Пишман цветарки тук съветват се напук!- 11

• 41 917
  • 559
  •   1
Отговори
# 495
  • На края на света !
щом е стеблото не и се вайкай толкова  Peace

# 496
Фаленопсис е! Значи - стъбло няма, а това е цветонос. Щом иска да съхне - нека. Но ти не го режи (освен там където е изсъхнал) - може да продължи да цъфти (сега или по-нататък) от т.нар "спящи пъпки".
За повече инфо виж тук

# 497
то е клонче и е точно преди възелчето в почвата, ама си има поне 2см стъбло Rolling Eyes
Тедито поне едно възелче трява да има в почвата - оттам си пуска коренчета.

дано не е вече крайно изсъхнало като се прибера след малко и да го счупя, много ти благодаря или направо при ипомеята ще го забода че тя има дълбока саксия и после да го разсадя става ли?

# 498
Да питам.....Скоро няма да ни има в къщи..ще оставям цветята да ги полива етървата....тя си признава,че не разбира много от цветя...Коя ще е правилната тактика според вас - да и кажа всеки ден по малко да полива всички цветя,или през ден по-обилно...Ще ги събера всички цветя на едно място за да не се разкарва по стаите и няма да са на открито.....

# 499
по- добре през ден по малко мен ако питаш, нещо като комбиация от двете предложения, цветята ще издържат на засушаване, ама тя щом не разбира да не ги преполее да се чудиш какво да правиш Rolling Eyes

# 500
  • На края на света !
ами най добре и кажи да поглежда пясъка  ако и се струва сух тогава да ги полива ,че някой може да подгизнат и да загният Peace

# 501
Здравейте мами, може ли да ми помогнете със съвет за Обичката ми - падат й листата. Наскоро я пренесох от вилата в офиса си и за две седмици листата й опадаха почти изцяло. През цялото време обаче продължава да цъфти. Не съм променяла начина на гледане, единствената разлика е, че не е на пряка слънчева светлина. Преди беше по половин ден на слънце. Дали това е причината?

# 502
  • На края на света !
Според мен ще и трябва време да свикне ,обичките-фуксия  обичат светло до полусенчесто и без течения място.През летните месеци обичките не понасят преките слънчеви лъчи, поради което трябва да се поставят на източни балкони и прозорци.
Успех дано се оправи Peace

# 503
Цоцоланке, много ти е трудна задачата, но поне имаш кой да ти полива цветенцата - аз бих заложила на през ден - още повече, щом няма да са на пряко слънце, няма да засъхват толкова  Peace

за обичката и аз мисля, че се адаптира  Peace

# 504
  • при любимите ми хора
Благодаря за съветите и отзивчивостта момичета!!!  bouquet

# 505
# 506
  • На края на света !
Браво да са ти честити новите красоти и да не ти създават много ядове Peace
това цвете дето му казваш че е от коми се казва ахименес аз си го гледам в съндъчета хич не е капризно а лятото се скъсва да цъфти  Peace

# 507
  • Sf
Благодаря ти, Чародейка  Grinning

Значи ахименесът ми въпреки че е от Коми, не е нещо по-специално или особено цвете  Mr. Green Съседката, която ми го подари, беше страшно горда, че го има от 20 години  Laughing

# 508
Кроасания много са хубави особено бялата роза е невероятна Peace

# 509
  • На края на света !
Благодаря ти, Чародейка  Grinning

Значи ахименесът ми въпреки че е от Коми, не е нещо по-специално или особено цвете  Mr. Green Съседката, която ми го подари, беше страшно горда, че го има от 20 години  Laughing
той не е нещо спецялно но се гледа много лесно ,зимата изчезва и напролет пак се показва ,аз не го прибирам зимата ,общо взето лесно цвете за гледане Peace

Общи условия

Активация на акаунт