Изпитите наближават, майки пак ще истерясват! - 2

• 25 240
  • 405
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Моля, смятайте с мен и ми кажете, ако имам някъде грешка.
Дъщеря ми е с 10.375 и според онази статистика от РИО-то е във високата част на интервала 10-10.49. В него са 274 деца, но предполагам, че малка част са с по-висок от нейния бал в този интервал. Пред този интервал има 222 момичета. Местата в АЕГ, НЕГ, ФЕГ и ИЕГ са общо 334 за девойки. Като имам предвид това и презумпцията, че част от тези 222 ще отидат в ФБГ, СМГ и НПМГ, и ТБГ, права ли съм да смятам, че тя ще се класира в АЕГ, ИЕГ или ФЕГ.НЕГ няма да я огрее, а и аз не съм убедена, че искам да невротизирам детето си с този крайно неразбираем език.
И още какво да пиша след като изброя всички профили в четирите езикови. Не щем повече математика, имайте предвид.
Аз бих сметнала така:в интервла има 274+222бр с натрупване=496, от тях с бал до 375 стотни са грубо пресметнати около 170 момичета . Значи около 330 са с по-добър бал, но има и някои с 5-ци от удостоверението по БЕЛ или/и математика. Е тук само гадаем, но 50 навярно има . Значи приблизително  е в първите 280. Според една таблица, която ни предоставиха от школата на дъщеря ми, миналата година в 91 НЕГ последо е влязло 198 по ред мониче, в 164 ГПИЕ - 240, 1 АЕГ -360, 9 ФЕГ-575 , 2 АЕГ-760 и т.н , следователно  би трябвало да и стигне за 1 АЕГ, 2 АЕГ или 9 ФЕГ- зависи как ще ги подредите. УСПЕХ!

# 151
И още какво да пиша след като изброя всички профили в четирите езикови. Не щем повече математика, имайте предвид.

133-то (руското), ІІ английска, 73-то (ІІ немска), 22-ро, 7-мо, 31-во... но не мисля, че ще стигнете до там. Гледайте и да е удобно за пътуване.

# 152
Благодаря ви за смятането и съветите.  bouquet

# 153
че искам да невротизирам детето си с този крайно неразбираем език.
Може да не е най-мелодичният сред езиците,но съвсем не е неразбираем и труден.За мене това е европейският език и владеенето му винаги ми е било от полза!  Wink

# 154
че искам да невротизирам детето си с този крайно неразбираем език.
Може да не е най-мелодичният сред езиците,но съвсем не е неразбираем и труден.За мене това е европейският език и владеенето му винаги ми е било от полза!  Wink
Хайде сега, европейският език не е немският, но наистина е добре да го владееш.
Аз имам богат езиков опит и смело мога да кажа, че разбирам етикетите и указанията за ползване, написани на няколко европейски езика, но не и на немски. Като добавим и шовинистичното отношение на германците, които никога не обясняват на друг език освен на своя, хич и не искам да се занимавам с езика им а често и с продуктите им и със самите тях.  Mr. Green
А и е труден език, казват хората.

# 155
Дъщеря ми кандидатства миналата година и я приеха на първо класиране с френски в НФСГ-София,според мен много добро училище много се учи.Започват учебната година от 1.09. две седмици учат интензивно езика всеки ден по 6 часа.след това наред с другите предмети учат девет часа седмично език.наесен ще бъде живот и здраве девети клас с втори чужд език който го учи в момента.свърши но 30.06.от 01.07.до09.07 само език и на есен на училище от 10.09.Успех на всички дечица и майки

# 156
Хайде сега, европейският език не е немският, но наистина е добре да го владееш.
Аз имам богат езиков опит и смело мога да кажа, че разбирам етикетите и указанията за ползване, написани на няколко европейски езика, но не и на немски. Като добавим и шовинистичното отношение на германците, които никога не обясняват на друг език освен на своя, хич и не искам да се занимавам с езика им а често и с продуктите им и със самите тях.  Mr. Green
А и е труден език, казват хората.
Не знам,на мене не ми беше трудно да го уча...Иначе-то пак зависи къде ходиш-немският ми  вършеше чудесна работа в Германия,Австрия и Швейцария.По-възрастните германци наистина говорят само немски,но останах учудена,че с младите прекрасно се разбирам на английски,който ми е 1 език.За цялата нация не знам,но за тези,с които съм работила,мога да кажа само най-добри неща...за приятелите пък да не говорим.Разбира се,споделям личното си мнение.

# 157
Здравейте! Много съм доволна от форума и от темата. Да похваля и моя син:  БЕЛ - 5.357 и м-ка - 5.214. Сега дилемата ни е кое да напишем на първо място - СМГ или І АЕГ. Моля ви за мнение, ако имате впечатления.
Дъщеря ми учи в СМГ. Много съм доволна.
На 12.07. лети за Хонг Конг.
Преценете си.
Учителитеса много свестни и....
Ако искаш, ще ти пиша на лични. Но съм изумена. Няма друго, такова училище.

# 158
Ей тъй се обаждам - да не ни повехне хубавата тема. Иначе разбирам, три дни свободно - до първото класиране, дали сте си почивка. Grinning Grinning Grinning

# 159
  • Сред мелниците
Здравейте истерясали майки.

Чакането ми се отразява зле .. До вторник  съвсем ще дам на късо. Благодарности на вашият форум, в който до сега само активно препрочитах.. Това ми помагаше да се справя защото хората около мен вече не им се слуша - аз само за това мисля и говоря.. Психопатия в крайна фаза знам Cry

Имате ли съвет за момче, което има реални шансове (Бог да помага!)за първото си желание в езикова гимназия и успоредно с това в НПМГ.
Момчето не е от най-дисциплинираните и системно трудолюбиви, но пък има данни -дано не звучи нескромно-
Поради факта че НПМГ излиза с резултати чак на 12 ще имаме само един ден за решение-

Какви са шансовете за реализация след и през НПМГ- спец. Биология  и какви в една езикова гимназия- моля ви споделете опит -

предимно негативен от испанска и НПМГ. Ще ви бъда  задължена .

Знаете ли също има ли шанс първо класиране да изтече като инфо първо в някой друг сайт освен РИО София?

Последна редакция: сб, 07 юли 2007, 20:12 от В

# 160
  • София
"В" , "Добре дошли" като регистрирали се.  Laughing
По въроса за оценки за НПМГ и Испанската не мога да помогна, аз също ще търся мнения от съфорумци във вторник, след като видим къде е приета дъщерята. Почти сигурно е, че класирането ще се обяви първо на сайта на МОН. Спомяте си, че с оценките от долу имаше два реда таблица "1 класиране;2 класиране".

# 161
Бигкат, добре че ми го напомни.  bouquet
Много съм проста, от вчера се чудя, как ще го вида в и-нета. Пак ще го сринем тоя сайт, ама какво пък...

# 162
Пък за "вида" съвсем няма друго обяснение, освен че съм изпростяла сериозно.

# 163
В, Испанската е като другите езикови в София - много добро общообразователно училище, което освен това и дава много високо ниво на владеене на испански.
А НПМГ дава ниво 1 курс от Софийски университет на съответната специалност. Аз имам впечатления само от специалността математика в НПМГ, дори и най-слабият завършващ НПМГ може да се справи отлично с кандидатстудентския изпит по математика в СУ. Освен това има една такава приказка сред математическите ученически среди, че отпадналите от НПМГ-математика поради слаб успех стават отличници в СМГ.
Ако детето има наистина сериозно влечение към биология (или медицина...) - НПМГ е отлично решение, ако още не се е определило - тогава Испанската. Имай пред вид, че испанският език е доста близък по структура и граматика до българския и се усвоява перфектно.

# 164
Невада, много добре си го казала. Бравос.

Общи условия

Активация на акаунт