Ний сме мами дебеланки, АВГУСТОВСКИ сладуранки

• 10 708
  • 305
  •   1
Отговори
# 195
Аз имам един тъпичък въпрос, ще е това туширане, кога се налага и какво всъщност представлява. Все си мисля, че ти правят по някакъв начин насилствено разкритие, но дали е това  newsm78 и ако е това звучи доста болезнено.

# 196
До Гера и Шоши84, това за плащането на екип ми го каза доктора също, като на Гера че от 01.07.07 влиза в сила.Каза ми ако искаш аз да те оперирам трябва да избереш екип.Сумата отива после при екипа, разпределя се.Това ми каза за планово секцио по медицински показатели. Погледнато реално тази практика в Токуда работи, за операцията на баща ми платихме избор на екип, пак беше 600 лева, имаше и други  допълнителни суми като избор на анестезиолог - 100 лева, ама ние избрахме само доктора, тази сума пак отива при доктора, за това там няма "под масата".Мисля, вече че става прекалено хем да плащаш за екип, хем под масата, нали затова уж го въвеждат за да няма "под масата"/е, поне аз така си мисля/ но не мога да сравнявам Токуда с МД, като обстановка и екстри, а цената една и съща, но аз в тази насока нямам избор  Sad

# 197
  • София
 newsm78 newsm78 newsm78 Ми аз нощно време спя като пън, спрях и до WC да ходя. 
А ми става тежко вечерно време като хапна Mr. Green, ама да ами тежи в съня newsm78
  А сутрин, се чувствам лека като перце Laughing все едно и корем нямам . На мен като чели преди месец ми беше по тежко, което е странно.  Може да съм си намерила начин да балансирам цялата тази маса някак  Sick

# 198
    Здравейте мами!
 На Манчева честито, много любов и разбирателство.

За комарите, сложете си комарници. Така хем те няма да влизат, хем ще се отървете и от мухите и от пеперудите. Вярно, че е инвестиция, която не всеки може да си позволи изведнъж, но пък е за години напред и ще ви пази бебока и по-нататък  Simple Smile.

На мен ми остана да си набавя само корито за къпане и моля за помощ. Не мога да си избера. Дали да е анатомично или не, дали да е със стойка или не, изобщо не знам  newsm78. Моля споделете какво сте решили по този въпрос?

Сега да питам за гащите (как само звучи!) - смятате ли да си взимате някакви за стягане и прибиране на корем за след раждането и ако да какви и от къде?

А да ви кажа - вчера ходих на обиколка в Тина Киркова. Не е нещо кой знае какво, в Шейново е по-хубаво. Та доктора, който ни води обясни някои неща, които за решилите да раждат там   (Клара и аз май там ще раждам) май ще са от полза. И така:
   1. При постъпване за раждане да се носят само 2бр. хавлиени кърпи, 5-6 дамски превръзки, джапанки или други водоустойчиви чехли, мобилен телефон и разбира се лична карта и документите за раждане. Всичко останало (24бр. памперси, още превръзки, тоал. принадлежности, чаша и прибори за хранене и т.н.) се носи след раждането от близките ви, като човека обясни, че нямало ограничения. Едната кърпа е за след клизмата, с нея се избърсвате след измиване и я давате заедно с дрехите на този, който ви е довел. Телефона се изключва по време на самото раждане и после ви го дават за да се похвалите.
  2. На който не са му дали 45 дни преди термина документите да си ги иска настоятелно и да си ги носи в себе си. Ако си забравите личната карта викат полиция, така се предотвратявала продажбата на бебета?!
  3.В болницата да се отиде при контракции на 4-5 минути, при изтичане на води до 2 часа, а при обилно кръвотечение моментално. Също каза, че ако не дай си боже се получи кръвоизлив с ясна и обилна кръв да не се вика Бърза помощ, защото те докато дойдат и може да си отидете я вие я бебето (това не го пожелавам на никой  Praynig), а да се разчита на личен превоз.
 4.След нормално раждане болницата позволява мини свиждане в коридора за 15 минути като се показва и бебето.
 Мисля, че това беше основното, ако се сетя нещо пак ще пиша. Не знам дали наистина всичко е така, ама поне звучи добре.

На всички, които по-горе написаното не ги касае искрено се извинявам за безкрайното писание.

Приятен ден и да си почивате  Hug

# 199
добро утро  Hug

# 200
  • Пловдив

На мен ми остана да си набавя само корито за къпане и моля за помощ. Не мога да си избера. Дали да е анатомично или не, дали да е със стойка или не, изобщо не знам  newsm78. Моля споделете какво сте решили по този въпрос?

Сега да питам за гащите (как само звучи!) - смятате ли да си взимате някакви за стягане и прибиране на корем за след раждането и ако да какви и от къде?

Ами и аз да ти кажа се двоумя за коритцето,първо че незнаем какво ще е бебо,а това което съм го харесала съм го виждала само в червено и синьо....иначе много ми се искаше да е на стойка....но тия за стойките са едни малки,аз искам да е по дълбоко и широко....та затова май ще ползваме тъборетки или пък прадядото ни е дърводелец и си мисля дали да не го накарам да ми направи една стойка....
А за гащите  ooooh! и аз много се чудех...ама аз без това сега още си ходя с прашки и незнам как ще понасям ония грозни бабешки пликчета а и сега август месец да се стисна и с тия гащи-колани....много мами казват че не са ползвали и аз поне за сега не мисля да си взимам,дано ми се прибере тумбачето:)

# 201
Добро утро!   bouquet

Стискам палци на Бели4ка и ще чакам заедно с всички вас добри новини  Heart Eyes

Тук днес ще е доста горещо, отсега са 32 градуса. Аз спах добре, бебо и той  Wink И моя корем казват, че е слязъл, ама той никога не е бил особено висок.

Снощи мъжо ми снима тумбата, олеееее, изумих се!!! Какъв размер само  Shocked Flutter Mr. Green  Когато се върна ще гледам да кача снимките и да ви ги пусна  Grinning Сега по МТВ гледаме концерта Live Earth и след малко излизаме да купуваме бебешки работи, че още куп неща липсват. Вечерта трябваше да бъдем на едно барбекю в Комо, но няма да ходим, че с това излзиане през деня, ако съм на крака и вечерта много ще ми дойде, а нали трябва да си почивам  Crazy

Хайде до после и мноооого хубав и положителен ден от мен!

... преди шопинга, ще ходим и до Общината, да поискаме една информация. Впрочем, ето как изглежда Общината в нашето градче  Crazy http://www.portalealtomilanese.it/altomilanese/images/cultura/mo … umenti/robec5.jpg

# 202

Ние си взехме ваничка на Бертони със стойка. Нашата е синя, но имаше и неутрални цветове- зелено, бежаво. бтв  на Бертони и на Чирполино са едни и същи но на Бертони излиза с около 20 лева по евтино със стойката, а и стойката им е по хубаво и поне на мен ми изглежда по стабилна. Аз си взех анатомична и защото има тапа, а ние ще къпем бебо в стаята, тъй като сме в къща и в коридора не е много топло

# 203
  • Варна
за ваничката - твърдо за неанатомична. Хубава дълбока, пък ще си взема я шезлонг към нея, я възглавничка...не ми е спешно. Иначе с хавлийка на дъното мисля, че също е много удобно. Анатомичните ми се виждат по-неудобни и за доста временно ползване Wink Стойка няма да вземаме, в началото ще къпем на леглото, а по -нататък като се преместим след 2-3 месеца в новия апартамент ще мислим за стойка. Иначе и аз ще взема с дупка за изтичане на водата, защото в новия апартамент ще се къпем направо в банята  Peace

За стягащите корсети/колани/гащи - аз ще си взема, но тъй като не е хубаво да се слагат непосредствено след раждането, мисля да си взема седмица две след него. Няма да бързам, но съм за! Много познати са ползвали и са много доволни. Нищо че малко ще ми е топло, готова съм да се жертвам  Mr. Green

За бабешките гащи - аз от поне 2-3 месеца вече ходя с дълбоки бикини. Памучни са и са сладки и най-важното са адски удобни и въобще не ме изпотяват като изкуствените материи. Сега се чудя преди как съм носила другото си бельо  Blush Не съм фен и на прашките, отдавна спрях да нося, падам си повече по плитки , изрязани бикини, боксерки и т.н., а вече и ще наблягам на памука  Party

Момичета, свекитата бъркат ли ви се отсега? Моята продължава да ми надува главата с това как щяла да го къпе, как да съм го повивала с пелени и всякакви такива глупости...не ми се мисли как ще се караме като се роди. Особено първите дни никой няма да пускам у нас, какво като живеят вв съседните апартаменти  #Cussing out #2gunfire

# 204
Екатерина и на мен отначало ми се бъркаха и за обличане, и за къпане, и за повиване и аз им казах да си направят бебета и да си ги гледат както искат като толкова им е мерак.
За нашето бебе си отговаряме ние.

Те техните деца са ги гледали в миналия век.Нещата и удобствата толкова са се променили, че изобщо няма нищо общо.

А и да ви кажа-сънувах тази нощ, че ми потече кърма.Усещането беше страхотна направо Joy

# 205
Момичета, свекитата бъркат ли ви се отсега? Моята продължава да ми надува главата с това как щяла да го къпе, как да съм го повивала с пелени и всякакви такива глупости...не ми се мисли как ще се караме като се роди. Особено първите дни никой няма да пускам у нас, какво като живеят вв съседните апартаменти  #Cussing out #2gunfire
Моята категорично не, по скоро не се интересува въобще, само веднъж се беше отворила на темата, как преди 40 години била раждала и т.н. с това се изчерпа темата. Миличка първо внуче ли ще е за твойто свеки, може би затова се вълнува толкова. Пожелавам ви скорошно изнасяне по-надалече, да сте си по-драги   bouquet.

# 206
още никой нее по4нал да ми се бърка само да имат късмет  #2gunfire мога да ги удоша необи4ам никой да ми се меси в ли4ният живот а камоли акъл за бебето ми дава ще си имам педиатърка под ръка каквото ме интересува притеснения и така на татака ще с еобръщам към нея БЕЗ СВЕКЪРВИ  Mr. Green

# 207
  • Видин
Моята свеки е в Италия и не знам дори дали ще може да си дойде август, но ще видим. За това аз съм ок относно това кой ми се бърка и кой не. А и аз съм си малко устата и няма да оставя дълго време някой да ми бърка. Съгласна съм с Ади, който иска да гледа бебе да си роди Peace

# 208
моето свеки е далече, но преди като родих нур беше у нас и не ми се е бъркала, аз си правех всичко, тя само му се радваше на бебето, пожелавам и при вас да е така
аз за тина киркова съм си стегнала багажа, едно мини сакче, и то ще си е при мен през цялото време,
за свижданията, ако сте във вип стая, може да ви идват на свиждане по всяко време, и да стоят колкото си искат, само да не е рано сутрин когато има визитации,
за ваничката, моята е анатомична но голяма, още си къпя Нур в нея, има си и маркуч за източване, не е никаква марка, поне нищо не пише на нея, ако ще си къпете бебетата сами по добре да е анатомична, защото след седмица две ще слагате бебо да ляга на нея и ще ви е по удобно
за стягащите гащи за след раждане и аз ще си взема, но като се прибера в къщи ще си поръчам от  ДаНет магазина, че тогава ще мога да се измеря по точно,

Последна редакция: сб, 07 юли 2007, 13:51 от Клара

# 209
Аз ще имам късмет, ако някой изобщо се поинтересува от бебето  Rolling Eyes Иначе свекърва ми преди два месеца купила дрешки на Елито, които щели да са за изписването на бебето. Стиска си ги не ми ги показва и си мисли, че аз ще се съглася  ooooh! Хубав вкус има жената, ама да не ми ги покаже  Tired Ако мъжа ми не настоява смятам да бъде отсвирена и аз да си избера дрешките.  Crossing Arms Абе свекърви...има ли смисъл да се говори Whistling

Общи условия

Активация на акаунт