Юли месец тук е вече, МАЙчето се очовечи

• 11 171
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Вече отдавна не меря Т на водата за къпане,та з по цял ден го пляцикам а мивката и давам на  моя преценка.Да ви се похваля днес вкъщи се събраха за кърмене 3 бебета с + 3мами-Беше страхотен купон.!!!!

# 136
хораааа как 30 градуса бре. ако е по топла от сгъвката на китката, значи е над 37 - това е телесната. препоръчително е да е телесна Т, както и млякото:)

# 137
Привет!!!!!
  Янче точно с такава биба сме даже бяла.днес ходих до един магазин да си купя още една и нямаше Confused,поръчали но не били пратили,но утре ще проверя на останалите магазини.ако искаш направо мога да пратя за мен не е никакъв проблем.
  когато  Явор не спи(почти всеки следобед ooooh!) или го слагам на дивана и му приказвам пея и там каквото се сетите а сега го оставих без надзор на дивана и той задряма,или го разнасям,или в активната гимнастика(нещо не й се радва) или по разходка.общо взето и аз се чудя постоянно ли трябва да му говоря и да съм до него като не спи.
 някой може ли да прати линк към тази гимнастика за бебета която я има в бг мама.
  а пропуснах най важното-днес на разходката една мама ме упрекна защо не давам сокове и така ще объркам цялото му захранване,а срещнах една друга с детето си което е с алергия към всякакви консерванти-незнам от какво е получена но пази боже.
  а давате ли нещо за фонтанелата-на мен доктора нищо не ми е казал за нея,а тук някой им дават диавит(така ли беше или се бъркам newsm78)
  айде че се олях  Hug

# 138
Температурата бива да е около 36-37 градуса. Аз първо я мерих много стриктно, но сега вече е на моя преценка.Според мен 30 градуса е доста хладна.
А понеже повдигнах въпроса за нощната пауза - ние сме на АМ, обаче пак ми се буди през три часа, че и по-често понякога. Не знам кога ще влезе в ритъм и ще си спи по цяла нощ, че и аз да си почина.

# 139
TiT, за фонтанелата и аз не давам нищо!ама според мен ще си се затвори от самосебеси и без да даваме каквото и да било. Не съм чела никъде да трябва да се дава нещо допълнително.

# 140
  • София
TiT, за фонтанелата се дава вит. Д, но обикновено се изписва на децата родени зимата, защото по-рядко излизат и защото слънцето е по-слабо. За нашите няма опасност и затова не е нужна добавка. Все пак питай и педиатъра ви какво мисли по въпроса. На Бояна пък фонтанелата й е по-малка отколкото трябва и даже педито ни пита "да не би да й даваш Вигантол (вит. Д на капки)?", което аз разбира се не правя и незнам защо е така... за бибата засега ще търся тука и ако няма ще ми пратиш. Поня че на Мая и бях купувала 2 пъти от Варна и като отида другата седмица ще потърся и там по няколко магазинчета.

Дидка, ами аз каучукови на Камера не съм виждала. Има едни на Чико такива ама не ме кефят - изглеждат ми много големи и тежки и масивни. А това е много леко бибче.

Моята спи от 9:30-10 до 5-6 сутринта. Сама си направи така паузата.

# 141
  • София
Аз пък никога не съм мерила температурата на водата. Нагласям я да е приятна като я пробвам на сгъвката на китката. Мисля, че е не повече от 30 градуса. 38 градуса ми се струват доста.

И аз така меря Т на водата  Peace
На нас нощната пауза е от 21-22ч. до 6.30-8ч., но за сметка натова малкия до скоро ми се будеше по 3-4 пъти на нощт  ooooh! и още си става чат пат  ooooh!

# 142
  • Варна
Ами на нас пък ни изписаха Вигантол ( Деавит е същото, само че българско) и то по 3 капки. newsm78 Върви ги разбери тез доктори... ooooh! Фонтанелата на Габи май не е от малките, Thinking но както не наддава много, ще питам педито дали няма да промени дозата все пак. newsm78
И Габи прави пауза от 10 до 5, че даже тази сутрин чак в 7 яде. На няколко пъти проплаква, давам цица, цокне няколко пъти и заспива. Май колики бяха, а не глад. newsm78
Преслав го къпехме на 37 градуса, проверявах с термометър, сега я карам "на око", но 30 градуса си е студена вода според мен. Thinking

# 143
  • София
Хахахаха, искрено ме разсмяхте с тая температура. Joy hahaha Joy

Както Джули е казала, 30 градуса е СТУД Mr. Green - ако си потопиш лакътя и не усещаш водата - това е телесна температура, т.е. около 36.4-36.7 градуса. Ако я чувствате леко топла е над 37... Представете си 7 градуса под това ниво - АБСУРД, освен ако не става дума за бебе на моржове от Сибир.

# 144
ами то и на нас ни предписаха Вигантол - по две капки на ден, и аз давам, но не знаех, че това е за фонтанелата!Аз мисля ,че това е за рахит!

# 145
вигантола не е за фонтанелата.. за рахит е. набавя се от слънчевите лъчи. ако бебето наддава много - се дава, заради опасност от рахит. аз давам по една капка.

# 146
  • Варна
ами то и на нас ни предписаха Вигантол - по две капки на ден, и аз давам, но не знаех, че това е за фонтанелата!Аз мисля ,че това е за рахит!
Ами то е свързано, ако фонтанелата е голяма, детето може да развива рахит. Peace

# 147
Никито е точна като часовник- в 4 часа вече се е наспала и иска да яде. А заспива към 11.30, така че съм доволна  Laughing. Вчера тъкмо писах, че цял ден будува, а  днес точно обратното- много спи, от времето ли е такава, незнам. Вчера се чудех какво да я правя, все иска да я забавлява някой, да и говорят, да и дрънкам с играчки. През повечето време си стои сама и си кротува. Много ме кефи като започне да мята ръце и крака- голям фитнес удря, как не се изморява. А звуците, които издава ги знам всеки за какво е: има си за глад, има и за глезене, за забавление, всичко разбира това чаааве, щъ ни върти на малкия си пръст. Т на водата никога не съм мерила.
 Днес бяхме на разходка и след 30 мин обикаляне седнах да почина и чувам някакъв пукот. Поглеждам дървото и си викам: не може да падне клон, миналата седмица ги рязоха и пак се пропуква и един сух клон се сгромоляса зад нас. Така се разхвърчахме майките с колички, които бяхме там. Поуплаших се малко. Тъпото е, че има още много сухи клони по тези дървета.

# 148
вигантол, фонтанела, рахит - свързани са. камен е на 2 капки. давам, освен понякога  Mr. Green

нощна пауза при нас няма. рядко издържа 4 часа. по-често яде на интервал 1.5-2.5 часа. петра също се буди напоследък през 2 часа - излизат последните зъби и е голям рев. не ме питайте какво ми е  Tired

# 149

нощна пауза при нас няма. рядко издържа 4 часа. по-често яде на интервал 1.5-2.5 часа. петра също се буди напоследък през 2 часа - излизат последните зъби и е голям рев. не ме питайте какво ми е  Tired

как издържаш? от де енергия? денем дремваш ли?

Общи условия

Активация на акаунт