ФЕВРУАРИ още е далече, но в коремчето на мам&

• 17 319
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета!
Гигамига, това май е законът на Мърфи. Не се притеснявай за ваксината, по-добре, че не са ти я сложили. Hug
Жаси, честито сърчице!  bouquet
Наистина какви са тези мрачни мисли. Точно сега трябва да си мислим само за хубави неща! А Славундерчето никъде няма да ходи, не я пускаме оттук!
За коремчето - и моето си личи, килограми още не съм качила, но с това повръщане нямаше и как. Засега съм 53 и тайно се надявам да не кача повече от 9-10 кг, че от първата бременност ми останаха 3 кг. отгоре. И аз го знам това, че при втора бременност проличава по-рано и бебето също се усеща по-рано, макар че аз и като първескиня усетих бебето по-рано - около 15г.с.
Добре дошли на новите мами!   bouquet
desitka, май си е съвсем нормално да те прегледат така. Този обстоен преглед се прави около 12 г.с, тогава се пускат и изследванията. Дотогава бебето е ембрионче и има голям риск от спонтанен аборт, затова лекарите не бързат да те запишат на женска консултация. При първата ми бременност и аз така хукнах по доктори, на частно ме видяха за 3 секунди, а държавния ми каза да му се обадя след 2 месеца. Хем си имам много близка акушерка и ме гледат като писано яйце. Самата тя тогава ми се накара, че ходя на лекар толкова рано. Аз напук пак ходих и само ме бяха наплашили. Отношението се променя с напредването на бременността, започват да ти обясняват много повече неща. После са ме викали на преглед.
Сега също още не съм ходила, защото Нина ми е обещала, че до края на тази седмица няма да ме гледат. Думите й бяха "точиците не представляват интерес"  Wink. Чак другата седмица май ще ме води на доктор, но ми е казала, че вагинален преглед няма да ми прави, освен ако нямам оплаквания. (Вагиналният ултразвук не е като прегледа.) И не е защото не й пука - половин почивен ден си загуби да ме боцка и да ми сменя банките. Просто такава е практиката - в акушерството, не се бърза при толкова ранна бременност.
Сега ще нанеса корекциите на първата страничка и ще сложа линк за безплатното училище за бременни на сп."9 месеца".
После излизам на разходка!

# 91
  • Варна
Благодаря ти evelinar.

# 92
  • София
Evelinar, благодаря ти, че си ме включила в календара   bouquet
Радвам се, че можем да си споделяме и заедно да изживяваме емоциите, съпътстващи бременността. За мен това е първа бременност и определено съм много развълнувана  Blush
Благодаря на всички за успокоителните думи, явно не съм разбрала на кое точно се казва "първи" преглед и очевидно това е първият след 12 г.с. преглед, при който се открива картона и жената се записва в ЖК.
Вие пиете ли някакви витамини или само фолиева киселина? Кога започнахте/ще започнете да се мажете с препарати за гърди, против стрии и т.н. и на коя марка козметика за бременни залагате?

А за протокола: Казвам се Десислава, на 25 години (и 1/2), живея в София, кв. Дружба 2.

Последна редакция: пн, 02 юли 2007, 19:38 от desitka*

# 93
Привет на всички Simple Smile
Сега открих темичката и бързам да се запиша. На 11.06. разбрах новината, че сте имам бебе .....Въпреки  че бебо е планиран и желан все още свиквам с мисълта че ще ставам мама.
Термина ми е 16.02.2008. Имам си вече и подобаващо коремче, килограми не съм качила все още но коремчето ми е доста подуто Wink
Постоянно ми се спи и сутрин едва се измъквам от леглото. Забелязах че когато сам гладна (корема ми е празен) и започва да ми се повдига. Затова първото нещо което правя сутрин е закуска, въпреки че изобщо не ми се яде но....след това сам нов човек. Цигарите ги отказах още преди една година и сега нямам проблем с това. Постоянно ми се ядат плодове и май това е основното което хапвам.
За сега се чувствам много добре и се надявам и занапред да е така.
Момичета днес забелязах че косата ми пада направо на снопове...много е гадно. Дали има връзка с бебо ?? Има ли някой друг подобен проблем?
Пожелавам на всички лека бременност и здрави и усмихнати бебета на финала

За протокола: 30 години, първа бременност , термин 16.02.2008

# 94
  • София
Здравейте и добре дошли на новите мамчета.
Нещо от няколко дни се чувствам скапана. Не повръщам, но на моменти ми се гади. Е немога да се оплача и от апетит и затова съм вече 2 кг. отгоре. И коремче си имам нищо, че ми е първа бременност.
От вчера ме боли сякаш ще ми дойде - явно защото това са дните, в които трябваше да ми дойде. При вас как е?
И на мен ще ми пускат изследванията към 12г.с. Предполагам такава е практиката.
Засега друго не се сещам.
 Hug

# 95
Добре дошли на новозаписалите се! trollipen , на мен също така ми става - като огладнея и почва да ми става много лошо. Rolling Eyes Иначе за витамините - пия Центрум матерна. Peace

# 96
Моля за савет спешно.Какво може да се пие за сваляне на температура при бременност?/може и бабешки рецепти/

# 97
Парацетамол може и компреси с оцет разреден във вода, а и хладни душове също. Но, ако може да звъннеш на някой лекар най-добре.

Последна редакция: пн, 02 юли 2007, 21:31 от zdravi4

# 98
Аз също знам, че можеш да пиеш парацетамол до 3-4 на ден и витамин Ц. Стискам палци да се оправиш бързо  newsm17

# 99
trollipen , добре дошла!   bouquet
Момичета, вижте линка за училището на 9 месеца. Вече се провежда в много градове. Момичетата от София, може да си харесаме тема и да отидем  Wink.
Анелия, спокойно може да пиеш парацетамол и вит. С (май този на ампули по 5мл е най-хубав, но е по-скъп). Оправяй се бързо!  Praynig
Деси, тези темички и този форум са точно да си споделяме, да се подкрепяме и да си споделяме информация.  Hug Пия фолиева киселина - Neopholic и Калмацин. Второто го пия инцидентно само защото втората ми бременност е порекалено скоро след първата, а и кърмех до края на май. Ще изпия една опаковка и повече витамини не мисля да пия. С Благун по съвет на доста доктори не пих нищо. Тогава ми обясниха, че прекомерната употреба на витамини води до калциране на костите  на бебето докато е в утробата и по-голямо бебе, а това би могло да усложни раждането. Сега през лятото има много плодове и зеленчуци, които да похапваме. Надявам се да не ми се налага да пия повече витамини.
Лека нощ и  Hug!

# 100
  • София
Здравейте, отново! Добре дошли на новите мами! Hug Аз също пия витамини, за разлика от първият път - Пренатал Вега. След като ги свърша ще пия Неофолик. За температура и аз знам, че може парацетамол да се взима. Лека вечер на всички! Hug

# 101
  • ВАРНА
Момичета, браво на вас. За един следобед сте изписали 2 страници. Супер. Ставаме все по-активни.
Аз пия само фолиева - Neopholic meta. Утре съм на втори преглед, първият беше на 13.06 и доки каза 6 сед. 2 дни и, че иска да ме види след 2 седмици на третата, това й бяха думите. Утре след прегледа ще ви кажа какво ми е казала док.
По повод коремчето аз и преди си го имах, още не съм усетила да е започнало да расте. И килограми не съм качила още, но има време. И на мен вече не ми се спи толкова много както до скоро, пък и ми се гади по-рядко. Явно организма свиква с промените. От тази седмица не ходя на работа, много съм happy, че ще имам повече време за разходки и за плаж.
Поздрави на всички и леко изкарване на жегите   bouquet Hug

# 102
Здравейте момичета, ей че много сте изписали, браво на вас. Добре дошли на новодошлите, успех и леко бременеене.
Да се отчета и аз за протокола, витамини само фолиева киселина; В началото май бях качила 1-2кг., но сега като почна да ми се повръща, леко по леко ги няма вече килата, а и вече не ми се яде толкова; относно спането все още ми се спи и се чувствам доста изморена и при най-малката физическа активност, затова гледам повече да си почивам.
За изследванията аз отидох в една лаборатория и си пуснах вече всички изследвания, които трябваше да си направя преди да забременея, днес съм на лекар и той ще ми ги разчете, но според мен за сега са добри резултатите. Относно ЖК, аз мисля че може да се запишеш и преди 12-та г.с., но изследванията ги пускат след нея (поне аз при предната бременност се записах на ЖК в 8 г.с.).
Момичета стискайте палци днес като отида при док всичко да е наред.
Успех на всички и лек ден. Hug

# 103
Стискам палци на всички момичета, които днес са на преглед. Очаквам да споделят емоции.
Относно какво пия ... ми само фолиева киселина, незнам дали съм качила килограми до този момент smile3521 smile3521
Коремчето ми е леко подуто,но това може само да ме радва, както и всички вас smile3525 smile3525

Спорен и хубав ден от мен Flowers Four Leaf Clover

# 104
Здравейте момичета, добре дошли на новодошлите,  Hug
Стискам палци на тези които са на доктор днес!

Аз пия само фолиева киселина, моята докторка каза никакви витамини! А за килограмите качила съм 2кг  Crazy и то без да ям повече от обикновено, и вече имам и коремче, нищо че ми е първа бременност.

Пожелавам лек и приятен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт