Стойности на ЧХГ???

• 368 998
  • 800
  •   1
Отговори
# 765
А защо този въпрос в темата за ЧХГ?  newsm78
Мисля, че в Проблемното повече хора биха имали отговор на въпроса ти.

# 766
  • Варна
Момичета, някоя пила ли е Достинекс? На мен Стаменов ми го изписа още преди пункцията и го пия вече 3-ти месец...след като видях положителния ден каза да пия през 2-3 вечери по едно,преди това беше през вечер...То за какво се пие точно? Сега на 11 юли съм на преглед при него, а хапчетата ми свършиха вчера...струват 100 лева близо,вътре са 8 таблетки, освен това от тях ми е адски лошо....като парцал съм на следващия ден, та мислите ли,че ще е фатално сега за една седмица да ги спра, за да изчакам прегледа и евентуално той да ми ги спре?
Аз пиех Достинекс заради високи нива на пролактин. Спрях го веднага след положителния тест за бременност.

# 767
Момичета, някоя пила ли е Достинекс? На мен Стаменов ми го изписа още преди пункцията и го пия вече 3-ти месец...след като видях положителния ден каза да пия през 2-3 вечери по едно,преди това беше през вечер...То за какво се пие точно? Сега на 11 юли съм на преглед при него, а хапчетата ми свършиха вчера...струват 100 лева близо,вътре са 8 таблетки, освен това от тях ми е адски лошо....като парцал съм на следващия ден, та мислите ли,че ще е фатално сега за една седмица да ги спра, за да изчакам прегледа и евентуално той да ми ги спре?

Doll, аз съм пила Достинекс преди години заради високи нива на пролактин и аденом на хипофизата. Знам, че е с депо действие от седмица и аз го пиех по 1 таблетка седмично. Добре те разбирам как се чувстваш. Споед мен дозата ти е доста висока, а и не ми е ясно защо го пиеш. Ти си бременна и е нормално нивото на пролактина да ти е високо. До колкото ми е известно по време на бременност не се приема.

# 768
Кафе,права си... Embarassedама съм нова тук и като съм подхванала един чат и все там питам всичко,ще се поправя Simple Smile Значи Дълъг път, ти ми помогна много- просто му казвам довиждане:)

# 769
Всъщност Дълъг път,аз така и не знам кое за какво пия,защото докато траеше стимулацията в клиниката през ден давах кръв,но изследванията директно отиваха при доктора и аз не се интересувах какви са....та знам ли, може и аз да имам нещо по-височко и да са преценили това лечение....

# 770
  • Варна
Чувала съм, че някои момичета  със същия проблем като нашия с Дълъг път, след забременяване преминават на Бромокриптин и то само за първита 12 г.с. Достинекса е напълно противопоказен при бременност заради липсата на изследвания за влиянието ме върху плода.
Дозата ти също ме озадачи - обикновена Достинекса се изписва по таблетка или 2 на седмица, а Бромокриптина се пие всеки ден??!!
Според мен потърси още едно мнение.

# 771
Лелееее,ще попитам....в първия ден,когато се обадих на Стаменов да съобщя за бременността, каза- намали Достинекса на 1 таблетка през 2-3 вечери...така и направих, но на 7 юли ще вляза в трети месец,а го пия от 16-ти май- преди пункцията още, т.е. почти 2 месеца...спирам го,категорично!!!

# 772
Чувала съм, че някои момичета  със същия проблем като нашия с Дълъг път, след забременяване преминават на Бромокриптин и то само за първита 12 г.с. Достинекса е напълно противопоказен при бременност заради липсата на изследвания за влиянието ме върху плода.
Дозата ти също ме озадачи - обикновена Достинекса се изписва по таблетка или 2 на седмица, а Бромокриптина се пие всеки ден??!!
Според мен потърси още едно мнение.

yes
 И аз така съм чувала. Но най-добре е да се установи причината, поради която го взимаш, защото съм чувала и това, че бромокриптинът няма същото действие както достинекса, по-слаб е. Уточни това с лекаря, който ти го е изписал. И не се травмирай толкова, едва ли лекарят не знае какво прави. Ето ти и листовка на достинекса http://apteka.framar.bg/30008378/%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8% … -5-%D0%BC%D0%B3-8 
Не се притеснявай!  Hug

# 773
Ами все пак разчитам на Стаменов,да:) И ще го обсъдя с него на 11-ти,мерси Дълъг път Simple Smile Hug

# 774
 newsm10 Пиши после какво се случва с вас Simple Smile!

# 775
Здравейте на всички.

От много години ви чета, но почти не съм писала. Сега се връщам от лаборатория Кандиларов. Гинеколога ми не счете за нужно да ходя на изследване за ЧХГ, но аз съм притеснена и отидох на своя глава.

Ето и малко за мен:

Последен цикъл: 01.06
Продължителност на цикъла: около 23-24 дни.
Правила съм си вече 4 теста и 4те са с бледа втора черта.

Доктора иска да отида на ехограф на 08.07 - другия петък. До тогава обаче само аз си знам какво ми е.

Може ли някой да ми каже в коя г.с. съм? Аз сметнах 5 г.с. и 4 дни. Вярно ли е това? При закъснение от около 8-9 дни, каква стойност да очаквам, ако съм бременна? Видях референтните стойности, знам, че е важно да се удвоява, но просто се чудя какво би било за мен добър резултат. Има ли някъде референтни стойности по дни закъснение, а не за цялата седмица.

Благодаря на всички. Като излезат резултатите след няколко часа ще пиша пак.

И последно да кажа, че това което ме притеснява е че нямам много симптоми. Гърдите ми са леко чувствителни, но не много, имам от време на време болки като че ще ми идва, но не ми се гади, не ми се спи, и до тоалетната не ходя често. Знам, че това не е за този форум, но го казвам само за да разберете защо реших така да се тествам и защо съм притеснена.

Благодаря на предварително за вашите отговори!

# 776
# 777
Момичета, 1541 е резултата. В понеделник ще отида пак, дано да се е качил двойно до тогава. Няма да ви занимавам с мойте проблеми в тази тема, но това е дълго чакана бременност. Успех на всички. Simple Smile)

# 778
Здравей,

Аз съм в същия случаи като теб. Последния цикъл беше на 30.05. Направих си изследвания понеделник когато имах само ден закъснение и имах стойност 90. Ще отида четвъртък да си пусна нови изследвания.
Но аз имам всички симптоми - лошо ми е по цял ден, ходя постоянно до тоалетна, не мога да спя от напръщели гърди.
Единственото от което се притеснявам е да не излезе пак извънматочна, че имах такъв проблем преди 2 години.

Стискам палци за теб и докладвай. И аз ще кажа какво става четвъртък или петък.

# 779
Момичета, 1541 е резултата. В понеделник ще отида пак, дано да се е качил двойно до тогава. Няма да ви занимавам с мойте проблеми в тази тема, но това е дълго чакана бременност. Успех на всички. Simple Smile)

Assia22 мисля, че резултатът е чудесен! Ето тази табличка ще ти помогне да се ориентираш! Успех, мила! Не сепритеснявай! Сигурното е, че си бременна! Всичко ще бъде наред!   Hug

Общи условия

Активация на акаунт