Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво казват педиатрите за недоносено дете с тегло 1 кг. 270 грама?
Какви са рисковете за недоносените деца?
Какви са препоръчителните превантивни прегледи за недоносени бебета и деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво казват педиатрите за недоносено дете с тегло 1 кг. 270 грама?
Състоянието на всяко недоносено дете е различно, така че педиатрите не могат да дават общи прогнози. Важно е да продължите с молитви и да се надявате, че бебето ще бъде живо и здраво. Предлага се публикуване на темата в подходящия раздел на форума, където майките на недоносени деца споделят специални грижи, които са полагали.
-
Какви са рисковете за недоносените деца?
Недоносените деца са изправени пред редица рискове, включително ретинопатия на недоносеността, която може да доведе до слепота, и риск от слухови увреждания. Препоръчително е да се консултирате с офталмолог, да коригирате възрастта им при захранване, сядане и прохождане и да се консултирате с детски невролог. Важно е внимателно наблюдение на детето и консултация със специалисти при възникване на въпроси или притеснения.
-
Какви са препоръчителните превантивни прегледи за недоносени бебета и деца?
Препоръчително е да се извършват превантивни прегледи при недоносени бебета от специалисти като офталмолог, детски невролог и други специалисти, които могат да отчитат рисковете за зрението, слуха и двигателната система. Важно е внимателно да наблюдавате детето си и незабавно да се консултирате със специалист при възникване на въпроси или притеснения. За прегледи на недоносени деца се препоръчва консултация с педиатър или специалист по неврология. Освен това е важно да изберете подходящ лекар, който може да осигури необходимата грижа и внимание за вашето дете.
-
Какви прегледи и процедури са необходими за бебета, родени с тегло под 1 килограм?
-
Какви са правилата за посещения на болничния персонал и роднини в болница?
просто изчакай, няма нищо страшно

)
.Когато АДИ беше в неонатологията аз имах ;лошия навик; да питам лекарите за вси4ко и държах да полу4а отговор.Тогава една лекарка ми обясни4е недоносените де4ица прекарват по една вътрешна инфекция най -4есто пневмония едва ли не задължително.Защото при тях са недоразвити белите дробове и имунната система.Ади беше десет дни на антибиотици още на другия ден след раждането.Когато и ги спряха същата лекарка ми каза 4е е възможно докато сме там инфекцията да се повтори.Слу4вало се при голяма 4аст от децата.Така 4е не се тревожи вярвай 4е вси4ко ще е наред
Бъди силна!
!
После се замислих - аз ли не съм добре?! Не знам защо на тези консултации нещо ми става - разсейвам се и забравям за всички въпроси, които съм искала да питам. В началото си пишех на листчета и добре правех. Нищо де! На 7ми ще ходим за манту, че нещо няма белег от БЦЖ-то и ще разпитам аз какво става.
има малко температура 37.2 но вси4ко е наред. изследванията също са добри и скоро ще бъде в легълце и без сонда