Второ лято вече посреща НОЕМВРИЙСКОТО човече!

• 16 587
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
напротив, чудесна идея за трето, прекрасна дори, навий се, навий се, навий се  Heart Eyes не че аз ще ти го гледам де  Mr. Green но си млада и ще ти отива  Peace

# 196
пък филков каза, че трябва да съм намерила кой дами дондурка третото бебе. щях с охота да се включи в правенето,но другото не щял. но с времето 100 % ще го премачкам  Mr. Green

# 197
  • Карлово
Майче, разказвай ми, да съм подготвена какво ме чака за подарък в новата година Grinning

Диди, а каква марка ви е кошарата? Мартина засега мераци да прескача огради няма, затова и не съм мислила по въпроса с решетките. Обаче решихме да купуваме за бебето сгъваема кошарка. Всъщност Мартина да спи в нея, пък то-в дървената. И идеята за вратичка с цип много ми допада.

Симка, подкрепям Тити! Mr. Green

Такааа, след дълъг размисъл, все пак разумът в мен надделя /финансовата част по-скоро/ и реших от 15 септември да се върна на работа. Днес бяхме на разговор с шефката на яслите-всичко е уредено. Само ще ни изчака да се поразходим до морето и някъде към 20 август ще я приемат в яслите. В началото само мислъта да я пратя там ми се струваше страшна, сега си мисля, че е чудесно. Ще контактува с връстници, ще се научи на режим, дай Боже да позабрави цицата, аз ще имам свободно време за себе си и бебето. Дано свикне бързо, ще видим каква треска ще ме затресе като наближи времето.

# 198
Ние сме болни. Васи дриска и има температура.

Имаме две креватчета едно сгъваемо и едно дървено. От сгъваемото на Чиполино съм много доволна. На село спи в него и го взимаме когато пътуваме с нея.

Васи също много се мята в креватчето и не смея да я оставя без решетки. А и нещо варианта да й махам пръчки за да може свободно да излиза не ми се нрави. Все си мисля че е още малка за това. може и да не съм права де ама........ така го чувствам.

Аз още за второ дете не се престрашавам............ а тука вече за трето се говори  Laughing

# 199
 Wink аz пък мисля да попрескоча второто и третото и да се zамислям zа чествърто вече  Joy то докато се накумя zа следващо майчето вече ще е отгледала и трите и ще си свирка   bouquet

# 200
аз пък от два дин си гледам таралежче, съвсем истинско. намерих го пред вратата- мъничко и треперещо. дадох му ябълки, мляко, хляб, вода. и не знам сега какво да го правя. някой да е гледал таралеж  ooooh! исках да го пусна в градината, но нещо не му е наред. или е много слабичко още или крачето му не е добре. ако го заведа на ветеринар, дали са преглеждали и друг път таралежи...
сега като прочетох какво съм написала, ме напушва смях.  hahaha ама таралежчето ме чака пред вратата и съм в шах  ooooh!

# 201
юка zаведи го на лекар миличкото таралежче   bouquet
юка намерила бебе таралеж, а хората намерили бебе мамут  Wink http://news.yahoo.com/s/nm/20070711/ts_nm/russia_mammoth_dc_2 само малко поzамръzнало  Wink

Последна редакция: чт, 12 юли 2007, 14:08 от vivita

# 202
  • Gabrowo->Sofia
Микки, кошарката ни е Бертони. С две нива и цип е. Много оправдана покупка!
Гери, дано Васи се оправи за ден-два.
Юка, не знам как се гледа таралежче, бяхме попаднали на едно в двора на баба, но само 1 ден беше там и си отиде... Ако има на близо до вас ветеринар иди при него. Все ще знае нещо човека.

# 203
Юка, много мило! Сигурна съм, че много ще му се радвате, макар че знам, че е трудно, защото точно преди няколко дни събирах информация по темата заради едно близко детенце. Ще копирам това, което бях събрала, надявам се да ти е полезно - бъди нащрек за кърлежи и може да си го прехранила и затова да не мърда!:

"Таралеж може да живее в клетка дори в стая. Лесно свиква с хората и на топло през зимата не изпада в характерния за него зимен сън, а само става по-неподвижен и се храни по-малко. На таралежите се дава месо, хляб, плодове, мляко, но постепенно свикват с всякаква храна."

"Таралежът е насекомояден бозайник и естествено от всички салами, които купуваме от магазините, предпочита тези , които съдържат месо.В природата се храни с всякакви бръмбари, гъсеници, охлюви и всичко, което шава и попада пред вечно подвижното му носле.Обича също и сладки меки плодове.Активен е нощем, а през деня предпочита да спи.Ако е над 600-700 гр. ще може да презимува на свобода, където му е мястото, но ако е по-дребен ше изкара трудно зимния сън.Освен с кърлежи е вероятно да е опаразитен и с бълхи.Едно напудряне с Тапилан върши работа.От заразните болести пренася салмонела, трихинелоза и бяс, така, че по-внимателно с милувките.Необходимо е да премине карантинен период, ако решите да го отглеждате в къщи и за по-сигурно - пълни изследвания за паразити, заразни болести и т.н., особено ако ще съжителства с малки деца."

"2 пъти съм гледала таралеж в апартамент-1-я за повече от година,2-я за 9мес.!-я върнах в гората/и до сега не мога да си га простя/2-я падна от 5-я ет и не оцеля.Контактни са,бързо свикват и се нагаждат,храната не е проблем-ядат невероятни неща-дори пушено сирене.Вярно,че хигиенните навици си остават почти на нула.Внимавайте с новия дом любимец-огледайте го добре,защото в тях често има по много кърлежи. Първия беше просто гальовник-позволяваше да го галим дори по коремчето.Втория беше "темерут",но и той ни приемаше и понасяше. Лошото е,че нещо се пообъркват и не спят зимен сън.Но през зимата спят вечер под парното и хич не искат др удобства и глезотии.Не знам защо вашият "вечер вилнее"-моите спяха много,но не непрекъснато през зимата.Ако няма кърлежи-оставете го,ако има-почистете ги и пак го оставете.За децата е страхотно удоволствие,а пък за такива като мен-непораснали деца на повече от 50-обект на благородна завист."

"Таралеж в гащите е по-точното наименование на създалата се ситуация! Преди време отглеждах едно такова сладурче у нас. Лошото е, че страшно много цапа! Няма никакъв начин да го приучиш на някакви хигиенни навици! През деня спи, а нощем вилнее из къщата. Моят беше т.нар. кучешки вид - т.е. хранеше се с месо, яйца и др. такива глезотии, като за отбелязване е, че имаше колбаси, които даже не искаше да докосне /прави си сметка ние с какво се храним!/. Забавно е като животинка и определено може да се осъществи кантакт с него, но нали разбираш, че не е кученце, което можеш завинаги да задържиш у дома! Настъпва момент, в който трябва да се пусне на свобода и тогава трагедията е пълна!!Честно казано, след като отглеждах повече от година таралеж и го пуснах, никога повече не си помислям да задържа други негови събратя, които съм намирала! И все пак изборът е твой .."

Прочети и това - http://www.zoomania.org/content/view/2185/125/

Може би трябваше на лични, за което се извинявам, но пък може и на другите да е интересно.  Hug

Последна редакция: чт, 12 юли 2007, 15:10 от Sisssi

# 204
  • София
Юка заведи го на ветеринар ежко. А Кейти как реагира? Радва ли му се?
Калоян го е налегнал страхотен апетит(какъвто никога не е имал, защото е супер злояд) и аз направо не смея да се зарадвам да не би това да е временно явление. Явно е защитна реакция на организма - в момента е само 9кг на 84 см. Вече чак се притеснявам,че е толкова слаб. Вярно, че  и от боледуването отслабна  доста, но пак е много клечо. Дано както е започнал да яде да качи малко кг.
Гери дано Васи да се оправи бързо. Много деца го хващат този гаден вирус, плъзнал е навсякъде.

# 205
а Деян се оказа голям, едър и набит  hahaha почти дебел, дет се вика, особено поставен до Ния еххова или Гошко на Били.

# 206
благодаря на всички за съветите  Laughing ежко вече тича напред-назад в ограденото му място. аз мисля да го храня още ден-два и да го пусна из двора, да си намери къщичката. не обичам животни в клетка- нито птици, нито зайчета. щом поукрепне, го пускам на свобода. явно или е било много гладно, или е паднало отнякъде и е било замаяно. кейти е направо във възторг. ляга и става с еже, еже. буквално цвърчи като го види. и го е засипала поне с 1 кг ябълки  Laughing какво ще правим после като си замине еже, не знам.

# 207
Мен ме ето.  bowuu
Върнахме се от моренце - детско и с тати.
Сега ще ви изчета, показвам снимки и разказвам.

# 208
  • София
Добро утро  kaffeetrmker_2
При нас нищо ново, само се разписвам.
Били , чакаме да разказваш.

# 209
  • София
Нашият тати пък от снощи е с варицела. Слава Богу, засега в доста лека форма. Толкова, че чак сме в чуденка наистина ли е това.
Още по-чудно е дали Роси е болна - има 4 или 5 пъпки, които макар и по-дребни от тези на Илия, иначе отговарят на описанието. Температурата и е 36.9, весела е. Преди 3 дни вдигна 37.2, но ги задържа само 2-3 часа и го отдадох на прегряване. Специалистите по варицела да се изкажат, моля - това ли е, или не е това?
Тити, голям, едър и набит, а? Одрал ви е кожата  Mr. Green Какво направи с това дете в Бургас, такъв финяга беше? hahaha

Общи условия

Активация на акаунт