Случи се днес... какво беше това?

• 8 603
  • 139
  •   1
Отговори
# 75
Е, хубаво де, а как да се отговори тогава на простотията. Трябва да и се отговори все някак. Тупаник на думи и тупаник в ситуацията са различни неща. Игнор, демонстрация на презрение, мълчание, опит за обяснение, дори извинение, също не помагат. Задънена улица... Искам утре, като ме нарочи някой в магазина да си избива комплексите с мен, аз да мога да се справя, а не да размишлявам отново по тези въпроси. Мога да обидя и аз, ама те пак ще обидят мене и така до безкрай. Нещо дава на тези хора сила да са такива, окрилени... нещо ги води. Теглила съм им майната/нали съм от Пловдив  Wink/ още на паркинга, обаче това не ми пречи да си търся модел на поведение за вбъдеще, защото утре мога да ги срещана пак.

# 76
Е, хубаво де, а как да се отговори тогава на простотията. Трябва да и се отговори все някак. Тупаник на думи и тупаник в ситуацията са различни неща. Игнор, демонстрация на презрение, мълчание, опит за обяснение, дори извинение, също не помагат. Задънена улица... Искам утре, като ме нарочи някой в магазина да си избива комплексите с мен, аз да мога да се справя, а не да размишлявам отново по тези въпроси. Мога да обидя и аз, ама те пак ще обидят мене и така до безкрай. Нещо дава на тези хора сила да са такива, окрилени... нещо ги води. Теглила съм им майната/нали съм от Пловдив  Wink/ още на паркинга, обаче това не ми пречи да си търся модел на поведение за вбъдеще, защото утре мога да ги срещана пак.
Използвам няколко универсални реплики. Ако някой иска да ми чете конско, му казвам, че нямам намерение да се занимавам с него - да се обърне към съответния персонал. Ако някой ми се пени, че не съм паркирала правилно или нещо от рода, му казвам да се обади в полицията, ако наистина съм в нарушение, ще си понеса последсвията. Хората обичат "да скачат" на видимо по-отстъпчивите от тях. Единствено трябва да ги изненадаш с готов и точен отговор. Решиш ли да им слизаш на нивото,нямаш почти никакъв шанс за успех. Затова и преди ти писах, че няма смисъл да се оправдаваш и да изпадаш в спор кой-къде - какво направил. Въпросните отворковци да си намерят правилния човек, който да ги изслуша и да им реши проблема Wink

# 77
Откакто напуснах България подобни случки не са ми се случвали, но там, най-редовно. newsm78
Да се чудиш просто откъде толкова простотия и толкова агресия.

Няма ред просто. Така виждам аз нещата. Ако касиерката си беше на място би опитала да предотврати конфликта, ако не става, би викнала охрана да се занимава с идиотите.

Принципно, лентите се цапат много от разни продукти и касиерките би трябвало да имат препарат за почистване. Като са толкова гнусливи, още при споменаването би трябвало да забърше и да не се прави това въобще на въпрос. newsm78

# 78
  • Plovdiv->Toronto
Че няма ред и закони е едно на ръка, другото е някакво отвратително кастово разделение изградено на криви ценности, на първо място кой колко пари и имоти има или се предполага че има, с какви парцалки и от кой магазин е увит, кои са му познатите и т.н. В бг помня че и на едно кафе не можех да ида без да бъда премерена и претеглена като се започне от сервитьорката и се мине през кибичещите наколколо и естествено местните величия които по земята не стъпват вече, само мятат белтъци, ако заслужиш  Rolling Eyes.
Проблема на бг е че всеки още може да се пробва докъде ще стигне по пътя на естествения подбор. И че всеки е в стрес, потенциална жертва върху която тези дето са тръгнали "нагоре" могат да стъпят във всеки един момент.
Ще ти кажа каква е разликата в реакциите между мен и теб. Първо аз не бих ги и погледнала, луди някакви, не искали да си слагат маслините, ок. Детето било изцапало лентата, това е някакъв абсурд. Щях да си замина и да забравя веднага. Ти първо се засягаш, после тръгваш да се обясняваш с непознати луди  Shocked и се опитваш да им насадиш добродетели ... Опитваш се да си обясниш защо ти и детето ти са ги предизвикали, признаваш някаква вина. Не! Забрави го това, не те интересува какви са те, богати, бедни, президенти, азис и жена му Simple Smile, извънземни, те просто не могат да ти стъпват в аурата, така да се каже  Laughing ... Инкредибъл уоман с невидим щит и това е.
Тук това не може да ми се случи, не съм срещала такива хора а и да има, старателно избягвам чапръшъци  Grinning. Проблема е в главата ти. Разбери че това са спортисти с гладни за кислород и въглехидрати мозъци които са си го изкарали на разговорчива госпожа. Нищо не знаеш за тях, може и да имат деца и да им забърсват насраните пети с един парцал, отде да знаят че твоето го къпеш все с Бюбхен  Laughing?
Пази си нервите момиче, никой няма да ти ги върне  Crossing Arms ...

# 79
Що за простотия неразбирам. Хората май са си търсили на кой да си изкарат гнева за нещо друго. Може би не им върви секса та са изпънати кат струна.

# 80
Четейки първоначалния постинг на авторката на темата си мислих, що за простаци са тези хора. Какви злодеи!
Като прочетох последните й думи:

За първи път ми се случи...това простотия ли е, агресия, комплекси, или тези хора просто нямат и не могат да имат деца... та са такива...Какво мислите вие?
Си дадох сметка, че самата тя не е кой знае колко по-различна, само че изявата на простотията е в друга форма.

# 81
 Zori_P - Wink

Последна редакция: нд, 01 юли 2007, 15:51 от ikol

# 82
  • София
Четейки първоначалния постинг на авторката на темата си мислих, що за простаци са тези хора. Какви злодеи!
Като прочетох последните й думи:

За първи път ми се случи...това простотия ли е, агресия, комплекси, или тези хора просто нямат и не могат да имат деца... та са такива...Какво мислите вие?
Си дадох сметка, че самата тя не е кой знае колко по-различна, само че изявата на простотията е в друга форма.

Хайде стига!!! Какви са тези крайни изказвания. Аз също не мога да си представя една МАЙКА да реагира така в тази ситуация, защото малко или много винаги ще отъждествява своите деца с чуждите.
Но това по никакъв начин не означава, че семействата, които нямат деца (като група) са лоши или озлобени, или подобно #Crazy. И съм убедена, че никой не е искал никого да обиди съзнателно. Разбирам, че има хора прекалено чувствителни на тази тема, но има и такива, които винаги се хващат за отделни думи и винаги търсят повод за конфликт...

# 83
хе хе това даже ми се вижда смешно в магазина...ама ако наистина се замисля има бая родители дето не се съобразяват с нищо и децата им правят каквото и където поискат, блъскат другите деца и възрастни, абе много са невъзпитани а на родителите им това като че ли им харесва  newsm78 да не говорим колко майки непрекъснато водят заразно болните си деца къде ли, без да им пука че не всеки е длъжен да поема бацилите на децата им. може на тези хора в магазина това да им е дошло в повече, макар че лично аз изобщо не бих обърнала внимание на това с краката на бебето и лентата. за мен причината за реакцията им е че им е дошло в повече. според мен родителите трябва доста да се съобразяват когато си водят децата някъде на обществено място и възрастта на децата не е причина за извинения - за това са родителите да тичат и ги контролират непрекъснато. а пък в къщи кой както иска  Peace

# 84

Използвам няколко универсални реплики. Ако някой иска да ми чете конско, му казвам, че нямам намерение да се занимавам с него - да се обърне към съответния персонал. Ако някой ми се пени, че не съм паркирала правилно или нещо от рода, му казвам да се обади в полицията, ако наистина съм в нарушение, ще си понеса последсвията. Хората обичат "да скачат" на видимо по-отстъпчивите от тях. Единствено трябва да ги изненадаш с готов и точен отговор. Решиш ли да им слизаш на нивото,нямаш почти никакъв шанс за успех. Затова и преди ти писах, че няма смисъл да се оправдаваш и да изпадаш в спор кой-къде - какво направил. Въпросните отворковци да си намерят правилния човек, който да ги изслуша и да им реши проблема Wink
...това ми хареса като вариант... Grinning

# 85
  • около Варна
Само искам да уточня нещо - хората които НЕ могат да имат деца НЕ са злобни и тъпи.............., а напротив ужасно много обичат децата, дори да не са техни!

# 86
Това са хора, които са последна дупка на кавала и са жертви на същото това отношение, което са показали спрямо теб. Щяха да са достойни за съжаление, но по- скоро имат нужда от урок, защото такова поведение неминуемо вгорчава деня и никой не е длъжен да търпи обиди. За жалост полицията надали би реагирала. С такива няма смисъл да говориш, дори да ги поглеждаш.

Миналата година един гооолям отворко се опита да направи луда продавачката в един магазин във Варна/ Блага Благоева/. То не бяха обиди, то не беше нахалство. Приятелката му едва ли не горда с неговото поведение и сигурна радостна, че този път комплексите не са насочени към нея. Момичето беше болно, зор говореше и все пак запази самообладание. На другия ден го гледам този баровец, мъж на около 40, да продава сладолед Дарко на топки на пазар Чаталджа, цяло лято там дремаха. Тогава ми стана ясно защо пращаше продавачката да продава домати на пазара и защо нищо не хареса приятелката му, по- скоро той ''не одобри''.   Joy

# 87
В Канада не мисля, че е възможна подобна случка. Ако има такива чистофайници, те пазаруват от магазини за екологично чисти храни и не ходят по големите вериги.
А ако все пак се случи, охраната на секундата ще се намеси и полицията ще дохвърчи.

Какви чистофайници, какви екологочни храни? Това не са хора със стандарт и доволни от живота, те не биха са държали така. Всички претенции са оправдани, дори и за бебешкото краче, но възпитаният човек знае как да направи забележка и как да изисква най- доброто. А на тези трябва в копанки да им се насипва, защото са се държали като говеда.

Тук един каза на бебето ми '' shut up''  в пощата, чаках на опашка, а малката заплака и пощаджията индиец с една огромна чалма го помоли да напусне с тих тон. А не беше напуснал, а беше извикал ченгетата да го закопчеят.

# 88
     Прочетох това... и  го показах и на съпруга ми. Аз се вцепених, представям си на вас какво ви е било. Поговорихме.
    При такива ситуации обаче,   аз бих  намерила свидетели, запис от камери, касиерка и ще ги съдя.   Няма значение дали ще спечеля , но ще  накарам нервните им задници да се разкарат няколко пъти до съда. Вместо тренировки, де.
     Лошото е , че и аз като теб ще опитам с добро...  и от шаш   няма да се сетя да попитам за имена.. и прочие.
       Понякога на такива е достатъчно  да ги попиташ за името  и  да попиташ на глас за свидетели.  После и за охраната. Те са ви заплашили на глас,!!
   И другата щуротия... за чистотата.. взимала съсм стек минерална вода от ПОДА на магазина... после, той отива на тази лента...  И ще сравни  някой  това с чистотата на детски непроходили крачета.., които най -много да са нацелувани.
 Самите производители, ако спазват хигиена тя е ДО опаковката.    Сле това се мятка по складове и камиони..
 идиоти.

Последна редакция: нд, 01 юли 2007, 23:42 от Найка

# 89
това направо ме разби Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
нямам думи Close

аз съм ужасно гнуслива, не познавам по-гнуслив човек от мен, но мога да целуна всяко босо бебешко краче без да се замисля

болни мозъци Twisted Evil
бутилките с олио и кола например са 1000 00000 пъти по мръсни от една сладка бебешка петичка
ИЗроди!!!

Общи условия

Активация на акаунт