American chicks - 15 (И замириса на... кебапчета - 4th of July тема)

• 13 668
  • 304
  •   1
Отговори
# 210
Джи, и да има влакна - няма проблем Simple Smile най верятно ще ги видиш на другия ден в памперса Joy Единствения проблем който съм чувала че сладките картофи могат да създадат е да направят бебетата gassy.

Ако все пак искаш да се пробваш пак в правенето на домашни пюрета - тука има хубави рецепти: http://www.wholesomebabyfood.com/

Аз купешки пюрета купих един път - на BeechNut- и повечето ги харизах, защото моята хубостница не искаше и да ги помирише. Та всичко приготвях домашно поне в началото, сега вече готвя по-безсолно и отделям от нашата храна. Наскоро я опитах пак с купешко пюре, разбъркано с нашенско сирене и масло, ама аз си го изядох...

# 211
от край време се 4удя кога една майка се "предава' и как така уж вси1ки сме за здравословно хранене, а фаст фудовете са фрашкани от ранни зори

Не съм вманиачена, давам в ограничени количества...
Ама, ето тази сутрин на площадката в 9.30, на една от масите баща храни 2 малки деца с меню от Макдоналдс, отсреща дете нагъва Читос. Моето гледа и естествено започва да мрънка за Читос, още в момента, в който го качвам в колата  Laughing Ред сополи и рев беше допреди малко, защото държах че докато не си изяде зеленчуковата супа, Читос няма да има. Сега с пълен вече корем, хрупа с наслада пръчки и гледа ТВ. Явно се почва с уговорките вече  Rolling Eyes
Утре като го питам, за закуска овесени ядки ли иска или нещо друго, няма да се учудя, ако каже - пържени картофи...

# 212
Брех, голям купон стана с тия картофи. Ето ги пустите влакна, зумнати Joy
КТВ, май наистина съм взела yams. Ето пък какво намерих по въпроса.
victoria, мерси много, непременно ще изпробвам!
Ana-Mama, не става да го намеря в памперса, защото имаше проблеми с коремчето и не мога да рискувам.
Мерси на всички за страхотните обяснения - ето, че достигнах до правилните изводи. Благодаря ви!

# 213
Ето ги пустите влакна, зумнати Joy

Джи, то направо като арт - ти ли си ги редила така "разпръснати"  Joy

Момичета, следя сега това, което пишете за папането и си водя записки. Та имам една въпросителна - помните ли онези бананови каши Слънчо в БГ, ако тука имаше, бихте ли давали на детето си? Аз имам спомени, че майка ми даваше на брат ме от 4 месечна възраст, а аз тогава ще съм в БГ и се чудех дали да не давам и аз...

# 214
Кашите на Слънчо са един път, дори като студенти ни изхранваха в няколко гладни периоди  Laughing Поне откъм каши разнообразието в БГ е голямо, тук са 3-4 вида само.

# 215
Аз не ги знам кашите защото съм келеш в яденето и такива работи не ям, но тук ползвах оризовата с банан на Гърбър и малката много я хареса. Чак накрая обаче и дадох такава ( незнам защо), все караше на обикновенната. Ама много съм я чувала тази банановата на Слънчо, така че...

# 216
О, да и по моята си схема, най-добре е първо да се почне с обикновените и чак след това с тези с добавка вътре (ябълка, банан и т.н.)
Джена, имаш време дотогава, не го мисли  Simple Smile
И аз навремето се бях ошашкала по захранването, оплетох се от толкова четене и накрая си карах по мой си метод. А и детето определено помага и насочва в случая  Simple Smile

# 217
Тандури,аз казах моето мнение,не задължавам никого с него;белтъкът който има е навярно толкова преработен 4е не му е останал нито един алерген..пиши и се опла4и,навярно то4но това ще ти кажат..
*
ТинаХрис, детските храни се проверяват много ожесто4ено по маса параграфи,ежедневието ми не позволява да готвя по 5 лъжици зелен фасул..каквото мога винаги и до днес давам сурово,но като цяло не съм се вманиа4авала по описаната горе при4ина(кукита на кило в парка) ; майсторлъкът е след като запо4нат да ходят и да говорят също да ядат добре и то защото това им е избор..

# 218
Джи, аз малко със закъснение се включвам, но само да кажа, че поне на сладък картоф има мегдан да има влакна (някакси  Wink), аз направих един единствен засега опит да "сготвя" пюре на София- от органични моркови...и същата работа-  влакна.  Shocked
И досега не мога да си обясня как така се взеха влакна на варен морков, но така или иначе аз засега си карам на органични бурканчета и кофички на Гърбър и Ъртс Бест плюс оризова органична каша на същите марки  и това е. Ще видим нататък.

Аз имам въпрос за прословутите Чириос, щом става дума за храна.
Напъват ме разни госпожи от сем- вото- кога ще съм започвала да давам въпросните "вкуснотийки".
Аз ги разбирам- чистокръвни американки, на тях Чириос им е като на нас попарка, но кажете ми, моля, вие давате ли ги тези дребни снаксови хапчици на децата си?
Аз не знам защо, все си мисля, че са напълно излишни. Да, развиват фината моторика, но също така не са ли наблъскани със захар? Излишни ми се струват на мен нещо тези Чириос, да...

# 219
MrsG, има едни пъфчета на Гербер, по-удачни са за хрускане за момента май, ако София проявява интерес де.
Чириос имат и неподсладен вариант. Аз давах с кисело мляко, но Самуил беше вече над годинка. И без това, по-нататък сириълите стават основна закуска. Вкъщи това е единствения начин да му пробутам прясно мляко.

# 220
аз дадох чириос преди около 2 месеца-от този който няма захар разбира се ,щото наистина има много разновидности
Елла ги обожава,изяжда около cup a day и си ги яде от чашката със предпазител,е като я гледам  май и толкова не изяжда щото едно е за нея едно е за кучето Laughing ,но и е по скоро като любима игра отколкото някакъв деликатес .

преди това и давах от време на време тези puffs за които Кейси спомена -мъничките ги ядеше като беше може би 10 месеца -сипвах и по няколко в солчето за хранене и тя ги гонеше с малките пръстчета Heart Eyes
а после почнах да и давам пак тези но по големите колелца -ядеше си ги като бисквитка

# 221
MrsG ,
Чириос е 1 сириъл к ядем  у дома,имат неподсладен варянт к е одобрен от америк,харт асос. Имат и такъв с мед к е супер!
Оле колко по-страшни сладории от това те 4акаааааат Grinning
моите фингър фудс бяха нама4кан грах,гляб надробен,гербер пъфовете,анимал кракери-ужасно твърди,не може нито да се схруска,нито да се дъв4е,само го сму4еха,бебе моркови сварени много,на малки пар4енца надробени, макарони от спиралите пак надробени..Стеф с 4асове се забавляваше,много добра занимавка бяха тез храни..

# 222
Моят син вече позагубва интерес към чириос....иначе са нелоша залъгалка,когато му писне в магазина или му досадее в колата Wink
  anette1104,абсолютно съгласна с теб,по повод това:"майсторлъкът е след като запо4нат да ходят и да говорят също да ядат добре и то защото това им е избор.." -идеи крада  Mr. Green всякакви,за мисията!

# 223
ТинаХрис ,по нета има идеи как да се представи идеята с хубавите храни на малки деца..ние засега практикуваме т.н. светофар - зелени-оранжеви-4ервени храни..зелените са такива дето могат да се ядат по много и винаги(плод.зел,пълноз.храни,вода ,мле4ни и пр); оранжевите са по 1-2 седмица(сладкиши,солености,пържено), 4ервените са много рядко..имаме и категория джънк(4испове,близалки и пр)които са 4ервени,но са и джънк за по сигруно
правихме пица оня ден,хартиена,изрязвам разни храниелни каритнки и тя лепи; за моя радост дете тури все полезности върху нея,само малко прекали със сиренето 4е беше много готино за лепене Grinning
като цяло баланс му е майката,както във вси4ко друго и не -прекалено -взиране, ина4е и те се втора4ват,ползват го за средство за манипулация и стават безкрайни битки по храненето..

# 224
Е,баланс де,баланс....аз съм си кантар по природа,мисля да успея да внеса и там баланс(дано!)....
    Не съм и за ограничаване до дупка,няма нужда от крайности....че имам една позната,не  давала на дъщеря си да помирише шоколад до 4-тата си годинка.На един рожден ден,обаче,тя опитала,и като се изцепила пред всички:"...а ти,мамо,как така си крила тази вкусотия от мен?..."

Общи условия

Активация на акаунт