Ний сме мами дебеланки, АВГУСТОВСКИ сладуранки

• 10 705
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
аз с удоволствие ще се възползвам от кафенцето  Hug
Беличка в коя седмица е не разбрах? иначе щом й е паднала тапата, май няма връщане назад

# 181
добро утро, хубаво кафенце
тя беличка може и без тапа цяла седмица да изкара, но дано задържи седмица та да влезе в 9тия, после другото е ясно,
и на мен вече много ми тежи, даже като спя ми тежи, не мога да седна, имам чувството че ще се пръсна, явно бебо е пораснал, ама преди термин не ща да раждам, просто няма да сме готови

# 182
  • Пазарджик
Добро утро  Hug

Констанс, браво на теб. Много ти се радвам на положителната нагласа - така трябва да се мисли. Сигурна съм, че всичко ще е наред, пък щом бебка е решила да излиза по-рано, значи е готова за това. Е, хубаво е поне да влезнете в 9-ти месец, но като е решила малката, няма какво да я спре  Hug Тъй че ти пожелавам винаги да си с това положително мислене и като дойде момента - леко и бързо раждане.
За Беличка се надявам да е спокойна. С паднала тапа може и 2-3 седмици да стоиш. Въпросът е околоплодната течност да не намалява, да не позеленява и плацентата да може да изхранва бебчо. Иначе то си има системи за задържане и т.н.  Сега най-важното е тя да се чувства добре, спокойна и сигурна.
Мегита, пази се и си почивай.  Hug

Аз, въпреки, че съм влезнала от 5 дена в 9-ти мисец, изобщо нямам намерение да раждам преди август и така съм се нагласила. Е, то не се знае, какво ще реши бебонито, но аз го убеждавам да излиза на 9-ти август от 5-тия месец. Може пък и да се съгласи с мен  Grinning Пък и майка ми е преносвала точно по 1 седмица и с трите си деца, тъй че имам шанс  Party
Днес ще оправям някои неща в спалнята - още малко и ще е завършена - юпииии. Направо не ми се вярва. А после ще излезна да се огледам за ношница, чершафчета за бебонито и разни други неща.

Пожелавам ви много усмихнат ден   bouquet На тези, които се чувстват добре - приятна разходка (днес пак ще е много приятно, но от утре го дават отново затопляне), а тези, които не се чувстват добре - почивайте си  Hug

# 183
Шоши и Велева, това ми го сервира моя лекар миналата седмица, показа ми и заповедта с дата 1 юли, сложили са я и долу на регистратурата. Пише, че 70% от сумата отива за водещия раждането, но дали това значи, че ще ни взимат по-малко пари "на черно"  newsm78

# 184
Шоши и Велева, това ми го сервира моя лекар миналата седмица, показа ми и заповедта с дата 1 юли, сложили са я и долу на регистратурата. Пише, че 70% от сумата отива за водещия раждането, но дали това значи, че ще ни взимат по-малко пари "на черно"  newsm78
за всички болници ли става въпрос или само за конкретната?
че и аз това се чудя - ако трябав да давам 500лв на болницата, колко да дам на лекаря. то не върви да вдигнеш някой в 2 чесе през нощта и да не му дадеш нищо. но , око 70% отиват за него, тогава нещата стоят по друг начин  Rolling Eyes

# 185
  • София
   Добро утро на всички!
  Какво става с Беличка? Да не се почва вече с бебетата? Ако трябва да съм честна на мен вече ми се ражда май. Много ми тежи наистина. Нито права ,нито легнала мога да стоя,само в едно полулегнало положение на фотьойла с крака на табуретката. Ама така не може да се спи!
   Това ,което ме притеснява е обменната карта. Лекарката не ми я написа. Кръв дадох вчера, но изследванията отиват направо при нея и следващия път щяла да ми напише документите. Е ,да де,ама то е на 23 - аз до тогава не вярвам да устискам! Какво се прави- без никакви изследвания ли да отивам в болницата? Кажете как е при вас, че наистина много се притеснявам за това. А, и не ми пусна нови изследвания за спин и сифилис. Предишните ми са от март- дали все още важат?
   Сутринта мъжът ми тръгна с дребния за Бургас. Ще го остави при баба и дядо и ще се върне. Така ми се искаше и аз да отида,дори се надявах тайничко да се поизкъпя в морето ,но бях категорично отрязана! Rolling Eyes Та ще се търкалям сама цял ден и ще пухтя на жегата. Какво да се прави, нама море за мен тази година.

# 186
GERA,  как от 100 кинта за викане на лекар, който не е на смяна сумата нарастна толкова? Аз си мисля, че това е предпоставка за повече корупция, по-точно избягвайки цялата сума (официална500/600) да те навие докторът на смяна, че ще ти "обръща повече внимание" срещу по-малка сума (под масата). Дано не е така. На 10ти се надявам на повече информация 1ва ръка. Ако не е планирана датата (а тогава докторът ще е със сигурност на смяна) и тръгне раждане, изтекат ми водите или нещо такова направо не знам как ще се случи. Ще се запиша за раждане в Майчин дом пък поне да имам там папка/досие с информация и да не се обяснявам в такъв момент.
Тоновете на бебето се записват, защото няма как само от слушане да разбереш как са. Така се контролира "дишането" на беб и се следи дали има тякакво "страдание", дали е време да излиза или може още да си поседи.
Всел ден, ние отплашваме към Вис Виталис на пазар. Слънчеви усмивки от мен!

# 187
Момичета защо плачете за Беличка. Щом тапата е паднала до ден два ще е родила, а това не е за оплакване. Милта, толкова се развълнувах за нея  Hug Дано всичко да мине леко и както е тръгнало май ще си имаме бебенце на 07.07.07  Mr. Green Раждането да е леко за нея и бебчо, а другото е без значение  Hug Praynig

Не е задължително, може със седмици да си остане в това положение.
Ами да ти кажа честно от медицинска гледна точка си е за оплакване, защото бебето се води недоносено и едва ли ще и го дадат веднага.Процедурата е тъпкане със сисмени , инжекции и хапчета, никакво ставане и т.н. самата обстановка е доста подтискаща и дори да няма страшно само мисълта на бременната, че се опитват да задържат бебето я притеснява, пък иди и обяснявай , че може и да е готово да се бори с живота само!
Дано всичко е ок и да не се мъчи , миличката!

Велева, това с плащането е от скоро и е САМО при избор на екип.Не можеш да избереш само доктор, защото помощния персонал около него е много важен и не може само той да е там според нашата чудна система.НА мен ми се върти 500лв като сума, ама не съм сигурна въобще, а и ми е все тая.Аз с доктора съм се разбрала, каквото трябва ще платим, а и държа на самостоятелна родилна зала и  ВИП стая, защото искам да съм сама и да могат да ме посещават по всяко време.Не мисля да давам бебето да го сменят и т.н. само като минават педиатрите ще го преглеждат и през останалото време ще си е плътно до мен.

Аз трябва да се приготвям, защото в 10:40 сме на едно подписване.............с тоя корем хич не ми се ходи, ама човека е много скъп на мъжа ми, а и ми се ще да го видя.Той живее в Америка от много години, жени се тук само , за да могат близките му да присъстват и докараха тук цялата рода и приятелите от Америка.Ставам...........

Айде до после

# 188
Добро утро! Моите болки си продължават, обаче аз си трая от страх да не попадна в болницата или да ми се изсмеят  newsm78. Какво имате предвид като казвате, че ви боли междукрачието моята болка е ниско долу и към бедрата, моля ако има сестра по съдба да ми каже, много ме е страх. Аз си пия ношпа и си мълча, а за корема нямам думи ще ми се пръсне, така се е издул имам чувството че беб ще си направи дупка и ще излезе, малко тъпо обяснение  Joy hahaha Joy, какво да се прави. Направо ми е толково ужасно, не ме е страх да тръгна да раждам, но нямам нищо готово за болницата, лекарката ми ще е в отпуска и имам още много поета работа, идвами да се  #2gunfire #2gunfire #2gunfire. А за клоко време ходя до отсрещния блок, няма да ви казвам и костенурка ще ме надмине.

# 189

и на мен вече много ми тежи, даже като спя ми тежи, не мога да седна, имам чувството че ще се пръсна, явно бебо е пораснал, ама преди термин не ща да раждам, просто няма да сме готови
Ох все едно аз съм го писала. Само се местя от стая в стая и не мога място да си намеря по леглата, ту ми твърди, ту меки и така тежи. Боли ме и гърба. Вече ми е много нервно от това неспане и въртене по цялА НОЩ.

# 190
и на мен ми тежи, но ми се струва, че корема май спря да расте. а казват, че 8ми 9ти месец растял най-много  newsm78
гърба много ме мъчи, особено на работа. в къщи поне мога да се изтегна.
със спането тия дни няма проблем, ако не броим , че с хъркането си мъжо ме докара почти до истерия посред нощ. много е нахален - хем ми хърка на ухото, хем в съня си ми вика - остави ме да спя  #2gunfire ми и аз искам да спя  Rolling Eyes

# 191
  • Пловдив
Добро утро и от мен мами:)
То отдавна станахме ....бебо още в 8.15 ме изрита да пишкам....ама поне през ноща спим хубаво....а за тати да не говорим...още си спинка....аз си изпих кафето,поошетах....и на компа седнах....а то сладкото си спинка ли спинка...ама нека че и той горкия на работа ходи...пък и едвали като се появи бебо ще може така да спинка....
Като ви чета момичета и направо ме е срам аз да се оплача....май доста е по добре....почти нищо не ме боли....е тежи ми малко вече а и как няма като ги направих 13 кг...и интересно че последния меец не съм качила нито кило....ама явно бебо като слиза надолу и от това ми тежи....е и малко ме болият костите на таза през ноща...ама направо си млъквам че то не съм за оплакване....стискам палци на всички дано няма оцмачета наистина...защото тогава наистина бая време ги държат в кувиози и ...изобщо ....абе по добре да няма  Naughty

# 192
  • вкъщи
и аз да се оплача !
и аз не мога да спя,никак не ми е удобно,и седнала не мога дълго време.ама не искам да раждам още,нямам уговорка,в понеделник ще стане ясно какво ще ме правят.мъжами прави пала4инки,хапнахме с приятели и заминаха на плаж,а аз тука се 4удя от къде да я захвана и накрая май ще си легна.през деня по лесно спа,не знам защо,ве4ер ми е мъка.а корема ми е много смешен,разлят настрани,и ми тежи многоооо.
айде лек ден!
стискам палци на бели4ка да устиска !

# 193
и аз да се оплача !
и аз не мога да спя,никак не ми е удобно,и седнала не мога дълго време.ама не искам да раждам още,нямам уговорка,в понеделник ще стане ясно какво ще ме правят.мъжами прави пала4инки,хапнахме с приятели и заминаха на плаж,а аз тука се 4удя от къде да я захвана и накрая май ще си легна.през деня по лесно спа,не знам защо,ве4ер ми е мъка.а корема ми е много смешен,разлят настрани,и ми тежи многоооо.
айде лек ден!
стискам палци на бели4ка да устиска !
Marianamama  Praynig Praynig Praynig всичко при теб да се оправи и бебчо да се обърне, лягай да си почиваш. В понеделник пълен отчет искаме   bouquet.
Оф и аз от утре съм деветмесечка живот и здраве

# 194
Здравейте мами!!!

Добре че, нямаме бебче още Laughing
Да постиска още малко беличка, малко има до 9 месец.Само дано да са любезни докторите, че като ги знам какви ги има, само ще и изкарат акъла още повече.Тя в коя болница е всъщност newsm78

Аз пък от толкова оплакване тези дни, тази нощ взех, че се наспах, дори и да пишкам не съм ходила Laughing

Мами, вашите бебета още ли мърдат толкова много newsm78Моето като чели от 2-3 дни се укроти, а и корема ми послезе.Само се мести от едната страна на другата и побутва от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт