Юли месец тук е вече, МАЙчето се очовечи

• 11 173
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Мая я изаквам от един месец с термометъра и накрая миказаха да хапвам мюсли и аз си взех зърненя закуска Фитнес и сега акаме

# 121
янче,благодаря  Hug много благодаря    bouquet  а нали като предлагам втора няма да яде,ако не е гладна,т.е. да не я прехраня пък  Rolling Eyes което е по-добре от глад де  Heart Eyes има ли прехранване с кърма,да цокат,щото им е сладко???

тина,дано скоро мине  Praynig чети и пиши в кърмаческия,ако трябва
  Peace

Последна редакция: вт, 03 юли 2007, 14:23 от ninochka

# 122
  • София
янченали като предлагам втора няма да яде,ако не е гладна,т.е. да не я прехраня пък  Rolling Eyes което е по-добре от глад де  Heart Eyes има ли прехранване с кърма,да цокат,щото им е сладко???
Вече не.  Вече много добре знаят от колко имат нужда и кога са сити. Преяждане има само в началото като още не са схванали по колко да ядат... ама и аз как го обясних само Simple Smile... Нали не повръща? Щото ако повръща обикновено е или рефлукс или преяждане. Ако не повръща до тоя момент не е нито едно от двете и можеш да си споко.

за съжаление нямам снимка на бибата. сега ще потърся на Мая мисля имаше една-две бебешки снимки с тая биба и ще я постна (ако я намеря).

# 123
при нас повръщането почти престана. връщаме рядко по малко, когато преядем. Освен това с радост забелязах, че всеки ден спи обеден сън след яденето в 1 до 4. прави си дневни паузи от 3-4 часа. От 2 дни имаме и нощна пауза от 6-6.5ч. и взех да се наспивам като човек. яде в 10 вечерта и после в 4.30-5. в обедната пауза свършвам работата вкъщи. Мойто диване също се плюнчи. аз вода рядко давам, та на ден изпива по 30-50мл, което май е много малко. ама като е спокоен и не реве много рядко се сещам да му дам вода. давам само когато сме навъм и е жега, ако не плаче. Плюнченето сигурен признак ли е, че е жаден, някой знае ли?
Иринка, и твойте аватарчета са много сладички:)

# 124
Преяждане има само в началото като още не са схванали по колко да ядат... ама и аз как го обясних само Simple Smile... Нали не повръща? Щото ако повръща обикновено е или рефлукс или преяждане. Ако не повръща до тоя момент не е нито едно от двете и можеш да си споко.

бих добавила - повръщат и ако не са акали няколко дни, просто трябва от някъде да излезе влязлото  Mr. Green
по този повод днес баба направи операция сапун - леле, беше страшно 15 мин ака, направо онемях  #Crazy Shocked майка ми каза, че се изакал за една седмица напред  hahaha

# 125
Здрасти! Абе я ми кажете от кога започват да си правят нощната пауза на неяденето?Моето прави пауза само 5 часа, а от скоро го мамя с вода, та станаха 7!Той сега е на два месеца точно

# 126
  • България
 благодаря ниночка, дано при теб да няма проблем. ние изкарахме до тук само на кърма ,  благодарение на кърмаческия и вчера дори мислех да пусна тема преди да я дохраня , но не остана време.
това, че вече знаят по колко да ядат е успокояващо, че и аз понякога се чудя - гладна ли е , преяла ли е newsm78 Тя нали винаги реве  Mr. Green

# 127
  • София
Плюнчат се бебета не защото им растат зъбите (както предполагам ще чуете), а защото сега започват да им сработват слюнчестите жлези а още немогат да се светнат (както розалина предположи) да гълтат плюнката и затова се точат тея лиги навън и мехурчета Wink

ето снимки на Мая като бебе с въпросната биба:

На Бояна е същата, но розова. Доколкото знам новите май вече са сини и розови. Незнам дали все още продават и от белите. Нямам претенции. Ако ще и лилава или шарена да е ама да е тоя модел... Та ако видите някъде да ги има в наличност моля кажете.

# 128
Ох, какви сладки, мекички ръчички Heart Eyes

dennynik , то си е индивидуално.Яна не се буди през нощта от началото на втория месец. Други бебета си ядат нощем до годинка , че и след това.Зависи си от детето.

# 129
  • Варна
От вчера се опитвам да напиша нещо и все не успявам. Много бързо ги изписвате тези теми.
Габи още не е напълно здрава, но върви към подобрение. Пак обаче не е наддала добре-300гр. за 3 седмици. Док каза, че е нормално, след като е болна. В петък пак ще я теглим, дано да е наддала по-добре.  Praynig
Утре смятам да посетим плажа с двете дечурлига. По принцип съм против воденето на плаж на толкова малко бебе, но ще отидем рано, ще стоим само 30 мин., а и тя ще си е в количката под чадъра. Миналата година така и не отидох, не мога и тази да пропусна. Омръзна ми от ограничения пък. Crossing Arms Дали ще седим на някое барче или кварталната градинка или на плажа, голяма разлика не виждам, щом ще си е в количката. Thinking
За акането-като беше на системи акаше по няколко пъти на ден. Сега отново разреди до веднъж на ден. Ще взема и аз да ям разхлабващи храни, дано да задържим положението. Иначе действам с термометъра, ако не се изака 2-3 дни.
Сокчета няма да давам за сега. Ще захранвам след 4 навършени месеца, с плодово пюре най-вероятно. Peace

# 130
Привет и от мен! Аз все не успявам да се включа в темите, едвам смогвам дори да прочета изписаното, нещо май не мога да се организирам като вас, но започвам да влизам в ритъм от сега нататък... Grinning
Lady Lou, ще ме добавиш ли в първа стр, виждам че сте ме забравили, ами то как да ме запомните като почти не пиша  Embarassed
Бебе Делия - роди се на 30.05.2007 - 3240кг, 56 см (термина ми беше 4.06.2007), с опити за нормално раждане, но приключило секцио  Cry
Ще се опитам да сложа снимка на бебо (дано да успея), ако не - ще ви моля за помощ!
Харесва ми много темичката, поздравления!

# 131
Аз скоро не съм писала, но чета редовно.
Днес водих малкия на консултация. Наддал е 860гр и е пораснал с 4см Sunglasses Биха му пентаксим и сега наблюдавам за реакции. Педиатърката каза да погледна в бг-мамма за гиманстиката и ми показа, че за себе си я е разпечатала от тук Laughing Даде направление за ортопед. Мисля да ходя в 25та поликлиника. Там водих и Лора и съм много доволна.
Лейди Лу, браво за ЕБХ-то. Аз много се изкушавах докато бях бременна, но сега мисля, че няма да се справя. Сложно ми изглежда...а и доста цапащо Rolling Eyes
Ниночка, АЗ само първите 2-3 седмици кърмех от едната гърда. От тогава предлагам и двете и не съм се притеснила и за миг, че млякото не му стига.
За нощната пауза наистина си зависи от детето. Дъщеря ми през цялата си първа годинка нощем си ядеше най-редовно, а Ники като хапне около 21:00 после яде чак към 5:00 Shocked За сметка на това пък денем ми разказва играта Mr. Green

# 132
Имам едно питане: Колко градуса е водата в която къпете бебчетата?
Ние я правим 37 градуса но четох някаде че трябва да е 30....   newsm78

demoplanet, добре дошла!

# 133
  • Варна
Янче, мерси за снимките (супер беба със супер биба Wink)! Аз виждам едни, които изглеждат по същия начин, но са бежови - те трябва да са латексови, нали?!

Нощната пауза при нас варира - най-често от 1 до 5.30-6 часа. Но докато заспи - ГОЛЯМ зор. Задължително суче по 2-3-4 пъти през 15-30 мин, нервничи.... а през деня е най-спокойното дете. И не мога преди 1 часа да я водя заспала Shocked А "сутринта" идва за нас чак към 10.30 - 11 (за да си наваксам късното лягане)  Embarassed Изобщо - наопаки сме отвсякъде

Водата - 37 - 38. И  на мен дори ми се струва хладна, но тати не дава  да се разнежваме...

# 134
Аз пък никога не съм мерила температурата на водата. Нагласям я да е приятна като я пробвам на сгъвката на китката. Мисля, че е не повече от 30 градуса. 38 градуса ми се струват доста.

Общи условия

Активация на акаунт