Как мислите,за секциото върви ли думата "родих"?

• 16 367
  • 368
  •   1
Отговори
# 120
За мен думата"родих" си важи и за секциото и за вагиналното раждане.Аз родих със секцио.
Аз също Peace

# 121
  • В полите на Пирин планина
Чудя се на резултатите от анкетата и въобще как ви хрумват подобни теми  Rolling Eyes

След като съм носила 9, че и косур месеца бебе, познайте дали съм го родила или още си е вътре  Crazy

И аз това се почудих  Mr. Green

Иначе това е някакъв абстрактен спор  Stop

# 122
Иначе това е някакъв абстрактен спор  Stop

Да, ама сега аз съм объркана. Родила ли съм, не съм ли? Ще раждам ли, няма ли да раждам? И ако не съм родила, значи ли, че сега имам две бебета в корема? И колко дълго ще останат там???

# 123
  • София

Laughing Пък започналите да раждат естествено като мен и впоследствие родили със секцио са недородили ли?

# 124
  • София
Върви ест Simple Smile

# 125
Peace Нали си е вид раждане!!!!

# 126
На този въпрос най- добре си отговарят майките със секцио. Обикновено като ги попиташ защо са предпочели операцията те отговарят:
"Ами защото не исках да раждам" или "Много се страхувах от болката при раждането"и т. н.
Всеизвестно е, че майчетата със секцио се гордеят, че имат деца без да са раждали.

Браво, Браво...

Е, аз родих със секцио, защото иначе на някой от нас му беше застрашен живота... Май трябва да се засрамя  Joy

# 127
На този въпрос най- добре си отговарят майките със секцио. Обикновено като ги попиташ защо са предпочели операцията те отговарят:
"Ами защото не исках да раждам" или "Много се страхувах от болката при раждането"и т. н.
Всеизвестно е, че майчетата със секцио се гордеят, че имат деца без да са раждали.

Браво, Браво...

Е, аз родих със секцио, защото иначе на някой от нас му беше застрашен живота... Май трябва да се засрамя  Joy

Амиии, при нас бяха застрашени 3 живота - може би е трябвало да избера да легна някъде и да чакам кога ще предам Богу дух, вместо да ме срежат.
Раждам означава "давам живот" - може би извадените със секцио не са живи или не знам...

Сега чак разбрах защо "неродената мома" от приказките е "неродена" - навярно са я извадили със секцио  Whistling.

# 128
Знаете ли грозното в цялата ситуация е,че на 3-то място се кипри отговора-върви донякъде(моето бебе е родено вагинално) -23 (11.5%).Стига бе хора.Наистина темата стана коя е по-майка.И коя е по-майка.---Има хиляди "майки"родили нормално които са си изхвърлили детето я в детски дом я до кофата за боклук.Значи тия са по-майки от мен-дето съм раждала секцио и си гледам детето.?!?
Няма значение как е родено-все си е раждане-важното е детето да е гледано след това.А нима са по-малко майки тези които изобщо не са раждали,а са си осиновили дете и са го отгледали и направили човек?Мисля че хората не мислят когато говорят такива глупости...
И още веднъж ще повторя,на всички които им предстои раждане-не се хващайте на уловката,че секциото е мнооого хубаво нещо.Може да е за някой с много пари-който след операцията му се въртят слугини около него и му вършат цялата работа докато болката отмине и можеш да станеш.Знаете ли колко е "хубаво"да не можеш да вдигнеш бебчето си,да го погушкаш,да го полюляш-за да не ти се отвори раната...Но това е вече друга тема.
Аз си знам че съм РОДИЛА,а пък неуките които не знаят какво означава думата "раждане"-да ходят да се   smile3538

# 129
Ето на едно друго място какво се коментираше (става въпрос за моето раждане)
1. "tova ne e rajdane,mila,prosto sa ti izvadili bebeto!"
2. "tova ne e rajdane!!rajdane e kogato bebeto se rodi toest po estestven pyt..tova e cezarovo se4enie"

На което аз отговорих да прочетат тук-там това-онова и после да си изказват компетентните мнения и последва отговора:
"ами,ти 4ети,ние сме РАЖДАЛИ,можем да ти разкажем туй-онуй от 1-во лице:)"

Спрях да коментирам, защото с латерни няма смисъл да спориш, но наистина се обидих!

# 130
как си родил няма значение - родилната болка е нищо на фона на майчинството след това. Дори кърменето в началото е по-трудно от раждането, да не говорим за др всевъзможни проблеми с детето.

# 131
...
И още веднъж ще повторя,на всички които им предстои раждане-не се хващайте на уловката,че секциото е мнооого хубаво нещо.Може да е за някой с много пари-който след операцията му се въртят слугини около него и му вършат цялата работа докато болката отмине и можеш да станеш.Знаете ли колко е "хубаво"да не можеш да вдигнеш бебчето си,да го погушкаш,да го полюляш-за да не ти се отвори раната...

Не съм платила нищо за секциото, вкъщи си домакинствам основно аз (е, викам жена да ми мие прозорците, ама си я виках и преди, и след секциото) - друг не давам да пине нищо, болката ми беше съвсем поносима и станах на следващата сутрин; гушках и люшках 2 бебета наведнъж (общо около 5 кг. бяха - не е добре да вдигаш повече от 10 кг., ама аз толкова и да искам не мога да вдигна и без да съм "срязана").
И стига с агитации, защото ако секциото е начин да бъде спасен животът ти и този на детето ти, надали някоя майка ще си реши да пренебрегне мнението на лекарите, за да е "по-раждала".

# 132
А тема" аз майка ли съм изобщо, като съм родила секцио?' няма ли да има?, че то щом секциото не е раждане, то и майки значи не сме Crazy.
...вероятно е от жегата

# 133

И стига с агитации, защото ако секциото е начин да бъде спасен животът ти и този на детето ти, надали някоя майка ще си реши да пренебрегне мнението на лекарите, за да е "по-раждала".
Имам предвид секциото по желание,а не по необходимост...Естествено,че ако се налага трябва да го направи-при мен беше така-даже в бързината не ме питаха каква упойка искам-хакнаха ми пълна-за да стане по-бързо явно защото детето ми беше вече задушено...даже започнаха да ме режат преди да ме е хванала упойката напълно.
Иначе аз имах много усложнения след това и за това не съм могла да си гушкам бебето-раната ми се отвори,после излезе че имам някакво възпаление вътре в матката от операцията и болката беше толкова непоносима,че не можех не само да стана от леглото,но и изобщо да стоя по друг начин освен свита на кълбо...
Просто искам да кажа,че наистина да родиш нормално(ако всичко е наред)е по-добре за майката.

# 134
  • До хладилника, който обичам
върви(моето бебе е родено вагинално)

Чудя се понякога какви идеи ви хрумват за обсъждане... Rolling Eyes
Раждането е поява на нов човек на бял свят.

Общи условия

Активация на акаунт