Пишман цветарки тук съветват се напук!- 11

• 41 921
  • 559
  •   1
Отговори
# 435
  • На края на света !
Значи аз я имам тази палма ето я

не е нито една от изброените името и е много смотано и все немога да го запомня ,но ще се постарая да го открия Peace
Колкото до разтежа ,наистина расте много ама много бавно ,но за сметка на това листата и са много трайни ,издържат с години,а я гледам от  много ,много мъничка дт около 4-5 години и виж колко е малка . Peace

# 436
schneee,Мама Цоцоланка, благодаря ви   bouquet
ето нещо полезно от мен,което намерих докато се рових тук там http://forum.bimbargo.com/viewtopic.php?t=224&postdays=0& … amp;&start=60

# 437
  • Пловдив
Това, което намерих като имена е следното: Neanthe bella, Chamedorea elegana и Collinia elegans и всичките се отнасят за една и съща палма. И аз я имах  Sad преди години, но не помня какво се случи с нея.

# 438
  • Разпиляна във въображението
И аз имам същата палма. Много е упорита Wink

# 439
аз я нямам ама искам да имам Mr. Green само да се похваля че успешно захванах антуриума и съм много горда със себе си Party

# 440
Хамедореята бавно расте, потвърждавам.....Ареката - близки са по първоначален, не много вторачен пръв поглед - расте по-бързо! Peace

аз я нямам ама искам да имам Mr. Green само да се похваля че успешно захванах антуриума и съм много горда със себе си Party

Как разбра,че се е хванал? Защото и аз пресадих моя подарък и по какво да позная,че операцията е извършена успешно?

Маймунското ухо в момента го захващам отново,защото от падането и счупването не успях да го съживя...А толкова голямо и красиво бе станало.... Sad

Да питам и друго - какво се прави с прецъфтелия цвят на спатифилума???Много зелен е станал....

И да се похваля - нов лист ми тръгва на алоказията и дори...нова издънка...та тази издънка ме кара още да съм с усмивка на лице откак я видях тази сутрин.....

За моите цветя за близо 3 седмици си намерих поливач.....да видим...как ли ще се разберат двамата - цветята и поливача ми......

# 441
има си ново листо, по това разбрах Joy и на моя спатифилиум цвета е много зелен и се чудя какво да го правя, а маймунското ми ухо за щастие си върви тука, въпреки че половинката редовно се " обляга" през него Joy

# 442
Режеш го от основата цвета на спатифилиума.
Не го чакай да стане много зелен. Лекото позеленяване е знак, че е прецъфтял Peace

# 443
тогава ще почне ли да прави нови листа, защото аз забелязах че спря да прави листа като излезе цвета newsm78

# 444
а нормално ли е на шефлерата да й загиват долните листенца  newsm78 откакто я имам първо падна геройски най-долното листо, а днес забелязах, че и другото е почнало да жълтее! не я преполивам и оросявам поне веднъж на ден!

# 445
уф аз моята шефлера немога да я хвана, след като пусна корени едно клонче и го посадих не тръгна, сега имам ново клонче ама неще да прави корени Rolling Eyes стои си на сенчесто, оросявам, чудесии разни и няма хващане Rolling Eyes

# 446
Теди, моя е толкова голям и кичест, че не съм ги броила листата, но преди да изкара нови цветове, определено си обновява листната маса. В моята саксия имам три корена (след като съм го разделила на мен, на свеки и на майка ми)... То не спира да цъфти, за да мога да го разделя отново Crazy
миналата година след разделянето Embarassed

# 447
страхотен е, а моя има само 3 листенца и 1 цвят, затова така си мисля, понеже третото го изкара точно преди цвета, ама ще го отрежа да видя какво ще стане Peace

# 448
страхотен е, а моя има само 3 листенца и 1 цвят, затова така си мисля, понеже третото го изкара точно преди цвета, ама ще го отрежа да видя какво ще стане Peace

Ами тя следващата фаза след позеленяването е покафеняване...самия цвят изсъхва и няма никакъв смисъл да го държиш. Иска много светлина, не пряка и по-малко и често поливане. Аз всеки ден или вечерта или сутрин люсвам по малко вода.

# 449
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Момичета ,да ви поискам съвет, имам жасмин, много добре ми се развива, страхотен е, но къде да го пусна да се катери, иска да ми се оплита в съседните цвета.
Какво направихте с листата на Амарилисите, моите са така свежи, а почити не ги поливам, хранят ли луковицата или да ги режа, закъсняла ли съм?
Вече отделих бананчетата бебета от големите растения, имам 12 броя, така, че който иска да казва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт