Март 2008

• 15 145
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
Privet otnovo i ot men! Malko sam obarkana, molia koito ima info po vaprosa da pomaga: Dnes biah na pregled i doki mi kaza che razvitieto na ploda bilo izostavalo s tri sedmici - ujas! Biah na pregled za prav pat na 12.07.2007 i togava goleminata beshe 7-9 mm, opredeliha mi termin 10.03.2008 i sega triabva da sam 8 g.s. - no spored dneshnia pregled goleminata na sakcheto e 14-17 mm, a na zarodisha edva 6mm pri norma 13-16 mm za 8 g.s. Kakvo ne e nared i vaobshte normalno li e tova? Lekarkata kaza che mojelo da se navaksa s goleminata no iska da me vidi pak sled 2 sedmici. Mnogo sam pritesnena. Inache si vidiah tochicata i pulsirashtoto sarchice i siakash neshtata sa nared - samo deto e s po-malki razmeri.

# 166
Privet otnovo i ot men! Malko sam obarkana, molia koito ima info po vaprosa da pomaga: Dnes biah na pregled i doki mi kaza che razvitieto na ploda bilo izostavalo s tri sedmici - ujas! Biah na pregled za prav pat na 12.07.2007 i togava goleminata beshe 7-9 mm, opredeliha mi termin 10.03.2008 i sega triabva da sam 8 g.s. - no spored dneshnia pregled goleminata na sakcheto e 14-17 mm, a na zarodisha edva 6mm pri norma 13-16 mm za 8 g.s. Kakvo ne e nared i vaobshte normalno li e tova? Lekarkata kaza che mojelo da se navaksa s goleminata no iska da me vidi pak sled 2 sedmici. Mnogo sam pritesnena. Inache si vidiah tochicata i pulsirashtoto sarchice i siakash neshtata sa nared - samo deto e s po-malki razmeri.

Изчакай да мине малко време, при такива замервания дори едно мръдване с милиметър на ръката дава отражение 1 седмица, така че е по-добре да минат още 2-3, за да се определи дали наистина е така. Ето таблица да следиш нормите.
http://www.babycenter.com/general/fetaldevelopment/pregnancy/1290794.html?

# 167
patenceto  , mnogo blagodarya za uspokoenieto, nadiavam se naistina da ne sa go izmerili viarno i vsichko da e nared, zashtoto spored tablicata e dosta pod normite izmerenata golemina pri men. V petak mislia da se zapisha veche pri lekar, koito da me sledi do kraia i se nadiavam pregleda pri nego da pokaje che vsichko e normalno.

# 168
  • София
Момичета, днес бях на лекар и няма как да не ви споделя- видях как бие сърчицето Grinning, 1.73см  Grinning  и ЕХ показа, че съм в 8с5д Confused .Не можах да повярвам, че вече си има главичка,ръчички и крачета! Simple Smile
Някой да знае къде точно да намеря Белият и Черен списък на акушер-гинеколозите в Сф?
Леко и безпроблемно бременеене!

# 169
Къдричка, на мен няколко раждали приятелки ми препоръчаха да си избера по от рано къде да раждам,за да се опозная с лекаря ми и той да е в течение на всичко около бременоста ми,да знае всичко за бременоста ми и въобще да се познаваме,затова и от толкова рано съм се приентирала,а иначе може би в последния момент и в поликниника да отидеш пак ще те изродят,ама не е в това въпроса.Колежа ми препоръча д-р Савова в Тина Киркова и ми каза че колкото по рано започна да ходя на консултации при нея толкова по добре .

# 170
lorisita,
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8520.0
черния списък и той е в ЗДРАВНИЯ справочник

# 171
Здравейте момичета Wink Как сте, днес времето е много приятно и подухва ветрец Simple Smile
Аз бях на преглед и на инжекция днес. Моето човече е станало 14,4 мм. Лекарката каза, че върви с една седмица назад. В момента съм в 8-ма, но размерите отговарят за началото на 7-ма. Засега не е страшно, може да си навакса в развитието. Чухме пак сърчицето Grinning Прегледа ме за отлепване и каза, че сега всичко е наред и не се вижда.
peps791223 не се притеснявай, знам че често се получава разминаване в началото. Бебчо ще си навакса. И аз се притеснявах че моето изостава, но лекарката каза че ще навакса. Спокойно Hug
lorisita Честито сърчице Simple Smile Виж тук намерих бял и черен списък за София.
бял - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8520.0
черен - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4909.0
Ще ги прегледам и аз, въпреки че вече съм си избрала лекарка.
Виждам че отсега се обсъжда раждането. Аз още нищо не знам. Наистина е хубаво доктора, които ти следи бременността да води и раждането, но не е задължително. Моята докторка е доста младичка, не знам дали да заложа на нея за раждане, не знам дали изобщо се занимава с раждане. Не сме коментирали, има доста време до тогава. Дай Боже всич кода е наред, когато му дойде времето ще му мисля.
Момичета, къде се изгуби Вили...Вили къде си, защо не пишеш?

# 172
Здравейте,момичета  bouquet Мисля и аз да се присъединя към вас.Бременна съм в 6 г.с и преди седмица бях на преглед на който се установи плодно сакче с размери 10/11 мм.Във вторник съм на контролен преглед,за да чуем сърчицето на бебчо.Сега се моля само и единствено да даде Господ всичко да е наред Praynig Общо взето се чувствам добре-гади ми се предимно сутрин и супер мнооого ми се спи Crazy Според всички онлайн календари-терминът ми би трябвало да е на 23.03 /точно на рождения ми ден / Hug Леко бременеене на всички!  bouquet

# 173
  • София
Благодария за бързото инфо  bouquet
И аз си мисля къде точно да раждам- за сега ми следят бремеността във Вита- др.Хаджиев- много готин специалист и човек!Та или ще е там или Света София...има много време, до тогава мисля че все ще съм измислила нещо Laughing

# 174
Здравейте, всички бъдещи мартенски мами! Вече спокойно мога да се включа в темата, защото днес ми определиха термина - 20.03.2008 г.!!! В 5 + г. с. съм, а сакчето ми е 11,7 мм. Видях, че има мами, които се осигуряват в Дженерали Закрила. Аз също съм осигурен там, но ходя в мед. център Лора, а д-р Джонгова изражда в Св. София /бившата Тина Киркова/, така че съм решила да раждам там. Закрила ми покрива всичко, така че мога да си избера моята гинеколожка, независимо, че не работи със здравната каса. На 17.08.2007 г. ще ми направят всички изследвания. Дано всичко да е ОК!!! Поздрави на всички! Laughing

# 175
Добре дошли на новите май4ета!
Ох аз пак ходих на лекар.Нещо съм полудяла напоследък.Онзи ден реших ,4е имам контракции,отивам и най-авторитетно го заявявам на лекаря,а той само дето не ми се смя с глас.Просто съм усещала как матката расте и придърпва тръбите и яй4ниците и оттам идва болката.Успокоих се,но днес пак ходих-сак4ето е 29.2мм,а ембриона 10.8.
Ането,радвам се,4е вси4ко е о.к. при теб

# 176
  • София
 Здравейте мацки, и аз ходих на лекар и видяхме как бие сърчице! Вече много бъдещи мами се събрахме и ще ме извините но немога още да запомня всички  Embarassed     bouquet   . И на мен доктора каза че вървя с една седмица назад , но ми каза че не е никакъв проблем, имам и все още много голяма киста , която чакам да изсъхне или да се спука !!! Поздрави на всички и тепърва ще пишем много!

# 177
Анджи. честито сърчице! И добре дошла   bouquet

# 178
Здравейте на всички мами!

Аз в Петък бях на преглед. ЕХ отчете, че съм на 6 сед и 2 дена. Сакчето ми е 19 мм. Доки каза че се развива нормално. Но не каза нищо за дълж. на емброна.
Момичета ЕХ г.с. ли отчита или от момента на зачеването, че нещо не съвпада с моите изчисления.  newsm78

# 179
Здравейте момичета !Честито на всички от списака на мартеничките -щьркелите! Изпитвам страх  да се запиша понеже за тази година за втори пьт се записвам !Днес излязох от болинца с кьрвене и сьм вьв 6 г.с сьс вероятен термин 23.03  Отново сьм вьв втори месец Моля се този пьт да не претьрпя ужаса който претьрпях април месец-медиц.аборт Не се поеви сьрдечен пулс на бебока ми и ми го однехаПожелавам на всички всичко най-хубаво и лека и безпроблемна бременност  !

Общи условия

Активация на акаунт