"Лятото дойде и ДЕКЕМВРИйчето се стяга за море!"

• 14 065
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Момичета, които сте вадили паспорти на бебе, моля отговорете ми на следните въпроси, защото много трудно се боря с бюрокрацията!

След проучване на въпроса имам следните чуденки:

- Актът за раждане трябва ли да е дубликат от общината, който си остава при тях или само се представя оригиналът и си го взимаш?
- Документът за адресна регистрация на бебето задължително ли е на постоянния адрес на майката?
- Вярно ли, че за бебета не можело експресна поръчка!!!!???? ooooh!

Май като искаш бърза или експресна поръчка за бебе идват да ти проверяват на адреса и да разпитват съседите!!! Ние както нямаме брак и таткото е грък (пък и бая по-дъртичък от мене) и отиваме в Гърция, ха ха, параноята ме хвана вече ама баш като изнасяне на бебе зад граница звучи Laughing

И също - на всичкото това отгоре на мъжа ми изтекла шофьорската книжка - та се явява и следният безумен въпрос - на границата проверяват ли шофьорската книжка на шофьорите ooooh! ooooh!

Последна редакция: вт, 03 юли 2007, 18:28 от pontes

# 76
  • София
pontes, актът за раждане го носиш в ксерокопие и само показваш оригинала, който са ти дали от общината. ние документ за адресна регистрация не сме носили - никой не ни е искал. вадихме паспорт на ния в първо - до завод електроника в слатина.
за бебета може експресна поръчка - 16 лева беше май. за 3 дни ни беше готов. никой не ни е проверявал.
на границата гледат само личните карти - никой не иска шофьорска книжка. а гърците въобще не ги проверяха - влизаха си директно.
в четвъртък сутринта и ние сме на консултация. ще носим урина за изследванията. купих колектори. да видим как ще се справим със задачата Thinking

# 77
  • София
алексче, много ти благодаря, успокои ме Hug
Вече толкова съм изкукала, че днес си измислях тея сценарии и си се смеех на акъла. Тя добре казва сестра ми, че моя скорпионски хумор само аз си го разбирам Laughing

Абе къде сте се покрили всички, само аз си разглеждам темата Rolling Eyes

# 78
А- а, Pontes и аз съм тука ... къде без мен ... Naughty Wink
Точно чета твоя пост и да ти споделя ..... пак за Гърция.
Като ходихме до там , на граница ни искат въпросното ксерокопие от акта на Георги , а аз "опитна"  Wink видиш ли в изнасяне на бебе зад граница, съвсем съм изключила за тази подробност - нали си има паспорт човека вече....та и споря , че и предния път не са ни искали!
Да ама аз нямам брак с половинката и се оказва , че няма как да удостоверим, че аз съм му майка / той носи фамилията на татко си - това добре/ ама аз каква му се явявам ??!  Party
За капак на всичко пътуваме със сина на мъжа ми от първи брак и той с пълномощно от майката - изтекло и без печат ..... Mr. Green
Добре, че Жижо се захласна по единия от граничарите, пусна няколко размазващи усмивки, та накрая даже ни се извиняваха, че са ни забавили ... наложи се да звънят до някаква служба /не разбрах коя/ да сверяват аз ли съм майката/  Grinning
За пълзенето - не е класическото по колене, а по-скоро нещо като пъплещ войник си представи Simple Smile
Joy Joy Joy
Представям си го много точно - Жижо много е заякнал в краката, ама слаб в раменете или не може да включи , как да балансира тялото равномерно във въздуха - или вирва глава с опнати напред ръце, или дупето щтръква с изправени крака и забит нос в земята. Дърпането на покривката на която е положен е хитър трик да се докопва до нещата, които са му в кръгозора. Харесва му да седи, но е уморително за мен , че трябва все да съм до него ...  а и да има какво да пипа в близък до него радиус.

Последна редакция: вт, 03 юли 2007, 22:51 от Magesta

# 79
  • София
Като ходихме до там , на граница ни искат въпросното ксерокопие от акта на Георги , а аз "опитна"  Wink видиш ли в изнасяне на бебе зад граница, съвсем съм изключила за тази подробност - нали си има паспорт човека вече....та и споря , че и предния път не са ни искали!
Да ама аз нямам брак с половинката и се оказва , че няма как да удостоверим, че аз съм му майка / той носи фамилията на татко си - това добре/ ама аз каква му се явявам ??!  Party
За капак на всичко пътуваме със сина на мъжа ми от първи брак и той с пълномощно от майката - изтекло и без печат ..... Mr. Green
Добре, че Жижо се захласна по единия от граничарите, пусна няколко размазващи усмивки, та накрая даже ни се извиняваха, че са ни забавили ... наложи се да звънят до / някаква служба да сверяват аз ли съм майката/  Grinning

Ха ха! Magesta, поне разбрах, че и на границата трябва да нося копие. Мойто дете е с три гръцки имена и както не ми прилича изобщо - иди доказвай, че е мое Mr. Green Пък и както е все сърдит напоследък с тия зъби и на усмивки не мога да разчитам Joy

# 80
Pontes - за паспорта- ако искаш бърза поръчка, изчакваш да мине полицейската проверка и после отиваш да си платиш бърза поръчка- така че не става съвсем бърза - горе-долу около 2 седмици. Шофьорска книжка на границата никой не иска. Копие от акта за раждане и аз носих на границата, но не са ми го искали  Peace

# 81
  • Vaudreuil Canada
След изправянето сигурно става по-сложно, но сега забравям, че имам бебе - толкова й е занимателно, бута някоя играчка и ходи да си я вземе, но без да иска пак я побутва и айде пак след нея.
Трябва и аз да се възползвам - ние го правим същото движение на блуждаещ електрон, ама на леглото и хич не е безопасно та някой все трябва да внимава наоколо.
алексче, Magesta, pontes благодаря за инфото за паспорта - аз още съм до никъде с организацията - таман си говорехме че трябва да го снимам дребното поне /той нали хич снимки си няма та и малко официални/. Я споделете къде и как снимахте бебетата?

# 82
  • София
Pontes - за паспорта- ако искаш бърза поръчка, изчакваш да мине полицейската проверка и после отиваш да си платиш бърза поръчка- така че не става съвсем бърза - горе-долу около 2 седмици. Шофьорска книжка на границата никой не иска. Копие от акта за раждане и аз носих на границата, но не са ми го искали  Peace

Е ся вече съвсем се ошашках Shocked

shemet_neveroiaten, ми във всяко фото можеш да го заснемеш, малко е трудно да го накараш да гледа в обектива Grinning

# 83
shemet , снимки за документ ли ще вадиш ? Ако да - в първото фото отиваш и те си знаят какво да правят Peace
Всъщност малкия с двойно гражданство ли е ?
Ти с какъв документ го "достави"  Wink в BG ?

# 84
pontes, като подадеш документи за паспорт на дете или какъвто и да е документ за самоличност - щом изкарваш такъв за първи път, идват полицаи на проверка- питат съседите дали наистина това дете,живее тук и това е  Grinning
След като минат, вече можеш да платиш за бърза поръчка  Peace
Забравих да пиша, че документът за адресна регистрация ние го пропуснахме - т.е. решихме да пробваме дали ще минем без него и стана   Laughing
А за снимката - просто беше  ooooh! Оповръщахме фотото  hahaha , фотографът дрънка с едни дрънкалки  ooooh! е,не е като моите снимки, които й правя   Mr. Green

# 85
  • Vaudreuil Canada
shemet , снимки за документ ли ще вадиш ? Ако да - в първото фото отиваш и те си знаят какво да правят Peace
Всъщност малкия с двойно гражданство ли е ?
Ти с какъв документ го "достави"  Wink в BG ?
С двойно е вече ама дойде с единично Simple Smile и беше с канадски паспорт, на който снимката ни е ужасна затова питам каква е практиката тук - някои фотографи ги слагат да легнат на земята на чаршафче и така ги снимат ама ние не случихме на такъв и поради неспособност да стоиме прави главата ни е хлътнала в раменете ама то на 2 месеца и половина милото пак добре, че издържа на процедурата. И по повод на документите съм се запасила с всякакви декларации, актове за раждане и други всевъзможни простотии. Та сега ще вадим и БГ паспорт та да не ни липсва и тази екстра.
По повод на пътуванията и един сладък момент на летището във Франкфурт, през което минахме по стечение на обстоятелствата - та там се оказа, че има гишета за пътници членове на ЕС и такива които не са - та попитах служителя аз като вече съм член на ЕС, а дребното не е от къде точно да минем  newsm78 ?!
А между другото с какъв срок е паспорта за бебе?

# 86
А между другото с какъв срок е паспорта за бебе?
5 години , ако не бъркам  Peace
А наш'та снимка е точно такава - с хлътнала глава  Grinning
Да, интересен казус сте имали с различното гражданство ... Wink

# 87
Добро утро на всички!!!  bouquet

Аз пак да попитам,може и да сте го обсъждали вече де-давате ли някакви ядки на децата и ако не от кога горе-долу се започва?В по-късните месеци ли?Георги съм го захранила по една странна схема-моя си newsm78 Та искам вече да му давам и ядки,защото досега е няколко вида плодове,няколко заленчука и малко оризова каша..Уф,като не следвам стандартните схеми,много се обърках Rolling Eyes

# 88
Спирит, май е раничко за ядки... Много твърда храна са... макар и смлени....
Днес преборих "пишкуту"- от ....15 път! От два тура събрах около... 13 мл. материал - дано ги задоволи! Отиваме в поликлиниката!
Айде, лек ден!

# 89
  • Бургас
Добро утро! newsm46Как сте майчета и бебоци? Снощи не съм спала почти цяла вечер. Бебка се събужда през полвин час,мрънка,плаче давам и вода и след малко пак е  ShockedНаправи ме #CrazyEASpiritаз не съм давала ядки,незнам,може би по-нататък ще пробваме. Днес пак се очертава горещ ден!Хайде,до скоро,отиваме на разходка!

Общи условия

Активация на акаунт