"Лятото дойде и ДЕКЕМВРИйчето се стяга за море!"

• 14 038
  • 295
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Запис и от мен ! Ники страхотна си , както винаги ! newsm10

# 16
запис само че после немога да смогна да ви чета!  Rolling Eyes

# 17
ЗДРАВЕЙТЕ И БЛАГОДАРЯ НА НИККИ ЗА ТЕМАТА!
Да ви попитам,мами,как сте със залъгалките?Соня не може да заспи без нея.аз се притеснявам от тази зависимост,защото ,колкото и да са анатомични,все си мисля,че вредят.а Сонче от вчера има зъбче и виждам и второто,което всеки момент ще пробие.затова от вчера съм и махнала залъгалката.но,много зле и се отразява.затова,кажете мнението си-кога и как според вас е подходящо да се отучат от бибите с възможно най-малко травми???

# 18
  • Варна
Здравейте момичета , бързам да се похваля че от днес вече сме на детска кухня и Анди си хапна с охота обедното меню което беше пюре от картофи и пилешко !Сега спи блаженно с пълно коремче , за следобят съм приготвила да дам кремчето а към 18.30 ще предложа пилешката супа ! АМ го оставям за сутрин след събуждане и вечер за заспиване !

Само за сведение да кажа , че във Варна ДК е на групи , ние сме 1-ва и храната е на млечна основа и добре пасирана !   Naughty

Били хлапето защо бързаш да махаш залъгалката , ако детето не е готово за това ? Зъбките не трябва да те притесняват ! Повечето деца сами отказват залъгалките след като навършат 1 год и нататък , ако това не стане тогава вече можеш да вземеш мерки , но разбира се това е мое мнение ! Hug Ако искаш купи залъгалка за съответните месеци 6-18 , ако все още нямаш разбира се !

Последна редакция: пн, 02 юли 2007, 14:11 от troia

# 19
  • Бургас
Здравейте,нямаше ме два дена ,и не мога да ви изчета.Хайде да се запиша в новата тема.за залъгалките-все още заспива с нея,понякога,когато е много уморена може и без залъгалка да заспи.Това се случва,макар и рядко.Ние все още нямаме зъбки,само се лигави,ръба каквото и попадне в устата!Хубав ден,на болните-бързо да оздравяват  bouquet

# 20
Tini_miniHug   Hug   Hug.
Дидето, ние се клатушкаме и не обичаме водата  Peace само малко чайче ама слаба работа.
ШамЕнет, моят кръщелник ползва столчето си за хранене докъм третата годинка. А за бабините девитини - ми ти вярваш в Господ, знаеш, че ни пази и всичко е само и единствено под Неговия контрол!  Hug
Болните да оздравяват  Praynig
ето ни на нашия стол .... Laughing
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=135104&photo=124

# 21
Привет! Hug
Съжалявам за срещата, че не можах да дойда, но 12,30ч. вече в тази жега ми идва късничко.Предпочитам към 10ч.ЧЕ ОТ РЕЖИМА НИ Е ОСТАНАЛО САМО ЕДНО ОБЕДНО СПАНЕ ОТ13,30-15,16Ч.ако и това проваля трябва да се гръмна и без това по цяла нощ цокаме-мокаме играеме  ooooh!Не знам  Thinkingдано е от зъбите Praynig
Ние сме на консултация привечер и на последният Хепатит, дано да се похвалим с добри мерки и добро държание довечера Peace
Магеста, благодаря за инфото за сандалките WinkАз на Витошка в едно магазинче гледах такива каквито описваш, но мисля, че те са за проходили вече newsm78 и ще спарват.На нас ни трябват някакви по-"декоративни" Laughingкато аксесоар към тоалета.Ще продължа да търся и ако открия ще пиша Peace
Ние също сме със залъгалка и това не ми харесва, но... ConfusedЩе му мислим по-натам как да я махнем Simple Smile
Вода пием по 20-40мл. я има, я няма Rolling Eyesно до скоро и толкова не искаше.
За гърнетата мисля, че ни е още рано ThinkingСтолче за хранене все още не сме купили newsm78сигурно е време вече.
Още не седим стабилно и не я насилвам, само като се държи за крачетата иначе се килва наляво-надясно Grinning
Хаиде честито на всички които днес имат повод за празнуване  bouquet
На болните скорошно оздравяване  bouquet
И да питам:
Вашите деца спят ли още на нощна лампа ???

# 22
Здравейте мамчета ние се завърнахме от Хисар и днес даже спретнахме мини среща с Polkam и бебе Катрин .Много ни беше приятно с Алекс в тяхната компания. Heart Eyes

За залъгалката и аз така смятам знам че около годинка я отказват ако пък не към 1.5 или 2 годинки с малко рев 1-2 дни всички деца се отказвали.....

На Хисар искарахме страхотно там е много спокойно,и хубаво за почивка със семейството.

Ники супер си  bouquet

Ето и малко снимки:
http://images18.snimka.bg/003331813.jpg
Пешеходката да оздравява и да се възстановява бързо !!!!!

Последна редакция: вт, 03 юли 2007, 09:16 от ketka

# 23
  • София
Вашите деца спят ли още на нощна лампа ???
ния никога не е спала на нощна лампа newsm78
и аз няма да дойда на срещата, защото ще ходим на доктор, че на ния няколко пъти и се пука капиляр в окото и става като малка червена точка. педи казва, че няма проблем, но друго си е детски офталмолог. май лилетка беше писала за подобен проблем Thinking

# 24
Записване и благодарности на Никки за темата   bouquet
Браво на вас - колко много годишнини по едно и също време / ако правилно съм разбрала /  Grinning
Който има сватба - има и годишнина, ние момите  Wink нямаме таквизи'  тържества още....
Да ви призная една от причините за лошото ми настроение напоследък е неподлежащото на контрол събуждане на моя син някъде към 3 - 3.30 / еженощно !!!/.
В ситуация, когато мама си е легнала - къде'  00.30 , правете си изводите сами.....
Сок не помага, само гушкане при мен в леглото и на Ц . ца.
Нощта продължава по следния начин : мама щом вземе Жижи при нея - откъртва като пор. Съответно Жижо си суче, докле излочи всичко- спи , лочи ... той си знае какво прави. Съответно вече към 6 - 6.30 той вече е окончателно събуден, ГлАден  #Crazy, разигран, поопикан / понякога  Mr. Green/ ... а мама - схваната цялата от позиране в кревата, недоспала и изнервена до краен предел не знае на кой свят се намира......
Та така и тази нощ .... и резултата : целокупно окончателно станахме от кревата - в 11.40 !!!
Съжалявам, че не можах да дойдана срещата - просто нямам сили.  Sad
А така имам нужда от разведряване....
Спирам с оплакванията  Stop и се извинявам ако съм ви оттегчила  Praynig
Ето малко снимки:
На балконския плаж!
Жижо си седна на дупето!
Жижо с шапка!
Мучачос, къде ми е китарата?!
Оле !
Жижо с шапка, но не иска вече !
Оле, оле !
На главата-в буквален и преносен смисъл !
На фона, избран от фотографа...!
Малко нуди .... !
Смирено чакаме обяд ....

# 25
Здравейте на всички!
Мен ме нямаше известно време. Много празници на куп се събраха. То Петров ден /мъжът ми се казва Петър/, на другия ден бях на сватба а на първи юли моята първа годишнина. От всичко най-много ме болят краката.  Cry
За гърнето Преди да стигнем до гърнето мина една седмица, в която започнах да изхождам детето понеже дълго време баше със зачервено дупе и нищо не помагаше. /какви ли не кремове мазах - резултат нулев/. При всяко събуждане и преди лягане ходихме до банята пускам водата и повтарям няколко пъти вълшебната дума ЧИШШШШ и ето го резултата.  Grinning  Мислех си че е случайно. Практиката си казва думата. Като мина седмица и реших да и взема най-обикновенно гърне. Като седне на гърнето и пак си казваме думата и започна да си върши работата там. Но мисля, че самият навик е важен преди лягане и след като стане. Като с любимата завивка или играчка без, която не може...
Сега ползвам памперс само когато сме навън и нощтно време.
tini-mini честита годишнина - много късмет !!!!
Жижо е  страхотен !

# 26
Magesta, ситуацията ми е позната  Crazy и като кажат, че е вероятно да е така докъм третата годинка и  #Crazy. други пък спат по цяла нощ от месец №1  newsm78.вчера така ми паднаха батериите, че два часа откъртих като труп докато мъжа ми се занимаваше с Крисчо  Heart Eyes. После бях такава свежарка, че чак познатите забелязаха, абе умората е старшно нещо. И снощи пак ..... Крисчо спа докъм 7:30 сунтринта, но тази екстра бе защото от 3 до 5 през ноща бе буден  hahaha

# 27
И ние сме в отбора на неспящите. Будим се по няколко пъти нощем, цоцкаме и продължаваме да спим. Сутрин напоследък се буди рано - около 6.00 и задължително се нааква. Последните дни се изхитрих да я изгонвам при баба ми и да се връщам да подремна още около час - докато стане време мъжото да ходи на работа, по същото време или малко след това и баткото се разбужда.
Залъгалка ние не ползваме. Така и не се научихме, за което съжалявам. Баткото заспиваше със залъгалка, само за това я ползвахме. Отучи се много лесно, някъде след годинката. Той си спеше между нас и просто 2-3 дни заспиваше по-трудно, в смисъл по-дълго време. Не е ревал изобщо. Но при нас беше доста ограничено ползването на залъгалката - както казах, само за заспиване, след което я махахме или я изплюваше сам и толкоз.  Сега бебката я приспиваме на ръце, което хич не е за предпочитане. Така че, ползвайте си ги залъгалките, особено анатомичните, пък и другите - не мисля, че има проблем със зъбчетата.
Честито зъбче на Сончето на Били хлапето!
Едно въпросче към мамите, които вече дават месце - ясно е, че първите 2-3 дни по няколко лъжички се дава. Но после всеки нов вид месо пак ли по малко се въвежда или не е необходимо newsm78?
Gery_bery  smile3501!
Обаче Жижо какви зъбонки има! И страхотен плаж си имате!
Ние също още спим на нощна лампа. Това е за мое успокоение, да виждам бебата по-добре.

Последна редакция: пн, 02 юли 2007, 17:00 от Betty L.

# 28
не се въвежда всеки нов вид месо.само първият.аз така направих и при нас нямаше проблеми.

Последна редакция: пн, 02 юли 2007, 17:21 от Били хлапето

# 29
Ketka мерси, мерси и на нас ни беше много приятно  Flutter
За залъгалката аз не мисля да я махам скоро, че да не почне с пръсче.. знам ли кое е по-малкото  зло   Thinking 
ето и снимки от мини срещата  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=143855&photo=10

Последна редакция: пн, 02 юли 2007, 19:00 от polkam

Общи условия

Активация на акаунт