Юли месец тук е вече, МАЙчето се очовечи

• 11 166
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
  • Перник
Пак благодаря за успокоителните постове за пъпчето   bouquet
Калоян си суче от 2те гърди още от болницата, но мисля, че млякото му стига, щом спи по 4-5 часа, пълни памперсите и наддава. Нощната пауза ни е от 24:00 до 4-5:00. Сам си я направи. След къпането в 21:00 суче по няколко пъти - явно събира сили за нощта  Wink С акането нямаме проблем, дано и не се появи  Praynig Е, като изключим номера с акането, когато съм махнала памперса и още не съм му сложила следващия  Laughing

# 151
Температурата на водата не меря пробвам с лакът ако ми понася значи е добре пък то сега в тия жеги и да е малко хладка не виждам проблем.Вигантол или Диавит давам по една капка всяка сутрин ако забравя на другата сутрин по две така ми каза нашата педи. Wink За ношното хранен се събужда редовно да си цоца,а през нощта има ли колики? newsm78

# 152
Хахахаха, искрено ме разсмяхте с тая температура. Joy hahaha Joy

Както Джули е казала, 30 градуса е СТУД Mr. Green - ако си потопиш лакътя и не усещаш водата - това е телесна температура, т.е. около 36.4-36.7 градуса. Ако я чувствате леко топла е над 37... Представете си 7 градуса под това ниво - АБСУРД, освен ако не става дума за бебе на моржове от Сибир.
Ами заплес съм си! Разбира се, че не е 30 градуса Embarassed Значи температурата е горе долу колкото телесната, леко по-топла. Ама нали не очаквате от човек дето слага 2 памперса един върху друг или маха току-що сложения памперс за да го смени да е в час с температурите?! Embarassed
Вигантол давам по 1 капка.

# 153
и аз давам по 1 капка вигантол.пуснах тема,но да ви питам и вас-решила сьм август с малката да отидем на гости на нашите,които живеят в милано и понеже ще пьтуваме сьс самолет си мисля дали няма да има проблеми за малката-нещо свьрзано с налягането newsm78

# 154
  • Пловдив
Да ви питам-всяка вечер ли къпете бебето със сапун или понякога обливате само с водичка?

# 155
Вигантол и аз давам сутрин на гладно по 2 капки, доктора каза, че са за рахит тези капки

Още в края на първия месец спрях нощното хранене и Митето спи от към 22.00 до 05.30 часа. Така и аз успявам да се наспя, много е кротичък и колики почти няма.

Водата за къпае я мерих в началото 37-38 градуса, но вече не. Пробвам с лакътя да ми е приятно топла

Днес ходихме на консултация наддали сме с 1100 гр. и вече тежим 5100 и сме 58см. Биха ни ваксина и малко поплакахме  Cry

# 156
Да ви питам-всяка вечер ли къпете бебето със сапун или понякога обливате само с водичка?

къпя през вечер от мързел... една вечер къпя като хората, глава, киснене и т.н., а на другата само на мивката.

# 157
аз къпя всяка вечер със сапун

# 158
Аз го къпя без сапун.Сапун използвам веднъж-дваж в седмицата,или ако е по-изцапан.Но той обикновено е чист.
Виж,като почнат да пълзят и да се завират навсякъде,къпането със сапун си става необходимост.

# 159
  • София

През вечер тялото и главата, само дупето мия със сапун вс. вечер...

# 160
как издържаш? от де енергия? денем дремваш ли?
не става това с дневния сън, защото си имам поръчки за бачкане. сега нямам, но навикът си е навик. и аз не знам как съм в кондиция. вечер обикновено съм гроги. приспиваме децата, ядем в9-10 и трупясваме. добре е, че на 2-3 нощи камен пуска по една гювеч и тогава имаме 4 часа пауза и след това няма друсане х 2 часа. така успяваш да се понаспиш. а и един друг се пазим с филков - когато единият е грогясал, другият поема смяната. ако бях само аз на пангара, хич нямаше да устискам. тази нощ беше от отпускарските - яденетата бяха в 8, 12, 3, 6. после се събуди искаше да си говорим  Mr. Green петранка пък ства в 6.30-7, така че не сме много ощетени откъм ранно ставане  Mr. Green

# 161
Майче картината ми е напълно ясна, Галина три седмици ми вади горни кучешки, три седмици безсъние и лашкане и бутане на колички в коридора просто ми разказа играта и реве само за мен Мая и тя реве за мен т е за цици и днес просто издадох багажа ,ходихме на море но съм като парцал въобще не знам къде се намирам.
Вигантол се дава за фонтанела и за рахит, вярно е че на зимните бебета се дава задължително. На Галина обаче и го спряхме защото имаше много малка фонтанела а нали не трябва да се затваря преди годинката

# 162
абе то и аз давам Вигантол но незнаех че е и за фонтанелата Embarassed,тоз доктор каза за рахит и незнаех че са свързани.ще си взема бележка и ще се информирам
 никой ли не знае къде е тази гимнастика показана в бг-мама

# 163
  • Варна
имам едно питане- искам да взема на малката мляко за захранване в случай, че на сватбата в събота не мог ада се освободя да я нахранят, но нямам представа какво да бъде то.

# 164
като почнаха жегите се къпем с Т около и малко под 35 С, за охлаждане - не плачем, значи е ОК
каката също така я къпехме и бабата каза, че било "чисто студена вода"  Mr. Green обаче ефекта от закаляването е огромен

Вигантол давама по 1 капка, сутрин на гладно но се случва да забравя и пропускам  Embarassed

майчето и карчита са наште майки медалисти в тежката категория, ние нашата кака пратихме на село при баба си и сега всяка вечер телефони въртим, мъчно си ми е това е...нищо че там за нея е по-добре  Confused

Ирини - благодарение на твойто инфо успях да си сложа аватар и аз най-накрая и съм много горда от себе си  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт