Отговори
# 75
  • ГОре на черешата...
Здрасти на всички  bouquet!
Завърнахме се - почернели, отпочинали, поосвежени...и тук ни тресна една жега ooooh!...
Всичко беше наред - аз и мишока също. Стоях само под чадъра и пак почернях, Калоян последните дни изгоря и сега мяза на датчанче - рус и червен като рак Mr. Green. Водата беше топла и се къпахме, разхождахме се - въобще - чудна почивка.
Още в първите дни се намърдах в една интернет-зала, обаче по-скапан нет няма никъде и се отказах #2gunfire.
Сега ако може някой телеграфически да ми съобщи новостите, за да вляза в час, че няма да мога да ви изчета...

А, прецакало ми се е или фотото, или картата и сега не мога кьорава снимка да кача Confused.
Утре ще го занеса в някое фото да видим какво може да се направи. Язък Crossing Arms!

# 76
  • UK
 tedi_eneva е ако е увита пъпната връв не трябва ли да се направи нещо по- въпроса... ако наистина е увита и от там идва шум от сърцето на беб ... какво се прави в такива случаи не ти ли каза дофтора... малко несериозно ми се вижда това... и да не те види на ехо  newsm78

# 77
Здравейте, и аз съм тук. Направих едно самотно пиене на кафе с книжка зад блока и се върнах у дома в жегата.
Арвен, и аз така го усещам хълцането на бебето. По него дори се опитвам да се ориентирам къде му е телцето и главиката, за да разбера как е обърнат. Той нали сега реши, че му е широка за крачетата и рита като бесен, пък се надига, пък се разпъваSimple Smile
Теди Енева, ходих на лекция за раждането при една готина акушерка (лекция на 9 месеца). Тя каза, че дори и бебенцето да е с увита връв да не се тревожим, защото тя е такава, че не може да се завърта на възел около бебето и всеки акушер знаел как да се справи с нея и да не се мъчи бебенцето. А при раждане те непрестанно го слушат и ще преценят. Аз предпочитам да и вярвам, отколкото да се тревожа и за връвта.Защо не отидеш на друг лекар също. Шумът не може ли да е от мърдането на бебето?Аз мисля, че дори и в спешния кабинет на града да отидеш пак ще ти направят едно записче и ще ти кажат как сте Hug
Гита, на мен така и не ми изглеждаше голяма преди месец. Явно и аз съм си променила възприятията или просто твоите колеги са се чудили каво да ти кажат и са се хванали в най-очебийнотоSimple Smile
ПИванов, изобщо не съм ти правила комплимент, а просто запознах другите мами тук с това как реално изглеждаш, защото те не са те виждалиSimple Smile Аз като една дама-везна няма как да не обърна внимание на външния вид, а и сега бремнните са ми много симпатични.
Сутиен вчера си купих - нескъп, памучен с широки презрамки. Като се роди бебето ще си купя по-хубав, като видя как ще ми порсне бюста. Сега не ми е много голям.
За зърната лекарството се казва Лансинох. Не знам обаче дали се мие или не. Аз ползвам и това на Авент. По-добри били от гермастана!
Шоши, на мен Камен ми е фаворит сред мъжките имена. Празнува на Петровден, с буквата К е ( а това казват е хубаво) и е стегнато наше си име.
Който пита за Момчил - аз го харесвам това име, ама по сантиментални причини. Така че - лесно се обиква името  Embarassed
Пак писах дълго. Извинявайте - от хуманитарното образование и от зодията е Embarassed
Муна, честити гости. Да, софиянци харесват града ви, а още повече им допада през лятото. Явно и ти им допадаш като си бремнна - спокойно идват

# 78
добре дошла отново, Мариета  Hug
tedi_eneva, дано всичко е наред, но наистина най-добре да на видят на ехограф

# 79
  • Пловдив
Здравейте и от мен.Прочетох ви най-после.
Ние в неделя щяхме да ходим до Вис Виталис за покупки за бебо.Голям мерак беше,но нашите в последния момент решиха,че ще ходим на Бачково.Аз разбира се тръгнах сърдита,но си изкарахме хубаво.В Бачковския манастир свещенника ми чете молитва за леко раждане.Беше пълно с народ и аз докато си чаках да си запаля свещите по едно време като започнаха да ме блъскат хората.Гледат ме с корема и ме бутат,а аз каквато съм си чувствителна последно време,щях да ревна.Викам си,че в градския транспорт или по улицата да те разбутат е нормално,но в манастира-това на нищо не прилича.Българина си е българин.
Покупките останаха за края на тази седмица.Аз съм си малко суеверна,дори на мъжо колегите му говорили,че трябвало да слушаме сарите хора и да не купуваме предварително,но няма нищо по-хубаво от това да избираш за собственото си бебенце.Разбрахме се само кошарката да вземем накрая.Май ще е от Дибо.
Отивам да хапна,че умирам от глад.
Приятен ден на всички и да погалите големите тумбачета.

# 80
Лекарят го каза някакси помеждудругото сякаш е нещо нормално и няма сташно , но аз съм си такава и се паникъосвам , дори отстрани е смешно колко сам притеснена , просто сам такава паника и не искам бебчо да страда и да се чуства некомфортно.

# 81
 Tedi, не се притеснявай, ако беше нещо лошо лекарят нямаше да те остави така да си тръгнеш!!!!
 Мариета, добре дошла!!! Браво че сте се забавлявали на морето!!!!!
 Нещо щях да питам....и забравих....ееееее писна ми вече да забравям!!!!!
 Някоя мам ходила ли е до Вис Виталис в София?
 Който ще ражда в Токуда, на 17-07 от 13:30 има отворени врати. Тел. за записване е 403 43 52 и/или 0884992011.
 Ами не мога да се сетя какво исках да питам и това си е!!!!

# 82
  • Ланкър, планините Овнерог
.....Разбрахме се само кошарката да вземем накрая.Май ще е от Дибо.

Точно това не правете. Аз тука само това тръбя-нашето легло е на Дибо и му трябваше време, за да се измирише и то с помощ от моя страна.

Тиги, те моите колеги ме виждаха за последно малко преди и ти да ме видиш, т.е. явно от тогава съм попораснала. Е, сега , това е живота-един ден си XS, а на следващия-XL  Crazy

tedi_eneva, аз ако съм на твое място, въобще няма да чакам до раждането.

Тука естествено гърми сега..... Twisted Evil.....а съм изпрала бебешорските неща.....пфууууу, а исках да си изсъхнат хубаво на слънце.

# 83
Здравейте на всички!Отдавна не съм писала, опитвам се от време на време да прочета нещо, ама вие нямате спиране.
Искам да добавя към трета стъпка за подаване на документите за болничните-с третия болничен за 42 дни искат и копие на акта за раждане-миналия месец ме върнаха затова(носих на една служителка).
Едно въпросче сега-Тук някъде във форумите преди време четох за помпа за кърма, много добра имитация на Авент, но не запомних марката.Дали някой има предства за какво става въпрос?
 CryТолкова ми е мъчно-забраниха ми да ходя на море-а ми е под носа. Днес направих изследванията на кръвта и урина-за съжаление пак някакви бактерии имам в урината, аман вече. Малко захарта ми е висока 6.56 при горен показател 6.1. Това голяма разлика ли е , как смятате?Утре мисля да се обаждам на лекаря.

# 84
  • София
Ето ме и мен Simple Smile
veleva  Ребека е една от нас не ми е детенце  Mr. Green Joy
Поли бяхме с Ребека на лекцийката ама ти много бързо си тръгна ние с нея и Сладкишче останахме да се рисуваме малко Party Crazy
Иначе за темата да не беше кой знае какво и даже и трудно я чувах Simple Smile
Теди не се притеснявай мила  Hug отиди при още един лекар за да изкаже мнение и недей да си пълниш главичката с глупости  Hug Flutter
За сутиените аз не знам какъв ще си взема но най верочтно няма да е за кърмачки имам един който си го взимах преди няколко месеца и хич не ми е удобен Peace
За кремчетаат за зърна Лансинокса не иска измиване  Peace докато Гармастана ДА! Peace
Мариета радвам се че си добре и че сте изкарали весело Simple Smile
Ади стискам палци всичко да е наред както и при мен  Peace Hug
Сега ви оставям,че ми се спии............ станала съм в 07.00  Rolling Eyes
Стрег за резултатите си нямам на идея! А за помпата мисля че Гита я спомена каква е newsm78
Забравих да се похваля че днес купих 2 чифта чорапки на бебо  Heart Eyes исках и още обаче нямаше др малки и дори и разц ветки които да стават за момче Simple Smile

# 85
Момичета, аз си взех помапата на Авент, ама нещо хич не ми изглежда надеждна newsm78Струва ми се 4е не прави хубав вакуум.Дали пък не съм я сглобила неправилно?

# 86
нашето е на Дибо и въобще не миришеше  Rolling Eyes

# 87
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте на всички!Отдавна не съм писала, опитвам се от време на време да прочета нещо, ама вие нямате спиране.
Искам да добавя към трета стъпка за подаване на документите за болничните-с третия болничен за 42 дни искат и копие на акта за раждане-миналия месец ме върнаха затова(носих на една служителка).
Едно въпросче сега-Тук някъде във форумите преди време четох за помпа за кърма, много добра имитация на Авент, но не запомних марката.Дали някой има предства за какво става въпрос?

Ето това е помпата

А м/у другото, аз доколкото знам, ДЕКЛАРАЦИЯ за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО, се иска при втория болничен, т.е. при този, който издават от б-цата. Ще потърся инфото в НОИ и ще пиша.......Да, определено тази декларация се подава с болничния за 42 дни от б-цата.

Последна редакция: вт, 03 юли 2007, 15:32 от Гита Ог

# 88
  • София
Не знам Ади  newsm78 ние още не сме я взели но би трябвало да е добра щом толкова я хвалят Simple Smile

# 89
Tedi eneva, Не се тревожи за шума на сърчицето. Доколкото ми е известно докато има вода в тумбито няма никаква опасност за бебето от пъпната връв. Разбира се мнението на друг специалист би те доуспокоило, но не се паникьосвай.

Herelina, Левкоцити накрая на бременноста винаги има. Важно е да са от влагалищен секрет, а не от бактерии в урината, че те били опасни за бъбреците
 Лансинох е кремче мечта, аз все си го рекламирам, не се мие и действа вълшебно на напапкани зрънца!

Това за молитвата за леко раждане звучи интересно. не знаех, че го има! На мен ми казаха, че трябва да пипам делфини преди да родя, защото те били животните, които най-лесно раждали. Мами отивайте на делфинариум и помолете да погалите муунката на дякой делфин.

Общи условия

Активация на акаунт