Нито жега , нито мор спират МАЙския отбор!

• 10 741
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Честит четворен празник на Майчето!   bouquet
Честито и на всички именици!
  Hug
Много са сладки всички бебоци, да са живи и здрави! Laughing И ние имаме бузки, но за момента нямам актуални снимки да кача.
Ники не беше акал 2 дни и снощи пробвах с термометъра - нищо, сутринта пак опитах - пак нищо. Накрая след съвет с майка ми, му сложих малко сапунче и веднага се изака. Олекна му на миличкото, на майка му - също. Mr. Green
Аз още не съм ходила на гинеколог и все отлагам. Whistling Хич не ми се ходи, ама си е редно. Дано поне не ме бърника отдолу, ама сигурно ще се наложи. Sick
 И аз не съм привърженик на ранното захранване и мисля да го отложа за 5 - 6 месец. Дори и педи да ми предлага да давам сокчета, не смятам да я слушам. Аз така или иначе не я слушам много, но при положение, че половината ми рода са лекари...
мама21, радвам се, много неприятно с това падане.  Confused Важното е, че всичко е наред. Hug И аз много се притеснявам, като го оставям на някои места, да не падне.

# 211
  • София
Здравейте мами, искам да споделя с вас нашия проблем, и ако може да ми помогнете.
От около 2 седмици на Дани много му изсъхна кожата по челцето,ушите, изобщо по цялото лице, а по главата му стана като напукана почва ooooh!Главата я мазах с преварен зехтин преди баня, и след това разресвах със ситно гребенче-почти се махна тази кал, но по лицето му незнам с какво да мажа.Педито каза да вземем Стелатопия за тяло(а тялото му е мекичко и без сухи участъци), отделно изписа някакво мазило, което трябвало да се маже между месец и година по 2 пътина ден по главата и лицето!На мен това ми звучи доста неприятно и дълго за лечение. Ако сте се сблъсквали с подобен проблем,иил сте чували какво помага в случая ви моля за съвет Praynig
Иначе вече сме на 2 месеца и 1 седмица, тежим 6 кг и сле 60 см Laughing

# 212
  • България
Здравейте и честито на всички именици
Майче да са ти живи  християнчетата и  здрави като камъчета [/size]
 Ирини, карчита, ниночка , дианчето....... Hug направо ме разчувствахте Heart Eyes
Всичките бебоци са много слдурски да са ни живи и здрави.
Аз тази сутрин бях на лекар, след още една весела нощ с Т 38,5  и повръщане. Някакъв летен вирус на чревно-стомашния тракт. Пия парацетамол и чакам да отмине.
мама21 много страшно това с падането, ама важното е, че Ники е добре, качи му някоя нова снимка Simple Smile

# 213
Момичета искам да споделя с вас колко съм тъжна след вчеращното ни посещение при ортопед.  newsm45
Каза че нещо ни изостават в развитието си тазобедрените стави... Някакви ъгли се мерят... Много се изплаших. Изписаха ни ортопедични гащи които трябва да носим 2 месеца...  Cry Незнам в тези жеги как ще се справим с това... Иначе ни вика след един месец на контролен.
Днес таткото отиде да ги купи, та следобяд ще мога да споделя що за чудо са тези гащи.
Баткото ни никой не го е гледал на ехограф, но сега май е задължително след първия и четвъртия месец.

Оплаках ви се.

# 214
  • София
Здравейте майчета,

Майче, да са ти живи и здрави, и много весели малките бубулечки!

Сиско2, дано бързо да има подобрение мъничкото слънчице Praynig!

Кажете ми как стои въпросът с ортопедите в София, защото аз нещо много се шокирах. Има двама, които са много известни ли, че всички при тях ходят??? Ако е това идеята, можете ли да ми дадете координатите им и да ми кажете къде се ходи, само на частно ли, колко струва прегледа, работят ли събота и неделя? Ох, много въпроси зададох... Безкрайни благодарности предварително!

# 215
Този, прикойто ние ходихме, явно също е известен. Нашето педи ни прати при него и каза че няма смисъл да ходим в Горна баня.
Лекарят е много мил и ми се струва че си разбира от работата. Даде ми и сайта си:
http://www.medicine-bg.com/
Тук в раздел  " За общопрактикуващи лекари ", чета, че тези проблеми се случвали повече с момичетата. И пише също:
"Рискови моменти в следродовия период -
неправилно отглеждане на новороденото.

Повиване с изпънати долни крайници – особено с наличие на памперс.
Хващане за петичките с главата надолу.
Ранно поставяне на бебето по корем – преди третия месец.
Носене на бебето с една ръка с прибрани бедра. "

Майче да са ти живи  християнчетата  Hug

Особено ме шокира третото. Аз я слагам по корем бебка от как се е родила... Cry
Ще се побъркам ако аз съм виновна  Cry

Последна редакция: пт, 29 юни 2007, 14:30 от sisko2

# 216
# 217
  • България
сиско, едва ли ти си виновна и аз Мая я слагам по коремче, но за кратко защото почва да плаче. Но още в родилното казаха да ги оставяме по малко.
валентина  Hug къде се губуш?

# 218
  • София
sisko2, аз на твое място бих се консултирала поне с още 1-2ма лекари. А за поставянето по корем изобщо не съм съгласна - всички лекари и млади и стари казват бебето да си лежи по малко по корем още от самото начало... Такова мнение за преди 3тия месец за пръв път чувам...

# 219
  • Варна
sisko2, аз на твое място бих се консултирала поне с още 1-2ма лекари. А за поставянето по корем изобщо не съм съгласна - всички лекари и млади и стари казват бебето да си лежи по малко по корем още от самото начало... Такова мнение за преди 3тия месец за пръв път чувам...

newsm10

# 220
Yanche , консултирахме се и с педито. Аз на нея и имам много вяра. Тя каза да не се тревожим много, било профилактично.
Демонстрира ни как като сложи бебка по корем - сгъвката на дупето съвпада със сгъвката, която образуват двете петички.
ДАно се оправи детенце, че много се уплаших.

# 221
сиско - не се тюхкай напразно. тепърв аще имаш монго поводи за самообвинения - от сополите, които ще тръгнат при някоя ветровита разходка, през Т, резултат на някое болно дететнце, което не си разгадала, че е болно и т.н. а това за слагането по корем е ново 20 - нали така се отчита двигателното развитие на бебето - дали може да си изправи главичката или не.
и 100 % не си ти виновна  Peace
а аз не слагам камен по корем, но просто защото ме мързи.

освен това, изпозлването на ортопедични гащички явно не е чак такава рядкост - като гледам колко много обяви има в продавалника...

Последна редакция: пт, 29 юни 2007, 15:08 от majceto

# 222
  • София
Демонстрира ни как като сложи бебка по корем - сгъвката на дупето съвпада със сгъвката, която образуват двете петички

Нещо не ми стана много ясно, но нищо. Ще се оправи, щом са ти акзали че не е страшно. Спокойно! А и нали затова са тези профилактични прегледи - за да се открие проблем (ако има) в много ранен етап и да се поправи по най-лесния и бърз начин.

Мноо съм зле - majceto а честити ти именници и християнчета Simple Smile Живи здрави 100 години (поне)!

на гинеколог - ходих аз. Всичко е ОК.

p.s. sisko2, и наистина недей да се обвиняваш че ти си виновна, защото не е така! Както майчето ти е казала - то сега се почва  Mr. Green

# 223
И аз хем имам и голямо дете, ама на - с всяко отново се изживяват майчините тревоги  Sad
Нали за това сме майки.
Благодаря ви за подкрепата, момичета.  Hug
Иначе гащите били файски - с мечо пух.  Аз мислех че са някакви смотъни ( щот са български ).
Ще снимам малката Жанка с тях и ще ви кача снимка.

# 224
  • София
Сиско2, изобщо не си ти виновна!!! Нали ходим при едно и също педи с теб - та на мен тя ми каза след 1-ия месец да го слагам бебо по 5-6 минути по корем. А аз също от самото раждане го слагам за съвсем малко, за да видя дали си вдига главичката (за около 1 мин.). Честно казано и аз за първи път чувам, че това може да доведе до някакъв проблем...

А за този ортопед ти с направление ли беше или на частно?

Общи условия

Активация на акаунт