Лори е върха ,много готин бански си има,а басейна е убиец!От къде го купихте? newsm78
А Русенските мами са супер елегантни и красиви! Flutter
Ние в тези жеги ядем малко странно,сутрин попара към 9-10ч,после кърма и спи до към 14ч и после към 15ч обядва,но и давам плодово пюре,а зеленчуковото за вечеря,установих че вечер е по гладна.През другото време и давам сокчета,вода и разбира се кърма  Mr. Green
Аз в понеделник бях на изпит ,взех го !После ще почерпя Grinning
Докато ме е нямало нощта е била тежко за нашия татко но се е справил! HugНяколко пъти го захапала по зърното, но като се убола го пуснала бързо с рев hahaha
През деня цял ден говорела мама ам ам мама и ми стана едно мило.....Досега не ми го е казвала!Вече и съзнателно говори тате и бате,абе ще проговори преди да проходи JoyНо с този ген от мама ....
Появи се и 5 ти зъб отгоре 3ти.много я мъчат милата ooooh!
Та това са новините около нас!
Идеята за общата среща много ми харесва и може и да дойдем! Peace
На болничките им пожелавам бързо възстановяване и лечение! Hug
А относно комарите,мажа с крема на Чико и досега не е хапана,а си има доста гадинки Twisted Evil
Душе дано този хлад дойде и до нас ! WinkРадвам се че сте вече по добре.
И ние като Бланк ще сме вкъщи това лято,дано поне като Албена и Деничка мръднем на някой еднодневен преход newsm78
Ох дълго стана ,ама ми е много мъчно за вас!Съжалявам ако пропуснах някой но Ели надава вой вече и мъжете също !
Целувам ви! Hug Hug Hug

# 58
Еличка също не хареса овесените ядки а толкова се старах  Rolling Eyes,но резултата беше  SickНо иначе яко маа попара! Mr. GreenТова е за изпита:

# 59
Здравейте и от мен!
Честит празник на тези, които сме пропуснали!
 smile3509 и на русенките и на IrrA_78 са прекрасни  newsm10
Eli_ym,  честит ти рожденник, да ти е жив и здрав!
За  къпането - и Лори се страхува от душа, но от няколко дни имаме напредък и успяваме да я изплакнем с него. Къпем се още в коритото и тя много обича да си играе вътре.
За спането - на обед се гушкаме двете на спалнята  Grinning и тя заспива държейки ми ръката, а вечер си заспива в нейното легълце, само че иска да има някой в стаята, иначе се сърди  Naughty
За овесените ядки - аз дадох 1 път, като ги приготвих по начина описан на опаковката, но Лори ме отсвири. Същото се случва и с попарата и кус куса - та затова сега сутрин пак се кърмим, защото като ги отказва незнам какво да й давам за закуска  newsm78
MamaMargo Честито за изпита!  Басейнчето го взехме от Пикадили, но го видях и тук http://www.igra4kite.com/product_info.php?manufacturers_id=51&am … ;products_id=1611 , но мисля че в Пикадили беше по-евтин - около 15лв, но не помня точната сума . Аз съм много доволна от тази покупка - Лори много му се радва  Peace

Днес на мен ми беше много каръшки ден - цял ден разнасях по жегите Лори нагоре надолу. Първо отидохме да вземем подаръка на татко и й рд - трябваше да е готов вчера след 18,но днес в 11 се оказа че още не е. Върнахме се специално по-късно и се оказа, че не са го гравирали както исках  Cry. Обадиха ми се и за тортите - и там има неща, които няма да станат така както го бяхме намислили. А за капак току що се сетих, че трябва да се купува и свещ за кръщенето и кърпи, а аз още не съм я свършила тази работа. Ох, с такъв трепет го чакам този ден, дано с това да ни свърши каръщината и всичко да мине добре  fingerscrossed

За да е пълна картинката отново не ми се спи, така че съм на линия  Mr. Green - но трябва да съм честна - днес имаше и някои светли проблясъци /успях да отида на фризьор, и се сдобих с два нови тоалета  Mr. Green/

Общи условия

Активация на акаунт