Юли месец тук е вече, МАЙчето се очовечи

• 11 168
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
хех,лейди, да - да докладваш  Peace

майче,честити ви духовни рождени дни  Hug

аз още съм под психоза,че не ми стига кърмата  Cry Cry Cry Cry Cry не мога да опиша колко искам да кърмя поне 6 месеца пълно  Heart Eyes  сега давам почти всеки път и втората гърда - това означава,че не е достатъчно,нали? ама нали ще се оправи? засега поне и стига сякаш от двете гърди,ама да не вземе и това да не й стига - много ме е страх Cry четох в кърмаческия за кърмещи кризи,които минавали 2-6 дена и важното е да не спирам и да давам и двете гърди,а? и какво ощеее??? те дпори май препоръчват да се дава от двете гърди  Rolling Eyes четох за течности преди кърмене, орех,морковен сок... моля янче като кърмофен и стар форумец или майче или лейди или иринка или който и да е, да ми даде подкрепа и финтове и мерки,ако трябва да предприемам такива тук или на лс   Praynig какъв е този лактогенен чай - да питам в която и да е аптека за "лактогенен чай",така ли?

Последна редакция: пн, 02 юли 2007, 21:07 от ninochka

# 91
Ниночке, ама чакай сега.Първо кажи:
1.Колко пишкани памперса сменяш за денонощие(приблизиелно,де);
2.Празна ли е първата гърда,когато минеш на втората?
3.На поискване ли кърмиш и най-важното-кърмиш ли през нощта или рано сутрин?

Тук има изброени средства за повишаване на лактацията.
Хубаво е, че си намерила време и да почетеш в библиотеката.

Аз съм дотук с моя скромен опит,нека се включат и ветеранките Grinning

Споко, ще оправим положението.Дано да няма какво да оправяме, т.е. да е фалшива тревога,де Grinning

# 92
Искам да ви питам - виждали ли сте някъде по големи или пък малки бебешки магазинчета биберон-залъгалка на Камера, който е целият от силикон.
Янче, знам много добре за какъв биберон говориш.  Grinning Аз купих такъв от "Бебелан" /намира се до Плиска/. Взех го заради кутийката, но реших все пак да го пробваме, и от тогава малкия е влюбен в него, Mr. Green  не признава нито един от другите 5 които имаме. Лошото е че, като ходих миналия път за да купя още един, нямаха, но обещаха да поръчат. Ще се опитам утре да ида и да видя дали има.  Wink А вие какъв имате - ортодонтския или кръгъл?

# 93
  • София
Хелоу Hug,

сега имам кърма - после нямам кърма е супер рядко срещано. Има голям брой жени (да не кажа повечето), които през цялото време (кърмещи години...) хранят бебчетата и от двете гърди, ама това не се брои за проблем!!! Гледаш детето - ако памперсите са тежки, то е весело и си наддава нормално, няма значение дали го храниш от едната, двете или трите Mr. Green. Единственото (според мен) над което трябва да се замислиш сега е твойто лично спокойствие, защото на бубка и трябва една усмихната и спокойна мама!!! А вярвай ми - с този ентусиазъм ще кърмиш много над 6 месеца Hug Heart Eyes Hug

Лейди, браво за ЕБХ, въпреки че аз лично не я приемам и съм див фен на памперсите, но пък с интерес ще следя как се развиват при вас нещата - УСПЕХ!

# 94
Янче и Какичка и аз съм с такъв биберон.В Свищов има ако искате да пращам Mr. Green

# 95
Днес водих Ники на ортопед...при Алексиев. Много изморен ми се видя този човек, прегледа беше не повече от 7 мин., но най-важното че всичко си е наред. Показа ми едно упражнение- да разтварям краката на Ники като жабче, което трябва да и правя. Също ми показа как да я държа...на хълбока, за да бъдат разтворени краката. След 1 месец каза да я слагам в кенгуру, то също било много полезно, за да са разтворени краката. Това с което си противоречи с моята педиатърка е, че каза да не и вдигам за ръцете, за да си вдига главичката. Каза да я оставям по корем и бебето само ще си реши кога да си вдига главата и кога не.
 2 промени има в Ники: през деня почти не спи и ака рядко. Ака през 2,3 дни по веднъж, а преди всеки ден по 6,7 пъти на ден. И милото доста се тормози докато се изака- напъва се, пъшка, кисели се и нищо. Веднъж пробвах с термометъра щото не беше акала от 6 дни. То верно, че все по-малко ще спят, но аз имам чувството, че не и се събират повече от 2 часа сън на ден. Вашите бебоци по колко спят? Леле бебето се изсмя на глас докато спеше, сигурно сънува хубав сън.
Добре дошла на новата майска мама dennynik.

# 96
лейди, мерси   bouquet
1. всъщност сменям след всяко хранене,т.е. към 7 пъти и няма път, в който да не е напишкан и рядко да не е наакан  Heart Eyes
2. ами мисля, че е празна - как се разбира, щях да питам: като я стисна няма нищо  Rolling Eyes
3. на поискване на период долу-горе 3 часа, вечерта сме към 22, после към 2-3 и после към 6 сутрин... т.е. си кърмя и през нощта за онзи хормон  Peace  Heart Eyes

иринка, мерси  Hug  всичко иначе е наред: веселичка, пухкавичка, на мама усмивката  Heart Eyes само дети ми се налага да предлагам втора гърда, както никога (освен по мое желание за ценната коластра първите дни) и да се притеснявам дали това е сигнал, че ми намалява кърмата  Cry

януш, и мира все повече будува  Heart Eyes аз щях да питам - какво правите с бебенцата, доакто са будни - пускате играчки, лигавите им се бъбриво, пускате музичка и КАКВО ОЩЕ, нещо важо да има развивате нещо важно или някоя идейка  Crazy  а това за акането - мира вече втори ден не ака рпез нощта и се напъва болезнено  Cry преди обед, доакто не се олее  Heart Eyes  Laughing  по обед  Heart Eyes  уж като запек, ама накрая си изкарва течно - това пък що феномен е???

# 97
valentina_db и нашият бебчо се плюнчи доста от 2 седмици, но не е заради водата, защото той доста си пийва вода. Предполагам, че не се сеща да преглътне  Laughing

# 98
явно въпросът с неакането го има при доста мами, само дето никой не казва как решава проблема  Rolling Eyes ние също рязко намалямхе акането на 2-3 дни с голям зор и помощ. това ме притеснява въпреки, че доста изчетох по въпроса- категорично не е запек, щом констистенцията е течна

ниночка- като будува му говоря, пускам му музика - много се кефи на Бетховен  Crazy, понякога го оставям просто да си лежи с играчки, а отскоро в активната гимнастика не може постоянно някой да го забавлява  Mr. Green

# 99
Моят Митко се беше запекал малко, посъветваха ме да ям разхлабващи храни, повечко течности и всичко, което на възрастен човек ще му помогне за запек (става въпрос за храните). Майката щом била запечена и т.н. това можело да се придаде и на бебчо. Правих разни хранителни комбинации и има ефект. Бебчо си ака по 1-2 пъти на ден. Иначе е нормално бебчо като расте, по-рядко да ака, например не по 6-7 пъти на ден, както в началото, а по 2-3. Също така помогна и масажче на коремчето - кръгови движения с дланта по посока на часовниковата стрелка, свиване на крачетата към гърдичките и отново отпускане.

Митето като е буден и аз му говоря, той ми се усмихва, забавляваме се малко така, от време на време го оставям да си разглежда предметите из стаята, той им се радва и им гука.  Joy

# 100
  • София
ninoichka, всичко значи си ти е наред. Няма за какво да се шашкаш. Аз от доста време си кърмя и от двете гърди. Понякога отказва втората, но понякога суче още толкова. Ти предлагай - ако иска да суче, но все пак трябва да си е изцокала първата. А след като казваш, че стискаш и няма значи я е изяла.

какичка, за мен това е най-готиния биберон -  днес го дадох за пръв път и се влюби в него. Мая също не искаше никакви други - признаваше само този вид. Ортодонтски е. Другият ми се струва неудобен. Ще отида тези дни до Бебелан да проверя.

T i T, ако немога да намеря ще трябва да ми пратиш. Съвсем сериозно ти казвам! Simple Smile

# 101
ниночка, можеш да кърмиш от двете гърди и две години, хич не значи че кърмата ти намалява!

Зверчо като е буден го слагам до кака му на дивана и си общуват. Или в столчето за кола:)

# 102
  • София
...свиване на крачетата към гърдичките и отново отпускане.

Преди известно време прочетох такава тема тук във форума - че това била много ефективна техника за помагане на бебето да се изака. Някой дори сподели, че е някаква стойка от йога. Общо взето само добри отзиви имаше, но не мога да я намеря...

# 103
"да помогна с техника за изакване" се казваше темата

ей я
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189319.0

# 104
да, темата е добра. и наистина помага да се изкарат поне газовете, ако не да се изака детето. аз още от петрино време го правя това - файда има. опитайте и с енергично 'въртене на колело' - така че даже дупето на детето да се върти /ама внимавайте да не изчекнете крачетата/ - все пак ако и ние лежим по цял ден в рановидност от 4 пози - по гръб, на ляво, на дясно, по корем, навярно ефектът и при нас ще е такъв  Peace

за изакването - все по-трудно ще става и все по-рядко. все пак ние не дрискаме по 5-6 пъти на ден; дори не и всеки ден - защо бебето да го прави. и като добавим и факта, че червата все още не са се научили да работят, това е ефектът. повечето бебета наистина 'спират' да акат между 2-6-ти месец - долу-горе до момента на захранването. най-вероятно ако включите сокчета, бебето ще започне да дриска, но пък може и да се върнат коликите. така де - всяко нещо помага в едната посока и 'вреди' в другата /капките помагат за колики, но пък запичат, слънцезащитният крем помага против изгаряне, но пък не се препоръчва за бебета до 3 м. и т.н. - много са примерите  Mr. Green/ до момента, в който червата не се научат сами да работят, бебето ще се пъне, а ние заедно с него; и термометърът/сапунчето ще се налага да се включва когато е нужно  Wink свиркайте си и не се вързвайте много-много - всичко е временно. важното е децата да са здрави  Peace

камен също спи все по-малко през деня. за съжаление мога да отбележа, че ако не спи, то реве и ни е по ръцете, т.е. все повече време изкарва по ръцете ни Confused. номерът с кошчето за кола, шезлонът, активната гимнастика или каквото там друго ви хрумва при нас не работи. не че като е на ръце не реве, но поне е по-малко. понякога даже ревът затихва до мрънкане.

Общи условия

Активация на акаунт