"Лятото дойде и ДЕКЕМВРИйчето се стяга за море!"

• 14 043
  • 295
  •   1
Отговори
# 285
аз съм давала  салатно цвекло.ноооооооо при нас нямаше никава реакция дори сега като се събуди ще се храним със зеленчуково пюре което съдържа цвекло.
попара още не съм дала но съм чувала че се прави с 2 сухара
от книгата "грижи за малкото дете"Попарата със сирене ,масло и сухар/и се приготва от 10гр.(2 чаени лъжички) настъргано обезсолено сирене,1 непълна чаена лъжичка краве масло,около 10гр.(2 чаени лъжички) кристална захар по желание .Натрошения сухар/и (ена малка филийка) заедно с останалите продукти се залива с горещ шипков чай или гореща вода.Съдът се похлупва за няколко минути.Разбърква се и се намачква хубаво,а в началото може и да се пасира.

Последна редакция: нд, 08 юли 2007, 16:40 от desidm

# 286
  • Русе
Анкета кой е въвел попарата.
Значи Лилетка пита колко сухара се слагат ,а не пита давате ли попара,тогава щеше да има отговорили на въпроса й.
Относно кашите Елито ще ме разори с тях.Яде само кашите на Хип,които са в бурканчета,а струват около два й нещо.Давала съм й преди лягане,но пак се събужда през нощта.

# 287
Попарата тук при нас досега не сме я обсъждали / или поне аз така мисля ...  newsm78/
Следователно, много е малка вероятността някоя мама да предлага на детето си , пък да не се е похвалила!  Laughing
/Освен ако не се притеснява да не и скочат 5-6 късно захранващи  Wink и да го върши тайничко  Mr. Green/
Шегувам се разбира се ...  Wink
Самата аз от няколко дни съм се размислила за попарата и по този повод рових тук във форума....
Това на което се натъкнах беше споделения опит на една мама, която правела попарата с три филийки сухар / но и това е много относително, защото предполагам и разфасовките сухар на пазара са различни.../
Като предложа за пръв път , предполагам, че ще пробвам с една филйка и ако всичко е наред ще увелича на следващ етап  Peace

# 288
  • София
по въпроса за попарата и аз ще се включа като споделя опита на една дружка с 11 месечно бебе - не знам точно от кога я е почнала, но тя самата си е правила сухарите. много се учудих да ви кажа newsm78 пече си и има за цяла седмица. нейният бебок е с алергия към кравето мляко, но не вярвам да е заради това.
за цвеклото smile3505

# 289
И аз още не давам попарка. На баткото давах от 6-тия месец - сухари не съм слагала, препичах му филийки.
Сокчета не давам, по-скоро ако давам плодове ги настъргвам на ренде. Днес например Венета опита нектарини. Харесаха й, така сладко се облизваше и правеше кисели муцунки!
Попарата тук при нас досега не сме я обсъждали / или поне аз така мисля ...  newsm78/
Следователно, много е малка вероятността някоя мама да предлага на детето си , пък да не се е похвалила!  Laughing
/Освен ако не се притеснява да не и скочат 5-6 късно захранващи  Wink и да го върши тайничко  Mr. Green/
Шегувам се разбира се ...  Wink
Joy

# 290
аз снощи му изцедих малко сок от диня как си го изцока и като реших да му взема шишето един реев едвам го отскубнах от ръцете му. дали мога да му дам и пъпеш  newsm78

# 291
Аз давам попара от 2 дни с 2 сухара,но нещо май много вода слагам и става много течна..Тези които дават попара,колко мл вода слагате? От книги и педита знам че максимума е 2 сухара..днес говорих с една приятелка ,тя слагала 4 сухара  #Crazy..та,ако слагам по 2 сухара и по малко вода( за да не е редичка) става много малко количеството и на Дани няма да му стига..незнам кво да правя..Първият път я пасирах 2-рия не..и май така ще продължа..тва от нас..аааа да..аз давам каши само 2 пъти седмично,така ми каза педката..през останалото време му давам следобед плодово пюре и вътре слагам бисквитки Plasmon на прах за да го засити по добре..на 4 хранения сме вече...8:30 ; 13:00 ; 17:00 ; 21:30 давам сокче към 10:30 ( от купешките) разреден с вода 50/50 количеството на сока е около 60 гр

# 292
Хайде като сме на вълна ядене и аз да се допитам ...... някой през нощта като се събуди бебо дава ли нещо различно от кърма, вода или сок ?
Почти знам какво ще ми кажете, ама снощи имаше рев, рев ...давам сок - тц, пея и люлям тц ....само на цица кандиса , ама то няма , много нещо там и таткото вика : дай му нещо да яде !  Thinking
 newsm78
violina , да с Плазмона идеята е добра - аз троша в АМ-а, от вчера. Та да видим.

# 293
Попара - по съвет на нашата педиатърка - 1 сухарче, сирене колкото орех, масло колкото лешник и липов/ лайкен .... чай. Не съм го давала още, утре мисля да е първата попара (ако не се успя, де).
Столчета за по големи деца - купихме от Штъркел - около 50 лева, ама Каро е кльощав, май ще си караме все с него.... Цитираното по тоя повод и аз така го разбрах до 12 год, 36 кг, 150 см.

# 294
Хайде и ние с Елена да се отчетем с попарата Laughing
От събота по препоръка на доки и ние започнахме с попарата, но аз лично мисля да я въвеждам мноооого бавно заради глутена  Peace....та мисля за 10-тина 15 дни да заместя и храненето в 10 часа с попарката.
За сега я приготвям така:  1/2  сухарче, малко кубче обезсолено сирене, 1/2 лъжичка масло, щипка захар и заливам с горещ чай от шипка Party...след това дохранвам с кърма Peace
На Елена много й харесва, хапва си я и дори днес не искаше да суче и издържа повече от 3 часа до пюрето Shocked
Чудех се толкова ли засища тази попара, за да не иска мляко newsm78
Сега не ми се карайте много: започнах и със сокчетата Whistling
Днес дадох ябълка с тиква и хубавицата си изпи едни 40мл. даже питаше за още hahaha
Това е за сега от нас  Hug

Лека и спокойна вечер на всички и весела седмица от нас с Елена  bouquet

# 295

Общи условия

Активация на акаунт