МНОГОДЕТНИ МАМИ 20

• 22 121
  • 389
  •   1
Отговори
# 105
Наденце - за бързо се включвам да кажа само- за момчетата - капи с фуроталгин /капки за уши/. Той е успокояваш и им минава наистина бързо. Нашата педиатърка беше решила да се "справи с проблема" преди няколко месеца...и беше скъсало кожичката. Рев неистов, не може да пишка - абе виждаш го как е - ужас. Тогава частният ни лекар дойде и го намаза с фуроталгин - много бързо го успокои и много бързичко му мина. Въпреки че беше баят сцепеното....
Мами 3 не бой се за гърнето. Аз се отказах да ти кажа - чакам в яслата да го научат. В къщи само се стресирва при повече упоритост от моя страна... Сяда си на гърнето и си се вози в него...но само ако е с гащи - изобщо не мога да го накарам да седне когато е без ooooh! но в яслата ми обясниха че покрай едните деца и другите се научавали. Да не съм се притеснявала....Като си помисля Мирела много рано махнехме пампата - но със всяко дете явно си е индивидуално! Hug
Пешеходке - изпреварили са ме с предложението за тампона...иначе с това "пишкусъбирач" направо ми събра очите!  #Crazy Добре че обясни овреме, че не се знае до какви изводи щях да стигна Mr. Green
И...бързичко се възтановявай.  bouquet
Ани - честит ти приз!  bouquet Страшна си!
Ние вече сме добре - Яни прояде най-накрая - вижда му се края явно.  Peace Още акаре по редичко..ама само на мляко беше до сега - обяснимо е като че ли?! Thinking
Ради - аз несмятам че децата от "шапката" на сайта не могат да се оприличат като за българия. Все пак в нашата група има доста чужбински мами и като нищо може да се появи и мама с чернокожо детенце например. Посланието е отворено - че този сайт е за всички многодетни родители. Нашите деца ще си имат място в галерията, в останалите раздели и т.н. Шапката на мен си ми харесва! HugКолкото до това че не пише че е българската Пълна къща - ами това е работен вариянт - естествено че още не е активен линка. като стане активен ще е една българска страничка!
златоперке - кефиш ме, особенно с изказването за многодетието и мамите с 2 деца Wink Радвам се че се завърна - дълго те нямаше...
Бягам - извинете ме че немога да пиша на всички - като намеря време пак ще пиша!
Обичам си ви - нали си знаете! Heart Eyes

# 106
Момичета,сега знам какво е да си майка на 4 деца  Crazy
Намерих едно момче за гледане на 2г.8м.,много часове прекарва у дома и през ноща,та все едно е мое,искам да пиша много,но нещо не мога да влеза в ритъма с тази промяна.
Довечера ако не съм заспала преди децата ще дам отчет, иначе обииииичам всички и мисля за вас.
Ани похвали се,че нещо не разбрах.

# 107
Честит Рожден ден на Жасмина!  bouquetМного весели игри й желая!  bouquet
Ани,честито!Ти си наша гордост!  Hug

# 108
Ау-у, колко е приятно като се върнеш - и къщата свети! Цоцоланка премела, подредила, че и украсила подобаващо! И разяснила всичко надлежно в уводната част! Браво, прегръдки и целувки!  bouquet

От мен отчет - само писмен. Снимки - йок. Неприлично е да се изкарват в мрежата кадри на младоженци. Wink

Буквално бях отвлечена от моя благоверен - дойде си и заяви, че е напълно скапан от работа и тутакси заминава на Джулай, ама в Гърция. hahaha Та който иска, да тръгва с него. Децата се почудиха newsm78, пък му отказаха, ама аз - не. Как ли пък да не го оставя да замине без мен!
Та довтаса белият кон (марка "Форд", с къщичка "Форевър" отзад  Mr. Green), метнахме се вечерта по късни доби на него и на сутринта - ей ти го Джулая на пуст плаж на Егейско море. Аз, Златоперке, на българското море не съм ходила на Джулай (иначе това със автостоповете, палатките и огньовете - на корем, ама по други поводи), така че не знам как изглежда автентичния такъв. Обаче нашият си интимен Джулай много ми хареса - и слънцето посрещнахме, и напълно свободни и щастливи се почувствахме.
И после 3 дни - лежахме по пусти пясъчни плажове, събирахме разноцветни камъчета, скелети на морски таралежи и чудати коренища. Намерихме съвсем диви места - дето по пясъка се търкалят скелети на птеродактили (може и да бяха на гларуси, де), а тънкокраки пилета мътят в гнезда от водорасли и морски треви. За момент се поблазнихме от идеята да си отмъкнем някое пъстро яйчице, ама пусто нали знаем, че колкото и деца да имаш, никое не ти е в повече - та ги оставихме всичките на пилето да си ги доизмъти. Открихме най-загубеното село на света с най-прекрасния плаж, та дори ни се прииска да се заселим, но цените на имотите тутакси ни охладиха ентусиазма. Абе, като изключим тъпанарската маневра, с която си строшихме прозореца на банята - никакви събития. Супер.
Ами това е. "Читайте, завидуйте"  Mr. Green . И си дайте сметка какво ви чака занапред. Sunglasses

Благодаря на всички за поздравленията за рожденика! Heart Eyes
Празникът минал повече от успешно - младежът изчистил, напазарувал, сготвил (с помощта на Мика и Сашко, естествено) и събрал 10-ина гости. Направили си страхотен карнавал - всички участници в партито били маскирани и станал чуден купон. Естествено, 100-годишният съсед от втория етаж и тази година извикал полиция, но полицаите дошли, погледнали, засмели се и си отишли. Така че - всички доволни - и съседът, и младежите. Mr. Green Ние като се прибрахме - всичко вкъщи беше изчистено, въобще нямаше следи от купона.
Следобед прибрах Камен от приятелчето, у което живя, докато ние бяхме в Гърция, така че семейството отново е цяло!

Цял следобед чета, понеже съм изостанала от събитията. Не успявам да вляза в крак, но не мога да не си кажа, колко се радвам, че при Криси има развитие! Лилибон, пак ще ти го кажа - не познавам друг човек, който да има толкова сила и дух, като тебе! Явно младежът се е метнал на майка си. Simple Smile На времето сестра ми имаше много проблеми от най-различно естество, та тогава веднъж ми каза: "Втриса ме, като ми кажат, че съм герой. Не искам да съм герой, нямам вече сили да съм герой." Сигурно и на тебе ти призлява, като ти кажат нещо такова, но за съжаление, не винаги сами избираме битките си. И не мога да не ти сваля шапка за начина, по който приемаш своите. Ти го знаеш, кой с каквото може - ще помага.

Пешеходке, не знаем какво печелим, когато губим и какво губим, когато печелим.  

# 109

Ани, това под подписа награда ли е ? За онази снимка с Джоузеф? Ще почерпиш ли?  smile3525
награда е но не за снимката ,а за това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=203284.0
ще почерпя разбира се,сега мисля с какво newsm78
така,че утре очаквайте

# 110
Майчета, многодетни и още по-многодетни.....на последните им имам зъб...Вие полова култура, нямате ли? Вие не знаете ли,че с тез деца дето сте дали на света ускорявате парниковият ефект????Не знаете ли,че сте престъпнички и водите до глобално замърсяване?

А вие ...дето сте само многодетни....виждам,че се чувствате комплексирани от по-многодетните...Аз отдавна съм се комплексирала, малодетница такава.....Не смея тук да влизам,че по-многодетните ще ни завладеят...пък има едни баш многодетни,те добре,че само обещават,че ще пишат,пък после никакви ги няма....визирам Ведра и едно момиче - паралакс(на латиница и е ника),която чака 5 дете......Направо с моите 3 броя къде съм тръгнала....

Викате децата докато ги няма да наваксаме и минем едни гърди(при мен и едно цяло тяло)напред директно с близнаци...казах го това на мъж....пък той ми вика - на нас децата не ни пречат.....А по-неорганизирана и по-демотивирана не съм се чувствала скоро....Децата ги няма и аз се отпуснала до немай и къде...Аламинути(то не се и готви в тази жега), салати, плодове - ей с такива неща тормозя Лъчо...като казах тормозя та с есетих...Човека изпра килимите с моя помощ.....По едно време се опита да ме направи Мисис мокра фланелка,ама аз не се дадох,че после виж тръгнали слухове,че от такива изпълнения как няма да имаме 3 деца.....само кухнята трябва да си сложа в ред,ама кога ще е.....Другото долу горе е добре!

като казах кухня...Приемам поздравления....имам хлебопекарна и за тази вечер съм голяма оптимистка като не съм купила хляб,а разчитам на машинката.....Да видим...ще се отчета какви съм ги свършила....Ама приемам помощ, съвети и рецепти от вас, да знаете.....

Така....да ви направя един анализ...Перка ме амбицира.....Мами, многодетни мами, с таланти....Само за тези,които знам! Другите сами да си кажат.....

Председателката - тя я няма и мога да си пиша каквото си искам ненаказано...сега е момента! Ама то няма и какво да пиша....Момичето ни си е огън момиче...как ги реди едни слова, едно спокойствие, едно хладнокръвие - пълна моя противоположност! Хвала на такива майки!

Пешеходката - Сватята е много оправно момиче! Заедно с Галчето са специалисти по пубери! Ако имате въпроси относно психясването с деца на подобна възраст - моля, питайте ги, Сватята и конференция ще ви направи на тази тема и за да не ви се запали главата - и климатик и хладилник ще ви пусне накрая!

Галчето - Заместничката! Тя ми е по особен начин на сърце......Вие знаете защо! Момичето - спонсор! Къде каже - там ще си отвори вратите! Знае, може,върши, работи, не спи,а сега достойно почива на Катарино СПА......Оратор и много достойна заместничка!

Юлето - Победителката! Как няма да е победителка...държи Галин под око постоянно като му е шеф,че има едни голи и незавити над главата и дето я стимулират да не се отпусне,а да ходи редовно на фризьор! За справка - за 5 дена - само 3 пъти!Нашата незаменима реклама е тя, учителка добра на Корел-а(друг е въпроса,че не е случила на ученичка!)

СуперТеди - питайте нещо за 1 и 7.клас - ооо,реферати ще ви напише момичето! Информирана за образованието от-до! Гостоприемна и първи порещач на гарата! Само ако има повече време за скайпа.....че нещо много бяга по тъч линията там....

Теди - Теди, само с гласа си ще ви омае! Тихичко, миличко, медийна звезда, симпатично момиче! Забележка - Теди, колите не са толкова страшни! Ако се забавиш - Пепи ще те изпревари!Много малко се явява впоследно време тук..липсва ми!

Наталия - ако ви трябва шивачка...моля, ако ви трябва усмихнато момче - моля, Джоузеф е насерща! Искате да помогнете на самотните майки - моля, Наталия ще ви помогне и тук.....Иска да ходи в странство...Наталия, за да станеш на 100% интернационална - иди в Испания! Там дават пари!

Феичка - тя ми е трън в очите......Иска 4-то дете! Ще ме комплексира съвсем! Иска момиченце! Това е утеха,защото аз съм скромна - искам само близнаци!Нейните почти близнаци деца явно са умни като майка си! Хвала на такива майки!Скрит талант - това е мнението ми за нея! Но си трае.....

Надя - Наде, рецепта даде за близнаци,ама не каза дали е валидна и при други хора...гаранция не даваш! Момиче, правилно ориентирано, знае къде да учи - там където са учили най-добрите - Свищов! Само това като знаете - ви стига за да не я подценявате! Особено с новата визия!

Сузи - Сузи и Хела - приличате си по много неща - от 1 град сте, рядко пишете тук,но е похвално...Отдавна сте в темата и не се отказвате...за разлика от много мами,които не издържаха на темпото! родължавайте в същия дух и все повече писания!

Илиева - чудих се дали да я включа в горната група,но реших да е отделно...За рецепти няма да я тормозя,ама има едно нещо на 4 колела...та да я питам...каква е рецептата за да имаш такава хубост?Как омагьосва Илиев? Смела жена - живее без мъж и с мъж! Хитреци! Няма да си омръзнат!

Неви - ох, Неви, Неви.....Ако беше колкото хубава, толкова и сериозна и да пишеш повече...цена нямаше да имаш!Чудя се само...С такива възможности като нейните, защо мъж и и е шеф?????С Юлето август месец на семинар на морето - как да стана шеф на мъж си!Това е нашето момиче неосъществен дизайнер, с много богати възможности в аранжирането и авторските неща!

Лилибон - за нея само аплодисменти! Нищо друго! Тук не смея нищо да кажа,че може да сбъркам нещо! Аз се обаждам за да и вдъхна кураж...а какво се оказва - Тя на мен ми вдъхва сили и ме учи на мъжественост! Само едно ще кажа - аз вярвам,че Криси ще се оправи или поне положението му ще е доста поносимо и за тази цел - всички ние, цял форум ще застанем зад гърба ви и ще ви помогнем!

Габи - Габи и тя е една силна майка,която незнам дали си плаща за компютърните уроци от синовете си! Може Сватя да ми стане....Така че дядото много да не шета насам на там за девойки! Кулинарка голяма...за рецепти към нея! Кога успява в странство да живее, деца да гледа, да готви, куче да търпи - незнам!А и на скайпа пише!Работливо момиче е тя.....

Червената шапчица - аз докато разбера вица за ЧШ........Строителка, революционерка, митингуваща, не се страхува да си покаже мъж по ТВ, дали ще е добра към снахите си незнам.....Нанея най- ще и приляга да е шеф на детска градина......А да видим тогава децата ще знаят ли що е то лято!!!!

Дидка - Адаш, не съм те забравила.....какво да кажа.....Голяма мама си! Пример си ми и кураж дали пък да не родя едно дете от сърцето си.....Момиче на няколко града, на много деца от домовете, хубава и стройна(двете с нея все пак се събираме на една снимка), благотворителна и още каква ли не мога да я нарека! каквото и да кажете хубаво - вес ще е вярно за нея!Най-вече все още учи чужди езици, ама дали ги научи - гаранция няма - само но кирилица ни пише на нас!

Оливети - за нея бой! Чете, но не пише! Несериозно момиче, свито и притеснително,това не и пречи обаче да ходи напред назад,все е на път, отвреме на време като я хвана на линия я тормозя със снимки! Но много и станаха неизвинителните отсъствия!

Ивата - Иве, къдрава мамо! Момичето,което дойде, видя го, интервюирахо го,показаха го и ...си тръгна! Да видим ще имаме ли втора Пешеходка или ще ни черпи,че вече няма да ни се налага като ходим навън да сме по дърветата! Заедно с Оливети и още някой други като с есъберат и правят една Цоцоланка!!!!!!

Дидуш, ЗлатоПерка - другата ми Адашка! То ние сме само хубави девойки с това име! Старият ник олицетворяваше коя е тя - Душата на компанията! Ако има титла за царица на лафа - със Сватята ще заемат достойно първото място! Имат една разлика - едната не ходи пеш......Дидуше, кажи си думата и оправи настроението......

Радето - гид! Отидох и на гости(каишке не чети),посрещна ме, разведе ни из Пловдив, разказа ни и ни показа интересни места и ...пари не ни взе! Подмазва се за сайта, ама твой е той! Ех, Раде, Раде...заедно пловдивчанки сте активни...Ако си направите един общ ник - ще сте често във форума,а така по отделно - се наслаждаваме на вас - по-рядко! Достойни представителки на града - каишка -само какви торти прави това момиче...За сладките неща - Ирини търсете, албена - тя ме издаде,че съм в пловдив,а с нея не се видях.....Да пишат всички повече тук!

Кой пропускам...кой......Другите мами, те не са други....Просто пишат по-рядко...Наслуки, мама 3 - вас като ви разуча - ще ви опиша и вас! Още  е рано......Акага - Маня...не да си сменя никовете по примера на определени лица....а да пише и да дава съвети,защото чувствам,че това дете има много потенциал в себе си!Разгърни се и тук!

Едно дете не го споменавам умишлено...Ани....Какво научи ЦРУ-то за нея...Професионален дизайнер! Спечели във фотошопа 1 награда за лого за България! Ани, пусни си рекламите и тук, да ги видят и повече хора,че ако не го направиш...аз ще го сторя!Скромна, тук нищо не казва за себе си,а фактически - лъв на фотошопа.....Цял форум трепери от нея!Просто вече виждам кой ще прави сайта...Имаме мами за това....и деца за помощници.....Няма да ви пускам мненията за нея от фотошопската тема.......Да видим дали нейната ученичка ще и изпили нервите и дали от нея няма да напрами професията си!

Цоцоланка - коя бе тя??????Нищо не ми говори!Нищо не може!Ни деца, ни теории,само приказки!В отбора на незнайните воини е тя!

Има още мами - фапуа, Велина 70, и други хубави и мили момичета,които имат един общ недостатък - пишат 2-3 пъти и спират! Оправдания много!

Към всички - не забравяйте,че имаме Клуб на многодетните мами...Нека бъдем по-организирани и в него и по-работещи!

Не се сърдите за анализа ми, нали?????

# 111
  • Sofia
 Simple Smile Да се включа и аз при вас. Февруари живот и здраве ще ставаме 5. Още ми е малко  притеснено, но като чета каква веселба цари тука започвам да се успокоявам.
Обещавам да Ви посещавам често  Hug

# 112
Докато напиша поста си и Алма се завърнала...Добре си ни дошла!След малко ще те прочета....Прочетох вече......Ма Алме, пък как ги редиш такива неща......Разрева ме!И ти завидях!Уф...Ужасна си, да знаеш!

Ани....Ето ТОВА спечели първа награда....А там има и нещо друго - в този конкурс Ани печели Първо, Второ и Трето място! Нещо да кажете?????

Честит Рожден Ден на Жасмина! Здраве, усмивки, много игри и подаръци, ведел и незабравим празник!

За мама Сузи:

# 113
Добър вечер на всички !

Мамо Цоци няма да се извинявам но както бях писала в другият форум нашият папа пострада много жестоко и се наложи да му направят операция във Варна и близо цял месец аз поема за Варна просто намразих маршрута автогара болница и обратно засега операцията мина успешно и в момента е у дома и се грижа като за бебе така че в къщи имам две бебета Димитър -синът ни и папа ходя по инстанции да оправям болнични физиотерапии и не ми остава много време да сядам пред компа немога да се уредя от кака и бати отвреме на време ви чета радвам се за успехите на малките и големи дечица .Аз и в другият форум много рядко пиша просто нямам време.Пожелавам приятна вечер и

# 114

А в добричката тема пишеш редовно, а?Радвам се,че тати е по-добре!

# 115
Цоцоланка - коя бе тя??????Нищо не ми говори!Нищо не може!Ни деца, ни теории,само приказки!В отбора на незнайните воини е тя!
Коя ли беше тази Цоцоланка??? Thinking Небеше ли онази същата ...дето ни събира???Не беше ли онази същата, благодарение на която имаме такива хубави и уютни темички???Не е ли същата дето с любов и хляб храни сутрин децата си??? И нас дето ни храни - с добро настроение и усмивки - ВСЕКИ БОЖИ ДЕН???
Тя е!!същата.
И сега пак ни накара да се замислим...да се познаем...и да се стегнем! Mr. GreenЗа къде сме без нея??? Може да няма нито една теория!Може да е малодетна - само с 3 деца! Mr. Green Но не я ли обичаме всички ние????? Heart EyesОБИЧАМЕ Я!!!Защото си е нашата Цоцоланка - и нищо без нея няма да е същото!  bouquet

# 116
Ех,Цоци,опасна си! LaughingАма и на тебе ти идват едни.....страшна си! Hug
kam4o ,добре дошла Hug  bouquet!

# 117
Кратък отчет:
Джозеф ще тръгва на ясла на 30 юли,готов е че и се храни вече сам,налага се да храня другото детенце и той прояде  Mr. Green,а така яде диня.
Наде и аз съм за обрязване,но нашата педиатърка каза че ще ми трябва направление с диагноза фимоза,не го пипа да го забели,аз не можах да се справя също,макар че се опитвах от раждането,пък и имам други две момчета ,там нямаше проблеми.Та вашата знае ли че искате това?Кога мислите да го правите?
Цоцоланке   bouquet
За всички други  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
А аз  smile3524 лека нощ.

# 118
Цоцоланке невероятна си! Цял психолог! newsm51

Камчо, добре дошла!Лека бременност! preggo

Велина, по-скоро да се оправяте! Сигурно никак не ти е лесно, но с повече инат, ще се справиш! И наесен всички да сме добре, та да се видим! newsm10

Ани, честито за наградата! Страхотни неща си направила! smile3501

Наде и аз съм за обрязване,но нашата педиатърка каза че ще ми трябва направление с диагноза фимоза,не го пипа да го забели,аз не можах да се справя също,макар че се опитвах от раждането,пък и имам други две момчета ,там нямаше проблеми.Та вашата знае ли че искате това?Кога мислите да го правите?
Наталия, още миналата година й казахме, че ще ги обрязваме и тя каза, че най-късно до годинка трябвало. Но ни казаха роднините на мъж ми, че това се прави около 3-4 годинка, тъй като кожичката тогава била готова за това. Аз онзи ден пак й казах, че ще ги обрежем , а тя ми вика : "Еее вие докато ги обрежете..."и раз праз айдеее...Смятам като се върнем от Свищов да ги заведем на уролог в Пирогов и ако трябва  още това лято ще ги обрежем в болницата в Кърджали, че там имат повече опит. Щото като гледах предаването на Карбовски за обредите по обрязването  в немедицински условия, лошо ми стана.
Сега им сложих от капките на Джулис. Дано им е по-леко на децата.
Какво ще правя толкоз дни без вас! Weary Лека нощ! Two Hearts

# 119
  • София
Ето ме и мен!Докато ви изчетаааааааааааааааааа,ще ме изгонят от къщи  Wink

Ние бяхме малко в прованса и за пет дена съм изпуснала много.

Ели,радвам се за Криси!Бог да ви помага  Praynig Ще продължаваме да се молим.

Добре дошли на новите мами!   bouquet  bouquet  bouquet

Съжалявам за тези,които са били или сега са болнички  Sad  Дано скоро всички сте по-добре  Praynig

А какви хубави деца видях,нямам думи.

Всяка нова тема е все по-пъстра и красива.Цоци  Hug  bouquet Hug

Браво на Радето са началото на сайта   Hug и на Стоян за колажа  Hug

На посетилите моретата,благородно завиждам  Embarassed

Наде,не се притеснявай за пишките,ще им мине.Няма начин,така се прави.При моите трима младежи беше все по различен начин,но ефекта е положителен.Спокойно!

Ще помоля Пепи да пусне снимки,че аз още не съм се изучила.

- Йоан

Анди
- Пепи
- Ваньо
- Аз и Йоанчо
- Мони и Йоанчо

Общи условия

Активация на акаунт