НОЕМВРИйче стяга си багажа вече, ех, морето хич не е далече!!!

• 11 871
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
...Честно казано, не издържам да не взема думата по "темата" Mr. GreenГадамерец, едва ли Дени я е яд или пък ревнува...Мисля, че просто скочубра И е неква зАспа, да не кажа мРълюша ooooh!Ако е от "примат-свекървите" - ясно защо и е такова поведението...Има друг тип Свекърви, които са глухи, слепи и не че са Злобетки, ами просто не им прави впечатление кво става около тях...
Това с "грабването от ръцете" на детето, с "еЛА си при баба", "мама много те е съблякла"\казвам ти дъще-сещай се снахо\, "много си слабичък бе бАбе"..и т.н.сме го гледали на миналите Оскари... Tired....и затова вече не бих позволила на никой да слага пръст в МОИТЕ методи на отглеждане и възпитание..Даже и при добронамерено "пазене" децата често се връщат при родителите си разглезени, разконцентрирани и ..разбрицани от бабите...това като станат по-големи, де...

# 211
не мога и аз да не се включа по темата за свекитата.
Аз с моята доста се нервих (и сега понякога), но по-скоро защото аз съм крива, неуравновесена и хормонално-обременена първескиня. Сега, когато съм на работа свекърва ми гледа Дарин и аз съм спокойна за него. Ние нали живеем заедно - той е свикнал с нея, много се обичат (преди 2-3 седмици ме тресеше ревност, ама яко). Тя е доста спокойна, усмихната и добронамерена и знае, че Дарин им носи много радост в старините.
е, понякога има и забележки тип "думам ти дъще, сещай се снахо" .. ама то съвсем идеално не може.
Дени, искрено ти съчувстам за кривотията, дето ти се е паднала като свеки.  Подкрепям Цвети - казвай си за всяко нещо, което не ти харесва - или ще се научи да го прави правилно, или поне ще знае защо не й даваш детето. Ако можеш да обясниш спокойно - спокойно, ако не - ами викай си (то ясно че си хормонално-неуравновесена мама) (според нея, ей, не според мен).
Много целувки на всички

# 212
  Бързам,бързам да пиша докато не се е прецакал пак И-нета #Cussing outПрез 5 мин. оправям настройките и докато прочета 1 стр.от темата,айде отново се загубил Close
  Дени,ако знаеш само как ти "завиждам" за срещата с другите мами Cry Cry-искам и аз.............Хубаво да си изкарате,и много снимки да направите Heart Eyes
  А,подхванали сте "любимата ми тема"-за свекървите Mr. GreenАз май бях се пооплакала от моята в скайп-а,а ако седна да пиша,отиде целия ден... ooooh!Моята е друг чешит-ти кажеш 2,тя -202 Mr. GreenВсе много знае,все от всичко разбира и все започва разговор с думите" ти що не изведеш София на разходка",или "какво пречи предиобяд да й дадеш пюренце" и т.н.-говори ми като на малоумница дето не й стига акъла да изведе детето си или да го нахрани-и това всеки ден #Cussing outНали ви споменах-решавам аз да не ходя определен ден на курс по английски и тя:"и що-научи го вече,всичко знайш,така ли!?"-а снощи-пресен пример-тя е у дома/идва всеки ден Crossing Arms/,обажда ми се една клиентка,и след разговора,свекърва ми започва да ме разпитва ама защо не съм я наритала,защо съм й обяснявала толкоз подробно без да ми е платила,и понеже има проблеми с мъжа си,свекърва ми зададе и въпроса "ами защо се е оженила за него" и т.н.-като че ли е моя или нейна работа?!?Абе,таквоз чудо нема-като латерна е,без спирачка-меси се,вре си носа навсякъде и хич не й пука от моите забележки Close

# 213
Здравейте, дружки! Върнахме се от воаяж по северозападните пътища на България - гостувахме на прабабите, ходихме до "Баба Вида", до Белоградчишките скали, даже в "Магурата" внесохме Ники. Той се държа геройски - въпреки подутия долен венец, ама все още няма зъбче.
 Ето го и малкото ми юначе    www.snimka.bg/album.php?album_id=143897&photo=19 и следващите   www.snimka.bg/album.php?album_id=143897&photo=20  в албумчето на осеммесечните.
Никълчо вече се опитва да стои прав, дори крачки прави, но му се огъват крачетата на милото. голям проблем вече ми е не само НЕпиенето на вода, но и безапетитието му - прираста за този месец ни е едва 200 гр, а вече е 8-месечко!
По повод дискусията за гледането на деца от свекървите - когато Ради беше бебе и аз не давах никой да припари до него и смятах, че мога и искам сама да се справям с всичко. Постепенно узрях и разбрах, че децата имат нужда и от друга обич, грижа и внимание - моя /и на баща им, разбира се/ е отговорността да ги възпитавам и ориентирам в живота, те имат нужда от бабино глезене и друг тип игри. И не мисля, че това е фатално за развитието им, понеже такива са и прекрасните ми детски спомени. В момента срещам по-големи затруднения да обясня на майка ми, а не на свекърва ми, защо "детето гладува на кърма" и не го захранвам с обща храна...Дени, поговори със свеки, мила, обясни й на какво държиш и кое е важно за теб...Вече много се плаша от крайни квалификации за свекървите - нали те са отгледали любимите ни мъже?! Пък и аз два пъти ще бъда, живот и здраве... Mr. Green   съгласна съм с Цвети - все си мечтаем за една спокойна вечер на саме с татето, а като се случи - само за децата си говорим...вярно е, че няма угодия. Sick
Предстои ни пътуване в петък, но ако се отложи за събота - с удоволствие ще дойда в Ривър сайд  Peace
Хубав ден, милички!  bouquet

Последна редакция: ср, 04 юли 2007, 14:02 от Vesseto s

# 214
  • Ботевград
Vesseto s това не е крайно - майка, оставила детето си на 5 дена  и тръгнала по живот не ми я хвали  #Cussing out
Човек трябва да бъде преди всичко отговорен поне към децата си!
Ако ли не, защо ги правим  newsm78

# 215
Vesseto_s, добре си дошла !
а дал' ще се сетиш за мен, ако дойдеш в Рийвър Сайд?

аз пък свекърва нямам....  Rolling Eyes

# 216
Здравейте на всички.
Пак сте заформили философска дискусия....
Аз няма да се присъединя към нея, щото си нямам свекърва. Починала е, още когато мъжът ми е бил дете. Но понякога му казвам, че той е бетер свекървище и предпочитам да бях имала..
. Joy Joy Joy
Къде го измислихте това място за среща, бе?! Какви са тез баири, нормални надморски височини в София няма ли?! Няма как да дойда там, а иначе много бих искала да се запозная с Деничка. Hug
Роня, много хубави морски снимки на варненски бебоци. Много сте артистични! И замириса ми на море... Stop
Аз съм потънала в дилема - кошара за игра ли да купя или сгъваема за път, спане и игра?! От една страна кошарата за игра е по-широка, с мрежи отвсякъде и видимост, а другата е по-тясна, ама като отидем някъде, може да спи детето в нея. Иначе нашата е дървена. Не знам...newsm78

# 217
Златна, определено смятам, че човек трябва да е отговорен към децата си, само споделих своето разбиране, че глезенето от баби /от време на време/ не е противопоказно за възпитанието и социалната ориентация на децата! Peace категорично не визирам крайни случаи за оставяне на детето и "тръгване по живот"  Naughty
Иве, ще донеса мазилото, ако дойда в петък! Довечера ще съм на Орлов мост към 20 ч, утре - на концерта на Ванеса Мей в Зимния...ако мога да го предам на някого, свиркай! Peace 0888 964 187
Маша, аз от дървената кошара съм много доволна - наследство ни е от баткото. Ники спи в платнето креватче /кошара/, което взимаме като пътуваме. Ако не слагаш често Мишо в нея и го оставяш на земята, примерно, заложи на мобилния вариант.  Peace

# 218
ето я пъпчасала Ваяна как се забавлява в детската стая :

Последна редакция: ср, 04 юли 2007, 11:30 от iviche

# 219
Ама Ваяна вече ходи ли?! #Crazy
Много бойна ми изглежда. Май е преборила инфекцията? Joy Joy Joy

# 220
Милата Ваяна!!! CryАма пък дух не губи Peaceкато майка си! Peace

МАША, може за петък да се уговорим да отидем заедно...ама как ще стигна дотам като съм толкова зле с ориентацията...Трябва да карам след някой...сиреч...да ме заведе Rolling Eyes

# 221
  • Отвъд алеята зад шкафа
срещата в петък ли е или в събота?

# 222
Ай сиктир ве, вий сте изписали света докат ма нямаше  Shocked  Joy! Бяхме на море, на къмпинг с Боил! Изкарахме си супер! Ето и снимки за доказателство: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=150210
  Сега отиваме да видим Емка, после на концерт на Менсън и....... утре ще пиша повече  Peace!
 Ето още снимки: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=73443&photo=7
  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=143897&photo=26

Последна редакция: ср, 04 юли 2007, 13:42 от benighted

# 223
Равносметката от консултацията е 77см. и 9700гр. Simple Smile Педито ми каза да спра Вигантола до септември...аз не го давам от две седмици Embarassed

Ако някои мами нямат възможност да се видим в петък, може в събота да се видим някъде Peace

Момичета, мислете ли, че не съм се опитвала да говоря със свекърва ми?!? Ама чува ли ме някой? Фръцка се и все едно не ме чува Rage...А не мога да не й давам Тедката...все пак баба му е...

Vesseto_s, не ми се отварят снимките Sad
masha, незнам какво да те посъветвам...ние имаме "кошара за път" и сме много доволни...ей сега като идваме към София ще я вземем, другата седмица сме в Трявна - пак...не го мисля младежът как ще спи...Тези за игра също са хубави - широки, "прозрачни"...аз лично не бих взела такава, защото поне засега нямаме нужда...Тедката е ту в проходилката, ту в столчето за хранене, ту в леглото си или и двамата сме на пода и се търкаляме Joy
iviche, надявам се не се обиждаш, че питам, ама нали няма опасност да се заразим като се видим...аз съм карала варицела, ама ни таткото, ни Тедката са боледували!!! newsm78

Рениииииииииииииии, добре дошла, мила!  bouquet Затъжихме се, бе жена? Ама ти нарочно, нали? Mr. Green Страхотни снимки - тази в легена ми е фаворит...и баткото, и Боил много са пораснали...абе какво сте го правили т'ва дете...защо му е червена косата?!? Shocked

# 224
Веси, Рени- добре дошли сред нас отново!!! Ще му схрускам бузите на най- големия турист сред ноемврийците- Ники!!! Ужасно сладък. Боил е истинскибонбон- много е пораснал и е станал същия чаровник като батко- много си приличат0-  ама с какво сте му намазали косата?

Гадамер, срещата се оформи в петък- 18.30- Ривър сайд- аз и Деничка гарантираме присъствие, докото разбрах и Жени е сигурна. Дано се съберем повече- ще бъде весело Simple Smile

Маша, и аз съм 100 процента ЗА кошарата за спане- тя си става за игра екстра - Ран като порасна малко му отварях ципа за да влиза и излиза, а ако исках да не мърда- затваряш и това е-  на всички морета и планини, на които сме ходили си я носим- много е компактна и на бебко му е удобна- аз без кошара извън софия не мърдам!

Дени,за да разгледаш снимките на весето трябва да се логнеш с твоя юзър в снимка.б и после пак да цъкнеш на линка. А някой ден Тедката като хване варицелата трябва да изолирате таткото, че горкия ми зет голям зор видя -  чак в болница беше 10 дни... ако са минали 10 дни от появата на първата пъпка на Ваяна- няма страшно- няма как да се заразим

Общи условия

Активация на акаунт