Недоносени деца - 2

• 23 675
  • 339
  •   1
Отговори
# 195
на тони първия зъб изби на 7 месеца, на теди на година и 1 месец  Peace просто изчакай, няма нищо страшно

# 196
  • Варна
Имаме си зъбче  newsm44
След толкова време "мъки" (горкото вече повече от 4 месеца го мъчиха), най-накрая първото проби венеца - сега чакам второто, че и то отдавна прозира.
Надя, на някои деца първите зъбки излизат късно - на племенника ми първото зъбче изби около годинката (вече си мислех, че и Вики ще е така, но.. имаме си изненадка  Simple Smile )
От два-три дни казваме и "баба".
Mim40, какво става с вас?

# 197
здравейте мами!!!  от4аяна съм  , малкият Жорко наддава 2 килограма е но днес е спрял  да диша изглежда има някаква вътрешна инфекция,дори е с температура.сега е на системи и постоянно го наблюдават но въпреки вси4ко ме е страх!какво да правя ? слу4вало ли се е нещо подобно на вашите де4ица?

# 198
Здравей Гери  Hug.Когато АДИ беше в неонатологията аз имах ;лошия навик; да питам лекарите за вси4ко и държах да полу4а отговор.Тогава една лекарка ми обясни4е недоносените де4ица прекарват по една вътрешна инфекция най -4есто пневмония едва ли не задължително.Защото при тях са недоразвити белите дробове и имунната система.Ади беше десет дни на антибиотици още на другия ден след раждането.Когато и ги спряха същата лекарка ми каза 4е е възможно докато сме там инфекцията да се повтори.Слу4вало се при голяма 4аст от децата.Така 4е не се тревожи вярвай 4е вси4ко ще е наред Praynig

# 199
  • Варна
GERI844 , вчера си мислех за вас с Жорко (нали по груби сметки към края на месеца трябва да е наддал достатъчно за да го изпишат).
Стискам палци Жорко да се пребори по-бързо с инфекцията и да си го вземеш в къщи  fingerscrossed Бъди силна!

# 200
здравейте мами!!!  от4аяна съм  , малкият Жорко наддава 2 килограма е но днес е спрял  да диша изглежда има някаква вътрешна инфекция,дори е с температура.сега е на системи и постоянно го наблюдават но въпреки вси4ко ме е страх!какво да правя ? слу4вало ли се е нещо подобно на вашите де4ица?
Здравей Гери!
Да, това което описваш се случи и при дъщеря ми.
Тя е родена в 27г.с. с тегло 980 гр.Беше и с инфекция.Когато започна да се подобрява и наддава, изведнъж започна да спира да диша.Когато го направи за първи път тежеше вече около 2кг. и точно се радвах, че малко остава да си я взема вкъщи.Беше вече на термолегло, но я върнаха в кувьоз.Обясниха ми, че това са така наречените "паузи в дишането" и че организма й още е незрял и трябва сама да ги преодолее. Просто се чака бебчо да се справи и се следи състоянието му.Стискам ви силно палци и се моля малкото ти момченце да се стабилизира бързо!

# 201
на мен ми обясниха, че  незрелите бебета много спят и затова даваха кофеинови капки, които постепенно намаляваха и спряха, като прецениха, че са минали периода. дали заради тези капки или по други причини никога не са спирали да дишат  Peace

# 202
GERI844 и аз си мислех за вас тези дни! Hug Ще преодолее и тези проблеми бебчо, той е силен мъж с велико име; Имай Вяра Praynig

# 203
GERI844, присъединявам се към групата, за да ти кажа да бъдеш силна! Мисли си само хубави неща и всичко ще е наред  bouquet!
Viki_76, как ме зарадва с този настойчив интерес  Hug! ЧЕСТИТО ЗЪБЧЕ! Какво да става?! С тези доктори - накъде? А и аз съм една... Премериха Тери - на тегло 8170 гр., миналия месец беше 7700 гр. На ръст пораснал с 1 см. И накрая `що ми казаха, че бил наддал 220 гр.  newsm78 После се замислих - аз ли не съм добре?! Не знам защо на тези консултации нещо ми става - разсейвам се и забравям за всички въпроси, които съм искала да питам. В началото си пишех на листчета и добре правех. Нищо де! На 7ми ще ходим за манту, че нещо няма белег от БЦЖ-то и ще разпитам аз какво става.
Иначе с яденето е същото, хем захладня. Какво му стана на това дете? Такъв апетит имаше! Явно се има за много пораснал вече - мляко не ще! Лъжицата и нея му я бутам с 300 зора! Дай му вода и това е! Научил се е да "пърди" с уста и по цял ден това прави. Чак по мене пръска слюнка, като съм наоколо! Хората се обръщат по улицата да видят откъде идва звука  Embarassed
Наде, не се коркай и ти с тези зъби - има време и да покарат и да ходят на зъболекар...  Mr. Green

# 204
мами малкият е  добре свалил е малко грам4ета  но все пак е добре Winkима малко температура  37.2 но  вси4ко е наред. изследванията  също са добри  и скоро ще бъде  в легълце и без сонда

# 205
Хубави новини Гери Peaceтова е супер.Когато го сложат в легълце ще те вземат ли в болницата да го храниш.В нашата болница това е практика.Но с гор4ивина забелязах 4е имаше майки които отказваха. Tired

# 206
Хубави новини Гери Peaceтова е супер.Когато го сложат в легълце ще те вземат ли в болницата да го храниш.В нашата болница това е практика.Но с гор4ивина забелязах 4е имаше майки които отказваха. Tired
стига вече с тези превземки, не знаеш какво им на тези хора на главата, ако имат и други деца, за които няма кой да се грижи например или близък на легло. не дай си боже да стигаш до такъв избор  Tired

# 207
Виж какво скъпа 4овек се наглая според обстоятелствата.Аз също не бях подготвена за това.Още ходех на работа,гледах сина си който тогава беше на 11 години,абаща ми лежеше в къщи болен от рак.Така 4е не ми казвай кой се превзема.Лошото като дойде не пита готов ли си или не.Но 40 дни гледах дъщеря си през стъклената стена без да ми разрешават да я докосна дори.Така 4е според мен направих правилния избор като откраднах от скъпоценото си време което итделях за другите си близки и го подарих на дъщеря си.Втози момент тя имаше най голяма нужда от мен а и аз от нея

# 208
никой не е казал, че трябва да си готова за лошото, не можеш да съдиш другите, по това че не останали с децата си, защото не знаеш каква е ситуацията им. едно е да ходиш за по 1 час в болницата, друго е да си там 24 часа. едно майче в болницата, чужденка, с голямо детенце, нямаше кой да и гледа голямото дете, бебето в неонатологията на 70 км от тях е как мислиш ще си  гледа голямото дете, ако остане с бебето, като няма никакви близки тук  newsm78 не може затова, че се прибра при голямото си дете да я съдиш, че е лоша майка  Naughty

# 209
никого не съм съдила,казах 4е съм разо4арована.и ти се изказа в един пост закофеиновите капки които ви давали-в немско.можех да ти кажа 4е си сноб защото на мен така мисе стори.все пак ние сме в българско не в немско и при нас тези капки не се прилагат поне не в провинцията.но какво лиразбираме ние обикновенните хорица от лукса в НЕМСКО Weary

Общи условия

Активация на акаунт