МАЙско бебче обичливо с мама много е щастливо!

• 8 812
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Ей, много пишете, бе, докато прочета всичко ще забрая какво щях да пиша.
Честит рожден ден, Майче!   bouquet
Да започна с последното. smiled_, права, както винаги.  bouquet  Детето с кърма и без кърма ще порасне. Кърмата е най-доброто, разбира се, и аз държа да си кърмя децата, но каквото е писано. На мен ми казваха, че кърмата ще опази Габи да не се зарази от Преслав, но си откарахме 5 дни в болницата. Преслав е кърмен 6 месеца, но за пръви път се разболя сега. Така, че основно е Божа работа. Важното е да сме спокойни, защото за децата най-важното е да имат спокойни и здрави майки. Другото ще се нареди.  bouquet
За изцеждането-вие сигурни ли сте, че нямате кърма или съдите само по изцеденото? newsm78 Защото аз повече от 40гр. никога не съм изцедила, а Преслав наддаваше с кило на месец, сега Габи и тя добре наддава. Просто въпросната болка, за която пишете, при мен с помпата не се появява и кърма няма, а като засуче диването започва да боли и то да се дави в кърма. Crazy Майка ми каза, че и тя е била така. Та според мен понякога помпата не стимулира, както бебето и кърмата "не слиза".  Поне при мен е така.
За цитрусите-водят ги, че причиняват колики, но според мен няма проблем да си пийнеш.  bouquet Пък в някои схеми на захранване с тях се почва даже. newsm78
При нас номера с дърпането от гърдата и рева се дължи на колики. Вдигам я да се оригне и продължаваме. Simple Smile
Сега минавам към процедурните въпроси Mr. Green: Среща на варненските май-чета-крайно време е! Янчето идва, тъкмо повод да се съберем.  Алергията на Преслав не пречи на форумските срещи, така че се нагърбвам с организацията (дано не излезе нещо друго Praynig). Този път няма да ви оставя. Mr. Green Приемам предложения всякакви-за ден, час и т.н. на лични.

# 151
Честит рожден ден на Майчето!
Пожелавам здраве на теб и на всички около теб  Grinning
Не съм писала отдавна, но да се включа и аз със съвети около кърменето  Grinning. След като родих се наложи да ми правят кюретаж,защото не ме бяха изчистили добре и бяха останали парчета от плацентата. От стреса в болницата защото изобщо не очаквах - кърма нито капка както течеше така и спря. Започнах да храня с АМ постепено го намалих и сега пак бебка е на кърма(изобщо не вярвах че кърмата ще се възстанови). Така че поне за мен най-важно е СПОКОЙСТВИЕТО, повече течности без да се наливаш насила, нормално хранене.
И пак ще се повторя СПОКОЙСТВИЕ майчета, само като се сетя какви щуротии съм правила с каката цял роман мога да напиша Sad. Нея я дохранвах от самото начало после цедях и дохранвах, мерех я на всяко хранене колко кърма е изяла колко АМ да направя за да я дохраня и това денонощно МОЛЯ ВИ НЕ ПРАВЕТЕ ТАКА Grinning
И София е с такава лепенка на пъпчето, док каза да я сменя като започне да се отлепя или пропуска вода, ако пропуска вода цвета и се сменял.
И накрая че стана много дълго някои ако се разхожда в Борисовата градина да пише на ЛС да си правим компания Grinning

# 152
....само като се сетя какви щуротии съм правила с каката цял роман мога да напиша Sad. Нея я дохранвах от самото начало после цедях и дохранвах, мерех я на всяко хранене колко кърма е изяла колко АМ да направя за да я дохраня и това денонощно МОЛЯ ВИ НЕ ПРАВЕТЕ ТАКА Grinning

Лелееееее...колко познато звучи Shocked!!! Абсолютно същото правя и аз...

# 153
лека болка в гърдите и при мен има, когато камен застане на стартова позиция и изведнъж се налея така, че да тече и от гъдата, от която не кърмя. понякога подобно напомпване става дори само като погледна детето. а с помпата, повярвайте, изобщо не псотигам този резултат - като я гледам и да ми тръгва кърмата  Mr. Green така че девойки, всичко е относително. аз от седмици не съм цедила, а камен смуче като пияница. не се притеснявам. детето изглежда сито, доволно и видимо наддава и расте, така че всеки рев при насне е свързан с недостиг на кърма, а с проклетия или колики. които 2 последни неща днес са особено ясно изразени по повод рожденния ми ден. нищо - здраве да има  Laughing

# 154
  • Burgas, Bulgaria
caisa-много си хубава   bouquet

и да ви издам под секрет нещо- и ние мислим да правим сватба та сериозно се замисляме за дата и идеята е да организираме всичко сами та роднини и приятели в последния момент да разберат като им връчим поканите.Искам да попитам колко време ще ми трябва според вас за да си подготвя нещата понеже от ритуалната зала ми казаха че когато и да поискам няма да е проблем.

# 155
Дания, и още нещо : гледай да "хващаш" дребосъка при първи признаци на глад,докато сте навън.Наистина е трудно да  сложиш ревящо бебе да суче, а и събира погледи...

# 156
Maле колко сте изписалииии....
Ние вчера бяхме без нет, заради скъсания оптичен кабел на БТК, днес цял ден навън, таткото ни няма да се прибере скоро, а сега и двамцата са будни и ...
като ги приспя довечера ще включа Hug

# 157
  • Burgas, Bulgaria
абе имате ли идея защо не мога да кача снимки в албумчето аз ли съм тъпа или нестава-

# 158
  • София
Elph, от одавна си мисля да те питам - кумата ти (на снимката) Лили ли се казва? Мисля, че сме били заедно в университета...

# 159
Честит празник Майче!   bouquet
kar4ita ние ще ходим на Велинград в края на месеца, бях харесала ето този хотел
http://www.hotelelbrus.com/ocms/opencms/bg_menu/hotel/ , но няма места там за края на месеца  Cry Иначе във Велинград е пълно с квартири, малки и големи хотели. Дори да нямате резервация все ще намерите нещо, което да ви допадне.

# 160
Майче честит рожден ден!!!!!!!!!!!!!!!!!!   bouquet

# 161
  • България
Мен пък не ме боли като засуче. Значи ли това , че Мая суче неефективно? В началото ме болеше много, но то май  заради зърната.

# 162
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3090665 Еххххх..... зърната аз доста си изпатих от тях Mr. Green още в родилно като засука имах рана на лявата цицка кво ли не мацах накрая на Авент мазилото ми помогна доста. Laughing.Иначе като засмуче си боли малко щото се получава вакум така мисля аз,имам един въпрос мацки?Знам,че е трудно да се определи режим на такова малко бебе но ние ако не се изкъпем до 20.30 не се успокоява не че ме притеснява но при вас как е?Сега си е спокойна и се преспива сама,а през деня не се кротва то в коша за кола по количката на разходки така е при нас. Joy Joy Joy Малко снимки и от нас Мама 21,дане са ти големи размерите на снимките или пикселите както там се казва. newsm78

Последна редакция: пн, 09 юли 2007, 21:01 от ptica

# 163
  • София
Мен пък не ме боли като засуче. Значи ли това , че Мая суче неефективно? В началото ме болеше много, но то май  заради зърната.

Тина, не означава това не се притеснявай Hug! Мен също не ме боли изобщо. С Гави дори в началото не ме болеше - някак ми бяха свикнали зърната изглежда. С Йоанна имах само в началото рагади (в мн. лека форма) на едната гърда, но след седмица всичко беше ок и изобщо не ме е боляло Peace.

# 164
Майче да си жива и здрава, румена, засмяна. И много да те слушат дребните Simple Smile

Мама21 - мойта свадба я организирах ме за 15 дни. На 1 декември съкровището направи упражнението с падането на крака и въпросът "Ще се омъжиш ли за мен?", на 15 декември официално бяхме подписали вече  Mr. Green Не мисля че организирането на свадба е трудно. При нас нещата протекоха горе-долу така - 2 или 3 запазихме час за ритуалната зала. Говорих ме с кумовете дали ще се съгласят да ни бъдат такива, както и с една позната лекарка да ни искара медицинските които се искат при подписване. Няколко вечери вечеряхме с бъдещите кумове в различни ресторанти за да изберем къде да е почерпката. Избрахме и резервирахме. Уговорихме менюто и какво можем да внасяме от вън. Първо не се бяхме сетили за диджей, но от там ни подсетиха и ни свързаха с едно момче. На следващата вечер се видяхме и с него и обсъдихме каква да е музиката, как ще протече всичко, какво искаме и какво не искаме. Диджея беше перфектен  Peace Влязохме в един булчински магазин и поръчахме моята рокля и поканите за свадбата, там всички дребни нещица като кесийки с бонбони, цветчета за реверите, украса за колата и други такива, от там и съкровището си купи костюм, риза и вратовръзка. Минахме през родителите си и им казахме че се женим и че свадбата е на 15 (майка ми още ми се сърди  Mr. Green). Така горе-долу мина първата седмица. В края и бяха готови поканите и тогава приятелите ни разбраха че ще се женим. Бяхме резервирали и кола, но ни кара брат ми (просто си беше купил хубава кола 2 или 3 дни по-рано). Втората седмица мина в мерене и доискусуряване на роклята ми и проби на грима и прическата ... и така Simple Smile Свадбата беше перфектна Simple Smile Алкохола и безалкохолните за ресторянта го купиха бащите ни деня преди свабдата. Ако ще сключвате църковен брак - ще трябва и с попа да се уговорите, както и да се кръстите, ако не сте. Мисля че това е всичко и не съм пропуснала нищо...

Общи условия

Активация на акаунт