Как мислите,за секциото върви ли думата "родих"?

• 16 414
  • 368
  •   1
Отговори
# 180
Ами ако за родилите със секцио не върви думата "родих", тогава какво им се е случило - оперирали са ги от бебе ли?
hahaha

Не знам, но сигурно в документите на хората, родени със секцио трябва да пише не: роден на ..., а изваден на ...  Mr. Green

# 181
Разбира се,че няма разлика,все си е раждане,независимо от начина.А ако има хора,които правят разлика,значи те не са от типа хора,с които бих разговаряла  Naughty Аз лично родих по естествен път   bouquet

# 182
Чудих се, чудих се какво да отговоря...
Честно казано думата "родих" въври за секцио, обаче самото секцио за мен не е раждане, а си е вадене на бебето  Mr. Green
Като отидох на контролен преглед след раждането (ваденето на сина ми Simple Smile), доктора ме прегледа и каза: "А, да всичко е наред, все едно никога не си раждала, ама ти не си и раждала де!!!" и на мен ми стана много смешно и тогава се замислих по този въпрос с раждането и ваденето  Mr. Green
Че съм дала нов живот, дала съм, но въобще не съм усетила как и кога (само чух подсъзнателно проплакването на бебко, бях под пълна упойка)

# 183
Да, върви, моето бебе се роди със секцио!

# 184
Моето бебе се роди със секцио, макар че много исках да бъде вагинално раждане. За мен "родих със секцио" е само израз, който няма с какво да бъде заменен и да звучи добре, иначе как го усещтам аз - не, не го родих, извадиха го.

# 185
И аз много се замислям като тръгвам да казвам "...когато го родих..." защото всъщност аз не съм раждала,те просто извадиха бебето #Crazy но пък много глупаво звучи .. и да знаеш,когато го извдиха.... Wink в крайна сметка екарите са го казали раждане секцио или раждане чрез цезарово сечение все си е раждане   Grinning

# 186
Аз ще раждам ноември и твърдо съм решила секцио по много причини, не здравословни, ами лични, от наблюдения на родилки около мен... Възмутена съм, че в 21век може да мъчат родилка по 15-20часа. Да секциото е раждане и в двата случая бебето се ражда независимо от къде го вадят!!!!!!!!!!!!!!! Благодаря! Laughing

# 187
Гласувах с 1 опция. Раждаш го, разбира се, не се излюпва.

# 188
Ами,аз макар да имам дете-съм девствена. GrinningЗащо ли,ами имам разтегателна ципа и ми казаха,че като родя ще се скъса-да ама,аз родих секцио.И какво излиза.Че първо съм девствена(а съм водила полов живот.)Второ имам дете (пък не съм раждала).
Изводът е:Мелеее,аз съм била Дева Мария. Laughing

# 189
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Ами,аз макар да имам дете-съм девствена. GrinningЗащо ли,ами имам разтегателна ципа и ми казаха,че като родя ще се скъса-да ама,аз родих секцио.И какво излиза.Че първо съм девствена(а съм водила полов живот.)Второ имам дете (пък не съм раждала).
Изводът е:Мелеее,аз съм била Дева Мария. Laughing

Joy hahaha
Ама не си дева Мария, тя поне е раждала, надминаваш я по тази точка  hahaha

На въпроса - върви, раждането си е раждане независимо как става. Аз родих нормално.

# 190
За мен думата"родих" си важи и за секциото и за вагиналното раждане.Аз родих със секцио.

Точно така Peace

# 191
Що за въпрос #Crazy?При мен секциото беше по мед.показатели/-9 диоптъра/ и нямах друг избор/,това сигурно означава по твоята логика,че не съм майка Stop.

# 192
Да мисля, че това е точната дума. На мен ми предстои раждане със секцио и аз казвам "ще раждам със секцио". Мисля, че звучи добре.  Grinning

# 193
   Въпроса е ,дали думата РОДИХ не предполага действие,което си извършил ти самия?
Раждах вагинално и определено не смятам, че без помощта на лекарите детето щеше да оцелее. Какво означава " ти самия". Нищо не правиш сам има акушерки, лекари... На този принцип раждане може да се каже само, ако си родила съвсем сама, както е в природата. Смешно е. Пак отговора на въпроса ми е ДА!

Много точно казано Lovi!
Сега Селма е на ред ........

# 194
   Въпроса е ,дали думата РОДИХ не предполага действие,което си извършил ти самия?
Раждах вагинално и определено не смятам, че без помощта на лекарите детето щеше да оцелее. Какво означава " ти самия". Нищо не правиш сам има акушерки, лекари... На този принцип раждане може да се каже само, ако си родила съвсем сама, както е в природата. Смешно е. Пак отговора на въпроса ми е ДА!

Много точно казано Lovi!
Сега Селма е на ред ........
Само рпедупреждавам-темата не е за да се избием помежду си, нали? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт