Второ лято вече посреща НОЕМВРИЙСКОТО човече!

• 16 609
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
  • Gabrowo->Sofia
О, тити, кукленската количка е най-успешната покупка на играчка, която съм правила! Вече 7-8 месеца е на почит.

И Иван не иска да яде нищо готвено у нас, максимум 5 лъж. супа или 1 плодово мляко или малко кисело. В яслата казват, че си хапва добе (като се има предвид, че и ака доста, съм склонна да им вярвам). Обаче, тази година чуденката ми е защо не иска да яде плодове  newsm78

# 106
  • София
Филип си има количка за кукли, влезе в Комсед един ден и това беше към което се запъти и се вкипчи в нея, та я купихме, иначе и той навън като види детенце с количка за кулкли веднага я взима и за да я пусне и остави изпада в истеричен плач....ама на неговата си навън не обръща чак толкова внимание....чуждото винаги е по-сладко Wink

# 107
Добре поуспокоих се малко.

Васи си е добре на килограми не наддава но и не сваля което е добре щот нали се все се кахърях че е дебеличка.

Ако ядеше повече кисело мляко нямаше така да се притеснявам. Мисля да пробвам да й го давам да го пие като айран а не с лъжичка пък да видим.

# 108
  • Карлово
Гери, нашия трик за киселото мляко. Видя един ден чичо си след работа да ги пие така и вече не иска по друг начин. Измивам хубаво кофичката, разклащам добре и пробивам две дупки. Само так се пие киселото мляко

# 109
когато отказа кисело мляко, минах на вариант айран със сламка. Сега и пие със сламка, и яде с лъжица.
дааа, и вариантът с двете дупки е много уважаван. Пие цяла кофичка така  ooooh!

# 110
  • София
Ние проблеми с яденето нямаме.Хапваме си всичко, а  череши и праскови направо обожава.
Тити , лошото при нас е че като отидат да си ги вземат децата, Александра освен , че не им дава играчките ами и налита да ги бие.Аз съм направо изумена, защото по принцип тя винаги ми е била много кротка и тиха.А сега от няколко седмици се е научила и да се тръшка.Абе ужас направо  ooooh! Дано да е някакъв период.

# 111
  • Gabrowo->Sofia
Хе, хе .... моят Иван като се тръшка още от бебе, сега вече не ми прави впечетление  Mr. Green Даже на моменти ми се стува, че става по-културен. Но пък вчера имахме такава случка. Взимаме го от яслата, 5 минути гледаме един работещ багер през оградата, Ваньо му вика, говори, после се сеща за колата, хуква към нея "кола, кола, Наньо, кола..." и като влязохме вътре не ще да си седне в неговия стол, рев, тръшкане, сълзи, сополи.....е някакси го натъпках и закопчах коланите. Следващите 2-3 километра бяха ад, реееееееееев, ще ти се спукат тъпанчетата и изведнъж, О, чудо! Иван млъква, обръща се към мен и започва да ми говори съвсем спокойно "кола, кола, мама кола, тате кола, наньо кола, бръм, бръм, баге..." Ако знаете какъв смях ме напуши в този момент. Стигнахме до нас, не иска да излезе от стола! Абе, маймуна голяма.

Преди няколко дена пък започна да реве, защото се прибрахме, а беше вече 10 без 15 вечерта. Реве, обръща се към мен и казва "бебе, паче", аз го питам "ти бебе ли си, че плачеш", той - "да" и пак започва да се дере... е и това мина за няколко минути...

# 112
По повод яденето....Ния е хипер злояда откакто се е родила. То и по килцата й личи. 10 е само облечена и със сандали  Mr. Green маджи - кога яде, кога не. Когато е горещо най-често ги излапва след следобедния сън и то студени от хладилника  Shocked ама и аз пържени кюфтета ям само ако са от хладилника  Mr. Green
Яйрян и прясно мляко пие по всякакъв начин и по много. Кисело мляко ядеше много преди 2-3 месеца с лъжица, но сега почти не проявява интерес. Плодове - банан, диня, ябълка чат-пат. От другите плодове все още нищо не си е харесала. Домати ядеше много, сега хич. Сирене обича, но само ако яко се омаже и си ближе пръстите. Закуска - това пак слезе от дневен ред. Доскоро ни побъркваше с едни макарони, сега пак не яде грам сутрин.....
Някой по-зле от нас да има  Mr. Green

# 113
Малик е подобен с яденето. Всъщност до преди месец може да се каже, че си беше направо отвратително zлояд, но ми се струва, че сме хванали цаката сега. По съвет на педиатъра въведох часове zа хранене. Яде се винаги и само на масата. Ако ми откаже (което при него е рев, бутане на купичката, раz,ахване на пълната лъжица, докато оплеска навсякъде), преставам да опитвам, говорим си, отвличам го, докато накрая (в повечето случаи) сам покаже км яденето. Ако не поиска, го свалям от столчето и другото ядене чак в определения час. Това трик номер едно. Трик номер две е никакво ядене между основните хранения. Ник´ви бисквити, вафли, солети и пр. Това е десерт и толкоz. Третият трик е раzнообраzието. Забеляzала съм, че много бърzо му писват едни и същи неща, например два дена zакусва филия с фъстъчено масло с голяма охота, на третия ден ревва, щом я види. Та редувам. Четвърти трик е предлагането на такава храна, която да може да яде иzключително и само сам, демек беz супи, а по-гъстички манджи, както и всичко, което може да яде с ръце. Мога да кажа, че в момента яде отлично и zа един месец от 10 стана 11 кг Mr. Green Иzводът ми е следният: може моментно нещо да ми се струва като улеснение (напр. да хапнем пред телевиzора, да му дам бисквитка, докато сготвя и т.н.), но винаги след това ми иzлиzа преz носа. така че се придържам към правилата Wink

# 114
Сердика много разумни ми звучат тези съвети

# 115
и като всички раzумни съвети не са никак лесни zа спаzване Mr. Green но определено улесняват след време!

# 116
тия неща интуитивно си ги спазвам /в общи линии/ - значи ми сече пипето  Mr. Green.
моето мнение в последните 2 месеца /откакто се яви камен  Mr. Green/ е, че петра от глад няма да умре. ако е гладна - ще яде. и на масата се стои 10-15 минути и ако видя, че започва да с елигави или да си играе с храната, простоя  махам от столчето. хич и не й се вързвам - просто нямам време за назландисване над чинията - ако не яде когато й е времето и когато камен спи, то няма кога - не мога да я гоня из цялата къща с лъжица ведната ръка, влачейки ревящо бебе в другата ръка. ще яде когато трябва или изобщо няма да яде. ако категорично ми откаже манджа, то до следващото ядене предлагам сокове и туй-то. сигурно във вашите очи съм лоша майка, но с 2 бебета нямаш много време за глезотии Mr. Green

# 117
нали не мислиш, че с едно бебе има мегдан за глезотии Simple Smile най-мразя да ми се капризничи отсреща.
Обаче не е пикал от 6 часа и половина, ужасно му се пикае, а се инати да го направи. Иска си памперса, ама и аз още се инатя.

# 118
диди, благодаря за успокоението  Hug

Ние пък с манджите в момента проблем нямаме. Имахме такъв дълъг период през зимата и пролетта. като бяхме в Полша Ади прояде всякакви манджи. Сега след едноседмичната диета за разстройството яде като не видяла и то с голям апетит.

Изчезвам, че Ади реве!

# 119
  • София
Добро утро Днес ще е хладничко май.
Отивам да се поровя из форума

Общи условия

Активация на акаунт