Стойности на ЧХГ???

• 371 623
  • 800
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря ти, Mentha  Hug

# 271
  • София
Моят случай, е че вече 2 д-ри ме гледаха и поради това, че големината на плодния сак не отговаря на седмиците се съмняват, че може да е кухо яйце. Но втората д-рка ме посъветва да изчакаме още 2 седмици, макар че в момента съм в 10г.с. и не виждат сърце. Никой от д-рите не ми спомена нищо за изследване на ЧХГ. Тук от форума прочетох информация и мисля да го направя. Искам да ви попитам, за да се даде кръв за ЧХГ на гладно ли трябва да е и след колко време е готов резултата?
Фифи,миличка,неискам да звуча песимистично но,ако наистина си в 10 г.с.,а пулс няма,какви две седмици те карат да чакаш,моля те обърни си внимание и отивай при някой читав гинеколог и не губи време,две седмици е ужасно много в случая,казвам ти го от опит.....
Моля се за добър изход от ситуацията. Praynig

# 272
На днешния преглед при 3-та д-рка каза , че не е кухо яйце, защото вижда ембрион. Предполага че оплождането е станало по-късно и затова не си отговаря на седмиците. И тя каза да изчакаме още 2 седмици. Попитах я ако все пак зародиша не оцелее това застрашава ли ме и тя каза не. Би ли споделила ти какво точно имаш впредвид?

# 273
  • София
Попитах я ако все пак зародиша не оцелее това застрашава ли ме и тя каза не.
Фифи,моля те отиди при добър гинеколог със хубава апаратура за да се изясни ситуацията,немога да си представя,как ще имаш търпението и спокойствието да чакаш две седмици,не си играй със здравето. Peace

# 274
fifi04 , ако ме питаш, отиди на з-измерен цветен ехограф, за да се види какво е положението.   Peace Има такъв при Мазнейкова, прегледа май е около 70-80лв. Ако се обадиш сега, може би ще те запишат за след няколко дни... Аз това бих направила на твое място!  Hug

# 275
  • Варна
Малко съм объркана  Embarassed
Резултат ми от кръвното изследване на ЧХГ след 6 двевно закъснение е 18,37
Лаболаторията дава референтни стойности 0-1 за небременни Гледах някаква таблица, в която пък при бременни резултата започва от 5, а не от 1
Объркано го написах, но ... това добър резултат ли е

# 276
  • София
Резултата е положителен но е нисичък, най-добре пусни още един кръвен след 48 часа,за да стане по-ясна картинката.Peace
Стискам палци. Praynig

Фифи,какво стана със теб?

# 277
  • Варна
Какво означава нисичък?
Вече се притесних.

# 278
  • София
Спокойно,ти в коя седмица би трябвало да си сега?
Стискам палци ЧХГ-то да расте и всичко да си е наред,понякога е така ниско в началото и после се увеличва и бързо нараства затова най-добре го повтори след 48 часа за да се види дали се удвоява. Praynig

Ето ги стойностите по седмици:

ЧХГ нива по седмици от първия ден на последния менструален период (ПРМ) или в гестационни седмици*:

• 3 седмици от ПРМ: 5 - 50 mIU/ml
• 4 седмици от ПРМ: 5 - 426 mIU/ml
• 5 седмици от ПРМ: 18 – 7 340 mIU/ml
• 6 седмици от ПРМ: 1 080 – 56 500 mIU/ml
• 7 - 8 седмици от ПРМ: 7 650 – 229 000 mIU/ml
• 9 - 12 седмици от ПРМ: 25 700 – 288 000 mIU/ml
• 13 - 16 седмици от ПМП: 13 300 – 254 000 mIU/ml
• 17 - 24 седмици от ПМП: 4 060 – 165 400 mIU/ml
• 25 - 40 седмици от ПМП: 3 640 – 117 000 mIU/ml
• не бременни: <5.0 mIU/ml
• След менопауза: <9.5 mIU/ml

# 279
  • Варна
Според тази таблица в 5 седмица
На 1-ви август ми беше първият ден от цикъла

# 280

Фифи,какво стана със теб?
Нали ви писах, че 3-тата д-рка, при която ходих каза че вижда зародиш, но предположи, че оплождането е станало по-късно и затова не си отговаря на седмиците. Тя самата ми каза че няма смисъл да си правя ЧХГ, защото има зародиш . И сега изчаквам - другата седмица съм на преглед. За сега, да чукам на дърво, се чувствам добре. Дано и на прегледа всичко е наред. Стискайте палци, момичета.
От сърце пожелавам здраве на вас и близките ви.

# 281
  • София
Стискам палци Фифи и ни дръж в течение. Praynig Hug

# 282
При мен, за съжаление, вече нещата приключиха. Явно не е било писано да стане сега. Тъкмо споменах тук, че се чувствам добре и в петък ми зацапа. Д-рката ме гледа и каза, че е намалял на размер плодния сак. Днес ми направиха абразио. В крайна сметка не беше кухо яйце, имало е ембрион, но ... Cry
Много ми се искаше новините да са добри, както заради мен самата, така и за да дам кураж на многото момичета, които четат тук и имат подобни проблеми, но уви.
Бъдете здрави и дано в темата оттук нататък да се чуват само добри новини.

# 283
  • София
Фифи,съжалявам,но не губи надежда,следващият път всичко ще бъде наред,само здраве да има. Hug

# 284
Изчетох темата  Confused Имам 5 дневно закъснение. ЧХГ - 495. Казаха ми /при прегледа/, че почти сигурно е, че е нормална бременност, която ще тръгне назад  Rolling Eyes Виждам, че нивото може и да е в нормата, но шансът бил почти нулев. Проблема е, че имах зацапване от 9 до 11 октомври, а на 12 положителен тест - 6 дни преди закъснението. Това значи, че не съм забременяла по-късно. Ще повтарям ЧХГ след 2 дни, но ако някой сподели мнение ще се радвам да го чуя.

Общи условия

Активация на акаунт